mitä tekisitte minuna? HALUAN VASTAUKSIA NOPEESTI

pinjamirella

vanhempani juovat perjantaista sunnuntai iltaan kokoajan ihan kännejä, ne juo päivällä, aamulla ja yöllä. joskus en edes tiedä missä ne ovat ja mitä ne tekevät ja valvon yöt aina koska olen huolehtivainen ja en halua niille sattuvan mitään. menen kouluunkin joskus silleen että ooon nukkut max. pari tuntia. tätä on jatkunut monta vuotta ja rahaa vaan kuluu alkoholiin , joskus ne jättävät kotiin yksin ja lähtevät. mulla ei ole ollu yhtäkään joulua, pääsiäistä, juhannusta ilman että kaikki on humalassa. jouluna itken ja taluttelen äitiäni ympäri mummolaa, ollaan siis yleensä juhlapyhät mummolassa. kaikki aina kertoo täydellisestä joulusta ja ihanasta jouluruuasta ja tunnelmasta. mulla on yleesä jouluruoka mutta mä oon ainoo kuka sitä ees syö. tähän loppuun selvennys siis olen 13 ps. jos sanon niille että älkää juoko tai jotai sellasta tai alan itkemään niin vastaus on : älä ruikuta ollaa oltu hyviä vanhepia
onko teiän kotona tällästä?

7

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lisbettttt

      mulla on ihan täsmälleen sama

    • epäammattilainen

      Hirveetä :(
      Ei kenenkään Pitäis elää tollasessa tilanteessa! Ei omia vanhempiaan voi kuitenkaan vihatakaan... Ehkä voisit koulussa puhua asiasta kuraattorin/psykologin/terveydenhoitajan kanssa? :/

    • tuttutarina

      Sä et voi asialle tehdä mitään, eikä se sun tehtäväsi olekaan. Sä olet lapsi, sulta ei edellytetä että otat vastuun vanhempiesi elämästä ja vielä vähemmän omastasi. Alkoholistia ei voi ulkopuolinen tai edes perheenjäsen saada lopettamaan juomista jos alkoholisti ei itse tahdo. Lapsuus alkoholistiperheessä traumatisoi lopuksi ikää, kuinka pahasti se vaihtelee.

      Kaikista tärkeintä on ymmärtää että syy ei ole sussa ja sen että sun ei kuulu ottaa alkoholisti tekemisistä tai tekojen seurauksista vastuuta.

      On vain yksi keino, viranomaiset. Joko se, tai sitten kärsit asiasta koko lapsuusaikasi. Alkoholismi ei parane, tuota tulee jatkumaan vuodesta toiseen, loppuelämä. Todennäköisesti yksikään alkoholisti ei voi sietää sitä että hänen juomiseen puututaan ja luvassa tulee olemaan kovaa huutoa jos viet asian viranomaisille mutta mieti, jaksatko sitten katsella tuota jatkuvaa juomista vuosia. Alkoholistit ovat mestareita juonimaan, pyytelemään anteeksi, lupaamaan ja vannomaan.Oikeastaan mitä tahansa jotta saisivat jatkossa edelleen juoda ja kylvää pahaa oloa jokaiseen ympärillä olevaan.

      Olen tuon kaiken kokenut ja nyt jo aikuinen.

    • mistäapuatarvitsevalle

      Ei kuulosta kovin hyvältä. Onko sinulla mummoa, tätiä, setää tai enoa, joka ei juo? Oletko kertonut hänelle/heille. Nyt täytyisi saada jonkun vastuullisen aikuisen tietoon kotiolosi. Voisitko kertoa kouluterveydenhoitajalle?

    • jaksahan

      Mites viikot menee,ovatko töissä?
      Äkistään tulee mieleen että,sinun pitäisi päästä pois tuosta tilanteesta.yksi mahdollisuus olisi,että sinut aloitettaisiin esim.perhe kotiin,jossa saisit turvallisen olon.tunnen kavereita,joita on aikoinaan siirretty kotoa pois vastaavan ongelman takia.

    • Johanna2

      Tuo on surullista. Toivottavasti ei ole vielä vanhempien välistä riitelyä lisäksi. Onko mahdollista, että olisit ainakin joskus ystävän luona, mummon kanssa?? Kun vanhempasi ovat selvinpäin, niin kirjoita heille kirje, jossa kerrot tuosta ainaisesta juomisesta, miten pahalta se tuntuu sinusta ja mitä toivoisit heiltä, että tekisitte yhdessä. Itkua ei tarvitse hävetä, joskus se myös helpottaa oloa.

    • LaSuIlmo

      Tee itsestäsi lastensuojeluilmoitus. Vanhemmat saavat tukea alkoholismiinsa ja sinä myös apua hankalaan tilateeseen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2515
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2193
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1877
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1641
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1596
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1595
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1548
    8. 75
      1459
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      105
      1368
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe