David Lynch jää pois uudesta Twin Peaksista

GreatNorthernHotel

http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1428289878239.html

"Twin Peaks -sarjan ohjaaja David Lynch ilmoitti sunnuntaina sosiaalisessa mediassa jättäytyvänsä pois sarjan paluusuunnitelmista.

Lynch ilmoitti vetäytymisensä syyksi rahan. Lynch ja sarjan tilannut Showtime-kanava neuvottelivat Lynchin mukaan vuoden ja neljä kuukautta sarjan tekemisestä, mutta neuvottelut eivät lopulta edenneet Lynchia miellyttävään pisteeseen.

Showtime ei ollut valmis satsaamaan uuteen Twin Peaksiin niin paljon rahaa kuin Lynch olisi toivonut.

– Vuoden ja neljän kuukauden neuvottelujen jälkeen jätin sarjan, koska rahaa ei tarjottu tarpeeksi, jotta käsikirjoitus olisi voitu tehdä sellaiseksi kuin mielestäni olisi tarvittu, Lynch twiittasi sunnuntaina.

– Tänä viikonloppuna aloin soittaa näyttelijöille kertoakseni, etten ohjaa (sarjaa). Twin Peaks saattaa silti hyvin syntyä eloon Showtimella."

https://twitter.com/DAVID_LYNCH

47

162

  Vastaukset

  • on sääli jos jää pois pelkästään rahan takia. Jos on kuitenkin kohtuullista sopimusta tarjottu. Kuitenkin Lynch on ERÄÄNLAINEN amerikkalainen vastapaino ns.hollywoodhömpälle ollut koko uransa ajan. Jos season3 on jo kirjoitettu ja Lynch hyväksynyt niin toivon että tehdään aikataulussa kuitenkin eli ensi-ilta 2016. Se tarvitsee se 3seasonin se on pitkään ollut selvä. Osiltaan mm.siksi että ne "outoudet" vähän selviäisivät, vaikka käytännössä varmaan käy päinvastoin jokatapauksessa, että "outouksia" tuleekin lisää. Mutta että selitettäisiin asioita vähän enemmän ja mitkä jäivät aikanaan vajaaksi...

  • Lynch oli myös näyttelijänä Twin Peaksissä. Jos hän ei ohjaa, hän ei ehkä myöskään näyttele.

   • .

    "THÄNK GAAD!!!!1!11!!1!1!!"

    har!1

    .


  • Mikäli kyse on olllut rahasta, se voi tarkoittaa etenkin sitä miten paljon kyseinen kaapelitelevisioverkko Showtime on ollut valmis panostamaan Twin Peaksin 3. kauteen, ei niinkään sopimuspalkkioista.

   Esimerkiksi HBO:n maine tv-sarjojen tuottajana perustuu mm. siihen että se ei tee mitään halpoja saippusarjoja, vaan se on valmis panostamaan ohjaajiin, näyttelijöihin, käsikirjoittajiin, lavastajiin, puvustajiin ja koko hommaan selvää rahaa, jotta lopputulos olisi mahdollisimman hyvä.

   • http://www.iltalehti.fi/viihde/2015040819483182_vi.shtml

    Aikamoinen show jo tästä season3:n kuvausten alkamisesta saadaan. Nyt mm.Sherryl Lee ja Peggy Lipton vetoavat Lynchin puolesta. Huomattavaa kuitenkin on, että Lynch ei ohjannut kuin murto-osan seasoneista 1 ja 2 eli sarjan alun jälkeen aika vähän ohjasi, mutta mm.season2:n päätöksen. Ja senhän ei pitänyt päätös ollakaan... No, kun näyttelijöitä on aika paljon (season 1 ja 2 lähtökohtana ja uudet päälle) niin näyttelijöpalkkiothan maksavat. Mutta on myöskin muistettava, että Lynch on yleensä epäonnistunut kun budjetti on ollut suuri, siis mm.Dyyni joka on miehen suuri epäonnistuminen. Että kyllä olettaisin että sarjan maailma pysyy paremmin kasassa noin keskitasoisella budjetilla. Pidettävä kuitenkin mielessä että Lynch ON epäonnistunut urallaan ajoittain (kuten moni muukin ohjaaja) ja olisihan se tosi noloa jos sarjaan annettaisiin megabudjetti, jota ei osattaisikaan käyttää oikealla tavalla. Siis 25v odotuksen jälkeen siinä kärsisi varmaan jopa sarjan klassikon mainekin.


  • Vetääkö hän myös Gordon Colen roolin?

  • http://www.imdb.com/title/tt4093826/fullcredits?ref_=tt_ov_st_sm
   Viisi vanhaa näyttelijää Twin Peaksista olisi mukana 9 jaksossa, mikä tarkoittanee koko kolmatta kautta:

   Dana Ashbrook - Bobby Briggs (9 episodes, 2016)
   Catherine E. Coulson - The Log Lady (9 episodes, 2016)
   Sherilyn Fenn -- Audrey Horne (9 episodes, 2016)
   Sheryl Lee - Laura Palmer (9 episodes, 2016)
   Kyle MacLachlan - Dale Cooper (9 episodes, 2016)

   Lisäksi 6 vanhaa näyttelijää esiintyisi 1 jakson verran mukaan lukien Lara Flynn Boyle, joka ei ollut mukana "Fire Walk with Me" elokuvassa:

   Mädchen Amick - Shelly Johnson (1 episode, 2016)
   Lara Flynn Boyle - Donna Hayward (1 episode, 2016)
   Michael Horse - Deputy Tommy Hill (1 episode, 2016)
   Michael Ontkean - Sheriff Harry S. Truman (1 episode, 2016)
   Ray Wise - Leland Palmer (1 episode, 2016)
   Grace Zabriskie - Sarah Palmer (1 episode, 2016)

   • Itse asiassa Twin Peaksin kolmas kausi käsittäisi tuon lähteen mukaan 18 jaksoa, joten mukana lienee iso joukko uusia keskeisiä hahmoja tuon "vanhan kaartin" lisäksi kuten noiden vanhojen roolihahmojen lapsia ja muita sukulaisia, uusia poliiseja, virkamiehiä, opettajia, lääkäreitä, bisnesmiehiä, yms.


  • Mutta entäs Bob? Näyttelijä kuoli 1990-luvulla.

  • Windom Earle taitaa olla mukana!

  • Sarjan esittäminen lykkääntyy vuoteen 2017.

  • Ilmeisesti myös Benjamin Horne on mukana.

   • Mistä arvelet, että R.Beymerkin on mukana?! Laittakaa linkkejä, jos jotakin uutta tietoa tulee sarjan uusista jaksoista. Tämä kiinnostaa nyt aika tavalla. Eikös ne kuvaukset nyt käynnisty lähiviikkoina. Ainakin syyskuusta oli puhe keväällä.


  • Tuosta yllä olevasta linkistä se paljastuu. Movie Database. En tiedä, onko se varmaa.

  • Entä Heather Graham?

  • http://www.iltalehti.fi/viihde/2015092020382470_vi.shtml

   Uusi kiinnitys TPn uusiin jaksoihin! Amanda Seyfried onkin sarjan henkeen sopiva "eteerinen" kaunotar??! Mietityttää lähinnä nyt se mikä on sarjan painotus, onko se fbi - specialagentin/-agenttien toiminnassa??!
   Dale Cooper etsi elämäänsä uusia tuulahduksia tuossa 2.seasonin lopussa. Ja miten isossa roolissa ovat "killat"??! Epäilen, että joku murha tulee alkuun koukkuna, taikka ensin kerrataan hieman/ vedetään yhteen tapahtumia mitä tapahtunut 2.seasonin jälkeen ja sitten tulee joku "iso koukku", joka pitää 3.seasonin seuraajia jännityksessä pitkään ...

  • Mukana on myös Balthazar Getty, joka oli myös Lost Highway-elokuvassa. Mutta onko agentti Rosenfield mukana?

  • The Log Lady on poissa.

  • Mutta eikö sen Catherine Coulsonin pitänyt jossakin vaiheessa nimeen omaan olla mukana!? Ainakin vielä keväällä oli ...

  • Siis hän kuoli.

  • Tässä vaiheessa tärkeimmät näyttelijät:
   http://www.imdb.com/title/tt4093826/fullcredits?ref_=tt_ov_st_sm

   Dana Ashbrook - Bobby Briggs (18 episodes)
   Sherilyn Fenn - Audrey Horne (18 episodes)
   Balthazar Getty (18 episodes)
   Sheryl Lee - Laura Palmer (18 episodes)
   Kyle MacLachlan - Dale Cooper (18 episodes)
   Kimmy Robertson - Lucy Moran (18 episodes)
   Amanda Seyfried (18 episodes)

   Muiden vanhojen näyttelijöiden osalta on tässä vaiheessa merkitty vain 1 jakso kuten Mädchen Amick, Lara Flynn Boyle, Richard Beymer, Ray Wise, Michael Ontkean, Grace Zabrieski, Joan Chen, Piper Laurie, Peggy Lipton, Michael Horse, Chris Mulkey, Harris Dean Stanton, Kenneth Welsh, etc.

  • Ai, no hattu pois päästä Pölkkyrouvan muistolle... (Mitenhän sille Pölkylle kävi?!)
   Mistähän vaiheesta (Killasta?!) tämä 3season nyt sitten kertoo kun Laura Palmer on mukana joka jaksossa?! Onko Killassa jotenkin elossa vaiko haamuna vaeltaa TPssä vaiko herätetty henkiin vaiko jokin muu selitys asialle ...
   Tietysti asiaan kuuluvaa olisi jos Laura olisikin ihan selittämättömästi elossa ja asialle ei annettaisi minkäänlaista selitystä ... (Niin, olen joskus jossakin maininnut että tuo "asioitten selittämättömyys" on monesti Lynchin juonissa heikkouskin kun sitä tarkkaan ajattelee. Joskus tehokeinona toimii, mutta sehän on tietysti se asia mikä esim."Lost Highwayssa" jäi vaivaamaan kovasti kun ei selitetty tiettyjä asioita. Ihminen kaipaa kuitenkin kaikelle näkemälleen loogista selitystä ...)

  • Myös Jennifer Jason Leigh on mukana. Ehkä hän korvaa Heather Grahamin?

   • Jennifer Jason Leigh on kyllä todella hyvä näyttelijä jo 1980-luvulta alkaen. Hän on myös mukana Quentin Tarantinon tulevassa elokuvassa "The Hateful Eight".


  • Sheriffi Trumania ei ehkä tulla näkemään.

  • Ilmeisesti jonkinlaista aikatasoilla leikkimistä tässä kausi3:ssa tulee olemaan. Tai onko ehkä niin, että Laura tulee ulos sieltä killasta, jossa hän oli tavalla taikka toiselle vielä olemassa/hengissä.
   Kaksi suuntaa tässä selvästi tulee olemaan: tämmöinen "peruslynchmäinen" mahdottomuuksilla sekä selittämättömyyksillä pelaaminen ja sitten joihinkin elokuvantekijöihin (kuten esim.Sergio Leoneen, mutta harvemmin tietääkseni Lynchiin) liitetty termi kuin "muistaminen". Eli tarkoittaen sitä juuri että elokuvassa on mahdollista puhua "ihanteitten ja uhkien" vuorottelusta ja esim.ylittää jollakin lailla kuolemankin raja, jota ei nyt oikeassa elämässä vielä voida tehdäkään.
   Eli antaa niillä mahdottomuuksilla kuva "uhasta" joka on jokin kollektiivinen "Pimeä puoli" ihmisessä, joka tekee elämästä ajoittain vaikeaa, mutta kertoa samalla, että nuo uhat voidaan joskus vielä voittaa. Olisi niin kuin suurta toivoa herättelevä.
   Toivon totisesti, että tässä nyt onnistutaan. Toinen mahdollisuus on sitten se, että niitä mahdottomuuksia ei onnistutakaan enää selittämään tarpeeksi hyvin.

  • Jonkinlainen trailer on taas julkaistu.

  • Asukasluku on TPeaksissa pysynyt 26 vuotta ainakin samana. Taikka sitten huoltomiehet on olleet huomattavan laiskoja. Ehkä voisi sisällyttää kohtauksen, jossa tuo kyltit asukasluku vaikka alenee 51,200:aan jonkun murhan seurauksena ...

   • Jospa siellä Twin Peaksissä on syntynyt ja kuollut ihmisiä sen verran tasaiseen tahtiin että väkiluku ei ole heitellyt puoleen eikä toiseen. Mikäli kyseessä on muuttotappioista kärsivä kaupunki, niin mahdollinen väestönlisäys on aina kadonnut poismuuttajien seurauksena.


  • Myös Laura Dern voi olla mukana.

  • Heather Graham on ilmoittanut, että ei ole mukana.

   • Aikamoinen soppaluu taitaa tulla pureksittavaksi. Tietysti voi joku esittää Annieta Grahamin sijasta. Mutta jos ei niin sehän kertoo, että sarja EI jatku siitä mihin se aikoinansa jäi. Tietystikin sarjasta voi sinänsä tulla ihan ok, vaikka kaikkea ei selitettäisikään (mitä välillä on tapahtunut). Mutta kyllähän se häiritsee ja jättää aukkoja kysymyksineen, mikäli jotkut hahmot puuttuvat ilman syytä ja jotkut on mukana, vaikka ovat kuolleita ...


  • Jennifer Jason Leighin roolihahmon nimi on ehkä Judy.

  • Mädchen Amick saisi kyllä olla mukana messissä ihan jonkinkokoisella panoksella. Mädchen Amickista jäi silloin aikanaan eniten ehkä se tuntu, että oli ollut sarjalle enemmänkin annettavaa. Mitä sitten Shelly lieneekään puuhaillut kaikki nämä vuodet?! Kehtaako tuotakaan edes kysyä!?

  • Tuon listan mukaan Mädchen Amick olisi mukana:
   http://www.imdb.com/title/tt4093826/fullcredits?ref_=tt_ov_st_sm

   Sheriffi Harry S. Trumanin roolia esittäisi Robert Forster (oli mm. Quentin Tarantinon "Jackie Brown" elokuvassa) eikä se alkuperäinen näyttelijä Michael Ontkean.

   Apulaissheriffi Tommy "Hawk" Hillin roolissa on edelleen Michael Horse.

   Laura Dernin roolinimi "Diane" viittaisi siihen naiseen, jolle FBI agentti Dale Cooper puhui tehdessään niitä nauhoituksia.

   FBI agentti Albert Rosenfield (Miguel Ferrer) näkyisi myös olevan mukana.

   Amanda Seyfreyd esittää nähtävästi Bobby Briggsin (Dana Ashbrook) ja Shelly Johnsonin (Mädchen Amick) tytärtä Becky Briggsia.

   • Entäpä deputy Andy?! Lucy on mukana 17 jaksossa, mutta Andy ei. Lucyhan oli 2.kauden lopussa raskaana, ja isäksi "valitsi" Andyn, tosin biologisesta isästähän ei varmuutta ollut. Andyn ja Lucyn juttu ei sitten kestänyt.
    Vai olisikohan peräti siten, että Andy olisi räpeltänyt taas oikein pahasti se aseen kanssa ja tullut paha vahingonlaukaus josta seurauksena linnaa?!!? Tai tiputti taasen vahingossa aseen ja se laukesi Andyyn itseensä ja osui päähän?!!? Tai Lucy hermostui kun Andy ei ollutkaan tarpeeksi "miehekäs" ja tehnyt niin kuin Lucy oletti poliisin tekevän?!!? TAI selvisi, että Andy ei ollut Lucyn lapsen isä, ja Andy ottikin hatkat?!!?
    Poliisin roolikin on Twin Peaksia miettiessä ihan kova pohdinnan aihe. Sehän on sarjan niitä elementtejä, jotka OVAT realistisia (varsin karrikoituja kylläkin), tosin asiat joita poliisit kohtaavat eivät ole "realismia", ja Andy nyt oli tapaus sinänsä. Minne sitten lienee näinä 25vuotena kadonnutkin?!!?


  • Samoin taitaa puuttua koko Hurleyn poppoo. Peggy Lipton tosin jossakin vaiheessa oli ottamassa kantaa, kun alettiin näitä uusia jaksoja tekemään. Mutta Iso Ed ja Nadine ei taida olla mukana ja minne lienee paennut moottoripyörällään kavalaa maailmaa tällä kertaa James Hurley?!!? Tai mistäpä näitä tietää, onko kaikkia ilmoitettu ns.virallisesti, jos roolit on vain yhdessä tai muutamassa jaksossa vilahtavia ....
   Niin ja se Hank puuttuu kai myös näistä uusista?!?!

  • Ashley Judd ja Naomi Watts ovat mukana uusina näyttelijöinä Twin Peaksin 3. kaudella:

   http://deadline.com/2016/02/twin-peaks-ashley-judd-cast-warren-frost-reboot-showtime-1201701843/

   Naomi Watts oli mukana mm. David Lynchin elokuvassa "Mulholland Drive".
   http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-3428872/Naomi-Watts-reunite-Mulholland-Drive-director-David-Lynch-Showtime-s-Twin-Peaks-reboot.html

   Amanda Seyfriedin roolista on myös spekuloitu että hän saattaisi esittää Dale Cooperin (Kyle MacLachlan) ja Annie Blackburnin (Heather Graham) tytärtä.
   http://www.vanityfair.com/hollywood/2016/01/laura-dern-may-have-joined-showtimes-twin-peaks-revival

  • Iso Ed voi sittenkin olla mukana. Näyttelijälista muuttuu koko ajan.

  • Onko kellään tietoa milloin Otava julkaisee Mark Frostin kirjan The Secret Lives of Twin Peaksin Suomessa? Ko. kirja jo ennakkotilattavana mm. amazon.com:ssa...

  • https://www.youtube.com/watch?v=OU-XrQg35Ys
   Kirjasta ei tietoa, mutta tuossa on jo vähän uutta materiaalia. Ja näyttää myös mm.Harry Goaz, Chris Mulkey, Peggy Lipton, Michael Ontkean, Ray Wise, Heather Graham, Piper Laurie, Grace Zabriskie ym.olevan3.seasonissa mukana. Michael Horse näyttää muuten yössä huutavana "Bobilta" ...

   • Videossa vilahti myös David Bowie?


  • Michael Ontkean ja Heather Graham eivät taida olla mukana. Videonpätkä taitaa olla epävirallinen. David Bowien osuus on hänen musiikkivideostaan Valentine´s day.

  • Juu, totta että ei tuo "viralliselta" taholta tuo pätkä ole. Taisi hieman "oma kritiikki" heittää pe - illan parin väkevän lasin jälkeen ... Mutta MacLachlan taitaa tuolla olla jo roolissaan, samoin kun ehkä Dana Ashbrook ja muutama muukin?!
   Mistä sitä "virallista" materiaalia nyt sitten osaa katsoakaan, kun taitavat olla entistä varautuneempia, että sitä ei ennenaikaisesti pääsisi mihinkään vuotamaan ...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vastaamoon tehty ehkä kaksi tietomurtoa - kertoo Yle.

   https://yle.fi/uutiset/3-11612331 Tietoa tihkutetaan tipoittain. Uutta katastrofia pukkaa Vastaamon osalta. Eiliseen asti kyse oli vain yhdestä hakker
   Maailman menoa
   316
   4668
  2. Laittoko Stefan instan yksityiseksi

   Stefanin insta yksityinen
   Kotimaiset julkkisjuorut
   109
   2833
  3. Vastaamon omistajat miljonäärejä

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/3c760edc-f921-4bd9-8d2c-622719ab8e2e Yksityinen firma, josta myytiin iso siivu pääomasijoittajille. Ahneusko ajoi
   Maailman menoa
   87
   1545
  4. Autoilun päästöt

   Hallituksen tavoitteena on puolittaa liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006698934.html Liikenteen päästöt ei
   Maailman menoa
   363
   1390