mistä rahaa kun sossukaan ei tue?

sossupummi

Mistä rahaa jos sossukaan ei anna?

Palkka ei riitä edes 500€ vuokraan. voitin helmikuussa netissä muutaman tonnin. ei olis kannattanut, ainakaan tuhlata niitä heti. en oo sen jälkeen saanut sossulta yhtään rahaa. Työkkärissä minulla on työssäolovelvoite joten en sieltäkään saa mitään. tänään on 7.4 joka vuokranmaksupäivä ja tilillä on 0,8 e rahaa. Palkka tulee 15.4 jonka määrää en
tarkaan tiedä mutta riittää ehkä vuokraan ainakin melkein.

Maaliskuussa sain suomalaisen keskiansion verran rahaa. Minulle se oli iso raha mutta se voitto olisi pitänyt säästää seuraavalle 4 kuukaudelle jota en todellakaan tajunnut/ tiennyt silloin, kun pelasin niistä rahoista 1800 euroa takaisin samalle nettipelisivulle. tuota tappiota ei oteta missään laskelmissa huomioon. ainoastaan voitot.

nyt on todella sellanen tilanne, että en tiedä milloin minulla on seuraavan kerran rahaa käydä ruokakaupassa. mitä tässä nyt tekis?

onko kellään kokemusta tälläisestä tilanteesta?

28

467

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mietis.nyt

      On selvää ettei ongelmasi ole rahan puute vaan sen järjetön käyttö. Lisärahalla sinä rahoittaisit vain vastuutonta rahankäyttöäsi.Lopeta pelaaminen jne hölmöily ja opettele käyttämään tulosi järkevästi. Hae tarvittaessa kumpaankin apua.

      Ilmoita vuokranantajallesi että vuokran maksaminen viivästyy. Tällä pienellä eleellä saa usein vuokranantajan pysymään kärsivällisenä. Sama neuvo pätee muihin laskuihin.

      Miksi et saa asumistukea?

      On meitäkin jotka olemme pärjänneet vuosia ilman tuloja. Vielä useammat pärjäävät toimeentulotuen perusosalla.

      Omat tuloni ovat vain toimeentulotuen perusosa.

      Pointti on se ettei mikään rahamäärä riitä, jos ei pidä menojaan kurissa. Pienetkin tulot riittävät jos rahat käyttää vain välttämättömään.

    • jämäkkäohjejapäätös

      Lopeta pelaaminen ja heti. Jos joskus voittaa, niin ne menevät saman tien ja yleensä pelaamiseen.

    • workwork

      Niimpä, on se kumma ettei pelaamisia oteta huomioon erilaisia tukirahoja maksettaessa. Miksi et sitten töihin mene? Siitä tulisi rahaa.

    • mee_töihin

      Mene siivoamaan, tiskariksi yms - hommia vaikka kuinka paljon vapaana. Tällä tavoin säästät veronmaksajien rahaa jotka tällä hetkellä elättävät sinua. Me kun ei tykätä saamattomista vapaamatkustajista. Aika luuseri olet. Ei voi kuin tovoa että rahan tuhlaaminen saamattomiin lopetetaan.

      • tympääntynyt

        dipadaapadaapadiipaa taas. taas saiittien harhamaailmassa elävä mee_töihin sekopää. mee sinä lääkepurkille ja lataamoon. ei niitä töitä nykyisin ja lähitulevassa ole ja sinunkaltaiset kun äänestää kokoomusta niin tuskin myöskään tulee olemaan. tunge pääs perseesees.


      • oivaavio

        Fiksuille on aina töitä. Kotiin joutuvat lähtemään juopot, rentut ja sekopäät.


      • kiiujuyyg
        oivaavio kirjoitti:

        Fiksuille on aina töitä. Kotiin joutuvat lähtemään juopot, rentut ja sekopäät.

        Tiedoksi vaan että tiskari tekee muutakin kun tiskaa.


    • sossupummi-aloittaja

      Olen töissä ja maksan veroja joka kuukausi. työtunteja ei vaan viimeaikoina ole kertynyt. Mulla on ns. nollatuntisopimus. Etsin kokoajan parempaa työpaikkaa.

      Pointtina oli se että huomasin tulleeni tilanteeseen jossa yhteiskunta ei tue vaikka tuloja ei ole ja tili on tyhjä. Oma vika tietysti; olis pitäny lukea tarkemmin toimeentulotukeen liittyvät lakipykälät ja säännöt. Pelaamisesta sossupummi ei voitolle voi jäädä, se tuli selväksi.

      • Äly.hoi

        Kyllähän sinulla tuloja oli enemmän kuin tarpeeksi, mutta laitoit rahasi pelaamiseen..


      • sossun-vedättäjä

        ei vaan sun olis pitäny ottaa voitot uudelle tilille, josta sossu ei tiedä mitään. Sossun tarvii tietää ainoastaan ns palkkatili.. ja sanot vaan, että ei oo muita tilejä ja nimi paperiin.. ei ne rupee tutkii, että kuinkas monta tiliä sulta löytyy, jos oot ilmottanu sinne vaan sen yhen.. mihin palkat ja tuet tulee :-)


    • zxty89

      No se on voi voi ... käytä rahaa järkevästi niin pärjää pikku rahalla ! Tai mee hyvä palkkaseen duuniin ,jos sitä työtä kohta on ollenkaan ...

    • TyhmyyttäOn

      No ihan omaa tyhmyyttäsihän tuo on. Jos itse laitat kaikki rahasi uhkapeleihin, niin ei se ole yhteiskunnan tai kenenkään muunkaan tehtävä sinua avustaa.

      Lopeta se pelaaminen.

    • kaikestaselvii

      Hae seurakunnan diakonilta apua. Ne anto mulle tosi paljon ostokuponkeja ruokakauppaan ja apteekkiin ja makso esim mun hammaslääkärilaskun.Oon aina ollu hyvätuloinen. Velkainen vaan joskus ja sillon sossu nauro ja sano et mun ei kannata tulla lähellekään heidän toimistoa. :D

      • 11-4

        Olet ylpeä velkaantumisestasi ja siitäe ttä sait huijattua diakonialta enemmän apua kuin moni oikeasti köyhä koskaan saa?

        Miksi muuten kaikki auttavat tahot suosivat niitä jotka ovat käyttäneet rahansa vastuuttomasti?


      • kaikestaselvii
        11-4 kirjoitti:

        Olet ylpeä velkaantumisestasi ja siitäe ttä sait huijattua diakonialta enemmän apua kuin moni oikeasti köyhä koskaan saa?

        Miksi muuten kaikki auttavat tahot suosivat niitä jotka ovat käyttäneet rahansa vastuuttomasti?

        En huijannut diakonia (eikä muuten tarvi kuuluu kirkkoon saadakseen apua, senkin kerroin heille etten kuulu)
        Enkä saanut enempää apua kuin muutkaan diakonian
        asiakkaat. Olin jopa niin rehellinen että palautin joskus saamani osto-osoituksen koska tililläni oli rahaa. Diakoni sanoi ettei kertaakaan hänen urallaan kukaan muu ole palauttanut osto-osoitusta (niissä on päivämäärät millon ne pitää käyttää, eli tulevaisuuteen ei voi säästää).
        Velkaantuneita ei suosi kukaan. Otapa pikavippi ja koita saada sossusta rahaa, ei onnistu.
        MIKSI ihmeessä olisin ylpeä velkaantumisesta? Tarkoittaa samaa kuin elää köyhyydessä. Maailmankuvani avartui sen verran että vaikka yhä olen hyvätuloinen, kaikki sympatiani ovat köyhien puolella enkä ikinä unohda miltä tuntuu olla köyhä. Autan rahallisesti köyhiä ystäviäni että saisivat edes hitusen tasokkaampaa elämää elää. <3


      • sossun-vedättäjä

        Kyllä pikavippi muuten onnistuu, kunhan se tulee eri tilille, mitä sossu hakemuksessas näkee!!!


    • ainaköyhä

      Heheh, itse voitin 30 000 viime vuonna kenosta. Nostin rahat käteisellä tai yks kaveri nosti puolestani että kukaan näe minua nostamassa isoo summaa. Olen käyttänyt n 8000 vasta, maksoin ulosotot pois ja ostin veneen ja uuden fillarin ja pihtaan rahoja ja kulutan niitä normaaliin elämiseen.On ollut paska elämä joten olen ansainnut hiukan onnea ja tuon voiton. Etsin edelleen töitä, olen tehnyt vaikka mitä töitä mutta ain lähes ilman palkkaa.

      • Yksimikrosiru

        Aina kannattaa tehdä töitä. Mä teen myös, vaikka oon eläkkeellä.lYks päivä viikossa kokkaan diakoniassa tiimin kanssa. Muuna aikana viljelen palstaa.Tänään laitoin perunaa maahan.


      • viljelykannattaa

        Palstan viljely tosiaankin kannattaa.. pitää olla omavarainen.. ja kukapa nyt ei nauttis syksyn sadosta: perunaa, porkkaanaa, kaalia, kannabista, opiumunikkoa, belladonnaa... jne... :-)


    • ainaköyhä

      Tuli mieleen että kaveri voitti netissä 5000 jostain, ei osannut ottaa rahoja ulos kun tarvisti henkkarin tai jonkun todistuksen että saa rahat, ei osannut hoitaa hommaa ja pelasi sitten rahat takas.

      • mjkuyt

        Tuommoinen ongelma voi syntyä kun on ulkolainen pelitili.


    • älläämöllöö

      Olet yhtä tyhmä kuin viher-punikki, joka sijoitti 11,5 miljardia EU:n vakuusrahastoon ja nyt syytät että se on persujen syytä, haista vittu!

      • Anonyymi

        Kuka tämä viherpunikki eli järjestäytyneen yhteiskunnan vihollinen oikein on ?


      • Anonyymi

        Se EU vakuusrahasto on vain pohjaton suo, mistä eteläisen Euroopan luikurivaltiot
        ammentaa vaan itselleen sosiaaliapuja. Ja me maksetaan heidän lystinpitonsa.


    • Zhau

      Kyllä mä suosittelisin teille kaikille vastuunkantoa ITSESTÄNNE, siis teille jotka ette ole päivääkään töitä tehneet.. sosiaalipummit siis. Kasvaisitte aikuisiksi eikä tarvitsisi pillereitä sun muita syödä ja juoda :)

      En tarkoita teitä jotka olette elämässänne normaalisti työtä tehneet vaikka olisittekin jostain syystä parhaillaan työttömänä niin teitä en siis tarkoita tällä. :)

    • Anonyymi

      Ei voi ruikuttaa, kun 50 vuotta on jo mennyt hyvin.
      Joskus valmistumisen jälkeen oli työttömyyttä ja vaikeaa, mutta kun ensin
      pääsi tilapäisiin töihin ja sitten myöhemmin vakinaisiin, niin elämä hymyili.
      Muutaman vuosikymmenen kun tarpoi töihin, niin siitä kertyi lisäksi ihan
      kohtuullinen eläke, millä pärjää mukavasti vanhempanakin.
      Olen kyllä kuullut joskus puhuttavan sossusta, mutta miten siellä asioidaan?

      • Anonyymi

        Sossu on apaattisten betonibunkkereissa asuvien ihmisten kokoontumispaikka.


    • Anonyymi

      Kannattaa kouluttautua johonkin ammattiin niin töitä kyllä riittää.
      Vai oletko ilman toisen asteen koulutusta ja vingut että mamut vie työt.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      139
      5868
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3575
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1915
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1738
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1586
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1502
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1396
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1388
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe