Millanen kannatus Piraattipuolueella on?

liberaali

Oon aikaisemmin aina äänestäny Piraattipuoluetta, mutta nyt ajattelin äänestää jotain muuta, ehkä persuja.. Puolueella ei ole uskottavaa mahdollisuutta saada sitä yhtä edustajaa läpi. Tosin tänä vuonna on puolue saanut yllättävän paljon näkyvyyttä mediassa. Harmi vaan ettei puolue ole ollut itse aktiivinen.

12

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Liberaalimyös

      Öh.. miten niin ei ole ollut aktiivinen? Sillähän se medianäkyvyyskin juuri saavutetaan. Eduskunnan ulkopuolisen puolueen pitää olla vähintään kymmenen kertaa aktiivisempi kuin eduskuntapuolueen jotta pääsee esille. Itse en ole aktiivisesti toiminnassa mukana, mutta kannatan ja seuraan tekemisiä ja tulevien vaalien osalta tilanne näyttää mun mielestä paljon positiivisemmalta kuin koskaan ennen.

      • Ihannnainen69

        Pakko kysyä nyt, että mitä tarkoittaa ja mitä tarkoita, kun sanot olevasi liberaali? Tätä olen aina ihmetellyt. Onko se talousliberalismia vaiko mahdollisimman suuria yksilönvapauksia? Kummastakaan ei välttämättä hyvää seuraa.


      • Liberaalimyös

        Ainakin omalta osaltani liberaalius tarkoittaa sekä talous-, että arvoliberaaliutta. Itse on koko termiä juuri sen epäselkeyden vuoksi käyttäisi, ellei alkuperäinen kirjoittaja sihen olisi viitannut. Uskon, että valtiolla tulee olla oikeus rajoittaa oikeuksia siinnä, missä se on välttämätöntä mutta ei yhtään enempää. Valtion ei tule ylisuojella.

        Todella typistettynä listana muutamia läpikäytynä. Käytännössä esimerkiksi arvoliberaalina en kannata:
        - valtion oikeutta kieltää armomurhaa ihmiseltä, joka syystä tai toisesta ei halua jatkaa elämäänsä eikä enää kykene (useimmiten sairauden, vammautumisen tms. vuoksi) itse sitä päättämään
        - oikeutta viestinnän ennakkosensuuriin
        - huumausainekieltoja, ainakaan mietojen sellaisten
        - kirkon ja valtion tiukkaa syleilysuhdetta
        - uhrittomista rikoksista rankaisemista

        Talousliberaalina en kannata:
        - yritysten aukioloaikojen sääntelyä
        - nykyistä yrittäjien verotusmallia, joka pyrkii nyhtämään rahaa jokaisessa välissä sen sijaan, että yrityksen tuottoja voisi investoida kasvuun ja sitä kautta kasvattaa myös verotuloja
        - alkoholin, lääkkeiden tai rahapelejen monopoleja. Säännelty myynti voi olla ok, jos sillä ei rajoiteta myyjäpaikkoja aiheetta. Samasta kaupasta pitäisi voida ostaa burana tonnit, viinipullon ja ruokaostokset
        - nykykaltaisen raskasta byrokratiaa yrityksille, varsinkaan pienille ja aloitteleville sellaisille

        No, sitä sisältöä varmasti olisi vaikka kuinka kun näitä miettii, mutta siinnä oli ensimmäisinä mieleen tulleet ja sikäli mitä olen seurannut, näistä kaikista tai ainakin melkein kaikista Piraateilta löytyy järkevät mielipiteet. Lisäksi ajavat perustuloa joka on tärkeä uudistus niin työttömille, pätkätyöläisille kuin pienyrittäjillekin.

        Ja kuten sanoin, valtiolla ei tule olla oikeutta rajoittaa liikaa, se ei tarkoita sitä etteikö valtiolla olisi oikeutta rajoittaa kansalaisten tekemisiä jossain määrin. Överit vaan on överit.


      • Ulvilan_murhamysteeri

    • siiisMitä

      >liberaali

      >"ajattelin äänestää persuja"
      >arvokonservatiivisin puolue eduskunnassa

      • Valinta_tehtävä

        Persut ei ole niin konservatiivnen kuin yleisesti luullaan. Esim kannabiksen laillistaminen on monen ehdokkaan listalla.

        Ajattelin äänestää tällä kertaa järjellä. En arvojeni tai minkään aatteen mukaan. Hallitukseen menee Keskusta, SDP ja persut. Kyse on enää näiden puolueiden voimasuhteista. Persut ajaa pienyrittäjien asioita ja vastustaa turhaa byrokratiaa ja rajoituksia. Demarit ja Keskusta taas on kieltokiimassa rajoittamassa kaikkea, joten persut selkeä valinta.

        Miettikää nyt, lestadiolais Juha Sipilä pääministeriksi ja siihen Demarit Susanna Huovinen, Maria Guzenina ym niin on varma, että kaikki kielletään.


      • Eihvoih

        On ihan totta, että persujen listoilta löytyy (outoa kyllä) kohtalaisen järkevän olosia ehdokkaita. Mutta älä nyt hyvä ihminen niiden varaan laske yhtään mitään. Sillä ei ole väliä mitä mieltä nuo ehdokkaat yksittäisistä asioista ovat, sillä Perussuomalaisten, kuten useimpien eduskuntapuolueiden, puoluekuri määrää hyvin tarkasti äänestyskäyttäytymisen. Ja vaikka niin kävisikin että valittu ehdokas saisi äänestää omien arvojensa mukaan, on hyvin epätodennäköistä odottaa sieltä tulevan suoranaisia aloitteita lakien muuttamiseksi niissä asioissa. Lentää nopeasti eduskuntaryhmästä pihalle tai vähintäänkin jää pois valiolautakunnista kun toimii puolueen yleisempää linjaa vastaan.


    • k4rv1n3n

      Piraattipuolueella on uskollinen ja jatkuvasti kasvava kannattajakunta. Ylitimme juuri kuluneella viikolla neljän tuhannen jäsenen rajan, mikä on noin puolet vihreiden tai persujen jäsenmäärästä. Muihin eduskunnan ulkopuolisiin puolueisiin verrattuna etumatkamme on melkoinen.

      Piraattipuolue osallistuu nyt toista kertaa eduskuntavaaleihin, ja viime kerrasta poiketen, meillä on ehdokkaita kaikkialla maassa, suurempi vaalibudjetti kuin koskaan sekä kokemus muutamista vaaleista. Myös pohjatyössä olemme onnistuneet erinomaisesti, vaikka tiedotteidemme läpimeneminen mediassa ei aina onnistukaan.

      Sen sijaan arvokartalta löytyvien naapuripuolueiden huolestuminen on hyvä merkki. Näistä tulee väistämättä Piraattipuolueen menestyksekkäimmät vaalit, eikä kannatus vaadi kuin kolmin - nelinkertaistamista tärkeimmillä alueilla. Kun huomioidaan viimeisen neljän vuoden aikana äänestysikään kasvaneet ihmiset sekä nuoremman sukupolven arvoliberaali maailmankuva jota edustamme, konservatiivisten voimien heikentyminen on nähtävästi väistämätöntä - esimerkkeinä vaikka KD:n tai SDP:n kannatuskehitys. Epävarmoja äänestäjiä on näissä vaaleissa paljon.

      Tuloksia odotellessa, osallistu toimintaan, seuraa parhaiden ehdokkaiden somea ja jaa sitä sisältöä mistä olet samaa mieltä. Näin rakennetaan painetta asioiden muuttamiseksi.

      http://piraattipuolue.fi/ehdokkaat
      http://k4rv1n3n.net

    • pira-vai-persu

      Saapa nähdä miten käy, uutta verta tosiaankin tarvittaisiin noiden tapoihinsa kangistuneiden vanhojen jäärien tilalle päättämään meidän tulevaisuudesta siellä eduskunnassa.

      Nuoret äänestäjät pitäisi saada jotenkin liikkeelle että saataisiin myös uudistusmielisiä ehdokkaita läpi.

    • Kakapyly

      Piraattipuolue on tällä hetkellä Islannin suosituin puolue. Eli todennäköisesti Suomessakin tulee saamaan vielä paljon suosiota muutaman vuoden sisään.

    • Piraattipuolue_ei_Persut

      Perussuomalaisten kaatopaikaksiko tätä foorumiosiota koitetaan muuttaa? Painukaa nyt takaisin sinne omaan karsinaan roskapropagandanne kanssa.

    • Halla-ahon_äänestäjä

      TOUKOKUUSSA 2015 KOMISSIOLTA TULEE ESITYS TAAKANJAOSTA ELI PAKKOMAMUTUKSESTA JOLLA SUOMEEN PAKOTETAAN LISÄÄ MAMUJA

      SIKSI ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ PÄÄMINISTERIPUOLUE ON PS

      Eräänä ongelmana on Afrikan väestöräjähdys, nyt on noin 0,8 miljardia ihmistä ja on arvioitu että tällä vuosituhannella Afrikan väestömäärä kasvaa 4 miljardiin

      Välimeri täyttyy pakolaisista Eurooppaan

      HALLA-AHON UUSIN LAUSUNTO 17.4. ENNEN EDUSKUNTAVAALEJA

      KATSO VIDEO Turusta

      http://qsb.webcast.fi/s/suomenuutiset/suomenuutiset_2015_0417_live/#/webcast

      OTSIKOT Turku 17.4.2015

      Jussi Halla-aho

      Mikä on vikana?

      Mitä tehdä?

      Puuttuako ongelmaan vai lääkitäkö seurauksia?

      ”Niitä on niin vähän!”

      ”Voimme oppia muiden virheistä!”

      Ghettoutuminen

      ”Onhan täällä tilaa!”

      Maahanmuutto ei ole monoliitti

      Menneisyyden menestystarinat

      Humanitaarinen porsaanreikä

      Kotiseutumatkailu

      Aktiivisena Euroopassa

      Kohti taakanjakoa

      Ruotsin tie ei ole meidän tiemme

      Kiitoksia!

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 131
      3787
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      97
      3439
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2478
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1714
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1565
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1471
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      86
      1436
    Aihe