Onko muillakin tällei D:

Apuatarvitsevaxdd

Joo siis jos tutustun uusiin ihmisiin oon aluks hirveen epävarma, ujo ja rupee ahdistamaan tilanteessa, mutta sit ku mut tuntee puhun oikeestaa aika paljon tai sillei. Mut nytkin jos joku tuntematon tulee puhumaan mulle oon ihan himo epävarma ja haluun pois paikalta millä tahansa tekosyyllä ku oikeesti rupee ahistamaan ihan himona mut sitku oon ollu siin porukas jossa on tuttuja ja tuntemattomii oon alus ihan hiljanen ja epävarma ja tarkkailen niinku sivusta ihmisiä mut sitten ku on kulunu aikaa uskallan avata suuni ja nii tiiätte kyl.. Mut miten pääsisin tosta eroon tavallaan ettei mua ahdistais tai en olis nii epävarma ja saisin avattuu suuni aikasemmin ku nyt D:

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • detonppa

      Mulla taas on toisinpäin!
      Ennen olin vielä nykyistä ujompi enkä uskaltanut puhua kenellekään, mutta vuosien varrella olen tiedostamatta kehitellyt itselleni sellaisen "asiakaspalvelurohkeuden" jolla ventovieraiden kanssa on helppokin tulla toimeen. Esimerkkinä uusi työpaikka:
      Kun tulen uutena työntekijänä uuteen porukkaan, olen pirteä ja sosiaalinen, heitän läppää ja ihmisten kanssa on ihan suht helppo olla. En tunne ketään, joten kukaan ei tiedä ongelmastani niin keskustelu sujuu. Toiset kyselevät minulta asioita ja minä toisilta.
      Kun aikaa menee viikko, kaksi, kolme... puhuminen muuttuu aina vain vaikeammaksi!
      Ihmiset tuntevat minua sen verran että alkavat huomata sen "roolin" ja minä toisaalta olen kysellyt kaikki perusasiat, ja nytpä en enää oikein keksikään kysyttävää. Sen roolin pitäminen ei toimi kauaa. Eli se sosiaalisen suhteen syventäminen on minulle mahdotonta. Toisten välille alkaa kehittyä hiljalleen toverillisempaa suhdetta ja alkavat puhua toistensa kotiasioita jne, mutta minulta puuttuu tämä kyky ja tässä vaiheessa hiljenen ja se sama tuttu ahdistus alkaa vallata tilaa. Lopulta kahvi- ja ruokatauot alkavat olla yhtä helvettiä, kun joutuu istua siinä puolitutussa porukassa vartin - puoli tuntia putkeen tekemättä mitään, puhumatta mitään ja silmiin katsominen alkaa olla mahdotonta. Viimeisissä kahdessa työpaikassani käynyt molemmissa tämä sama juttu... toisaalta edistystä tämäkin on siihen nähden että ennen pelkäsin niin kuollakseniihmisiä heti alkuun etten pystynyt koskaan puhua mitään. BTW, täytyy sanoa että tällainen pelko ja arkuus on pahin kirous minkä ihminen voi luonteeseensa saada!

      • gwegweg

        Tiedän itsekin ujona tuon tunteen kun aloittaa uudessa koulussa tai työpaikassa. Kenelläkään ei ole vielä ennakkokäsityksiä sinusta joten voit olla alussa rennosti ja puhuttavaa riittää vielä ihan hyvin.
        Vähän samoin on käynyt itsellä myös tapailun suhteen, alussa riittää puhuttavaa ja toinen on kiinnostunut mutta mitä enemmän toinen minuun tutustuu niin sitä enemmän hän huomaa että en ole oikeasti niin puhelias eikä elämäni ole kiinnostavaa.


      • Mulla on sama ongelma. Pystyn täysin uusille ihmisille puhumaan niitä näitä, mutta mitä enemmän tutustun johonkin niin sitä vaikeampi on puhua. Tosin kyllä uusillekkin ihmisille puhuminen on vaikeaa tilanteesta riippuen, mutta näen sen helpompana, koska voin ajatella, että mun ei tarvitse enää koskaan nähdä heitä.


    • humanless

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2494
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      293
      2190
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      90
      2082
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1781
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1691
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1659
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1554
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1377
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1341
    10. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      114
      1300
    Aihe