Alkoholilaki ja verotus eri maissa.

matkustaja1

Se on jännä kun matkustaa ulkomaille. esim. Viroon saksaan tai Espanjaan niin alkoholilaki on paljon löysempi kuin suomessa ja verotus on kevyempi. Eli suomen tapaisia holhouksia ja rajoituksia ei ole.

Ei ole mitään, että myynti on vaan 7-21.00. Eikä ole mitään alkon monpolia. Vodkaa ja viiniä saa myydä ruokakaupassa ja alkoholiliikkeitä on auki yömöhään ja ylipäätänsä kauppojen ei tarvi launatana sulkea jo 18.00 vaan saavat itse päättä mihin asti ovat auki ja milloin avaavat. Jossain maissa saa jo viiniä K16 eikä 30vuotiaalta kysytä mitään pareita eikä 16 vuotiaaltaltakaan. Ehkä vain selvästi lapsille ei myydä. Saksassa alkoholia on kassalla missä suomessa on karkkia. Vain pohjoismaissa suomi, ruotsi, norja laki on selvästi tiukempi kuin muissa euroopan maissa. Ruotissa alkoholi on paikallisessa alkossa ja vaan 3,5% saa myydä kaupat ja ikäraja myös miedoissa K20. Toki silti mietojen verotus on suomea kevyempi ja kannattaa jopa ruotsista hakea noita mietoja siidereitä yms. lonkeroita ja olutta jos asuu jossain Torniossa. Norjassa vero on vielä suoemakin korkeempi ja norjassa väkevät on tosi kallliita.

Suomen meno ei ole menossa eurooppalaiseen suuntaa vaan aina halutaan lisää rajoituksia ja tiukennuksia ja ruotsin tapaista 3,5% kakkosolutta, Kun uusi rajoitus on saatu läpi halutaan lisää rajoituksia. Ovatko nämä rajoittajat koskaan käyneet Virossa,Saksassa, espanjassa. Italiassa katsomassa? Missä on niiden maiden rajoitukset??? Miksi suomeen rajoituksia jos muissakaan maissa ei ole?

10

145

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kun.Vain.Tietäisi

   Yksi lähde, josta voi saada jonkinlaisia vastauksia on Martti Häikiön kirja Alkon historia. Siitä saa aika hyvän käsityksen valtiovallan ja Alkon näkemyksestä suomalaisten suhteesta alkoholiin -- onko se niinsanotusti oikea, en voi sanoa. Välillä yritetään varjella kansaa turmiolta, välillä taas saada verotuloja... kaikkea siltä väliltä. Hyvin kirjoitettu kirja, minusta.

  • AiNiinJaVielä

   Alkoholiasiain hallinnossa taisi ennen olla myös mukavia eläkepaikkoja, ja mahtavat puuhastelumahdollisuudet erilaisille (usein varmasti hyville ja vilpittömillekin) yhdistyksille ja säätiöille, joista saa nostetta.

  • nytsetapahtuuu
   • justiin_niin

    Noinkohan tulee mitään muutosta, mutta kannatan.


   • näinpakkotehdä
    justiin_niin kirjoitti:

    Noinkohan tulee mitään muutosta, mutta kannatan.

    Verotuista viron tasolle. Alkon monopoli purkuun.


  • Ei_muutosta

   Ei tule muutosta hintoihin, saatavuuteen ja anniskeluun mahdollisesti. Eli jatkossakin kannattaa hakeat tai tilata viinat ulkomailta. Hintaero on aivan liian suuri, jotta Sipilä sen ymmärtäisi - ota tai jätä ostamatta on Kepun retoriikkaa.

  • t-a-v-a-l-l-i-n-e-n.-

   Suomessa alkoholia ympäröi tabun ilmapiiri. Taikajuomaa, jota nauttii nuotiopiiri ja sitten lankeaa loveen ja örisee ja sitten taas herätään ja painutaan töihin. Maulla ei ole väliä, väkevyydellä on. Viinaa ei saa laimentaa, se on tuhlausta, koska sitten ei langeta loveen vaan tullaan ruotsalaistyyliseen hilpeään hiprakkaan. Viinapullon etiketin prosenttiluku on aina EU-vuosiin asti ollut yksi luotetuimmista totuuksista. Prosentin osilla on sitten kikkailtu. Vaikuttavatko ne tosiaan alkoholihaittojen määrään niin paljoa? Minä kaadan pullosta lasiin ja vettä päälle ja juon tämän noin 12%:n vahvuisena. Osaan laskea annoksia, ja tyypillisesti niitä kertyy kolme juomakerralla: puolitoista per lasi. Ei verottaja paljoa tienaa/tienaisi niistä, mitä juon.

   • Folkeööli

    Ruotsin ruokakaupoissa myytävästä oluesta ei tule edes hiprakkaan, ellei ihan kaatamalla janoonsa juo.


   • M--o---r.-.s...e.tan

    Ei tosiaan. Yllätyin nuorena työmatkalla Ruotsissa, kun firman ruokalassa oli tarjolla mainitsemaasi olutta. Kehtasin juoda eikä kukaan kommentoinut mitään suomalaisuudestani tms., olut (joskin litku) oli senverran luonteva asia siellä.


  • gerspain

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kisa (asialliset kommentit)

   Yksi, ikuinen umpityperien ketjujen aloittaja.. voidaanko tehdä joka kerta ilmoitus moderaattorille.. josko katoais bittiavaruuteen.. Mutta siis: uinn
   Kotimaiset julkkisjuorut
   639
   5710
  2. STEFULLA OLI KOVA IKÄVÄ SOFIAA!

   Lennätti naisen Hankoon koko juhannuksen ajan ! Tosi rakkautta ilmassa. Taisi tulla kihlat ja häitä vietetään !
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   3992
  3. Martina kisan kärjessä

   Kisa on käynnissä. Käsipohjauinti vetää kisaajien kädet hapoille. Martinan ranne on jo kivulias.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   235
   1963
  4. Martinan kootut selitykset ketju virallinen

   Join vettä - kusin samantien alleni. Otin energiaa -oksensin. Vatsakrampit söi mun kaikki voimat.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   261
   1561
  5. Voitko mies vähän valaista

   mikä meidän tilanne on tällä hetkellä? Kannattaako enää ottaa yhteyttä vai menikö tilaisuus jo ohi?
   Ikävä
   146
   1543
  6. Tuletteko/tulitteko ikävöimäsi

   Kanssa hyvin juttuun? Ymmärsittekö toisianne? Sovitteko yhteen?
   Ikävä
   115
   1431
  7. Kyllä jään aina miettii

   Miks tää meni näin.. En ymmärrä sua.
   Ikävä
   57
   1130
  8. Mara kisoissa ensiapuun

   Hoiperteli maaliin ja joutui suoraan ensiapuun. Siis mitä järkeä on rääkätä itseään tuolla tavalla? Mikä tuota naista vaivaa kun pitää päteä vielä tuo
   Kotimaiset julkkisjuorut
   130
   1065
  9. Martina keskeytti heti, tämä on ilon päivä

   😁 Suomi24 sen tiesi. Martina keskeytti kolmen kilometrin kohdalla. 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   33
   1024
  Aihe