Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vaalit 2015

Siili_suhonen

Suomessa, kuten kaikkialla muuallakin läntisessä maailmassa, näytellään poliittista teatteria. Demokratia sinne ja tänne on aivan yleinen vaatimus kansakunnissamme, jonka varjolla aloitetaan sotiakin, jos muuta naamiota niiden todellisille syille ei jakseta keksiä.

Suomen monipuoluejärjestelmässä, kuten myös USA:n kaksipuoluejärjestelmässä, sekä itä-naapurissa harjoitetussa Putinismissa, on rakenteellisia vikoja. Mietitäänpä milloin viimeksi olisi eduskunta saanut aikaan merkittävän muutoksen. Eikö tule mitään mieleen? Ei mikään ihme, sillä niitä ei yksinkertaisesti ole. Kaikki puolueet ajavat nimittäin samoja asioita, riippumatta siitä, kuinka työväen- tai porvaripuolueiksi ne profiloituvat. Tietysti meille on jo koulussa opetettu, että äänestäminen ja yhteiskuntaan vaikuttaminen (miten se parlamentarismin avulla tapahtuisikaan?), ovat tärkeitä asioita, sillä keskusta haluaa maanviljelijät valtaan, vasemmistoliitto työläiset ja kokoomus yrittäjät. Jotta illusio toimivasta demokratiasta olisi täydellinen, täytyy olla myös muutamia protestipuolueita, kuten persut, vihreät tai jokin kommunistien ihmeellinen liitto. Nämä menevät eduskuntaan, jonne ainakin muutamia heistä pääsee, sillä onhan ääni ”vapaa”, hymistelemään ja laukomaan näennäisen kriittisiä kommentteja pääpuolueiden agendaa mahdollisesti jopa tahtomattaan ajaessaan ja tukiessaan. Itseasiassa he seisovat siis muutoksen esteenä.

Koko järjestelmä on suurella vaivalla rakennettu, ettei minkäänlaista muutosta vain pääsisi valtaa pitävien harmiksi milloinkaan syntymään ja tavallinen kansa taas uskoisi sen olevan mahdollista. Muutoksia toki 1940 sotien jälkeen muodostettujen hallinntojen toimesta tapahtuu, kuten taannoinen liittyminen EU:hun osaksi suurempaa kansainvälistä hallitusta, mutta tämäkin oli valmiiksi käsikirjoitettu heti Kekkoslovakian päättymisen jälkeen. Muutokset tapahtuvat vain siis valtaa pitävien toivomaan suuntaan. Jos joku toivoo jonkin kansallistamista, on hän automaattisesti juntti patriootti, joka ei vain tajua mistään mitään, vaikka asia olisi juuri päinvastoin. Kaikki tämä vain vahvistaa yleistä mielikuvaa toimivasta demokratiasta, joka todellisuudessa on oligarkiaa eli harvainvaltaa.
Oikeudenmukaisuus on kallis periaate.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2184
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2023
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1632
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1460
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      77
      1438
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1347
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 51
      1222
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe