Postimerkkien keräily on saivartelua

juhlkoiuiovytd

Typerää pikkutarkkaa nysväämistä. Lisäksi ihmettelen, miksi posti myy aina vaan vaikka kuinka vanhoja merkkejä. Se vie pohjan keräilyltä, kun niitä on aina saatavilla. Ei mitään mielenkiintoa.

20

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siksipä keräänkin traktoreita?

    • niinkai

      Mielenkiintoa voi kovasti kasvattaa keräämä'llä tosiaan jonkin tietyn aihepiirin merkkejä, kuten esim. sitten traktoreita. Tyttöjen harrastus taas on suuntautunut esim. hevosiin, kukkiin ja mehiläisiin. Kansainvälisellä tasolla löytyy aiheesta kuin aiheesta satoja merkkejä, joita voi somasti sijoitella ikiomaan sievään albumiinsa.

    • todellinenhelmi

      Jos ei halua itse pikkutarkasti näperrellä, kokoelmia voi ostaa myös valmiina esim. kirppareilta. Itsekin osttin Saksa-kokoelman hienossa kansiossa. Todella laadukkailla leimoilla, blokitkin mukana. Mitchel-arvo tuhansia euroja ja maksoi vain 35e. Kokoelma on miltei aukoton. vain joitain yksittäisiä merkkejä vielä puuttuu.

      • onnipotku

        Mukava ostaa esim kirpparilta vanhoja kansioita mitä muut eivät enää kerää ja välitä,itsekkin ostin ns sekunda kansion mihin vain laitettu mitä ei kerätty ja kun kotona katsoin niin Roope katse ilmestyi yhden roska toisen aarre Lenin surumerkit 1924 kehyksella 20x25 leimattuna ja leimaamattomana kun keräs vain kauniita kissoja ja koiria halleluuja huudsi sieluni kiitos kissojen ja koirien keräjälle .


    • DAM_of_DAM

      Jos ei ymmärrä ei ymmärrä, siitähän siinä on kyse. Tosin tämä avaus oli huono trolli...ei muuta.

    • EIkeräilijä

      Kun postista saa ostaa minkä vuoden merkkejä tahansa, niin mitäs keräilyä se on?

      • voiniitäaikoja

        Ennen paikallisesta postista sai ostaa filateliatuoltteita, jopa ensipäivänkuoria, mutta nykyään , kun postit ovat asiamiesposteja, ei niistä mitään löydy eikä ole tilaakaan varastoida kuin käypiä merkkejä.


    • valettavain

      En usko, että postista kovin vanhoja merkkejä löytyy.

    • Joo muttakun niistä jotain tietää uusi maailma avautuu kallein merkki noin 3 000 000€ ja muut siitä allaspäin olis kiva omistaa eikö........

    • niinkai

      Juu, ei se ainakaan saivartelua ole. Näpertelyä voi olla mikä tahansa pikkutarkka sormin tehtävä homma, vaikkapa pitsin nypläys.
      Saivartelu on lähinnä sitä, jos kärpäsestä tehdään härkänen.

    • TarmoJ

      Keräsin postimerkejä vuoteen 1981 asti jonka jälkeen sain tarpeekseni ja nyt niitä katselee niin lapseni kuin heidän jälkikasvunsa aina kun käyvät ja silloin tällöin joku merkki katoaa kansioista mutta menkööt ja jakakoot vielä kun olen elossa ettei tarvitse niistä riidellä kun joskus aika jättää.

    • Naurettavaa.hahahah

      Ainoa oikea keräily on kulkeneet merkit. Mitä "keräilyä" se on , jos ostaa merkin uutena postista. Se on postimerkkien OSTOA.

      • TarmoJ

        Tarkoitat varmaankin myös näitä ensipäiväkuoria merkkeineen ja leimoineen joiden kerääminen on miltei mahdotonta sikäli kun siihen alkaa,veljeni teki tätä ja eipä hän muuta elämänsä aikana ehtinytkään tehdä,kauniit vanhat kokoelmat kansioineen menivät myyntiin kun tarvittiin uudet tilat näille ensipäivän kuorille ja uusille postimerkeille.Veljeni katui myöhemmässä vaiheessa keräilynsä vaihtamista tällaisiin uusiin merkkeihin mutta jatkoi sitä koska oli jo virheen tehnyt.


      • helppoakuinheinänteko

        Ensipäivänkuorien kerääminen on tehty tosi helpoksi. Posti lähettää aina uusimmat, kun ne ilmestyvät. Omaksi tehtäväksi jää vain irtomerkkien sijoittaminen deluxe-kansioon, johon tulee automaattisesti päivityssivut vuosittain. Ei siihen mahdottomasti aikaa kulu.


      • hienoharrastus
        TarmoJ kirjoitti:

        Tarkoitat varmaankin myös näitä ensipäiväkuoria merkkeineen ja leimoineen joiden kerääminen on miltei mahdotonta sikäli kun siihen alkaa,veljeni teki tätä ja eipä hän muuta elämänsä aikana ehtinytkään tehdä,kauniit vanhat kokoelmat kansioineen menivät myyntiin kun tarvittiin uudet tilat näille ensipäivän kuorille ja uusille postimerkeille.Veljeni katui myöhemmässä vaiheessa keräilynsä vaihtamista tällaisiin uusiin merkkeihin mutta jatkoi sitä koska oli jo virheen tehnyt.

        Sitä se on, kun asuu liian ahtaasti. Ei munkaan kansiot kirjahyllyyn mahdu, kun kerään kaikkia maailman maita. Kansioita on varmaan parisataa ja ne on sijoitettu umpinaisiin arkistokaappeihin etteivät rotat pääse tekemään pahojaan. Toivon vaan, ettei katto ala vuotaa, etteivät merkit liimaannu yhteen.


    • nysväämätön

      Vain persaukiset nysväävät keräilyssä. Itse ostelen kirppikseltä valmiita kansioita esim. Saksaa . On laadukkaita leimoja ja kuoria kalleissa kansioissa ja maksavat vaan 9e /kansio.

    • Aitavahti

      Tervehdys vipuun menneeltä! Aloin vuosikymmeniä sitten kestotilaajaksi koskien ensipäiväkuoria, luulin näet hölmö saavani joskus niillä pikkuisen voittoa. Miten on
      käynyt? Ainoa mihin tuntuvat nyt sopivan on sytykkeiksi tehdessäni Nuuksiossa nuotion nokipannulleni. Voi että harmittaa tyhmyyteni. Kunpa joku maksaisi edes vähäsenkin, mulla on mm:ssa KAIKKI "oolantilaiset FDC:t. T. Paliskunnan aitavahti Espoosta.

    • aikaonRahaa

      En ole enää aikoihin keräillyt merkkejä. Ei nykymerkit kiinnosta.

    • AnusLedZeppelin

      Kerään lähinnä suomalaisia virhepainamia kuten Anus-merkit ja Led Zeppelin-virhepainamat.

    • Anonyymi

      Kyllä ne kerääjät taitavat itse löytää merkityksiä asialle ja mielekkäitä tarvoitteita keräämiselle.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1602
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1359
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1202
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1169
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      44
      1048
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      828
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      815
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      90
      698
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      693
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      644
    Aihe