MTV:n vaalihulina

Mahtaisiko seuraavista eduskuntavaaleista muodostua vihdoin osallistumisen riemuvoitto. Ainakin MTV:n vaalitentti sisälsi aineksia kunnon karkeloihin. Meno studiossa muistutti ajoittain kuuluisaksi tullutta ”maailmanlopun meininkiä”. Hyvä etteivät osallistujat käyneet toisiinsa käsiksi. Naamat punersivat kenties muustakin kuin aatteen palosta. Jää nähtäväksi innostaako elämöinti kansalaiset aktiivisiksi vai käykö peräti päinvastoin. Joka tapauksessa vaalitentti huvitti allekirjoittanutta enemmän kuin perinteiset niin kutsutut hupailuohjelmat.

Se on sitten toinen kysymys, jos valtakunnan johtaminenkin äityy samaan kaavaan. Siitä ei hyvä seuraa. Mutta luulisin, että kunnon hulina ennen vaaleja lisää kiinnostusta politiikkaan. Näin sikäli mikäli poliittiselle permantorahvaalle on muodostunut kuva harmaasta ja mitäänsanomattomasta politiikasta.

Keskustelun varsinainen anti jäi kylläkin laihaksi. Suorastaan anorektiseksi. Osittain syynä oli vetäjien keksimät laihat kysymykset ja osaltaan se, että suurin osa keskustelijoista oli suoraan sanottuna pihalla. Vakuuttavimmin esiintyivät Sipilä ja yllättäen Antti Rinne. Erityisesti Sipilän halkopino on maininnan arvoinen asia. Siitäkin huolimatta, että pino oli yhtä käsittämättömän iso kuin valtion velkakin.

Yleisilmeeltään keskustelu oli yleistä mekastusta ja lähinnä päähänpinttymien toistelua. Erityismaininnan joutuu antamaan Soinin näkemykselle rakenneuudistuksista. Se näkemys on kammottava. Soinin mukaan rakenneuudistukset ovat tarpeen siksi, että saataisiin vähennettyä julkisen sektorin työntekijämäärää. Näin ainakin siitä päätellen, että Soini olisi purkamassa kuntahenkilöstön viiden vuoden suoja-ajat. Eihän julkinen organisaatio ole mikään liikeyritys, joka ratkaisee voitonjako-ongelmansa väkeä vähentämällä.

Pääministeri tyytyi sitten toistelemaan ”pointtejaan” näköjään oikein edes ymmärtämättä mitä puhui. Pointtilistalla ei näyttänyt esitetyn mukaan olevan muuta tarkoitusta kuin työn teettämisen tekeminen työnantajalle entistäkin edullisemmaksi. Kun tähän sitten heitettiin äänestysinnon lisäämiseksi veronkevennystäky, niin eihän Kokoomuksen ohjelma ole muuta kuin porvarin oman edun parantamisyritys sen sijaan, että kysymyksessä olisi koko kansan etu.

Sotaministeri keskittyi lähinnä vahvistamaan omatekoisen koomikon rooliaan useinkin lähinnä puujalkaa muistuttavilla sutkausyrityksillään. Sen lisäksi hän astui numeroaan liian suuriin saappaisiin leuhkimalla suorittaneensa armeijan rakenneuudistuksen. Voi hyvä sylvi! Onkohan mies armeijaa nähnytkään?

Uskontoministeri, järjestys ja kuuliaisuusministeri, äityi puolustamaan yhtiöveron laskua. Tämä varmasti yllätti normikansalaisen siinä missä sukupuolineutraali avioliittokin. Näin siitä syystä, että jokainen tietää, ettei yritys lakkaa maksamasta osinkoja omistajilleen muutaman vuoden jälkeen, vaan tuloa jaetaan sitä mukaa yrityksestä omistajille, kuin tuloa yritykselle lahjoitetaan tai sitä ylipäätään on yrityksestä ulos puristettavissa.

Nokkela keskustelun vetäjä olisi myös kysynyt kultakin osallistujalta heidän käsitystään rakenneuudistuksista hieman yksityiskohtaisemmin. Nythän koko termi rakenneuudistus on lähinnä vain hokema, jolla ei ole juuri sen enempää sisältöä kuin tarkoitustakaan. Nykyistä huomattavasti parempi rakenneuudistus olisi pelkästään se, että vaihdettaisiin julkisten rakennusten kattomateriaalit. Se olisi konkreettista ja helposti toteutettavaa toimintaa ja se lisäisi myös työllisyyttä ja parantaisi hyvinvointia. Se olisi myös parasta hyvinvointivaltion puolustamista sateen rakenteita vahingoittavalta vaikutukselta.

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Se että tavattiin

        Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
        Ikävä
        26
        4553
      2. Mitä haluaisit

        Sanoa hänelle tällä hetkellä?
        Ikävä
        218
        2410
      3. Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Aloitteen sisältö Ympäristöjärjestö Elokapina tulee määrätä välittömästi
        Maailman menoa
        42
        1895
      4. Sukset jo ristissä? Ensitreffit alttarilla Anna syyttää rajusti - Hai puolustautuu: "Mutta en mä..."

        Voi, voi... Onko Anna liian epävarma itsestään vai mikä mättää? Pari tuntenut vasta pari päivää ja kriisiä jo pukkaa.
        Ensitreffit alttarilla
        18
        1714
      5. Sofia B- miljonäärillä on vaimo ja pieni vauva .

        Voi ei taasko oli avioliitossa olevan miehen salarakas ja miksi voi noin toimia tää Sofia näin alhaisesti ?
        Kotimaiset julkkisjuorut
        222
        1691
      6. Nyt on kansalaisaloite: Elokapina lakkautettava.

        Tänään tullut uusi kansalaisaloite, jossa vaaditaan Elokapinaa lakkautettavaksi, tai julistamista rikollisjärjestöksi, k
        Maailman menoa
        180
        1365
      7. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
        Joensuu
        51
        1194
      8. Hyvin sä olet

        Olet toiminut aina. Älä epäile tai häpeä omaa toimintaasi nainen. Kukaan ei vahingoittunut ja kaikki on ollutta ja menny
        Ikävä
        56
        935
      9. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

        Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
        Maailman menoa
        136
        932
      10. Ohhoh! Robert Helenius yllättää - Näin hän vastaisi Tanssii Tähtien Kanssa -kutsuun: "Ura..."

        Robert Helenius olisi kyllä komea näky TTK-parketilla vai mitä olet mieltä? Ja olikos se Viivi Pumpanenkin jo siellä...
        Suomalaiset julkkikset
        9
        921
      Aihe