Kielipolitiikkassa on korjaamista

RöyhkeyttäRuotsalaisilla

Ahvenanmaalainen kansaedustaja Nauclér Elisabeth äänesti eduskunnassa pakkoruotsituksen puolesta. Pidän erittäin röyhkeänä ahvenanmaalaisten puuttumista Manner-Suomen kielipolitiikkaan kun heidän saarellaan kaikki suomalaisuus on kieletty ja jopa suomenkielisiä varten on laadittu erityisiä lakiosioita joitten turvin suomenkielisten syrjiminen on laillistettua. Ahvenanmaalainen Nauclér Elisabeth on täysin RKP:läinen vaikka he sen jyrkästi kieltävät ja syyn siihen me selvästi arvaamme RKP yrittää esittää ettei se halua puuttua Ahvenanmaan syrjivään politiikkaan.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lots

      Perustuslain mukaan Ahvenanmaalta saa olla yksi kansanedustaja. Hän on juridinen ja laillinen henkilö. Hän saa ja tuleekin ottaa kantaa eduskunnassa päätösehdotuksiin.
      Persujen linjaan ei voi lähteä. Kansanedustajien oikeutta äänestää ei saa kieltää. Varsinkaan persuja ei saa päästää päällepäsmäriksi niinkuin persudosennti Luukkanen esittää.

      Aloitus.
      Ota esiin Haglundin maanpetoksellinen toimi liittää Suomi Isäntämaasopimuksen avulla natoon. Asiaa ei tuotu eduskunnan käsittelyyn.
      Natoliitos on myös petos Suomen työkansaa vastaan. Persupuolue on hyväksynyt sopimuksen. Persujen työläiskannattajilta odotetaan vastalausetta. Vireillä olevat natosodat ovat sotia ihmisyyttä vastaan.

    • rotoro

      Mitä ahvenanmaalaisen kansanedustajan tulisi tehdä. Lain mukaan hän on täysivaltainen edukunnan jäsen ja oikeutettu ottamaan asioihin kantaa.
      Perussuomalainen haluaisi kieltää hänen oikeutensa. Perussuomalainen on sanelemassa demokratiaa nurin. Sampo Terhoko näin opettaa?

      • RuotsalainenRöyhkeys

        Puhuuko RKP:n aisankannattaja omallasuullaan vai jonkun ruotsittajan kun noin on arvailemassa täällä palstalla? Kuka kieltää ja mitä olet keksinyt itse nuo kiellot ei täällä kukaan kiellä keltään yhtään mutta ruotsittalla on paha vainoharhaisuus ja keksii tuommoista paskaa. 75% kansasta haluaa pakkoruotsituksen pois ja he eivät ole persuja niinkuin tuolla köhnäturpa luulee.


      • jopehuonansuu

        Kysehän on siitä kannattaako tämä henkilö kaksikielisyyttä vai ei. Ahvenanmaalla on hyvät perusteet kieltää kalleuden ja käytännöllisyyden takia poistaa pakkosuomi.
        Mikäli tämä henkilö ei kannata pakkosuomen saamista ahvenanmaalle on kyse varsin oudosta tilanteesta. Silloin kyse on avoimesti kielirasistisesta ilmaisusta.

        Miksi tuo ruotsin kieli on niin hirvittävän tärkeä asia. Me tiedetään että tarvitaan kilpailukyvyn takia monipuolinen kielipohja sekä byrokratian hinta kaksikielisenä on yksinkertaisesti liikaa rahallisesti.
        Tiedän että saavutetuista eduista ei ole kiva luopua. Kaksikielisyyteen ei vaan ole perusteita. Se olisi pitänyt haudata suomen itsenäistettyä.
        Kaikki me tiedämme että tulee lähtemään. Sen verran kovaa vauhtia tippuu käyttäjien määrä ettei kohta enää kiinnosta koko aihe. Ongelma on se että kun tästä pidetään kiinni se vaikuttaa kilpailukykyymme vuosikymmeniä. Emme pelkästään haittaa omaa sukupolveamme vaan rasitamme tulevienkin hyvinvoitia pakkoruotsin ongelmilla.


    • nääs

      Ruotsalaiset ja suomenruotsinkieliset eivät ole kenenkään vihollisia. Kommunistit eivät lähde heitä parjaamaan. Aivan järjetöntä niin kuvitellakaan.
      Eduskunta käsitteli vasta ruotsinkieln aseman eikä se tule esiin aivan heti uudelleen. Porvaripuolueiden enemmistö päätti säilyttää ruotsinkielen opetuksen peruskouluissa kaikille yhteinäisenä.

      Ajankohtaista on puhua Haglundin ja perussuomalaisten yhteisestä kampanjasta Suomen liittämiseksi natoon. Perussuomalaiset ovat jo hyväksyneet Isäntämaasopimuksen, joka on lähes natosopimus.
      Natoon liitättäminen on vaarallista seikkailupolitiikkaa. Samalla meiltä viedään muille maille itsenäinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka.
      Kielen opiskelu ei ole vaarallista eikä myöskään Ahvenanmaan itsehallinto. Nato on vaara, mikä tulisi pystyä estämään. Toistaiseksi kansan enemmisö massiivisesta natotrollauksesta huolimatta on natoa vastaan. Hyvä niin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe