Puoluejohtajat yhtä mieltä: Venäjä on uhka Suomell

natoon

Puoluejohtajat yhtä mieltä: Venäjä on uhka Suomelle

Kaikki kahdeksan suurimman puolueen puheenjohtajaa olivat Iltalehden vaalikeskustelussa yhtä mieltä siitä, että Venäjän epävakaus on uhka Suomelle.

Alexander Stubb (kok), Antti Rinne (sd), Juha Sipilä (kesk), Päivi Räsänen (kd), Timo Soini (ps), Carl Hadlund (r), Ville Niinistö (vihr) ja Paavo Arhinmäki (vas) olivat yksimielisiä Venäjän uhasta.

- Venäjä on räikeästi rikkonut kansainvälistä oikeutta, tietenkin Krimin valtaus merkittävimpänä näistä. Sitten nämä alueloukkaukset naapurimaihin, muun muassa Suomeen. Kyllä nämä kaikki antavat aihetta (pitää Venäjää uhkana), Päivi Räsänen perusteli.

Carl Haglundin mukaan Venäjä "puhuu yhtä ja tekee toista". Esimerkeiksi Haglund nosti Venäjän toimet Ukrainassa.

- He väittivät pitkään, ettei Krim ole miehitetty. Sitten he väittivät, etteivät ole Itä-Ukrainassa. Kuitenkin Venäjä allekirjoitti Minskissä sopimuksen siitä, että he vetävät joukkonsa pois, Haglund huomautti.

Myös Alexander Stubb on sitä mieltä, että Suomen turvallisuustilanne on muuttunut. Hän näkee Venäjän toiminnan "yhden aikakauden loppuna".

- Se on kylmän sodan aikakauden loppu. Odotimme, että Venäjästä tulee normaali, avoin, liberaalinen yhteiskunta, joka elää kansainvälisten sääntöjen mukaan, mutta toisin kävi, Stubb sanoi.

Timo Soini uskoo, että Venäjällä on selvä suunnitelma.

- Tärkeintä on pistää Suomen puolustus kuntoon. Perussuomalaiset vastusti ainoana puolueena maamiinojen poistamista, mutta en usko, että sellaista päätöstä enää tehtäisiin, Soini sanoi.

Myös keskustan Juha Sipilä on samaa mieltä siitä, että Suomen turvallisuuspoliittinen tilanne on muuttunut.

- Suomen puolustusta pitää vahvistaa ja oppia uusista tavoista käydä sotaa, Sipilä perusteli viitaten kybersodankäyntiin ja tietoturvauhkiin.

Sipilä olisi valmis teettämään Nato-selvityksen, mikäli hän olisi pääministeri seuraavalla vaalikaudella.

- Ei minulla mitään vastaan tällaista selvitystä ole.
il

175

176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • patrioxin

      Tämä on äärimmäinen tappio Nato/EU/Pohjoismaiden vastaisille. Ehdottomasti pitää varautua uhkaan kuten puoluejohtajat toteaa.

    • selvä_peli

      "Natoselvitys" on tietenkin pelkkä vaaleja edeltävä kiertoilmaus itse asialle: Suomi tulee hakemaan Naton jäsenyyttä jo seuraavalla vaalikaudella.

      Ei jäsenyydessä ole enää mitään erityistä selvittämistä. Nyt on toiminnan aika.

    • Nato-RAUHA

      Eihän meillä herranen aika olisi armeijaa jos Venäjä ei olisi uhka. Ei ole vuosisataa jolloin Venäjä ei ole tullut tänne tappamaan ja hakkamaan Natovastustajien päitä irti kirveillä. Jokainen Suomalainen on hengenvaarassa joka hetki koska Suomi ei ole Naton jäsen. Natossa ryssä ei käy sotia.

      Haista Natovastainen apina paska. Varmasti menet ja kuolet itärajalle. Et itke Natoa apuun. Kuolet perkeleen paskakasa.

    • sitä-saa-mitä-tilaa

      Putin on saanut aikaan voimakkaan muutoksen Suomen asenneilmaston siirtymisessä kohti Natomyönteisempää suuntaa.

    • Vasenlaita

      Puoluejohtajat on asiasta yhtämieltä joten silloin on turha nato kammoisten enää täällä itkeä asiasta. Suomi Natoon ja heti. Turvallisuudella ei pelleillä yhtään. Uskottavaan puolustukseen tulee varata riittävät resurssit ja puolustus yhteistyötä tulee myös tiivistää Pohjoismaiden ja EU sisällä.

    • Natoon

      Kaikki kahdeksan suurimman puolueen puheenjohtajaa olivat Iltalehden vaalikeskustelussa yhtä mieltä siitä, että Venäjän epävakaus on uhka Suomelle.

    • Iitintiltunvittu

      Venäjän presidentti Vladimir Putin on määrännyt suuret sotaharjoitukset Kuolan niemimaalle, ja Alakurtin jalkaväkiprikaati on asetettu täyteen hälytysvalmiuteen.
      Alakurtin sotilaskylä muutti keväällä 2007.
      Alakurtin sotilaskylä muutti keväällä 2007. (MARKKU LESKINEN/LKA)
      Putin on määrännyt suuret sotaharjoitukset, joihin osallistuu yksiköitä Kuolan niemimaalta ja Pohjoisesta laivastosta. Ensimmäistä kertaa harjoituksissa on mukana myös Alakurttiin sijoitettu moottoroitu jalkaväkiprikaati.
      Alakurtti sijaitsee Suomen rajan läheisyydessä noin Rovaniemen korkeudella. Matkaa sieltä rajalle on 60 kilometriä. Vajaa vuosi sitten Venäjä ilmoitti, että Alakurtti otetaan uudelleen sotilaskäyttöön ja toi alueelle tuhansia sotilaita.
      Suuriin sotaharjoituksiin osallistuu yhteensä 38 000 sotilasta ja niiden on määrä päättyä 21.3.
      Lähde: Itar-Tass
      ANNA EGUTKINA
      Nytkö ne tulee?

    • Saulimies

      Ei tunnu edes tiltut asiaa kieltävän.
      Valetta piisaa kyllä muuten.
      Sauli Niinistön kannallahan puoluejohtajat ovat.

    • Järkimiehiä-ovat

      puoluejohtajat.
      Kaikki samalla linjalla presidentin kanssa.
      Arhinmäkikin on tuominnut Krimin valtauksen.

    • tarkkanäköinen

      Putin sanoi krimin venäjänmielisten "aseman" olleen uhattuna.Jos ja kun tauti etenee ja pahenee . Siitä kai tässä on kysymys,että missä on seuraavat "avun" tarvitsijat,

      • Mitään-hätää-ei

        Krimin venäläisillä ollut. Pääosa oli Ukrainan kannalla.
        Hyökkäys muutti tilanteen. Ainakaan aktiivisti Venäjää ei vastusteta. Niin heikko oli Ukraina.


    • voikovaaleissavalita

      Puoluejohtajat suomettuneita
      Tässä näemme Suomen demokratian tilan.

    • gjfhdjdkdk

      Alla oleva artikkeli kertoo kaiken ryssistä ja niiden trolleista. Valehtelijoita ja huijareita. Hyi helvetti mitä pohjasakkaa. Ja ovat vielä kaikenlisäksi häviäjän puolella.

      Putin, Krim ja ydinaseilla pullistelu – ”Venäjä kylpee valheessa”

      Presidentti ei edes häpeä tunnustaa valehteluaan, ihmettelee neuvostoarmeijassa palvellut upseeri.

      Kun Vladimir Putin kertoi, että Krimin liittämisen yhteydessä oltiin valmiita käyttämään ydinaseita, koettiin ainutlaatuinen hetki, sillä silloin hän ei valehdellut, viiltää Ilja Milštein Grani.russa arvioidessaan Venäjän televisiossa sunnuntaina esitettyä dokumenttia Krimistä.

      Milšteinin johtopäätökset ovat karut: Putinin Venäjä häviää törmäyskurssillaan lännen kanssa kaikki mahdolliset taloudelliset ja muut sodat. Ainoastaan ydinsodan uhka on valttikortti Putinin pelissä, koska se todennäköisesti takaisi molempien osapuolten tuhoutumisen.

      Venäjä kylpee valheessa, raivoaa Aleksandr Golts Gazeta.russa. Purkauksen takana on samainen dokumentti, jota hän kommentoi jo viime viikon lopulla siitä esitettyjen ennakkokatkelmien pohjalta.

      Goltsin mielestä Putinin aikaisemmasta poikkeavat lausunnot kertovat venäläisen yhteiskunnan kriittisestä muutoksesta. Hänestä kenellekään ei ole salaisuus, että KGB:n upseerille valehteleminen on samanarvoinen asia kuin veden juominen lasista.

      Sen sijaan kyse on siitä, ettei Putin häpeä tunnustaa valehteluaan. Lisäksi kansa ottaa kiitollisuudella vastaan johtajansa valehtelun, kun se tapahtuu hyvän asian eli Krimin palautuksen puolesta.

      Goltsin mielestä valehtelusta on tullut normi koko venäläiselle yhteiskunnalle eikä kukaan pelkää jäävänsä kiinni. Hän letkauttaa, kuinka upseereina itseään pitävät kertovat, että Donbassissa taistelevat vapaaehtoiset, jotka ovat lähteneet lomille.

      Kenenkään ei tarvitse piitata siitä, että ”lomille” lähtee kokonaisia panssarivaunupataljoonia, purnaa Golts, joka on itsekin neuvostoarmeijassa palvellut upseeri.

      Todellisuuden hämärtymistä pohditaan lukuisissa venäläisissä nettijulkaisuissa.

      Kremlin tiedotuspolitiikan ainoa tavoite on turvata vallankäytön jääminen piiloon, tulkitsee toimittaja Oleg Kašin Slon.russa. Hänestä kukaan ei tiedä, miten päätöksenteko tapahtuu ja ketkä asioita ratkaisevat Putinin kanssa.

      Kašinin mukaan Kremlistä peräisin olevat vuodot ja disinformaatio, harhautukset, ovat johtaneet siihen, että ihmisten kuvittelema Putin elää elämää, jolla ei ole enää yhteyttä todelliseen mutta salattuun presidenttiin.

      ”Hän on mennyt uudestaan naimisiin – hänellä on kaunis nuori vaimo.”

      Näin aloittaa Gazeta.ru artikkelin huhuista ja paljastaa, ettei kyse suinkaan ole lainauksesta tämän viikonlopun venäläisesä Facebookista, Vkontaktesta, vaan vuodelta 1937, jolloin Josif Stalin oli häipynyt näkymättömiin Sotšiin.

      Samassa verkkolehdessä politologi Georgi Bovt peilaa Putinin katoamistemppua vertaamalla Syyrian nykyisen presidentin isän Hafiz al-Assadin tapaan ”sairastua”. Diktaattori testasi lähipiirin reagointitapoja.

      Bovtin mielestä Venäjällä on päästy todellisuuden ja kuvitellun suhteissa jo niin pitkälle, ettei mikään enää estä sitä, että mikä tahansa keksitty voi myöhemmin muuttua viralliseksi hallituksen ilmoitukseksi.

      Goltsin tulkinta Putinin piilottelusta nojaa siihen, että presidentti on vältellyt kannanottoa hallinnon sisäiseen riitaan. Turvallisuuspalvelu FSB syyttää tšetšeenejä oppositiopoliitikko Boris Nemtsovin murhasta, samaan aikaan kun Tšetšenian johtaja Ramzan Kadyrov vannoo ikuista uskollisuutta Putinille.

      Onko Krim teille kallis, utelee viikkolehti Vlast joukolta eri alojen vaikuttajia. Kysymys osuu Krimin liittämisen ytimiin, sillä se arvioi asiaa myös hinnan kannalta. Siitä taas Venäjän johto ei halua puhua.

      Sen sijaan arvostettu teatterinjohtaja Mark Zaharov sanoo Vlastin gallupissa suorat sanat, kuinka Krim on osoittautunut liian kalliiksi, sillä Krimin takia lähti liikkeelle hintojen reagointi, jota maan johtajat eivät osanneet ennakoida.

      Aina kriittisessä Novaja gazetassa Aleksandr Rubtsov kirjoittaa otsikolla Rautainen heikkous. Hän muistuttaa, miten vakavasti sairas yhteiskunta yrittää taas pelata muskeleiden voimalla.

      Nykymaailmassa kykyä pelotella ei kuitenkaan enää pidetä vahvuuden tai suuruuden merkkinä vaan asia on pikemminkin päinvastoin.

      • 44.Div

        Kerrankin uutinen vennäänmaan medialta, joka on uskottava. Asiat sanotaan jurri niin, kuin ne on.

        Otchin Harshoo.


    • EInatolle

      Joo ,niin on, uhkahan se on Suomelle, mutta hyvin pieni, niinpä vain pari natohörhöä, stubb ja haglund, haluavat Suomen natoon liittyvän. Mutta noiden kummankaan mielipiteellä ei liene paljoakaan merkitystä, koska eivät edes ole oikeita suomalaisia.

      • Natoon

        UUSI
        Kaikki kahdeksan suurimman puolueen puheenjohtajaa olivat Iltalehden vaalikeskustelussa yhtä mieltä siitä, että Venäjän epävakaus on uhka Suomelle.

        koitahan sisäistää kunnolla kaikki 8 suurimman puolueen puheenjohtajat ovat tätä mieltä


    • fjgkgkgk

      se on uhkaeniten itselleen

    • uhkaa_se

      Ainahan se on uhka ollut.
      Välillä se sanotaan ääneen ja toisinaan taas ei.

    • ryssä

      voi teitä ihmiskunta, olette kuin pikku lapset , kaikki uskotte satuihin vieläkään !!!! onks teillä omat aivot toiminassa, tai oletteko kuin lammasten lama?

      • juupajuujajaa

        "toiminassa, lama" .-D


      • suomen_kansalainen

        On hienoa käyttää osuvaa nimimerkkiä.


    • natoon

      8 kärkipuolueen johtajat totesi sen jo itä on uhka. Itä mielisteijöiden itkut on jo kuultu ja vastauksena siihen heti Natoon ja Pohjoismaista yhteistyötä heti.

    • uhkaa_se

      Vihdoinkin Suomessa saa sanoa suoraan:
      Venäjä on Suomelle uhka.
      Aina sen on kaikki tienneet, mutta suomettuneen politiikan vuoksi sitä ei ääneen sanottu.

    • vasenlaita

      Keskustan Sipilä kertoi Nymanin ohjelmassa että seuraavaan hallituskauteen ei kirjata estettä Natojäsenyydelle

      Soini ja Sipilä on kyllä järki miehiä vaikka itä trollit painaa päälle minkä ehtii.

    • natoon

      Ainoastaan vasurit itki Nato selvitystä vastaan mtv tentissä. Ehdottomasti pitää selvittää kaikki Läntiset yhteistyö muodot ja oma puolustus tulee laittaa kuntoon heti.

    • erommels

      Nato selvitys tehtävä heti vaalien jälkeen.

    • erommels

      Kaikki paitsi vasurit on samaa mieltä nato selvityksesta ja jopa vasurit yhtä mieltä itä uhkasta

    • Fiksuja-ihmisiä

      Ei yhtään tiltua joukossa.

      • ERommel

        Suomessa ei ole yhtään varteenotettavaa puoluejohtajaa, kun puhutaan turvallisuuspolitiikasta.
        Oikeastaan syy on myös toimittajien, ei yhtään kysymystä salaisesti sovitusta isäntämaasopimuksesta ja siihen liittyvistä seikoista...kaikki vaikenivat visusti Soinia myöten.
        Ei kysymyksiä Ukrainan laittomasta vallanvaihdosta, siis ei kysytty yhtään kysymystä mikä olisi ollut vähänkään kiusallinen Suomen Nato linjalle.
        Ainoastaan korostettiin Venäjän toimia, mikä oli jo surkuhupaisaa....Tuomioja on aikoja sitten vanonnut tuovansa isäntämaasopimuksen esille ruodittavaksi....eipä ole näkynyt ja asiasta ei puhuta.


      • ErwinZukov

        Suomessa ei muunlaisia puoluejohtajia olekaan kuin varteenotettavia!

        Se, ettei toveri Rommel heistä pidä, johtuu siitä, että miehet eivät ole alamaisen myötäileviä Venäjän suuntaan Ahti Karjalaisen ja Väyrysen tapaan!

        Ukrainassa vaihtui valta ja ppidettiin vaalit. Mitä kysymistä siinä enää on? Vallankumouksellahan se syntyi myös Venäjän edeltäjä! Pitäisikö senkinlaillisuuden perään kysellä?

        Venäjän toimista puhuminen johtuu siitä, että Venäjä on ollut ainoa näkyvä toimija Ukrainan kysymyksessä!


      • ERommel

        Sanotaan sitten 'vakavasti' otettavia puoluejohtajia?
        Ukrainan 'vallanvaihto' oli laiton, siitä asiasta mainitsin ja oli yksi avaintekijä miksi Venäjä reagoi.
        Venäjäkö ainoa näkyvä toimija? Perustuuko se CNN:n uutisiin.....Obama myönsi itse, siis presidentti USA:n olleen osallisena Ukrainassa.
        Ylipäätään Ukrainan tilannetta olisi voitu käsitellä monipuolisemmin, mutta eihän sellainen olisi sopinut Suomen nykylinjaan.
        Toivottavasti tosiaan esim. Paavo ottaa isäntämaasopimuksen esille, jos sitä ylipäätään on lupa käsitellä julkisesti?


      • ettästiiätte

        Suomen nykyinen hallitus on uhka Suomen turvallisuudelle.

        10. Eroon Nato-sopimuksista – itsenäisyys ja puolueettomuus turvallisuuden perustaksi
        Suomen armeija on pidettävä varusmiesarmeijana. Se tulee varustaa vain oman maan puolustamista varten.
        Suomen turvallisuutta ei voida laskea yksin aseiden varaan. Tärkeintä on huolehtia itsenäisellä ulkopolitiikalla siitä, että Suomeen ei kohdistu turvallisuuspoliittista uhkaa mistään suunnasta.
        Venäjä ei uhkaa Suomea ellei Suomi uhkaa Venäjää. Itsenäinen ja puolueeton Suomi ei ole uhka Venäjälle. Sen sijaan Natoon kytketty, EU:n ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaan sitoutunut Suomi on uhka Venäjälle, koska Suomen aluetta voidaan käyttää Venäjää vastaan.
        Kestävä ratkaisu Suomen ja Venäjän suhteisiin on niiden rakentaminen diplomatian, hyvien suhteiden ja Suomen puolueettomuuspolitiikan varaan. Tähän tarvitaan ehdottomasti Naton torjumista. Lisäksi tarvitaan Suomen itsenäisyyden ja puolueettomuuden palauttamista EU:sta eroamalla.
        EU-Suomi on mukana EU:n sodissa ja kriiseissä. Kun Suomesta tulee puolueeton ja liittoutumaton maa, meidän on mahdollista pysyä tulevien sotien ja kaupankäyntiä haittaavien kiistojen ulkopuolella.
        EU-Suomi on sidottu EU:n suurimpien jäsenmaiden keskenään sopimiin kannanottoihin. EU:sta irtautuneena itsenäisenä valtiona maamme voi luoda hyvät suhteet kaikkiin maihin sekä toimia välittäjänä ja sovittelijana kansainvälisissä yhteyksissä.


      • ErwinZukov
        ERommel kirjoitti:

        Sanotaan sitten 'vakavasti' otettavia puoluejohtajia?
        Ukrainan 'vallanvaihto' oli laiton, siitä asiasta mainitsin ja oli yksi avaintekijä miksi Venäjä reagoi.
        Venäjäkö ainoa näkyvä toimija? Perustuuko se CNN:n uutisiin.....Obama myönsi itse, siis presidentti USA:n olleen osallisena Ukrainassa.
        Ylipäätään Ukrainan tilannetta olisi voitu käsitellä monipuolisemmin, mutta eihän sellainen olisi sopinut Suomen nykylinjaan.
        Toivottavasti tosiaan esim. Paavo ottaa isäntämaasopimuksen esille, jos sitä ylipäätään on lupa käsitellä julkisesti?

        "Sanotaan sitten 'vakavasti' otettavia puoluejohtajia?"

        Sano vaan! Muille suomalaisille he ovat aivan laatuunkäypiä... sinulle ei!

        "Ukrainan 'vallanvaihto' oli laiton, siitä asiasta mainitsin ja oli yksi avaintekijä miksi Venäjä reagoi."

        Ja höpö höpö! Venäläisille olisi kelvannut vaikka millainen vaihto, kunhan johtoon olisi tullut joku perivenäläinen hottentotti! Nyt tuli länsisuuntaus valtaan ja SITÄ he eivät sulattaneet. Eivät venäläiset laillisuudesta piitaa, koska eihän sitä ole liikoja heidän omassa maassaan!

        "Venäjäkö ainoa näkyvä toimija? Perustuuko se CNN:n uutisiin.....Obama myönsi itse, siis presidentti USA:n olleen osallisena Ukrainassa."

        Myönsikö? Ei Krimillä tai Ukrainassa ole ollut laisinkaan USA:n tai Naton joukkoja kun taas venäläisilläsotilailla on ollut siellä yliedustus!

        "Ylipäätään Ukrainan tilannetta olisi voitu käsitellä monipuolisemmin, mutta eihän sellainen olisi sopinut Suomen nykylinjaan."

        Suomen nykylinja on sama kuinlännen näkemys, joten ei ihme, jos sinä vanhana reliikkinä muistelet yhä kaiholla vanhaa YYA-aikaa Kekksoine ja Väyrysine suomettuneisuudella maustettuna!

        "Toivottavasti tosiaan esim. Paavo ottaa isäntämaasopimuksen esille, jos sitä ylipäätään on lupa käsitellä julkisesti?"

        Miksei voisi? Ei Suomi sentää'n mikään Venäjä ole! Tietenkin edellytys on se, että Pate 1. Pääsee ylipäätään Eduskuntaan (neljä vuotta sitten ei päässyt!) ja 2. Kepu huolii vanhan YYA-ajan änkyrän edes ministeriksi!


      • 44.Div
        ERommel kirjoitti:

        Suomessa ei ole yhtään varteenotettavaa puoluejohtajaa, kun puhutaan turvallisuuspolitiikasta.
        Oikeastaan syy on myös toimittajien, ei yhtään kysymystä salaisesti sovitusta isäntämaasopimuksesta ja siihen liittyvistä seikoista...kaikki vaikenivat visusti Soinia myöten.
        Ei kysymyksiä Ukrainan laittomasta vallanvaihdosta, siis ei kysytty yhtään kysymystä mikä olisi ollut vähänkään kiusallinen Suomen Nato linjalle.
        Ainoastaan korostettiin Venäjän toimia, mikä oli jo surkuhupaisaa....Tuomioja on aikoja sitten vanonnut tuovansa isäntämaasopimuksen esille ruodittavaksi....eipä ole näkynyt ja asiasta ei puhuta.

        STFU "laina" EROMMEL !!!!!!!!!!


    • 4021

      Kahden suurvallan välisen sodan syttyessä olisi maamme puskuri vyöhykkeenä ja seuraukset olisivat tuhoisat siviiliväestölle sekä koko suomelle ! . Hallituksen asettuminen lännen liittolaiseksi ja sopimalla isäntämaasopimuksen naton kanssa koko kansan nimissä nykyisessä lännen ja idän välisessä kylmän sodan tilanteessa ei ollut järkevin vaihtoehto sillä meidän suomalaisten olisi nyt parasta pysyä täysin puolueettomana ettemme joutuisi sotaan mukaan tahtomattamme ! .

      • ERommel

        Juuri näin, isäntämaasopimus oli jo harppaus 'astinlaudaksi' Natolle.
        Miksi sopimus on pimitetty ja salattu, eihän sitä tuotu eduskuntaan parlamenttiseen käsittelyyn?


      • EiMatelulle

        Onko sinulla aavistustakaan Isäntämaa-sopimuksen sisällöstä? Se kun koskee vain rauhanajan harjoitusten huoltoa eikä laisinkaan sotatilanteita?!

        Suomi ei ole kenenkään liittolainen täällä hetkellä. Emme ole liioin puolueettomia siitä l'ähtien kun liityimme jäseneksi EU:hun.

        Meillä on huonoja kokemuksia 'puolueettomuudesta' kylmän sodan aikana! Muistako yhtään?

        Tuona aikana naapuri otti melkoisia 'vapauksia' Suomen suhteen:

        - se painosti ja uhkaili
        - puuttui presidentin valintaan ja hallituksen kokoonpanoihin
        - jotkut puolueet olivat aina hallituksessa ja toiset eivät vaalituloksesta riippumatta
        - Suomessa vallitsi sensuuri ja itsesensuuri
        - muutimme jopa historiaamme naapurille sopivaksi
        - naapuri puuttui kirjallisuuteen, elokuviin ja TV-ohjelmiin

        Onko tämä sinun tavoitteesi? Itse taas pyrkisin johonkin muuhun!

        Politiikassa Venäjä haluaa kahdenvälisiä suhteita nimenomaan pienten valtioiden kanssa. Silloin suurempi voi painostaa pienempää. Sodanjälkeinen aika Suomessa on varoittava esimerkki. Meidän oli Neuvostoliiton hajoamiseen asti pyydettävä lupa Moskovasta myös kauppapoliittisiin päätöksiin. Itsenäinen valtio pyytää luvan vain omalta parlamentiltaan..

        ”Jotta voisimme kunnolla syventää hyödyllistä kanssakäymistä Venäjän kanssa, tarvitsemme sellaiset siteet länteen, että kaikki spekulaatiot Suomen asemasta voi lopettaa. Vain sitä kautta syntyy mahdollisuus kohdata Venäjä silmien tasalla, myös kahden kesken.”


      • ERommel

        Jos isäntämaasopimuksessa ei ole mitään salattavaa, miksi se sitten tehtiin 'salassa' kansalta?
        Eihän Ruotsikaan ole sitä vielä lopullisesti allekirjoittanut, siellä se tehdään avoimen parlamenttisen periaatteen mukaisesti.


      • ErwinZukov

        Ei sitä ole tehty sdalassa. Sopimuksen teki alunpitäen jo Halonen 1994.

        Ruotsi tekee kuten hyväksi näkee.


      • hyvä_Suomi
        ERommel kirjoitti:

        Jos isäntämaasopimuksessa ei ole mitään salattavaa, miksi se sitten tehtiin 'salassa' kansalta?
        Eihän Ruotsikaan ole sitä vielä lopullisesti allekirjoittanut, siellä se tehdään avoimen parlamenttisen periaatteen mukaisesti.

        Ei ole salattu !
        On tietysti sinun hek.kohtainen ongelma, jos et ole sopimuksen solmimisprosessia seurannut. Lienet kaivannut kirjattua kirjettä sinun hyväksyttäväksi ennen valtiojohdon päätöksiä.


      • ERommel
        hyvä_Suomi kirjoitti:

        Ei ole salattu !
        On tietysti sinun hek.kohtainen ongelma, jos et ole sopimuksen solmimisprosessia seurannut. Lienet kaivannut kirjattua kirjettä sinun hyväksyttäväksi ennen valtiojohdon päätöksiä.

        Jos sopimuksessa on yksikin lauseke joka vaarantaa kansallisen turvallisuuden ja sellainen paperi allekirjoitetaan.....kuka siitä kantaa vastuun?


      • ERommel

        Vastuun kanto isäntämaasopimuksesta on mielenkiintoinen?
        Sehän vaarantaa koko kansan turvallisuuden....
        Tämä on myrkkyä Natoon hinnalla millä hyvänsä ajattelijoille, siis tällaisten ajatusten esiintuominen.


    • 4021

      Nim.merk. ei matelulle ! . Sekä idällä että lännellä on ydinase mutta vain länsi on käyttänyt sitä pudottaen kaksi ydinpommia japanin 100 % siviilikohteisiin ! toisessa mailman sodassa ja kemiallista asetta vietnamin sodassa ! . Tällaisen maan kanssa ei ole syytä tehdä minkäänlaisia sopimuksia suurvaltojen välisen kylmän sodan aikana ! .

      • Eurooppa_säteilisi

        Stalinilla ei onneksi ollut pommia II MS aikaan.
        Voi vain kuvitella Berliinin tuhon jos olisi ollut.


    • EiMatelulle

      "Sekä idällä että lännellä on ydinase mutta vain länsi on käyttänyt sitä pudottaen kaksi ydinpommia japanin 100 % siviilikohteisiin !"

      USA ja Japani olivat tuolloin sodassa ja siviilejä pommitettiin monen maan toimesta! Ei ne atomipommit olleet edes tuhoisimmat USA:n pommitukset. Tokion tav. pommein tehty pommitus oli tuhoisampi! Myös Neukut pommittivat suurpommituksilla hHelsinkiä helmikuussa 1944 kolmasti, jos se sinua helpottaa!

      "ja kemiallista asetta vietnamin sodassa !"

      Kuin myös Saddam Hussein Irakissa ja Assad Syyriassa?

      "Tällaisen maan kanssa ei ole syytä tehdä minkäänlaisia sopimuksia suurvaltojen välisen kylmän sodan aikana "

      Onko nyt käynnissä 'kkylmä sota' vai mitä tarkoitat?

      • kylläsenäinon

        En usko assadin käyttäneen, vaikka varmaan onkin mulkero.


    • Itsenäisensuomenpuolesta
    • natoon

      Haluamme seuraavaksi Suomen!" - tuhannet venäläiset hurrasivat Putinille

      Natoon heti

    • 4021

      Vain usa on käyttänyt ydinasetta toista valtiota vastaan koko mailmassa ! .

      • erommel

        vain putte on lähiaikoina uhannut käyttää sitä


    • 4021

      Kumpi puoli keksi ydinpommin ja minkä takia ? .

      • TiltuOnKalkkuna

        Ydinpommia yritti saada valmiiksi kilvan moni maa ja asetta tarvittiin sotaan. Kyselet ylen tyhmiä.

        Ja jospa luet, miten ppommi rauhoitti jopa Stalinia:

        Antony Beevor, Toinen maailmansota s. 884

        Potsdamin konfrenssi 16.7.1945

        Konfrenssin kuluessa kävi hyvin selväksi, että Stalin halusi laajentaa Neuvostoliiton vaikutusvaltaa moneen suuntaan. Hän osoitti mielenkiintoa Italian Afrikan-siirtomaihin ja ehdotti, että liittoutuneet poistaisivat Francon vallasta. Churchillin pahimmat pelot olisivat heränneet, jos hän olisi kuullut keskustelun, jonka Stalin ja Averell Harriman kävivät tauolla. Harriman herätteli keskustelua ja sanoi: ”Teistä on maan oikein mukavaa olla Berliinissä kaikkien kärsimysten jälkeen.” Neuvostojohtaja silmäili Harrimania ja vastasi: ”Tsaari Aleksanteri meni Pariisiin saakka.”

        Kyseessä ei ollut pelkkä vitsi. Eräässä politbyroon kokouksessa oli jo vuonna 1944, kauan ennen Churchillin fantasiaa operaatio Mahdottomasta, päätetty käskeä Stavkan laatia suunnitelma hyökkäyksestä Ranskaan ja Italiaan. Kenraali Stemenko kertoi siitä Berijan pojalle. Suunnitelmassa puna-armeijan offensiiviin yhdistyivät paikallisten kommunististen puolueiden tekemät vallankaappaukset. Stemenko kertoi, että lisäksi ”varauduttiin Norjaan tehtävään maihinnousuun ja myös (Tanskan) salmien valtaamiseen. Noiden suunnitelmien toteuttamiseksi myönnettiin tuntuva budjetti. Odotettiin, että amerikkalaiset jättävät sekasortoon vajonneen Euroopan ja että Englanti ja Ranska olisivat siirtomaaongelmiensa lamaannuttamia. Neuvostoliitolla oli 400 kokenutta divisioonaa, jotka olivat valmiina loikkaamaan eteenpäin kuin tiikerit. Laskettiin, että koko operaatioon ei menisi enempää kuin kuukausi… Nuo kaikki suunnitelmat hylättiin, kun Stalin kuuli (Berijalta), että amerikkalaisilla oli atomipommi ja että he siirtäisivät sen massatuotantoon. Stalin ilmeisesti sanoi Berijalle, että ”jos vain Roosevelt olisi ollut vielä elossa, olisimme onnistuneet.” Vaikuttaa siltä, että juuri tämän vuoksi Stalin uskoi Rooseveltin joutuneen salamurhan uhriksi.


    • Uhkiaon

      Kyllähän Venäjä uhka voi olla. Samoin moni muu asia tai valtio, joka ei tällä hetkellä ole tapetilla. Myös Usan valta, republikaanien toimet, rahan ja ahneuden valta, tunnevammaisuuden uhat, ympäristötuhot, maailman köyhyys, yllättävät sairaudet, avaruusoliot....

      Haluasin että Suomi hyötyy taloudellisesti Venäjästä ja muutenkin naapuruussuhteet olisivat hyvät. Kulttuuria, matkailua, ystäviä... Toiveet ei kuitenkaan välttämättä ole sama asia kun se mitä tapahtuu....

      Vaistoni sanoo kuitenkin, että tilannetta pitäisi rauhoittaa Venäjän suuntaan. Ei muistella liikaa menneitä, vaan rakentaa tulevaisuutta. Ei nähdä vain yhtä asiaa, vaan laajemmin.
      Että Suomen ei kannata rynnätä Natoon.

      Pelko saa aikaan paniikin ja vihan, puolin ja toisin. Liput liehuu ja ihmiset riehuu. Viron itsenäisyyspäivänä Usan liput.

      Rauhaa, rauhaa. rauhaa. Malttia, järjen puhumista, sovittelua, kompromissejakin. Asiat ei tule kerralla valmiiksi vaan pikku hiljaa muuttuen. Myötätuntoa, itsetuntoa. Ymmärrystä.

    • ERommel

      Kuka lausui julkisesti 'ellet ole puolellamme olet meitä vastaan'?....eli ei siinä jää asia epäselväksi.
      Tällä hengellä edetään nyt Euroopassa ja on nähtävissä Suomen yleisen median ja politikkojen asenteista.

      • ErwinZukov

        "Kuka lausui julkisesti 'ellet ole puolellamme olet meitä vastaan'?....eli ei siinä jää asia epäselväksi."

        Kukako Se on vanha stallarislogan, joten ei ihme, että se tuli heti mieleesi?

        "Tällä hengellä edetään nyt Euroopassa ja on nähtävissä Suomen yleisen median ja politikkojen asenteista."

        HEHE! Olisi hauska tietää, että mitä 'henkeä' mahdat tarkoittaa? Vanhastaan arvaan, että käsityksemme 'hengestä' ei ole yhtebnevä:-D


      • näin_naapurissa

        Kyllähän tuo neukkulan retoriikkaan istuu, ja suomalaisten teinihörhöjen lauluihin -70 luvulla. Onhan tuo monesta muustakin suunnasta tuttu kiihkoilijoiden iskulause, jota Putin nyt toteuttaa näyttävästi varsinkin sisäpolitiikassaan.
        Lause on tunnetusti väärä dilemma:
        "Väärä dilemma eli väärä vastakkainasettelu on argumentaatiovirhe, jossa asetetaan vain kaksi vaihtoehtoa tilanteessa, jossa niitä on useita. Virheellinen dilemma kuuluu usein poliittiseen retoriikkaan: meillä ei ole muita vaihtoehtoja. Äärimmillään se on esimerkiksi retoriikassa jos et ole puolellamme, olet meitä vastaan tai se, joka ei palvo Jumalaa, palvoo sielunvihollista."
        Lauseeen käyttäjiä:
        Lenin, Breznev, Bush .......
        Sopii mainiosti myös Putinin musta-valkoiseen maailmaan (esim Krimin äänestys).


    • VapaaKansa

      Siksipä kannattaakin äänestää niitä puolueita, jotka haluavat kansan tavoin tehdä Suomesta uudelleen itsenäisen. Itsenäisyyspuolue on minun valintani. Kumpi on suurempi uhka, Venäjä vai Nato? EU vai Venäjä? Miksi?

      • ERommel

        Suomi on ajettu kiusalliseen tilanteeseen, meiltä on viety itsenäinen päätöksenteko ja varsinkin ulkopolitiikassa.
        Ei kaupankäyntikään Venäjän kanssa onnistu, ne asiat määritellään nyt Brysselissä.....nämä asiat pitäisi näkyä, ainakin tuntuvat.


      • ErwinZukov

        Suomi liittyi EU:n jäseneksi vuonna 1995 ja sen seurauksena noudatamme EU:n kanssa yhtenäsitä ulkopolitiikkaa. Kiitos sen olemme esiintyneet jämäkästi Ukrainan kriisissä. Pakotteita kannattavat muutoin kaikki Suomen poliittiset puolueet ja se ei varmaan Rommelia miellytä? Rommel toivoisi yhä suomettuneisuuden kaudenorjallista matelua.

        "Ei kaupankäyntikään Venäjän kanssa onnistu, ne asiat määritellään nyt Brysselissä.....nämä asiat pitäisi näkyä, ainakin tuntuvat."

        Kaupankäynti sujuu lähes entiseen tapaan. Pakotteet ja vastapakotteet koskevat vain pientä tavaramäärää.

        Sen sijaan yksi seuraus kriisistä on se, että länsi on hiljalleen vetänyt epävarmaksi kokemaltaan Venäjältä investointinsa pois!


    • natoon

      Supo ei kerro julkisuuteen Suomessa toimivien vakoojien arvioituja määriä. Kolmannes Ruotsissa asuvista venäläisdiplomaateista on todellisuudessa tiedustelu-upseereja eli vakoojia, sanoo Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo tuoreessa raportissaan.

    • erommel

      Kaikkien 8 suurimman puolueen puoluejohtajan tulee linjata selvästi että Nato selvitys tehdään heti ja yhteistyötä tullaan tiivistämään pohjoismaiden ja EU/Naton kanssa heti rikä mitään vitkasteluja tai odotteluja. Tietenkin voidaan jo odottaa että vasuri hörhöt vastustaa mutta muut järkipuolueet tekee sen heti maan turvallisuuden takaamiseksi.

    • erommel

      Tutkija: Venäjän kansallishurmos ja laajentumishalu ”pelottava ilmiö”

    • Edes-vassarit

      eivät ole eri mieltä, vaikka tavallisesti vahtivat Venäjän etua.
      Vain tiltut kirkuvat Venäjän puolesta.

    • ei_oo_kiva_yksin

      Putin saa sitä mitä tilaa.
      Kaikki naapurit kohentavat puolustustaan uhkailuista johtuen. Venäjä on jäämässä yksin.

    • ikävä_on_naapuri

      Suuri on muutos tapahtunut, jos kaikki puoluejohtajat reilusti tunnustavat venäjän uhkan.
      Meille aikaansa seuraaville tavallisille ihmisille, se on kyllä ollut selvää pitkän aikaa.

      Yhteen aikaan venällä kansalliskiihkoilijat pyysivät Putinilta Norjaa.Nyt punaisentorin juhlassa Suomea ja Puolaa. Kun tuomoset hysteeriset laumat siellä kiljuvat,ei kai tuo nyt ole enää laitapeliä.

      En minä kyllä tässä ilmapiirissä muuta voi kun toivoa Suomen Natoon liittymist

    • hyvä_Suomi

      Suomi on ulkopolitiikassa yhtenäinen ja erittäin puolustustahtoinen.
      Kaikille on nyt myös selvää mihin puoliustustahtoa tarvitaan. Ainahan se on tiedetty mutta nyt sen saa sanoa ääneen.
      Venäjä uhkaa avoimesti Suomea.

    • hyvä_Suomi

      On hienoa, että Suomen poliittinen johto on yksimielinen puolustuksen vahvistamisen tarpeellisuudesta.

    • natoon

      Lisää rahaa puolustukseen tosiaan tarvitaan ja vahvaa Läntistä yhteistyötä. itän uhoilu on mennyt jo tarpeeksi älyttömyyksiin. Pitäisi jo tajuta idässä rauhoittua tai käy nl kohtalo.

    • erommel

      Puoluejohtajat yhtä mieltä: Venäjä on uhka Suomelle


      Ei pitäisi olla kennellekkään epäselvää mitä vaalien jälkeen tulee heti tehdä. Heti Natoon ja puolustus kuntoon ja pian.

    • tyhmä_kai_se_on

      Koko Suomen kansa tuntee nyt Venäjän uhkaavan läsnäolon. Haluaako Putin ajaa Suomen Natoon. Ukrainan jo menetti omaa tyhmyyttään. Menettää nyt Suomen.

    • TÄRKEÄERO

      "Venäjä uhkaa avoimesti Suomea."

      Miten perustelet väitteen?

      Olen samaa mieltä, että Venäjä on uhka Suomelle. Mahdollisesti konkretisoituva uhka - mutta tällä hetkellä on AIVAN VÄÄRIN VÄITTÄÄ, ETTÄ VENÄJÄ UHKAA AVOIMESTI SUOMEA.

    • erommel

      Puoluejohtajat yhtä mieltä: Venäjä on uhka Suomelle

    • VainTiltutovat

      Suomessa Venäjän uhoamisesta riemuissaan.
      Monako niitä mahtaa olla? Olisiko kymmenen?

    • rauhaarajalle

      Joku siellä taisi sentään kirjoittaa oikein kun puhui krimin palautuksesta sehän neuvostovallan aikana liitettiin ukrainan neuvostotasavaltaan. Tämä neuvostoliiton perinne kummittelee tässä ukrainan kriisissä enemmänkin mutta sitä ei ole tässä tarpeen selvittää. Näitä asioita voisi aina edes yrittätttää katsoa myös naapurin näkökulmasta. Venäjä ei taida oikein luottaa naton laajenemisen vuoksi lännen aikeisiin ja historiansa valossa sillä on tälläiseen perusteitakin. Noin yleisesti ottaen ajattelumme on tällaisissa asioissa sidoksissa paljolti siihen ympäristöön jossa olemme kasvaneet. Jos olisimme kasvaneet venäjällä suurin osa meistä olisi putinin kannattajia. Jos olisimme asuneet saksassa 30 tai 40 livulla niin suurin osa meistä olisi ollut hitlerin kannattajia. Näin se nyt vain menee. Turha kuvitella muuta.

    • natoon

      Puolustusministeri laskeutui sunnuntaina ruotsalaisen ja brittiläisen ministerikollegansa kanssa ydinkäyttöiselle USS Theodore Rooseveltille.

      itä mieliset raivona kitisee.

      • LapsellistaTuubaa

        No, jospa tuo laskeutuu ensi viikolla Punaiselle Torille korvauksena:-D


    • natoon

      Onneksi meillä kaikki johtavat 8 puoluetta ovat yhtämieltä idän uhkasta ja toivottavasti vaalien jälkeen tehdään selkeitä ja hyviä päätöksiä. Itä trollien itkut ei enää auta.

    • Viisaita-miehiä-ja

      naisia tältä osin.

      Johtopäätöksenä tulisi olla liittyminen Natoon, mutta kun kansa on johtajiaan tyhmempää.

    • nhterewddd

      Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäellä on Nato-kirjaukseen selkeän kielteinen linja.

      - Hallitusohjelmaan ei pitäisi kirjata Nato-jäsenyyden hakemista eikä mahdollisuutta hakea tai valmistella sitä.

      • Hieno-homma

        Joku sentään uskaltaa ilmoittaa todellisen mielipiteensä.
        Kun Moskova on natovastainen, on myös Arhinmäki.


      • vastustan

        Aina ne vastustaa kaikkea ...


    • Muut-sentään-ovat

      avoimesti lännen kannalla.

    • hyvä_Suomi

      Natoselvitys on tietysti tehtävä vaalien jälkeen. Sitten mietitään vaihtoehtoja Suomen puolustuksen pitämiseksi jatkossakin riittävällä tasolla. Ruotsi -yhteistyötä kannattaa tiivistää joka tapauksessa. Naton jäsenyyden tarve selvinnee sitten jatkossa.
      Turpaan tulee joka tapauksessa.

    • natoon

      Onneksi meillä on fiksuja puoluejohtajia jotka tietävät idän uhan. Vasurit voi änkyttää vastaan mutta mitä sitten

      • retyh

        Idästä se aurinkokin nousee. Laskee länteen. Lännessä alkaa pimeys.


      • säätila_tänään
        retyh kirjoitti:

        Idästä se aurinkokin nousee. Laskee länteen. Lännessä alkaa pimeys.

        Niin, idässä on Siperia ja lännessä on Kalifornia.
        Aurinko on mennyt Kaliforniaan ja Siperiaan jäi pakkanen.


      • siisnäin
        säätila_tänään kirjoitti:

        Niin, idässä on Siperia ja lännessä on Kalifornia.
        Aurinko on mennyt Kaliforniaan ja Siperiaan jäi pakkanen.

        Suomeen tulee valkeus Idästä,lännestä pimeys.


    • asdertson

      Koulutustapahtuma jatkuu ensi viikkoon, jolloin mukaan liittyy Jas Gripen -hävittäjiä Ruotsista

    • vainajankysymys

      Kättä pystyyn, kuka uskoo ettei ryssä tule Suomen rajan yli aseet kourassa enää koskaan?...

      Sitähän minäkin.

    • omalla_puolella

      Onko ne parempia lentäjiä suomalaiset, kun ei ne koskaan harhaudu Venäjän ilmatilaan.

    • Nekin-huomanneet

      selvän faktan.
      Tosin ei vasurien Arhinmäki. Tuskin on asiaa hallitukseen.

    • Seuraava-hallitus

      on hieman venäjämyönteisempi kuin nykyinen. Silti noudatetaan nykyistä ulkopolitiikkaa.

      Lännen suuret ystävät Stubb ja Haglund saattavat tippua pois.

      • ei_löydy

        Mistähän se hallitus sen venäjämyönteisyyden kaivaa esille.


    • Uhka-mikä-uhka

      Nyt ovat taas venäläiset tulleet ostamaan ruokaa Suomesta. Ihan kuin ennen.

      • Hyvä-että-tulevat

        Siis ruuan ostoon.


    • Vain-tiltut-kirkuvat

      totuutta vastaan.

    • hyvä_Sipilä

      Suomen seuraava pääministeri NATO -selvityksestä:
      "Ei minulla mitään vastaan tällaista selvitystä ole"

    • natoon

      Nato selvitys heti vaalien jälkeen.

    • erommels

      Puoluejohtajat yhtä mieltä: Venäjä on uhka Suomelle

      Natoon

    • Veäjä-on-uhka

      maailman rauhalle. Kannatusta löytyy tiltujen lisäksi vain Pohjois-Koreasta.

    • Demokratia

      Kokoomus on ylen vaalikompassin mukan ainut puolue joka tukee selkeästi NATO jäsenyyttä. Nyt Kokoomus on menettämässä ääniä. Miten NATO intoilijat on saannut käsityksen että kansa suosii jäsenyyttä?

      • natobuumi

        Kyse on tietysti kansalaisten yli puoluerajojen tuntemasta Venäjän uhasta, jota Putin tietoisesti nostattaa oman asemansa pönkittämiseksi. Venäjän typerän sotapolitiikan vastapainoksi suomalaiset yli puoluerajojen kaipaavat Naton tukea. Ei se ole mikään Kokoomuksen yksityisasia, vaan koko kansan syvä huoli turvallisuudesta.
        Senhän vaistoaa jo pienet lapsetkin, kysy vaikka.


      • pölöjä_se_on
        natobuumi kirjoitti:

        Kyse on tietysti kansalaisten yli puoluerajojen tuntemasta Venäjän uhasta, jota Putin tietoisesti nostattaa oman asemansa pönkittämiseksi. Venäjän typerän sotapolitiikan vastapainoksi suomalaiset yli puoluerajojen kaipaavat Naton tukea. Ei se ole mikään Kokoomuksen yksityisasia, vaan koko kansan syvä huoli turvallisuudesta.
        Senhän vaistoaa jo pienet lapsetkin, kysy vaikka.

        Putin saa nyt sitä mitä tilasi ....


    • yksinkertaista

      Koska Putin haluaa uhkailla niin Suomi haluaa Natoon.

    • superbwinner1

      Suomi ei tarvitse NATOA .Hommataan Ydinaseet ja pannaan kärjet itäänpäin!

      • PöljänPulinaa

        Tiltun molemmat jalat ovat tukevasti ilmassa!


    • erommels

      Naton pääsihteeri: Venäjän toimilla on oltava hintansa

      Naton pääsihteerin mukaan venäläisjoukoista Ukrainassa ei ole epäilystäkään.

    • uhkaon

      Puoluejohtajat yhtä mieltä: Venäjä on uhka Suomelle

      Kaikki kahdeksan suurimman puolueen puheenjohtajaa olivat Iltalehden vaalikeskustelussa yhtä mieltä siitä, että Venäjän epävakaus on uhka Suomelle.

      Alexander Stubb (kok), Antti Rinne (sd), Juha Sipilä (kesk), Päivi Räsänen (kd), Timo Soini (ps), Carl Hadlund (r), Ville Niinistö (vihr) ja Paavo Arhinmäki (vas) olivat yksimielisiä Venäjän uhasta.

      - Venäjä on räikeästi rikkonut kansainvälistä oikeutta, tietenkin Krimin valtaus merkittävimpänä näistä. Sitten nämä alueloukkaukset naapurimaihin, muun muassa Suomeen. Kyllä nämä kaikki antavat aihetta (pitää Venäjää uhkana), Päivi Räsänen perusteli.


      itä trollit ei pysty tätä mitenkään kiistämään.

    • asdertson

      Natoon

    • Erommel

      Natoon

    • Tottahan-tuo

      Miten muutenkaan voisi olla.
      Vain itätrollit kirkuvat Venäjän ylistystä. Eli siis tiltut.

      • asdertson

        Natoon


    • asdertson

      Natoon

    • asdertson

      Natoon

    • Asdertson

      Natoon heti

    • erommel

      Puoluejohtajat yhtä mieltä: Venäjä on uhka Suomelle

      Kaikki kahdeksan suurimman puolueen puheenjohtajaa olivat Iltalehden vaalikeskustelussa yhtä mieltä siitä, että Venäjän epävakaus on uhka Suomelle.

      Alexander Stubb (kok), Antti Rinne (sd), Juha Sipilä (kesk), Päivi Räsänen (kd), Timo Soini (ps), Carl Hadlund (r), Ville Niinistö (vihr) ja Paavo Arhinmäki (vas) olivat yksimielisiä Venäjän uhasta.

      • Venäjällä_on

        niin suuret sotavoimat, että Venäjähän voi halutessaan milloin tahansa kävellä Suomen yli.

        Siksi Suomen kannattaisi lähettää vaikka Tarja Halonen - hänsän on Putinin kaveri - puutämään Putinilta, ettei Venäjä nyt niin haluaisi.

        Tietenkin kokonaan toinen asia on, mitä Venäjä tekisi tällaisella alati niskuroivalla kansalla. Enhei se kansaa haluakaan. Ehkä se haluaa vain maat. Näin pieni kansa äkkiä hävitetään Siperian aroille, siitä ei jää jälkeäkään. Jo Mannerheim - kirjoittaessaan Hitlerille, että kun ei ole sotaonnea nii n täytyy yrittää irrottautua sodasta - sanoi, että suuret kansat, kuten saksa, jäävät elämään, mutta pienet kansat, kuten suomi, hävitetään viimeiseen mieheen.


    • asdertson

      Natoon heti

    • Erommel

      Nato vastaa Venäjän uhitteluun: "Me suojaamme kumppaneitamme"


      meillä on fiksut puoluejohtajat.

    • Erommel

      Natoon

      • asdertson

        Heti Natoon


    • täsmäase_käytössä

      Pride-kulkueita itärajalle, niin pysyy Putinkin loitolla.

    • asdertson

      Natoon

    • selvä-asia

      On itsestään selvää, että Venäjä on uhka Suomelle. Olemme sen aina tienneet, sitä vain ei ole uskallettu sanoa.
      Venäjä on myös mahdollisuus, ja se on kyllä tuotu esille.

      • Natoon

        Vahva puolustus ja laaja yhteistyö Läntisten kumppanien kanssa takaa turvallisuuden.


    • Asdertson

      Natoon

    • Natoon

      Onneksi meillä on fiksut puoluejohtajat

      • tylsä-palsta

        Meidän fiksut puoluejohtajat sekä presidentti Niinistö saavat tällä palstalla täysin asiatonta haukkumista ensimmäiset 5-10 sivua. Noin 90 % samaa törkyä.
        Uhkaa se.


    • massonkin

      Natoon heti

    • Pieruja-satelee

      Mitähän noilla "Pietarin ränkyttäjillä" oikein liikkuu päässä. Asiattomuus ja sen toistaminen on usein niin törkeää, ettei se oikein voi olla kenenkään henkilökohtainen mielipide, vaan organisaation tuotos.

      • 44.Div

        Kun ihminen on yksinkertainen ... postaukset ovat samaa tasoa. Ei kai siinä sen kummmpaa syytä tarvita. :p


    • erommel

      Natoon

    • Erommel

      Puoluejohtajat yhtä mieltä: Venäjä on uhka Suomelle

      Itä trollit kusessa

    • erommel

      Natoon

    • ERommel

      Puoluejohtajat yhtä mieltä: Venäjä on uhka Suomelle

      Kaikki kahdeksan suurimman puolueen puheenjohtajaa olivat Iltalehden vaalikeskustelussa yhtä mieltä siitä, että Venäjän epävakaus on uhka Suomelle.
      ------------------

      Välittömästi Natoon

    • EARGGAR

      Siis MITÄ VITTUA ! ! ! ? ? ?

      • asdertson

        Natoon heti


    • ERommel

      Natoon pian.

    • Natoon

      Onneksi meillä on fiksut puoluejohtajat.

    • Natoon

      Hyvä että puoluejohtajat sanoo sen selkeästi

    • massonkin

      Natoon

    • asdertson

      Heti Natoon

    • massonkin

      Natoon

    • Natoon

      Puolueidenkin johto on selkeästi sitä mieltä että itä uhka on.

    • uhka-se-on

      Venäjän (NL:n) uhka on aina ollut aivan iholla. Suomettuneisuuden aikana se on yritetty kieltää mutta se on ollut vain keinotekoista itsepetosta.

      • HyvinSenMuistaa

        Pahimmillaan suomettuneisuuden kaudella oli tällaista:

        Tuo vaihe oli taloudellisesti menestyksekäs, mutta henkisesti katastrofi. Alkaen 50-luvulta ja huipentuen 70-lukuun naapurin painostus ja puuttuminen Suomen sisäisiin asioihin leimasi kaikkea toimintaa Suomessa! Naapuri päätti sisäpolitiikassamme presidentin henkilöstä, hallitusratkaisuista ja yksittäisistä politiikoista. Jotkut puolueet eivät olleet koskaan mukana ja toiset aina... vaalimenestyksestä riippumatta. Jouduimme alistumaan sensuuriin ja itsesensuuriin! Naapuri puuttui jopa historiaamme, kirjallisuuteemme ja TV-ohjelmien sisältöön!

        Tietty miehityksen uhka oli kaiken aikaa ilmassa ja suhteemme perustuivat pelkoon, uhkailuun, myötäilyyn ja nöyristelyyn!


    • asdertson

      Natoon

    • Natoon

      selkeä linja puoluejohtajilla

    • ERommel

      Erinomaista että puoluejohtajat tietää uhkan.

    • Onneksitappiokammoisille

      Järkyttävä tappio nato kammoisille.

    • ERommel

      Natoon

    • ERommel

      Natoon

    • asdertson

      Natoon

    • Venäläiset ovat kautta historian muodostaneet uhkan naapurikansoilleen, ei tuossa ole mitään uutta tai yllättävää.

      Tyhmää ja järjetöntä on, että yksi Venäjään rajoittuva EU-maa (Suomi) ei ole Naton jäsen, vaikka kaikki muut Venäjään rajoittuvat EU-maat ovat ymmärtäneet varmistaa olemassaolonsa yhdistämällä voimansa Nato-jäsenyydellä.

      Suomettuminen on sokaissut ja sekoittanut monien suomalaisten pään, järjen vastaiseen suhtautumiseen itäiseen naapuriimme. (Tyhmää ja lapsellista luottamista)

      Suomi ja suomalaiset Natoon, se on viisautta.

    • ERommel

      Suomi ja Ruotsi nopeasti Natoon

    • ERommel

      Onneksi puoluejohtajat kautta linjan ovat yhtämieltä asiasta siinä on itä nuoleskelijan turha itkeä.

    • ERommel

      Natoon

    • väyry

      Onneksi puoluejohtajat on yhtämieltä siinä ei itä trollien itkut mitäään auta.

    • itäloittolla

      Mitä muuta, kun asia on päivänselvää? On selvä sekin ettei Suomi pärjää ilman liittolaisia.

    • ERommel

      välittömästi Natoon

    • Asdertson

      Natoon

    • massonkin

      Puoluejohtajat tietää että.

    • väyry

      Natoon

    • bäckman

      Puoluejohtajat muka yhtämielisiä Venäjän uhkasta.Missähän tämä väite kyhätty?no joo Iltalehden kyselyssä,sillepä ei voi paljon painoarvoa.Suomi on paremminkin uhka Pietarin kaupungin turvallsuudelle

      • bätmänoikeuteen

        Suomi ja Länsi ei ole mikään uhka itään. Jokainen jok tuntee ulko- ja turvallisuus politiikkaa tietää että Länsi on selvästi todennut että ne puolustaa toisiiaan ja alueitaan. Kukaan ei ole r...än trollien väittämällä tavalla hyökkäämässä r...än puolelle. Lisäksi r..ä on ainoa hyökkääjä Ukrainassa ja Krimillä.


    • massonkin

      Natoon

    • ERommel

      Puoluejohtajatkin sen jo totesi

    • massonkin

      Natoon

    • Anonyymi

      Suomen valloitus voisi mennä verettömästi. Vastaan taisteleminen ei auta. Turhaa heittävät elämänsä hukkaan tyhjän takia. Mutta kun perinteet velvoittaa?

      • Sitten veri vasta virtaisikin, jos Suomi antautuisi Venäjälle taistelutta. Muistamme hyvin, miten mm. Baltian maiden aikoinaan kävi ja näemme nyt, mitä Donbassissa kidutusvankiloineen tapahtuu.


      • Anonyymi

        Onpa siellä alistunut nynny. Venäjää vastaan on aina taisteltava. Jos venäläiselle alistuu, on huonommassa asemassa kuin viemärirotta. Elämä on silloin täysin arvotonta. Kuolema on sen rinnalla juhlaa.

        Ja kirjoituksen tehneelle russotrollille, että haista paska ja tule ottamaan kuula kalloon. Russolle ei alistuta ikinä.

        Natoon!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onpa siellä alistunut nynny. Venäjää vastaan on aina taisteltava. Jos venäläiselle alistuu, on huonommassa asemassa kuin viemärirotta. Elämä on silloin täysin arvotonta. Kuolema on sen rinnalla juhlaa.

        Ja kirjoituksen tehneelle russotrollille, että haista paska ja tule ottamaan kuula kalloon. Russolle ei alistuta ikinä.

        Natoon!

        Loppukommentti on hyvä. Trollit vain lisäävät ryssävihaa. Ja täällä saa lukea omia kirjoituksia vuosilta 2015-2016.


    • Jos ja kun sota kohta syttyy - ehkä aluksi vain Ukrainassa - niin Suomen pitäisi olla Natossa. Suomen pitäisi päättää mihin se kuuluu. Kuuluuko Suomi demokraattisten valtioiden joukkoon vai totalitaaristen imperiumien nöyristelijöihin ja alamaisiin.

      Maailmassa ovat yhä selvemmin vastakkain totalitaariset imperiumit Kiina ja Venäjä tooisaalta ja toisaalta demokraattiset kansallisvaltiot. Imperiumien uhka on vakava, mutta uhka voisi myös auttaa demokratioita parantumaan sisäisistä sairauksistaan. Demokraattiset valtiot ovat polarisaation heikentämiä. Solidaarisuus valtioiden välillä voisi parantaa myös valtioiden sisäistä solidaarisuutta.

      Demokratian toimivuuden edellytys on kyky säädellä ristiriitoja. Nyt polarisaatio ja typerä vihanlietsonta on mennyt niin pitkälle, että se on synnyttänyt jäätyneen konfliktin yhteiskuntien sisälle. Demokraattisten valtioiden yhteinen taistelu totalitarismin uhkaa vastaan voisi sulattaa jäätyneet konfliktit. Ulkoinen uhka voisi auttaa panemaan asiat tärkeysjärjestykseen.

    • Anonyymi

      Kommunistisesta Venäjästä tuli fasistinen natsi-Venäjä!

      • Anonyymi

        Venäjä palasi tehdasasetuksiin.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      191
      4469
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      120
      2811
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2264
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      132
      2245
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1952
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1516
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      113
      1434
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1352
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1190
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe