Poliisin oikeuksia aika kaventaa

Poliisin oikeuksia on aika kaventaa. Ei ole laitaa, että oikeuksia vain lisätään. Jo nyt näitä oikeuksia on suorastaan liikaa. Kärjistetysti voi sanoa poliisin oikeuksien olevan tasolla, joka vastaa naamaa ikkunassa töllistelemässä yksityisen kansalaisen ihan yksityistä elämää. Esimerkiksi auto on kansalaisen yksityistä aluetta eikä näin ollen poliisilla pitäisi olla mitään syytä ikkunasta sisään tirkistelyyn saati sitten auton tai kansalaisen kuvaamiseen ilman kansalaisen suostumusta.

Näyttää jopa siltä, että kansalaisen kirjalliset tuotoksetkin ovat poliisillisen epäluulon piirissä. Menneinä vuosinahan jopa taiteilijat ovat joutuneet syytteeseen, kun heidät on poliisillisen taideanalyysin perusteella arvioitu rikollisiksi. Miten sitten käykään, kun tavallinen kansalainen sattuu ”piruuksissaan” kirjoittamaan muuta kuin tieteelliset kriteerit täyttävää munkkilatinaa? Eihän kirjoitetussa tekstissä tarvitse olla kuin yksi rikolliseksi määritelty sana, niin heti kilahtaa. Kuvataiteissa riittää pelkkä hahmo, joka virkavaltaisessa päänupissa pyöristyy pornoksi tai muuksi maailmanrauhaa tai yksittäisen poliisimestarin mielenrauhaa järkyttäväksi hahmoksi.

Sitten meillä on oikein poliisijohtajia, jotka vaativat poliisille oikeuksia rikosten tekemiseen, jotta sitten näin menetellen saataisiin muka oikeat rikolliset kiinni. Eikö meillä ole jo oikein esimerkki siitä, miten tässä tämmöisessä, niin kutsutussa peitetoiminnassa, käy? Siinähän käy helposti niin, että poliisi muuttuu itse ihan oikeaksi rikolliseksi. Sitä paitsi poliisin tekeytyminen rikolliseksi saattaa vain edesauttaa rikollisuuden lisääntymistä pikemminkin kuin vähentää sitä. Myös houkutus vietellä rikokseen kasvaa. Tulosvastuu saattaa vaatia tietyn määrän pidätyksiä.

Sen sijaan että poliisin oikeuksia laajennetaan epätyypilliseen suuntaan, olisi viisaampaa keskittyä oikean rikollisuuden torjuntaan: murhiin, varkauksiin, pahoinpitelyihin, petoksiin yms. Se tietysti edellyttäisi myös sitä, että poliisi jouduttaisiin hajauttamaan maantieteellisestikin järkevämmin. Nykyisinhän poliisit on sijoitettu kaupunkeihin hyvin varustettujen ravintoloiden kupeeseen ja työtehtävätkin näyttävät mediatietojen valossa keskittyvän lähinnä netissä notkumiseen ja entistä suurempiin valtuuksiin netin kautta tapahtuvan urkinnan sallimiseksi.

Oma surkea lukunsa ovat sitten erilaiset it-alan yritykset, palstojen pitäjät ja operaattorit, jotka selkäranka notkuen vuotavat kaiken tietonsa lähes kenelle tahansa, joka tietoja älyää kysyä. Poliittiset päättäjät lukeutuvat monessa tapauksessa samaan joukkoon. Kaiketi siitä syystä, että pyrkivät sillä tavoin laillistamaan oman laittoman toimintansa. Näin ainakin niistä tiedoista päätellen, joiden mukaan massiivisimpien urkintojen takana ovat kokonaiset valtiot, siis päätöksentekotaso.

Parhaillaan poliisille ollaan puuhaamassa oikeutta kotietsintään ilman ennakkoilmoitusta. Sisäministerin mukaan etsinnän salliminen mahdollistaisi esimerkiksi tietokoneella olevan materiaalin tutkimisen. Se on kuuleman mukaan tarpeen yksinäisten susien suunnittelemien rikosten estämiseksi. Nyt siis kotiin murtautujien inhaan joukkoon ollaan lisäämässä jopa poliisi. Ei ole maailmassa enää laitaa.

Myös se oudoksuttaa mistä ihmeestä ministeri on saanut päähänsä sen, että rikoksia tekevät vain yksinäiset sudet? Kyllä asuntomurtoja mediatietojen mukaan tekevät nimenomaan rikollisliigat. Myös poliisia on pidettävä nimenomaan kollektiivina ellei sitten tätä oikeutta kotiin tunkeutumiseen anneta jollekin määrätylle poliisille.

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Se että tavattiin

        Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
        Ikävä
        26
        4353
      2. Mitä haluaisit

        Sanoa hänelle tällä hetkellä?
        Ikävä
        211
        2333
      3. Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Aloitteen sisältö Ympäristöjärjestö Elokapina tulee määrätä välittömästi
        Maailman menoa
        40
        1852
      4. Sukset jo ristissä? Ensitreffit alttarilla Anna syyttää rajusti - Hai puolustautuu: "Mutta en mä..."

        Voi, voi... Onko Anna liian epävarma itsestään vai mikä mättää? Pari tuntenut vasta pari päivää ja kriisiä jo pukkaa.
        Ensitreffit alttarilla
        18
        1664
      5. Sofia B- miljonäärillä on vaimo ja pieni vauva .

        Voi ei taasko oli avioliitossa olevan miehen salarakas ja miksi voi noin toimia tää Sofia näin alhaisesti ?
        Kotimaiset julkkisjuorut
        221
        1650
      6. Nyt on kansalaisaloite: Elokapina lakkautettava.

        Tänään tullut uusi kansalaisaloite, jossa vaaditaan Elokapinaa lakkautettavaksi, tai julistamista rikollisjärjestöksi, k
        Maailman menoa
        149
        1290
      7. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
        Joensuu
        51
        1154
      8. Hyvin sä olet

        Olet toiminut aina. Älä epäile tai häpeä omaa toimintaasi nainen. Kukaan ei vahingoittunut ja kaikki on ollutta ja menny
        Ikävä
        56
        915
      9. Ohhoh! Robert Helenius yllättää - Näin hän vastaisi Tanssii Tähtien Kanssa -kutsuun: "Ura..."

        Robert Helenius olisi kyllä komea näky TTK-parketilla vai mitä olet mieltä? Ja olikos se Viivi Pumpanenkin jo siellä...
        Suomalaiset julkkikset
        9
        911
      10. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

        Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
        Maailman menoa
        127
        851
      Aihe