Pudasjärvi boikottiin

Luonnonpuolesta

Pudasjärven kaupunki näytti vihreää valoa Kollajan-altaalle.

Luontoihmiset, kalastajat, metsästäjät, mökkiläiset, yms. Porukka, boikotoimme Pudasjärveä tästä hyvästä. Emme tule pitäjäänne jättämään enää latiakaan rahaa.

Kehotamme kaikkia mökkiläisiä, tuomaan polttoaineet ja ruuat muualta. Älä käytä paikallisia palveluita.

Jos olet läpi kulku matkalla, älä pysähdy Pudasjärvelle.

Pudasjärvi haluaa rahan ahneuksissaan pilata Iijoen ja koskiensuojelulain. Näytetään heille, että tästä ahneudesta koituu enempi haittaa.

Sinä, joka tämän luit. Levitä tätä tietoa mahdollisimman monelle ihmiselle. Näytetään yhdessä Pudasjärveläisille, että emme hyväksy luonnon pilaamista.

Terveiset Pudasjärven kaupunginvaltuustoon ja hallitukseen. Ja kaupunginjohtajalle. Sitä saa,mitä tilaa! Hävetkää!

49

441

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hölömöläinen

      Kohdistuisikohan tällainen boikotti ihan oikein? Eniten siitä kärsisivät paikalliset yrittäjät ja kaupat, ei päätöksen tehneet.

      • hjuiklllmnbb

        Yrittäjinä on myös Kollajan vastustajia. Mistähän näitä pönttöjä siunasntuu jotka vikisevät boikoteista. Kyllä kommareilla js viherpiiperöilläkin pitäisi kaljan seassa uiskennella edes muutama aivosolu.


      • Luonnonpuolesta

        Tietenkin yrittäjät kärsii, mutta kohdistuuhan se kaupunkiinkin, kun verotulot pienenevät.

        Päättäjillä pitäisi aina muistaa, että mitkä voivat olla seuraukset.

        Nyt ovat tehneet sellaisen päätöksen, josta ei pidetä alkuunkaan.

        Ainut keino, lie tämä boikotti. Sitä en tiedä onko sillä vaikutusta, minkä verran. On se kuitenkin osoitus siitä, että ei halua tukea millään tapaa sellaista kaupunkia, joka pyrkii luontoa turmelemaan.

        Kun tästä aiheesta on mökkiläisten ja kalamiehien kanssa jutellut, niin kyllä tämä suututtaa monia.

        Itse tulin juuri pääsiäisen viettoon, ja toin tuomiseni mukanani. Jätkän niin kauan, kunnes Pudasjärven päättäjät järkiintyvät. Enkä ole ainut, vaan monet tuttavat tekevät samoin.


      • Niemennokantähystäjä

        Muista sitte viiä roskatki mukanas, eläkä jätä keskustan eko-pisteen molokkien viereen!


    • kutturusta

      Kuulehan nassikka. Tuommosta soopaa on heleppo levittää ja niemettömänä kirjoittaa. naperot ei älyä elämästä vielä mittää mutta asintuntijoina muka ollaan.HÖ!!!
      Se on Pudasjärvi ja kaikki muutkin kunnat Tampereelta ylöspäin olleet jo -60 luvulta lähtii poikotissa. Joakisesta kunnasta ja kylästä on väki lähtenyt ja talot autioituneet. Pudasjärveäkin on boikotoitu jo 50% parraasta. Että repi penska siitä.
      Semmosia turhan urputtajia ei kaivata Pudasjärvellä eikä missään muuallakaan.
      Ymmärrän Pudasjärven asukkaiden tuskan kun ei ole työtä ja väki vanhenee ja suuri osa asukkaista on rollaattori ikäistä. Kongolaisia kuulemma jonkin verran mutta nehä kun ei työnlaitaan tartu ja nykynuorista suurin osa on vain sitä bile- ja bailu kansaa.
      Täältä kauempaa kun seuraa maan tapahtumia niin ei voi kuin ihmetellä että mihin nämä nuoret haluaa maamme menevän.

      • Luonnonpuolesta

        Kirjoitappa ensin omalla nimelläsi, niin minäkin vastaan omallani.

        Nimeni tulee kyllä aikanaan tietoon. Viimeistään siinä vaiheessa, kun olen kettingeillä kaivurissa kiinni.

        Ja toisakseen, kun nassikaksi nimittelet, niin mistä vanhainkodista se sinä kirjoittelet:)

        Ja sekin vielä, että mistä voit olla varma, etten olisi tässä asiassa, peräti asiantuntija. Opiskellut olen ainakin.


    • JokirosvojenMaa

      Hyvä on pistää myös Pudasjärven Kontio hirsitalojen ja -mökkien osto boikottiin.

      Samoin Syötteen matkailun boikotointi on erinomaisen tehokas keino vastustaa jokirosvon temppuja.

      Surkealla jamalla on taatusti Pudasjärven rosvojen tilanne parin kymmenen vuoden päästä kun boikotointi vain laajenee ja syvenee.

      Mikä parasta niin eihän siitä suojellun Iijoen kuivaamisesta koskaan tule yhtään mitään. Kaatuu viimeistään aikanaan oikeudessa.

      Harmillista vain kun pudasjärven valtuuston änkyräriidanhaastajien vuoksi koko kunta ottaa kohta lukua eikä jäljellä ole enää kuin savuavat rauniot ja riutunut kunnan rahjus.

      • asiantuntijamk

        Syötteen matkailu on mennyt boikottiin jo 15 v sitten. Kyllä sen boikotin on huomannut jokainen joka vähänkin seuraa maailman menoa. Pudasjärven matkailutulot on romahtanut 15 aikana. Se raha on kaikkineen pois kunnan sisältä elinkeinoelämästä.
        Ymmärrättekö Pudasjärviset sitä???
        Kuusamo. Kittilä ym kunnat joissa matkailu toimii niin ko tulot satoja miljoonia euroja parhaimmillaan.


    • wedrfgthjk

      Olen aloittanu vastakampanjan jo kauan sitten.Asun etelä-suomessa,mutta olen liittynyt jo vuosia sitten pudasjärven op asiakkaaksi.Kun käyn Pudajärvellä,huollatan autoni,käyn parturissa,hoidatan hampaani jne.. Pudasjärvellä.Lähinnä naurattaa jos joku vapaa-ajankalastajien järjestö peruu kisat iijokivarresta.

      • Lomailijat

        Erittäin esimerkillinen juttu näin mekin teemme.


    • ajallok

      Kiitos Pudasjärven päättäjille vihreästä valosta. Jättäkää nuo meuhaajat omaan arvoonsa, älkääkä antako heidän häiritä työskentelyänne. Täällä ei ole vastustajien osalta yhtään asiallista kommenttia, joten johtopäätös on se ettei heillä ole kannanotoilleen mitään faktaan perustuvaa tietoa. Meuhaavat vain omalla tunnetasollaan. Teitte todella Pudasjärven talouden kannalta oikean päätöksen.

      • Kipinästä

        Hyvä kirjoitus, meitä on paljon samoin ajattelevia.


    • jhuuhhgfgh

      Luonnonsuojeluliiton sivulla on linkki Pirkko-Liisa Luhdan esitykseen Kollajasta. Siinä puhutaan 500 mökin olevan altaan vaikutusalueella, 70 poromiestä jää työttömäksi Kollajan takia....jne.
      Nämä lienevät luonnonsuojelijoiden faktoja ja virkavastuulla tehtyjä tutkimuksia.

      Toinen asia mikä nousee Luhdan papereissa monesti esille on Kollajan eteenpäin viemisen laittomuus. Milloin lakimuutoksiin tähtäävä asioitten valmistelu on kriminalisoitu Suomessa? Pitääkö oikeusministeriö luonnonsuojelijoiden mielestä laitonta palvelua yllä, Kansalaisaloite.fi ? Siellähän voi käynnistää nimien keruun koskiensuojelulain purkamiseksi tai muuttamiseksi ja myös muiden Kollajan altaan mahdollistavien lakien korjaamiseksi. Miksi tälläinen palvelu on oikeusministeriön puolesta avattu kun se on laitonta Luhdan ja osin myös osan valtuutettujen mielestä?
      http://www.sll.fi/mita-me-teemme/vedet/kollaja

      • Poroton

        Mistä tämmöinen lahja on " suotu " Pudasjärvelle kuin Pirkko-Liisa Luhta joka vääristelee kaikki asiat Tosiasiahan on että Kollajan paliskunnassa on kaksi poromiestä jotka saavat elantonsa täysin poronhoidosta. Muut ovat harrastelijoita joiden ikä on jo sellainen, että he eivät saisi syksyisin etes poroja erotteluaitoihin jos he eivät saisi apuja Yli-Iin puolelta. Kollajan altaalla ei ole minkäänlaista vaikutusta poronhoitoon, sillä poro on sellainen luonnoneläin, että se hakee paikkansa. Mökeistä puheen ollen kaksi mökkiä joudutaan purkamaan, muille tilanne paranee koska useat niistä on rakennettu tulva-alueelle. Toivoisin, että asioista puhuttaisiin rehellisesti tosiasioita muuntelematta.
        Jos poromiehet hyväksyy tälläisen valehtelun rupeamme ajamaan lakia joka kieltää porojen vapaan laidunnuksen Oulunläänin alueella.
        Porot ovat laiduntaneet pihoillamme, pelloillamme, metsissämme vuosikymmeniä olemme hyväsyneet sen, mutta joku raja se heidänkin käyttäytymisessään pitää olla. Otammeko käytännöksi, että kun poro tulee piha- tai peltoalueelle yksi ,soitto poromiehelle jos hän ei vastaa niin porolle pari merkkiä mahalaukun kohdalle tämä on raakaa peliä mutta valehtelun pitää loppua.


      • kijuuhytg

        Millä mandaatilla luonnonsuojelijat levittävät Kollajasta valheellista tietoa valtakunnallisesti ja jopa kansainvälisesti? Tuo Luhdan tekemä sepustus on varmasti laajassa käytössä.

        Voisikohan Luhta ja nämä valtuutetut jotka väittävät kaikkea Kollajaan liittyvää valmistelua laittomaksi kertoa miten Kansalaisaloite.fin kautta tapahtuva voimassa olevien lakien muuttaminen on laillista ja jopa suotavaa mutta Pudasjärven kaupungin (valtuutettujen ja virkamiesten) kautta tapahtuva valmistelu onkin laitonta? Pudasjärvellä ei ole varaa tälläisiin lapsellisiin luhtiin ja valtuutettuihin jotka yksinkertaisuuttaan vahingoittavat tahallaan kaupungin kehittämistä.


      • koijarit

        Ihan yhtä hyvin Pudasjärven kaupunki voisi tehdä päätöksen jossa se kannattaa pedofiliaa ja sukurutsausta ja toivoo niiden laillistamista. Voisi sitten seuroissakin ihan reippaasti tulla "harrastusten" kanssa ulos kaapista.


      • hjuyygbnn

        Ei kaupunki tee mitään päätöksiä. Päätöksiä tekevät vaaleilla valitut valtuutetut ja heidän olisi myös siitä kannettava vastuunsa. Viherpiiperöiden valheilla ja lapsellisilla höpötyksillä laittomuuksista tehdään ainoastaan vahinkoa.


      • varavaltuutettu-
        hjuyygbnn kirjoitti:

        Ei kaupunki tee mitään päätöksiä. Päätöksiä tekevät vaaleilla valitut valtuutetut ja heidän olisi myös siitä kannettava vastuunsa. Viherpiiperöiden valheilla ja lapsellisilla höpötyksillä laittomuuksista tehdään ainoastaan vahinkoa.

        Pudiksella ne vaaleilla valitut valtuutetut eivät tee päätöksiä vaan nappulaa painamaan vaihdetaan varamiehiä.

        Täydellinen farssi koko Pudasjärven kunnallispoliitiikka. Mielenkiintoista nähdä mitä Pudasjärvestä on enää jäljellä siinä vaiheessa kun Kollajan tekoallashanke kapsahtaa kiville.


      • kujjnnnnmm

        Onko varavaltuutet valittu vaaleilla?
        Onko valheita kertovat luonnonsuojelijat lainvastaisessa toiminnassa?


      • SininenAjatusVihreäElämy

        > Onko varavaltuutet valittu vaaleilla?
        >
        > Onko valheita kertovat luonnonsuojelijat lainvastaisessa toiminnassa?

        Varavaltuutetut eivät ole saaneet riittävästi ääniä vaaleissa tullakseen valituiksi valtuutetuiksi.

        Eduskunnassakin sairaslomalla olevat syöpäsairaat kansanedustajat palavaat kesken sairasloman äänestämään esimerkiksi ydinvoimaloiden periaateluvista.

        Pudasjärvellä taas valtuutetut eivät uskalla tulla edes koko äänestykseen vaikka suhteessa kyseessä on paljon isommasta äänestyksestä.

        Kollajan tekoallashanketta vastustavat paikkakuntalaiset, joita on noin 80 prosenttia paikkakuntalaisista, eivät valehtele. Kerro nyt muutama esimerkki näistä ns. "luonnonsuojelijoiden" valehteluista. Olet tainnut vähän erehtyä. PVO voimayhtiö on se joka valehtelee ja valehdellut iät ja ajat. Valehtelu alkoi PVO:lla jo 1950-luvulla kun se valehteli että lohi nousee entiseen tapaan jokeen vaikka voimalan pato rakennettaisiin alajuoksulle ja kalat pääsevät padon yli entiseen tapaan ylisiirron avulla. Hauska veijari oli myös se Pudasjärven nimimismies joka virkapuku päällä kierteli 1960-luvulla Iijokivarressa ostamassa voimayhtiön juoksupoikana koskiosuuksia.

        Tainnut nimimerkillä "kujjnnnnmm" mennä vähän sekaisin nämä valehtelijan roolit. Taitaa nimimerkkiä myös ahdistaa kunnolla se mihin jamaan kunta nyt joutuu kun boikotointi etenee ja edessä on mahdollisesti vuosikymmenten koskisota.

        Sääliksi käy paikallisia ihmisiä kun moisesta paskasta joutuvat kärsimään sen takia kun pari epärehellistä rosvoa äänestetty paikkakunnalla valtuustoon.


      • porotpois
        Poroton kirjoitti:

        Mistä tämmöinen lahja on " suotu " Pudasjärvelle kuin Pirkko-Liisa Luhta joka vääristelee kaikki asiat Tosiasiahan on että Kollajan paliskunnassa on kaksi poromiestä jotka saavat elantonsa täysin poronhoidosta. Muut ovat harrastelijoita joiden ikä on jo sellainen, että he eivät saisi syksyisin etes poroja erotteluaitoihin jos he eivät saisi apuja Yli-Iin puolelta. Kollajan altaalla ei ole minkäänlaista vaikutusta poronhoitoon, sillä poro on sellainen luonnoneläin, että se hakee paikkansa. Mökeistä puheen ollen kaksi mökkiä joudutaan purkamaan, muille tilanne paranee koska useat niistä on rakennettu tulva-alueelle. Toivoisin, että asioista puhuttaisiin rehellisesti tosiasioita muuntelematta.
        Jos poromiehet hyväksyy tälläisen valehtelun rupeamme ajamaan lakia joka kieltää porojen vapaan laidunnuksen Oulunläänin alueella.
        Porot ovat laiduntaneet pihoillamme, pelloillamme, metsissämme vuosikymmeniä olemme hyväsyneet sen, mutta joku raja se heidänkin käyttäytymisessään pitää olla. Otammeko käytännöksi, että kun poro tulee piha- tai peltoalueelle yksi ,soitto poromiehelle jos hän ei vastaa niin porolle pari merkkiä mahalaukun kohdalle tämä on raakaa peliä mutta valehtelun pitää loppua.

        Oikein!! Poron kamurat joutaakin ajaa pois. Todellakaan ei ole koko Oulunläänissä montakaa päätoimista poromiestä. Liekö yhtään jotka elää vain poroista. Vieläkö ne poromiehet on kortissa puolet vuodesta?
        Jos joku mökki jää altaan alla niin ne pikkuvikoja jotka rahalla selvitetään.
        Ei muuta kuin koneet käyntiin ja armeija valvomaan ettei viherhyypiöt tuu sabotoimaan työmaata.


      • Kääpä
        Poroton kirjoitti:

        Mistä tämmöinen lahja on " suotu " Pudasjärvelle kuin Pirkko-Liisa Luhta joka vääristelee kaikki asiat Tosiasiahan on että Kollajan paliskunnassa on kaksi poromiestä jotka saavat elantonsa täysin poronhoidosta. Muut ovat harrastelijoita joiden ikä on jo sellainen, että he eivät saisi syksyisin etes poroja erotteluaitoihin jos he eivät saisi apuja Yli-Iin puolelta. Kollajan altaalla ei ole minkäänlaista vaikutusta poronhoitoon, sillä poro on sellainen luonnoneläin, että se hakee paikkansa. Mökeistä puheen ollen kaksi mökkiä joudutaan purkamaan, muille tilanne paranee koska useat niistä on rakennettu tulva-alueelle. Toivoisin, että asioista puhuttaisiin rehellisesti tosiasioita muuntelematta.
        Jos poromiehet hyväksyy tälläisen valehtelun rupeamme ajamaan lakia joka kieltää porojen vapaan laidunnuksen Oulunläänin alueella.
        Porot ovat laiduntaneet pihoillamme, pelloillamme, metsissämme vuosikymmeniä olemme hyväsyneet sen, mutta joku raja se heidänkin käyttäytymisessään pitää olla. Otammeko käytännöksi, että kun poro tulee piha- tai peltoalueelle yksi ,soitto poromiehelle jos hän ei vastaa niin porolle pari merkkiä mahalaukun kohdalle tämä on raakaa peliä mutta valehtelun pitää loppua.

        Näyttä Pirkko-Liisalla olevan kanttia sepittää tarinoita kollajasta,vaikka oma työnantaja suurin luonnon tuhoaja koko pohjois-suomessa.


      • hjuyyggc
        SininenAjatusVihreäElämy kirjoitti:

        > Onko varavaltuutet valittu vaaleilla?
        >
        > Onko valheita kertovat luonnonsuojelijat lainvastaisessa toiminnassa?

        Varavaltuutetut eivät ole saaneet riittävästi ääniä vaaleissa tullakseen valituiksi valtuutetuiksi.

        Eduskunnassakin sairaslomalla olevat syöpäsairaat kansanedustajat palavaat kesken sairasloman äänestämään esimerkiksi ydinvoimaloiden periaateluvista.

        Pudasjärvellä taas valtuutetut eivät uskalla tulla edes koko äänestykseen vaikka suhteessa kyseessä on paljon isommasta äänestyksestä.

        Kollajan tekoallashanketta vastustavat paikkakuntalaiset, joita on noin 80 prosenttia paikkakuntalaisista, eivät valehtele. Kerro nyt muutama esimerkki näistä ns. "luonnonsuojelijoiden" valehteluista. Olet tainnut vähän erehtyä. PVO voimayhtiö on se joka valehtelee ja valehdellut iät ja ajat. Valehtelu alkoi PVO:lla jo 1950-luvulla kun se valehteli että lohi nousee entiseen tapaan jokeen vaikka voimalan pato rakennettaisiin alajuoksulle ja kalat pääsevät padon yli entiseen tapaan ylisiirron avulla. Hauska veijari oli myös se Pudasjärven nimimismies joka virkapuku päällä kierteli 1960-luvulla Iijokivarressa ostamassa voimayhtiön juoksupoikana koskiosuuksia.

        Tainnut nimimerkillä "kujjnnnnmm" mennä vähän sekaisin nämä valehtelijan roolit. Taitaa nimimerkkiä myös ahdistaa kunnolla se mihin jamaan kunta nyt joutuu kun boikotointi etenee ja edessä on mahdollisesti vuosikymmenten koskisota.

        Sääliksi käy paikallisia ihmisiä kun moisesta paskasta joutuvat kärsimään sen takia kun pari epärehellistä rosvoa äänestetty paikkakunnalla valtuustoon.

        Pirkko-Liisan Luhdan esitys alla olevassa linkissä jota on ahkerasti esitetty.

        70 poromiestä työttömäksi Kollajan takia? Totta vai paskaa?
        500 mökkiä altaan vaikutusalueella? Totta vai paskaa?
        Ym. Altaaseen liittyvien valmistelujen väittäminen laittomiksi.
        http://www.sll.fi/mita-me-teemme/vedet/kollaja


      • Lukuja

        > 70 poromiestä työttömäksi Kollajan takia? Totta vai paskaa?
        >
        > 500 mökkiä altaan vaikutusalueella? Totta vai paskaa?

        Montako osa- ja kokoaikaista poromiestä Kollajan alueella sitten on?

        Riittääkö tuo 500 mökkiä alkuunkaan? Kuitenkin Pudasjärvi ja Tuulijärvi, Iso-Kaakkuri ja Ontamojärvi muuttuivat voimalapadon ylä-altaiksi. Sitten se ohitettava 40 kilometriä Iijokivartta joka kuivattaisiin ja sen pitkästi toista sataa kilometriä rantaviivaa. Paskahan valuisi sieltä tekoaltaasta Iijokoa alajuoksulle Iihin ja mereen saakka.

        Aika monta mökkiä ja asuntoa siihen vaikutusalueella mahtuu.


      • juyhgttf

        Kollajan paliskunnan edustajat ovat itse kertoneet poronomistajia olevan 60-70 henkilöä joista päätoimisia 6-14 henkilöä. Kyse on poromiesten mukaan enimmäkseen elintavasta ei elinkeinosta. Työttömiksi tai ammatin vaihtoon olisi joutumassa noin 10 poromiestä. Luhdan antamiin valheellisiin määriin on iso ero.


      • kauko-säätö
        juyhgttf kirjoitti:

        Kollajan paliskunnan edustajat ovat itse kertoneet poronomistajia olevan 60-70 henkilöä joista päätoimisia 6-14 henkilöä. Kyse on poromiesten mukaan enimmäkseen elintavasta ei elinkeinosta. Työttömiksi tai ammatin vaihtoon olisi joutumassa noin 10 poromiestä. Luhdan antamiin valheellisiin määriin on iso ero.

        Eli tuokin 6-14 työpaikkansa menettävää poromiestä olisi jo monta kertaa enemmän kuin se yksi mahdollinen pysyvä työpaikka jonka PVO on luvannut mahdollisesti tuoda Kollajan tekoallashankke jos toteutuisi. Tosin sekin oli hyvin epävarma ja saattaa käydä niin että se yksikin työpaikka on "etätyöpaikka" ja sijaitsekin Harjavallassa josta PVO ohjaa kaikkia vesivoimaloitaan.


      • juikhnnmm

        "Päätoiminen" poromies nostaa Kollajankin paliskunnassa työttömyyskorvausta suurimman osan vuodesta (muutamia poikkeuksia on).Nuo noin kymmenen "päätoimista" poromiestä voisivat katsella oikeaa ja ympärivuotista työtä.


      • luonnonpuolesta

        Ei se poromies ole sen huonompi ammatti, kuin mikään muukaan. Jos nykymaailmassa ei porotaloudella pärjää, niin ei se poromiehen vika ole.

        Poronlihalle on kuitenkin kysyntää ja olisi sääli, jos sitä ei mistään saisi.

        Ja poromies, kun sattuu olemaan yrittäjä, niin voin kertoa, että hän ei nosta työttömyyskorvausta.

        Mutta tämähän on tätä tavallista paskanjauhantaa, kun ihmiset ovat niin pihalla, etteivät ymmärrä mistä ruoka tulee ja mitä sen tuottaminen maksaa.


      • Kuititta
        juikhnnmm kirjoitti:

        "Päätoiminen" poromies nostaa Kollajankin paliskunnassa työttömyyskorvausta suurimman osan vuodesta (muutamia poikkeuksia on).Nuo noin kymmenen "päätoimista" poromiestä voisivat katsella oikeaa ja ympärivuotista työtä.

        Jos poronhoito loppuisi niin harmaa talous vähenisi.


      • luonnonpuolesta

        Mihin perustuu väitteesi? Vai puhutko, mitä sylki suuhun tuo?

        Mielestäni olet typerä kusipää, joka ei oikeasti tiedä, hevonvittuakaan, yhtään mistään.

        Tyypillinen kansakoulun käynyt, perus pudislainen, vanha, kusenhajuinen ääliö, jolla jo toinen jalka haudassa!

        Näitä saatanan ääliöitä ja Kollajan kannattajia, on Pudasjärvi täynnä. Sen vuoksi siellä kaikki asiat meneekin päin persettä.

        Siellä tuntuukin, jokainen pikku poroporvari luulevan itsestään liikoja. Kun on oma talo saatu viiskymppisenä maksettua, ja vanhalla taksivolvolla ajetaan, niin ollaan heti niin olevinaan. Varsinkin, kun ollaan muutama hassu kymppi saatu perinnöksi.

        Salli mun nauraa:)


      • kujjjhjnnnm

        Väitätkö että poromiehet eivät nosta osan vuotta työmarkkinatukea ihan yleisesti? Päälle tulevat eläinkohtaiset tuet ( yli 80 poroa).


      • prolapinporo
        luonnonpuolesta kirjoitti:

        Ei se poromies ole sen huonompi ammatti, kuin mikään muukaan. Jos nykymaailmassa ei porotaloudella pärjää, niin ei se poromiehen vika ole.

        Poronlihalle on kuitenkin kysyntää ja olisi sääli, jos sitä ei mistään saisi.

        Ja poromies, kun sattuu olemaan yrittäjä, niin voin kertoa, että hän ei nosta työttömyyskorvausta.

        Mutta tämähän on tätä tavallista paskanjauhantaa, kun ihmiset ovat niin pihalla, etteivät ymmärrä mistä ruoka tulee ja mitä sen tuottaminen maksaa.

        Kunnollista poronlihaa saa vain Muonion pohjoispuolelta. Etelän melanssiporot ja tarhassa kasvaneet isokauriit (saksanhirvet) laadultaan kehnoa ihmisravinnoksi.


    • jouttaapois

      putasjärven kepulaista ummehtunutta junttapolitiikkaa, temokratian irvikuva

      • juntta

        niin on junttapolitiikkaa on


    • JulmaÖlkky

      Kollajan allas on huono ratkaisu rahapulaan. Tulevien sukupolvien elinolot on säilytettävä niin, että he viihtyvät ja pystyvät elämään tällä alueella. Tuollainen tekoallashanke on niin marginaalisen pieni taloudellisessa mielessä. Olemme siirtymässä kohti uusiutuvia luonnonvaroja; tuuli- ja aurinkoenergiaa. Tyhmien päätösten aika on ohi. Se tapahtuu kun suuret ikäluokat siirtyvät rakentamiinsa
      kokoaikaisen hoidon palveluyksikköihin ja viisaammat sukupolvet ottavat vetovas-
      tuun.

    • 8530

      Eipä näytä tämän ketjun aloittajan toive toteutuneen, sillä mökkiläiset pitävät ainakin kahden marketin liikevaihdon hyvänä ja hyvä niin.

    • Mo9876

      Kollaja tuo etelän firmat Pudikselle töihin. Perusjuntti Kurenalta jää nuolemaan näppejään kun hesan miehet vievät rahat ja pilaavat luonnon samantien.

    • supportyourlocalmuslims

      Tuun paluumuuttajana Stadista jos allas ja voimalaitos rakennetaan.Jos ei rakenneta niin Tykylevits järjestää töitä taitella ja traktorihalleja rakentamalla sivukylille(on muuten muualta muuttanut),sekä matut on uusi NOKIA ja tuovat nin paljon kylälle hyvinvointia,että...............

    • kunkerranotettu

      Täytyyhän mamuille järjestää töitä kun kerran ne on kutsuttu Pudasjärvelle. Kollajan rakentaminen ja mamujen vastaanottaminen kulkevat käsi kädessä.

      • vastuunpainaa

        Poromiesten kärkipolitikko ajoi voimakkaasti vastaanottokeskusta joten poromiehet ovat Kollajan rakentamisen kannalla ? Muutoin ovat heinähattuja.


    • Niisevaao

      Kollaja pitää rakentaa .

    • seondemokratiaa

      Kollajan rakentamisesta saatu hyöty on suurempi kuin rakentamatta jättäminen.

      • Tussurainen

        Katohan peeveliä, kepuli-sutkit heräilee tähän vuoteen ja vieläkin rajuissa psykooseissaan. Ottakaahan vähän rauhallisemmin sen kiljun ja äitimuorin pillereiden kanssa!

        Sitä allasta ei tullut viime vuonnakaan eikä tule tänäkään vuonna!


      • Altaanpuolesta

        Ei sitä tänä vuonna ehditä rakentaa, mutta asia laitetaan vireille.


      • pakkasellakinirtoohiki
        Tussurainen kirjoitti:

        Katohan peeveliä, kepuli-sutkit heräilee tähän vuoteen ja vieläkin rajuissa psykooseissaan. Ottakaahan vähän rauhallisemmin sen kiljun ja äitimuorin pillereiden kanssa!

        Sitä allasta ei tullut viime vuonnakaan eikä tule tänäkään vuonna!

        Konjakkia...Konjakkia me juomma.Tärkeysjärjestys..Tärkeysjärjestys,kunhan saamma kikyt iskuun ja Suomen nousuun niin sitten alamme allas savottaan,tarjolla on halpaa työnvoimaa ja paljon,työttömyys poistuu kokonaan koko Pohjois-Suomesta.Eikä Kollajan savotalle töihin määrätyille ole muuta mahdollisuutta kuin kinttaat kätteen ja lapio heilumaan.Eikä siellä oo eikä tuu tupakkitaukoja.


      • Tussurainen
        Altaanpuolesta kirjoitti:

        Ei sitä tänä vuonna ehditä rakentaa, mutta asia laitetaan vireille.

        "Vireillä" se onkin ollut jo vuosikymmeniä ja lopputulos on ollut aina sama. Ei allasta ja varmuuden vuoksi suojeltiin vielä lailla.

        Jos normaali kansalainen toistaa yhä uudelleen samaa asiaa ja odottaa joka kerralla että lopputulos olisi eri niin äkkiähän se hullujen huoneelle vietäisiin. Mutta ilmeisesti allas-sutkeille pienet ja keskisuuret mielenhäiriöt ovat normaali olotila..


      • vesiveikko

        kyllä vastustan allasta iijoki pitää säilyttää luonnon tilassa m


    • saattapanähä

      Zippe nuijii vielä tälle suvelle savotan käyntiin.Pikkulinnut kertoivat.

    • mamuttänne

      Mamumyönteinen kunta suhtautuu aina myötämielisesti mamujen hyvinvointiin eli Kollajan rakentamiseen. Mikä vihreä se sellainen joka aukaisee portin mutta estää mamun toimeen tulon ?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4809
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4383
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2851
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1921
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1699
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1690
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      104
      1665
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe