Postimerkkien keräily on saivartelua

juhlkoiuiovytd

Typerää pikkutarkkaa nysväämistä. Lisäksi ihmettelen, miksi posti myy aina vaan vaikka kuinka vanhoja merkkejä. Se vie pohjan keräilyltä, kun niitä on aina saatavilla. Ei mitään mielenkiintoa.

20

197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siksipä keräänkin traktoreita?

    • niinkai

      Mielenkiintoa voi kovasti kasvattaa keräämä'llä tosiaan jonkin tietyn aihepiirin merkkejä, kuten esim. sitten traktoreita. Tyttöjen harrastus taas on suuntautunut esim. hevosiin, kukkiin ja mehiläisiin. Kansainvälisellä tasolla löytyy aiheesta kuin aiheesta satoja merkkejä, joita voi somasti sijoitella ikiomaan sievään albumiinsa.

    • todellinenhelmi

      Jos ei halua itse pikkutarkasti näperrellä, kokoelmia voi ostaa myös valmiina esim. kirppareilta. Itsekin osttin Saksa-kokoelman hienossa kansiossa. Todella laadukkailla leimoilla, blokitkin mukana. Mitchel-arvo tuhansia euroja ja maksoi vain 35e. Kokoelma on miltei aukoton. vain joitain yksittäisiä merkkejä vielä puuttuu.

      • onnipotku

        Mukava ostaa esim kirpparilta vanhoja kansioita mitä muut eivät enää kerää ja välitä,itsekkin ostin ns sekunda kansion mihin vain laitettu mitä ei kerätty ja kun kotona katsoin niin Roope katse ilmestyi yhden roska toisen aarre Lenin surumerkit 1924 kehyksella 20x25 leimattuna ja leimaamattomana kun keräs vain kauniita kissoja ja koiria halleluuja huudsi sieluni kiitos kissojen ja koirien keräjälle .


    • DAM_of_DAM

      Jos ei ymmärrä ei ymmärrä, siitähän siinä on kyse. Tosin tämä avaus oli huono trolli...ei muuta.

    • EIkeräilijä

      Kun postista saa ostaa minkä vuoden merkkejä tahansa, niin mitäs keräilyä se on?

      • voiniitäaikoja

        Ennen paikallisesta postista sai ostaa filateliatuoltteita, jopa ensipäivänkuoria, mutta nykyään , kun postit ovat asiamiesposteja, ei niistä mitään löydy eikä ole tilaakaan varastoida kuin käypiä merkkejä.


    • valettavain

      En usko, että postista kovin vanhoja merkkejä löytyy.

    • Joo muttakun niistä jotain tietää uusi maailma avautuu kallein merkki noin 3 000 000€ ja muut siitä allaspäin olis kiva omistaa eikö........

    • niinkai

      Juu, ei se ainakaan saivartelua ole. Näpertelyä voi olla mikä tahansa pikkutarkka sormin tehtävä homma, vaikkapa pitsin nypläys.
      Saivartelu on lähinnä sitä, jos kärpäsestä tehdään härkänen.

    • TarmoJ

      Keräsin postimerkejä vuoteen 1981 asti jonka jälkeen sain tarpeekseni ja nyt niitä katselee niin lapseni kuin heidän jälkikasvunsa aina kun käyvät ja silloin tällöin joku merkki katoaa kansioista mutta menkööt ja jakakoot vielä kun olen elossa ettei tarvitse niistä riidellä kun joskus aika jättää.

    • Naurettavaa.hahahah

      Ainoa oikea keräily on kulkeneet merkit. Mitä "keräilyä" se on , jos ostaa merkin uutena postista. Se on postimerkkien OSTOA.

      • TarmoJ

        Tarkoitat varmaankin myös näitä ensipäiväkuoria merkkeineen ja leimoineen joiden kerääminen on miltei mahdotonta sikäli kun siihen alkaa,veljeni teki tätä ja eipä hän muuta elämänsä aikana ehtinytkään tehdä,kauniit vanhat kokoelmat kansioineen menivät myyntiin kun tarvittiin uudet tilat näille ensipäivän kuorille ja uusille postimerkeille.Veljeni katui myöhemmässä vaiheessa keräilynsä vaihtamista tällaisiin uusiin merkkeihin mutta jatkoi sitä koska oli jo virheen tehnyt.


      • helppoakuinheinänteko

        Ensipäivänkuorien kerääminen on tehty tosi helpoksi. Posti lähettää aina uusimmat, kun ne ilmestyvät. Omaksi tehtäväksi jää vain irtomerkkien sijoittaminen deluxe-kansioon, johon tulee automaattisesti päivityssivut vuosittain. Ei siihen mahdottomasti aikaa kulu.


      • hienoharrastus
        TarmoJ kirjoitti:

        Tarkoitat varmaankin myös näitä ensipäiväkuoria merkkeineen ja leimoineen joiden kerääminen on miltei mahdotonta sikäli kun siihen alkaa,veljeni teki tätä ja eipä hän muuta elämänsä aikana ehtinytkään tehdä,kauniit vanhat kokoelmat kansioineen menivät myyntiin kun tarvittiin uudet tilat näille ensipäivän kuorille ja uusille postimerkeille.Veljeni katui myöhemmässä vaiheessa keräilynsä vaihtamista tällaisiin uusiin merkkeihin mutta jatkoi sitä koska oli jo virheen tehnyt.

        Sitä se on, kun asuu liian ahtaasti. Ei munkaan kansiot kirjahyllyyn mahdu, kun kerään kaikkia maailman maita. Kansioita on varmaan parisataa ja ne on sijoitettu umpinaisiin arkistokaappeihin etteivät rotat pääse tekemään pahojaan. Toivon vaan, ettei katto ala vuotaa, etteivät merkit liimaannu yhteen.


    • nysväämätön

      Vain persaukiset nysväävät keräilyssä. Itse ostelen kirppikseltä valmiita kansioita esim. Saksaa . On laadukkaita leimoja ja kuoria kalleissa kansioissa ja maksavat vaan 9e /kansio.

    • Aitavahti

      Tervehdys vipuun menneeltä! Aloin vuosikymmeniä sitten kestotilaajaksi koskien ensipäiväkuoria, luulin näet hölmö saavani joskus niillä pikkuisen voittoa. Miten on
      käynyt? Ainoa mihin tuntuvat nyt sopivan on sytykkeiksi tehdessäni Nuuksiossa nuotion nokipannulleni. Voi että harmittaa tyhmyyteni. Kunpa joku maksaisi edes vähäsenkin, mulla on mm:ssa KAIKKI "oolantilaiset FDC:t. T. Paliskunnan aitavahti Espoosta.

    • aikaonRahaa

      En ole enää aikoihin keräillyt merkkejä. Ei nykymerkit kiinnosta.

    • AnusLedZeppelin

      Kerään lähinnä suomalaisia virhepainamia kuten Anus-merkit ja Led Zeppelin-virhepainamat.

    • Anonyymi

      Kyllä ne kerääjät taitavat itse löytää merkityksiä asialle ja mielekkäitä tarvoitteita keräämiselle.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      35
      7774
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      83
      4606
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      67
      3271
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2166
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1709
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1687
    7. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      358
      1498
    8. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      17
      1496
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      58
      1199
    10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
      Maailman menoa
      277
      1088
    Aihe