Säänöstely tulee takaisin

liggfgfgfgf

Nyt on taas kerran nähty mihin säännöstelemättömyys johtaa. Suomi alkaa muistuttaa banaanivaltiota. Ei niissäkään mitään sääntöjä ole. Apinat elävät elämäänsä ja joku siirtomaaherrafirma käy kaivamassa luonnonrikkaudet ja hedelmät myydäkseen ne kalliilla.

Suomeen on saatu jälleen uusi lama. Bravo - vai mitä. Nythän me pääsemme toteuttamaan politiikkaa, missä sosiaalivaltiota päästään jälleen purkamaan. Kannatamme hyvinvointivaltiota, mutta emme suinkaan tarkoita, että se koskee suurta enemmistöä. Eliitti on ensijaisesti nro 1 hyvinvoinninjaossa. Pöydältä tippuu kyllä murusia alas, joita varattomat voivat poimia elatuksekseen. Näinhän mm. presidenttimme Sauli Niiinistö on järkeillyt.

Suomi on jälleen kerran tilanteessa, missä se ei olisi, jos asiat olisi hoidettu oikein edeltävinä vuosina. Valtio on velkaantunut eikä ihmisillä ole töitä, jotta he voisivat maksaa veroja.

Automaatio on vienyt työpaikkoja joka alalla. Samoin globalisaatio on imenyt yritykset halvempiin maihin (tämä on ilman sääntelyä mahdollista).Veroja maksavat enää ne, jotka eivät pysty niitä kiertämään ( palkansaajat, eläkeläiset, kiinteistöt sekä kulutusverot näiden lisäksi).

Samaan aikaan on veroja laskettu monilla sektoreilla kautta linjan (palkansaajat, yritykset viimeksi jne). KELA-maksu ja varallisuusvero poistettiin. Kohta menee perintöverokin.

EU-alue on pysähtyneessä tilassa eli nekään suomalaiset yritykset, joilla on ulkomaankaupaa, eivät työllistä.

Ei ihme, että valtion kassa on tyhjä ja pitää ottaa lainaa koko ajan. Valtion huono taloustilanne johtuu suoraan juuri yllä mainituista seikoista.

Nyt, kun vetelät on jo housuissa, niin nämä meidän poliitikkomme (suuryritysjohtajien kannustamina) eivät enää muuta voi kuin ryhtyä leikkaamaan. Leikkauksethan kohdistuvat aina niihin, joiden "tulotaso" on muutenkin kaikkein alhaisin.

Tässä tilanteessa poliitikkomme ottavat sitten "vastuuta", kuten he itse sanovat. He tekevät "kipeitä päätöksiä" omien sanojensa mukaan. Mm. mediassa sankariksi nousee se, joka on eniten "ottanut tätä vastuuta" (eli ehdottanut suurimpia leikkauksia kaikkein onnettomammille). "Se on rankkaa - sydäntä särkee".

Poliitikot ovat tässä tekemässä ikäänkuin jotain tärkeää taloudellista työtä Suomen valtion hyväksi aivan äärirajoilla. Miksi vasta nyt, poliitikot? Teidän politiikkannehan syytä tämä on? Miksi aiemmin ei ole kerätty esim. veroja, vaan verotusta on kevennetty koko ajan kautta linja? Mikä järki siinä on?

Vai onko kaikki ideologista tuotetta: Aiheuta maahan ensin lama, jonka varjolla pääset purkamaan hyvinvointivaltiota. Näkyy toimivan vai mitä Kokoomus!

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kansa.rappiolla

      Jaksoin lukea vain 2 ekaa kappaletta, mutta niiltä osin vaikutti hyvältä tekstiltä. Olen jo kauan itsekin ollut sitä mieltä, että tämä on banaanivaltio, tosin ilman banaaneita.

      • sadasfadfd

        Raha pyörii suurimmilta osin finanssitalouden ympärillä. Rahaa on markkinoilla aivan liiaksi. Näillä pääomilla pyritään hekemaan vain pikavoittoja eli rahaa tehdään rahalla. Reaalitalouden puolella kaupasta maksetaan ALV 24%. Finannsitaloudessa ei makseta mitään. Kauppa on kauppaa myytäköön sitten vaikka rahaa tai osakkeita. Miksei sillä puolella makseta arvonlisöveroa? Miksei? Jos jouduttaisiin maksaamaan, niin pääomat siirtyisivät reaalitalouden eli työllistävän talouden puolelle eikä keinottelu enää kannattaisi.

        Kokoomus puhuu kannustinloukuista, koska ne koskevat tavallista työntekijää ja niitä pyritään purkaamaan muutenkin vaikeuksissa olevien ihmisten tappioksi. Ikäänkuin nämä olisivat syy Suomen huonoon talouteen. Miksi te ette puutu todella suuriin kannustinloukkuihin eli siihen mihin pääomia suunnataan - reaali-investointeihin vai verottomaan keinotteluun? No, ei ole vaikea arvata, kun kysymys on Kokoomuksesta. Te välitätte vain rahasta, vaikka puhutte työllisyydestä mediassa äänestäjien hämäämiseksi. Te näpertelette työntekijöiden pikku loukkujen parissa mielellään kiinnittääksenne huomion pois todella suurista rakenteellisista uudistuksista. Uudistuksista, joita ilman talous ei Suomessa eikä missään lähde liikkelle.

        Kokoomus ei halua tehdä niitä uudistuksia, joilla talous oikeasti lähtisi nousuun. Estääkseen talouseliitin mahdollisuuden menettää voittojaan tekemättä työtä se keskittyy pieneen ihmiseen, jonka hartioille se sälyttää vastuun Suomen huonosta taloustilanteesta. Kokoomuksen mielestä entinen meno voi jatkua, kun talouseliitti ei menetä mitään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      276
      6336
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      139
      4891
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      330
      2162
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1563
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      8
      1502
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      186
      1215
    7. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      181
      1128
    8. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      939
    9. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      47
      867
    10. 46
      823
    Aihe