Yritysmaailman rimpulat aktivoitaviksi

Vaalit ovat siitä merkillinen ilmiö, että ne kirvoittavat ilmoille ihmismielen alhaisimpiakin intohimoja. Yksi tällainen alhainen intohimo on pakkotyöllistäminen. Himo on saanut alkunsa porvarillisista pyrkimyksistä kasvattaa sijoitetun pääoman tuottoa. Palkkakustannukset ovat yksi merkittävä osa yrityksen tuloslaskelmaa, joten palkkamenojen poistaminen olisi suora tulonsiirto yrityksen omistajille.

Ikään kuin naama intohimolle syntyi erään eteläpohjalaisen porvarin keksittyä kiljahtaa sosiaalisten tulonsiirtojen tekemisestä vastikkeellisiksi. Näin sosiaaliset tulonsiirrot voitaisiin ohjata suoraan porvarillisiin tarkoituksiin, kun työttömät ja muut sosiaalisten tulonsiirtojen varassa elävät ohjattaisiin kasvattamaan porvarillisia rahakasoja pakkotyöllistettyinä erilaisiin organisaatioihin. Sittemmin himo näkyy tarttuneen, ilmeisesti pekonipastan suosiollisella myötävaikutuksella, myös semisosialisteihin eli SDP:henkin. Ainakin puheenjohtajalle näyttää pakkotyöstä tuleen vähintäänkin pakkomielle.

Oma lukunsa on sittemmin porvariksi sukeltautunut ”ekonomisti”, jonka mukaan ainakin osa sosiaalisten tulonsiirtojen varassa elävistä on suoranaisia rikkaruohoja porvarillisessa puuvillapellossa. Siksi tämä rikkaruohoväki pitäisi tämän omatekoisen talousneron mukaan pakottaa työnhakijaksi, jotta valtakuntaan saataisiin lisää työvoimaa. Tämä ikuinen syöpäajatteluhan olettaa, että sosiaaliset tulonsiirrot tekevät työttömyydestä niin houkuttelevan, ettei kukaan enää viitsi tehdä työtä.

Tyhmyys on este yksinkertaistenkin ratkaisujen syntymiselle. Jos yritykset maksaisivat edes palkan työksi kertomastaan toimintosarjasta, niin kannustinloukuthan poistuisivat aivan itsestään. Vain syntymäsairas mieli voi edes keksiä termin kannustinloukku vapaan markkinatalouden vallitessa. Vapaassa markkinataloudessa löytyy aina resursseja sille, joka on valmis näistä resursseista maksamaan.

Myös aktivointitoimet ovat aivan väärin kohdennetut. Jos kerran työttömiä ei ole katsottu kelvollisiksi työelämään, niin miksi viranomaispäätöksin yritetään väkisin työllistää? Eivätkö aktivointitoimet pitäisi kohdistaa nimenomaan työnantajiin, yritysjohtoon? Näyttää siltä, että varsinaiset rimpulat löytyvät nimenomaan organisaatioiden johtotasolta. Eihän lama voi johtua sosiaalisten tulonsiirtojen varassa elävistä, vaan juuri mitä ilmeisimmin laiskasta ja osaamattomasta johtamisesta. Näin sitäkin suuremmalla syyllä, koska työläisethän eivät johda yrityksiä, eivät siinäkään tapauksessa, vaikka huuto ammattiyhdistysliikettä vastaan tuntuu vain yltyvän.

Joten eipä muuta kuin yritysjohtoa aktivoimaan, kouluttamaan, kiristämään taloudellisesti ja teettämään kaikkea mahdollista, jolla voi olettaa olevan, tai sitten ei, jotakin tekemistä talouselämän elpymisen kannalta. Yksi tärkeä osa-alue ainakin brittiläisessä työyhteisössä on se, ettei ihminen haise. Haiseva yritysjohto ei ole omiaan edistämään kauppaa ja talouden elpymistä. Myös henkilön stailaus, mukaan lukien oikeanväriset sukat, on tärkeää. Katsekontakti, kädenpuristuksen kesto, small talk ym. on tärkeää, ja kyllä ruotsin kielen osaaminenkin tekee vaikutuksen, etenkin, jos aikoo käydä kauppaa Ruotsin kanssa.

Vaalien alla näyttää myös ulkopoliittinen meuhkaaminen saavuttaneen ennen näkemättömät mittasuhteet. Suoranainen pelottelu ja hysterian lietsominen huolestuttaa. Eihän tällainen olisi vielä muutama vuosikymmen sitten tullut kuuloonkaan. Onko pelon lietsomisella tarkoitus saada kansalaiset entistä tiukemmin poliittisen seurannan alaiseksi? Onko tarkoitus saada kansalaisten poliittiselle urkinnalle entistä laajemmat valtuudet? Rahaa varustautumiselle tuntuu löytyvän, mutta ei sitten millekään hyödylliselle ja järkevälle toiminnalle. Onko kansakunta mennyt sekaisin, vai poliittiset päättäjät? Jos kysymys on poliittisista päättäjistä, niin sellaiset pitää vaihtaa mahdollisimman nopeasti.

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Se että tavattiin

        Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
        Ikävä
        26
        4553
      2. Mitä haluaisit

        Sanoa hänelle tällä hetkellä?
        Ikävä
        218
        2410
      3. Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Aloitteen sisältö Ympäristöjärjestö Elokapina tulee määrätä välittömästi
        Maailman menoa
        42
        1895
      4. Sukset jo ristissä? Ensitreffit alttarilla Anna syyttää rajusti - Hai puolustautuu: "Mutta en mä..."

        Voi, voi... Onko Anna liian epävarma itsestään vai mikä mättää? Pari tuntenut vasta pari päivää ja kriisiä jo pukkaa.
        Ensitreffit alttarilla
        18
        1714
      5. Sofia B- miljonäärillä on vaimo ja pieni vauva .

        Voi ei taasko oli avioliitossa olevan miehen salarakas ja miksi voi noin toimia tää Sofia näin alhaisesti ?
        Kotimaiset julkkisjuorut
        222
        1691
      6. Nyt on kansalaisaloite: Elokapina lakkautettava.

        Tänään tullut uusi kansalaisaloite, jossa vaaditaan Elokapinaa lakkautettavaksi, tai julistamista rikollisjärjestöksi, k
        Maailman menoa
        180
        1365
      7. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
        Joensuu
        51
        1194
      8. Hyvin sä olet

        Olet toiminut aina. Älä epäile tai häpeä omaa toimintaasi nainen. Kukaan ei vahingoittunut ja kaikki on ollutta ja menny
        Ikävä
        56
        935
      9. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

        Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
        Maailman menoa
        136
        932
      10. Ohhoh! Robert Helenius yllättää - Näin hän vastaisi Tanssii Tähtien Kanssa -kutsuun: "Ura..."

        Robert Helenius olisi kyllä komea näky TTK-parketilla vai mitä olet mieltä? Ja olikos se Viivi Pumpanenkin jo siellä...
        Suomalaiset julkkikset
        9
        921
      Aihe