1960-luvun Star Trek

nettifliksi

Katselen Netflixistä tuota vanhaa Star Trek sarjaa, onko nuo avaruuskohtaukset tehty nykyaikaisella tietokonegrafiikalla uusiksi, jotenkin "yli siistin" näköiset, kun ottaa huomioon että 1960-luvulla tehty sarja?

5

<50

  Vastaukset

  • No on tietenkin tehty uusiksi! Se on luultavasti se remastered versio mikä siellä pyörii. Värit ovat siinä myös tosi tarkat. Minusta paljon parempi se remastered versio, kuin se kämänen vanha alkuperäinen. Tossa on hyvä vertailuvideo alkuperäisien ja uusien tehosteiden välillä, vasemmalla originaali ja oikealla remasteroitu:

   https://www.youtube.com/watch?v=k3zSxYRCL-g

   Kattellaan!

  • No näin arvelinkin, kun joskus 1990-luvulla muistan nähneeni pätkän tätä vanhaa sarjaa ja jo silloin naureskelin niille (ap.) efekteille, aloin katsomaan tätä sarjaan tuon Nimoyn kuoleman takia.

  • Aha! Katsoin itse ko. sarjan jotain pari-kolme vuotta sitten netflixistä myös ja ihmettelin miten hyvän näköinen sarja on 60-luvun sarjaksi. En osannut ajatella että sitä oltaisi paranneltu tietokoneella jälkeenpäin. Minusta niin ei pitäisi tehdä vaan antaa olla alkuperäisenä ja ajalleen tyypillisenä vaikka efektit näin monen vuosikymmenen jälkeen näyttäisivätkin säälittäviltä.

   • Minusta on kumminkin paranneltu vanhaa kunnioittaen ja hyvällä tavalla, ettei mennyt överiksi kuin jossakin Star Warsissa, että lisätään jotain örkkejä sun muita härveliä liikaan huomiota puoleensa vetämään (tai no ainakaan tähän mennessä mitä sarjaa katsonut)


   • Star Trek on kulttikamaa ja samalla tavoin kuin vaikka vanhoja kirkkoja restauroidaan, niin näin tehdään myös näille kulttisarjoille. Minusta erittäin hyvä parannus oli Star Trek The Next Generation -sarjan (1987-1994) remasterointi full hd -laatuiseksi ja julkaisu bluray:nä. Sarja näyttää nyt todella upealta. Tosin hyvin mielestäni onnistunut remasterointi tuolle originaalille Star Trek -sarjalle.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   174
   9020
  2. Tietäisittepä

   Mitä meidänkin työpaikalla varatut touhaavat työpäivän aikana... Kesken työpäivän ottavat vapaata pari tuntia että puolisot luulevat olevan töissä ja
   Uskottomuus
   118
   3827
  3. Marin: Meillä on kaksi ongelmaa keskusta ja vihreät

   Hallituksella oli tiukka tammikuu, Marin kiteytti jo omilleen: ”Meillä on kaksi ongelmaa: keskusta ja vihreät” https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b
   Maailman menoa
   130
   3542
  4. Sara Siepin "työt" ?

   Sieppi on lomalla noin kolmen viikon välein. Koska hän tekee töitä ? Mitä työtä? Miten voi siis olla koko ajan lomamatkoilla, ja ei mitää las palmas h
   55
   829
  5. Johanna Tukiainen viety hoitoon?

   Vuosien sekakäyttö ja perintönä kulkeva mielisairaus johti lopulta hullujen huoneelle. Siellä on hyvä harhaisen hoitaa päänsä kuntoon.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   31
   677