Ateistista fundamentalismia

MrSmithy

Viranomaiset poistivat kirkkorakennuksista ristejä Kiinan Wenzhoun maakunnassa

Kiinassa, Zhejiangin rannikolla olevasta Wenzhoun maakunnassa, Yazhong kaupungissa, kommunistisen puolueen puoluesihteeri komensi poistamaan paikallisen kiinalaisen seurakunnan rakennuksessa olevan ristin elokuun 15. päivänä 2014. Risti olisi pitänyt poistaa elokuun loppuun mennessä.

Ristin poisto oli osa hallinnon katolisten ja protestanttisten kirkkojen vastaista kampanjaa, jossa maakunnassa yli 425 kirkkorakennusta sai purkuilmoituksen. Monista kirkosta poistettiin ristit tai koko rakennus tuhottiin.

Kaupungin hallinto lisäsi Yazhong seurakunnan valvontaa asentamalla kolme valvontakameraa kirkolle johtavaan risteykseen. Seurakunta kieltäytyi poistamaan ristiä ja järjesti kirkolle vartioinnin. Yksi vartioista, Ou Jinsi, vangittiin kun hän yritti estää virkailijaa irrottamasta ristiä.

Seurakunnan edustat yrittivät neuvotella asiasta viranomaisten kanssa. Sillä seurauksella, että neuvottelijat, Ji Qingcou ja Ji Qingcao, vangittiin. Heitä kolmea syytettiin “ihmisjoukon kokoamisesta yleisen järjestyksen häiritsemiseksi” ja ”virallisen toiminnan estämisestä”.

Ou Jinsi, Ji Qingcou ja Ji Qingcao vapautettiin vankeudesta maaliskuun 6. päivänä 2015. Heidät vapautettiin lopulta kokonaan syytöksistä.

Saman viranomaiskampanjan aikana kaksi muuta vangittua miestä on edelleen vangittuina. He ovat pastori Huang Yizi, Fengwon seurakunnasta ja yksi Sanjiangin seurakunnan johtohenkilöistä. Huang vangittiin 3. elokuuta 2014. Syytökset häntä vastaa olivat “ihmisjoukon kokoaminen yleisen järjestyksen häiritsemiseksi”. Pastori Huang yrittänyt estää ristin poiston kirkkorakennuksesta.

Hänen tapauksensa on siirretty Pingyangin kansantuomioistuimelle.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kannattaa tiedostaa, että nuo uskonnollisesta syrjinnästä vastuussa olevat viranomaiset eivät mitenkään edusta kaikkia maailman ateisteja, vaan edustavat Kiinan politiikkaa. Tietysti nyt joku voi tulla nälvimään tähän, että eivätpä muka joo, "samoja ateistien valheita aina". Mutta jos haluatte sillä linjalla jatkaa, niiin muistakaa sitten se, että samalla logiikalla mm. kaikki monoteistiset henki- ja seksuaalirikollisetkin edustavat kyseisiä usko(nto)jaan ja kaikkia niiden usko(nto)jen edustajia ja kannattajia.

    • henkistäanemiaa

      Kun on ateisti niin sitäkin pidän eräänlaisena uskontona ja idealismina kun se menee fundamentalismiin. Eräs tieto sanoo että kristittyjen veri on siemen. Kiinaan on näin ollen tulossa paljon maanalaisia kristittyjä jotka kaipaavat apua jaksaakseen vainoissa, joita on tulossa.

    • Peace-to-you

      Maailmanssa on ollut useita virallisesti ateistisia maita, joissa on ollut ateistinen hallinto. Näiden maiden uskonnonvapaudet ja toisinajattelijoiden vapaudet ovat olleet heikkoja. Viime suosituhannella ateistististen valtionjohtajien toimesta surmattiin yli 100 milj. ihmistä. Se on enemmän kuin minkään uskonnon toimesta.

      Kaikki ateistit eivät luonnollisesti ole tällaisia, kuten kaikki muslimitkaan eivät ole terroristeja. Mutta suuri aate, oli se sitten uskonnollinen tai ateistinen, ilman ehdottoman rakkauden vaatimusta on yleensä kohtalokasta. Kristillisyyden voimana on sen perustajan ehdoton vaatimus rakastaa lähimmäistään kuin itseään. Kristillisyyden nimissä on toki toteutettu paljon tomia, joissa tätä kristillisyyden tärkeintä käskyä ei ole toteltu. Se taas ei ole kristillisyyden syy, vaan tottelemattomien.

      Valitettavasti olen kuullut jopa Suomen ateisteilta hyvin diktatuurisia vaatimuksia. Esim. Erkki tuomioja julisti, että uskonnolliset vanhemmilla ei pitäisi olla oikeutta kasvattaa lapsiaan uskonnollisiksi. Usein on myös tuotu esille ateistien taholta, että uskonnollinen henkilö ei voi toimia tiedemiehenä, koska hän uskoo yliluonnolliseen. Prof. Enkvist on kirjassa jopa valmis toimittamaan kaikki uskovat psyykkiseen hoitoon. Jotenkin ateismi ruokkiin vihaa kristittyjä vastaan.

      • KazuKa

        "Kristillisyyden voimana on sen perustajan ehdoton vaatimus rakastaa lähimmäistään kuin itseään."

        Silti aina kun kristinusko on ollut vallassa asiat ovat silti tapahtuneet juuri päinvastaisesti.

        Jokin ei toimi ja jatkuva epäonnistumisien toistaminen ei tämä tilannetta muuta.


      • asdfasdfasdfsdfs

        Yhdysvaltojen valtiomuoto on ateistinen, se on kirjattu maan perustuslakiin. Hyvä esimerkki siitä, kuinka laeilla pyyhitään mennen tullen persettä, maahan on likipitäen teokratia.


      • joo-0

        "Jotenkin ateismi ruokkiin vihaa kristittyjä vastaan."

        Niin metsä vastaa kun sinne huudetaan.


      • kjhgghj
        joo-0 kirjoitti:

        "Jotenkin ateismi ruokkiin vihaa kristittyjä vastaan."

        Niin metsä vastaa kun sinne huudetaan.

        Kristityt ovat murhanneet 250miljoonaa ihmistä ja nyt kristityt ihmettelee miksi heistä ei tykätä.


      • valheenoikoja

        "Prof. Enkvist on kirjassa jopa valmis toimittamaan kaikki uskovat psyykkiseen hoitoon."
        Miksi teidän uskovaisten pitää aina ja kaikkialla valehdella? Minä olen lukenut kaikki Kari Enqvistin kirjat ja niissä ei tuollaista ehdoteta missään. Taisit myös vääristellä Tuomiojan puheita.


    • joo-0

      "Maailmanssa on ollut useita virallisesti ateistisia maita, joissa on ollut ateistinen hallinto. Näiden maiden uskonnonvapaudet ja toisinajattelijoiden vapaudet ovat olleet heikkoja."

      Puhut ilmeisesti kommunistisista maista. Miksi jätät pois sekulaarit maat? Sekularismi on ateismia, näin ovat myös lukuisat uskovaiset varoitelleet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1468
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1012
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      745
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      654
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      70
      628
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe