Ai ei voi dna:ta syntyy?

go_science

24

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ywyghi

      No ei kuule evokkien houreet kiinnosta. Kreationismi ja homostelu ovat paljon kiinnostavampia asioita.

      • iwukki

        Kamalaa....Nyt on pakko antaa oma Raamattu Jyrbän tutkittavaksi jos hän löytäisi luomiskertomuksesta jonkin virheen


    • Uutisen mukaan itse-organisoituvat dna:n kaltaiset molekyylipalaset neljä miljardia vuotta sitten ovat saattaneet johtaa omaan kasvuunsa toistuviksi kemiallisiksi ketjuiksi, jotka olisivat toimineet alkeellisen elämän perustana.

      Ensimmäinen kysymys liittyy siihen, mistä ilmaantuivat kyseiset molekyylipalaset? Toiseksi, kuka oli 4 miljardia vuotta sitten todistamassa, että mitään molekyylipalasia oli edes olemassa tai että ne olisivat muodostaneet jotain kemiallisia ketjuja? Kolmanneksi. uutinen ei kerro mitään, MISTÄ elämä olisi tullut kyseisiin aineisiin? Yhtäkään uutisessa mainittua asiaa ei siten ole todistettu, vaan kyse on pelkästään mielikuvituksen pohjalta sepitetystä uskomuksesta. Tällaisten tarinoiden sepittämiseen ei tarvita mitään tieteellistä koulutusta, koska kyse ei ole tieteestä.

      • Elämä tässä tapaukessa on pelkästään itsensä, sen molekyylin, monistaminen. Aivan samaa mitä virukset tekevät. Vähän ennen oli molekyylejä, vähän sen jälkeen oli tätä viruksen kaltaista elämää. Se tuli tyhjästä. Se on aivan luvalista kunhan joku selostaa mekanismin, siis kaikki eri vaiheet molekyylitasolla.


      • iugigyuy

        Oliko alkuaineiden kemia mielestäsi jotenkin erillaista 4 mrd vuotta sitten? Eiköhän niitä molekyylejä muodostunut aivan kuin nykyäänkin. Tiesitkö, että avaruudessa on orgaanisia molekyylejä, vaikkakaan ei eliöperäisiä.


      • dyfhghdfhdfgf

        Obadja eihän kukaan ole ollut todistamassa raamatun tapahtumiakaan. Kukaan ei ollut todistamassa maailman luomista. Se ei riitä että raamatussa kerrotaan niin, se ei ole todiste että itse teksti kertoo sen olevan totta.


      • iugigyuy kirjoitti:

        Oliko alkuaineiden kemia mielestäsi jotenkin erillaista 4 mrd vuotta sitten? Eiköhän niitä molekyylejä muodostunut aivan kuin nykyäänkin. Tiesitkö, että avaruudessa on orgaanisia molekyylejä, vaikkakaan ei eliöperäisiä.

        Kemia oli erilaista ennen elämää sillä tavalla, että kemikaalien sopassa ei ollut päästy kovin pitkälle monimutkaisissa rakenteissa, molekyylejä ja niiden erilaisia paketteja keskenään. Joku reaktio tuotti aineita jotka pysyivät hajoamatta pitempään, niillä oli mahdollisuus edetä vielä monimutkaisempaan "pakettiin". En nyt voi mainita solua vielä. Jos tämmöiset ykisnkertaiset molekyylit pistää vaikka ojaan jossa on miljoonia bakteereja, ei niillä ole mahdollisuutta kehittyä kilpailussa kehittyneempien kanssa, Eli ne hajoavat nopeamin kuin solun sisälle paketoidut. Viruksetkin säilyvät (vieraiden) solujen sisällä.


    • Jyrris

      Niin, nyt joku taas kuvittelee löytäneensä jotakin elämän spontaanisyntyyn liittyvää, hehe.
      Liekö tämä nyt sitä evouskontoa.

      Kemialliset reaktiot ovat vielä kovin kaukana aidosta luodusta dna:sta.

      Jos otamme yksinkertaisimmankin elävän solun dna -rihmat ja kelaamme ne auki niin saamme lukemattomista neljän kirjaimen sanoista koostuvan luettavaa järjellistä dataa olevan 10000 km. pitkän rihma-kirjaston.
      Se että joku löytää olemassaolevasta luonnosta pari noista molekyyleistä joista nuo kirjaimet muodostuvat on vielä valovuosien päässä elämän synnystä.

      Mutta niinhän se menee että kun otetaan tarpeeksi valovuosia aikaa niin kaikki hokkuspokkusihimeet ovat evoluutiouskonnossa mahdollisia. Meinaan että kun alkuliemessä tapahtuu riittävästi noita pienempiä kasaumia niin jonain päivänä ne keksivätkin ketjuuntua rasvakuplan sisälle joka onnistuu muuntumaan solukalvoksi jne jne ja siitä syntyyin sitten kunnon bakteeri, tuo esi isämme josta on todisteena elävä fossiili, se sama bakteeri josta esi-isämme lähti solujakautmaan, he heh.

      Joskus tekisi mieli sanoa että evokit ovat ääliöitä, nimittäin kun tuo oletettu järkidataa sisältävä tuhansia kilometreja pitkä alkuliemidnarihma oli koossa niin huomattiin että sitä dataahan voidaan lukea molempiin suuntiin ja aina on kyse ymmärrettävästä tekstistä, siis samaan tapaan kuin me voimme lukea sanan saippuakauppias molempiin suuntinn, paitsi että ddna-rihma on saippuakauppiasta hiukan pidempi ja kun sitä luetaan toiseen suuntaan niin sen sanoma ei ole sama kuin sanassa saippuakauppias vaan viesti on eri.

      Ja tämäkö tuli alkuliemeen sattumalta.

      Hehehhhehheehheee, anteeksi että pilkkanauran teille evouskovaiset, mutta suosittelisin teille todellista perehtymistä dna:n saloihin, sillä tämä minun sanomiseni tässä on vain karkea varjo siitä todellisesta monimutkaisuudesta joka on todellisuutta.

      Tai voisin lisätä tuohon vielä sen että se alkusolu olisi tarvinnut toimiakseen paitsi sattumalta rasvaliidikuoren sisään sen dna-rihman niin myös energiaverkoston, datansiirtoverkoston, ja toiminnanohjausyksikön sekä ravinnon- ja jätteenkuljetusorganisaatiot ynnä paljon muuta.

      Kyllä siinä on pojat sokealla sattumalla ollut paljon puuhaa ja satumaista tuuria kun on noita alkuliemessä rakennellut.


      Kun näitä ihan oikeasti miettiin niin kuka voi vielä väittää etteikö evouskonto ole todellakin vain uskonto?

      • kirkko_näinä_päivinä

        "Kemialliset reaktiot ovat vielä kovin kaukana aidosta luodusta dna:sta."
        Olemattomasta "luodusta" on kaikki kaukana, paitsi toinen olematon.


      • piugiggy

        "Tai voisin lisätä tuohon vielä sen että se alkusolu olisi tarvinnut toimiakseen paitsi sattumalta rasvaliidikuoren sisään sen dna-rihman niin myös energiaverkoston, datansiirtoverkoston, ja toiminnanohjausyksikön sekä ravinnon- ja jätteenkuljetusorganisaatiot ynnä paljon muuta"
        Kyllä, mutta eihän mikään alkusolu tyhjästä syntynyt, ukko parka. Itseään monistavien molekyylien ei ole tarvinnut kyetä aineenvaihduntaan tai muihinkaan luettelemiisi asioihin. Alku"elämä" oli sitäpaitsi RNA eikä DAN pohjaista. Vartiotorniseuran kreationismi on ulkona evoluutioteoriasta kuin pedofiilin pippeli.


      • KretuLiiottelee

        Jos yhden ihmisen solun DNA avattaisiin yhdeksi nauhaksi, tulisi pituudeksi noin kaksi metriä


      • KretuLiiottelee

        Valovuosi on etäisyysmitta, kretu ei ymmärrä perusasioita


      • valo.vuosi
        KretuLiiottelee kirjoitti:

        Valovuosi on etäisyysmitta, kretu ei ymmärrä perusasioita

        Evokit ei ymmärrä huumoria.


      • Mytomaani suoltaa palstalle taas niin paljon sontaa, että puutun tähän viestiin sivullisia varten. Mytomaanimme kirjoituksia ei toivottavasti kukaan ota muutenkaan tosissaan, mutta osoitan huvikseni tuon yhden miehen MTK:n edustajan surkean tietämyksen käsiteltävästä aiheesta yhdistettynä hänen onnettoman kehittymättömään ajatteluunsa, jota hän surkuhupaisasti pitää maailman terävimpänä.

        "Se että joku löytää olemassaolevasta luonnosta pari noista molekyyleistä joista nuo kirjaimet muodostuvat on vielä valovuosien päässä elämän synnystä."

        Tarkoitatko nyt kokonaisuutena nukleotidia, joka on emäs, jossa runkona on fosfaattiosa ja sokeriosa, vai pelkästään niitä "kirjaimia", jotka ovat typpiemäksiä? Oli miten oli, niin olet aivan hakoteillä. Otapa selvä miten purinit ja pyrimidinit muodostuvat, niin et antaisi itsestäsi noin typerää kuvaa. Kai sentään ymmärrät, että typpeä ja vetyä oli saatavilla? Aminohapoista 10 syntyy spontaanisti kemiallisista reaktioista alkumaapallon olosuhteissa, ja kokeellisesti ollaan jo lähellä saada niistä toimivasti laskostuva proteiini http://phys.org/news/2013-04-clues-life.html . Nukleotidien synteesiä voit tarkastella lyhyesti vaikka tästä http://www.solunetti.fi/fi/solubiologia/nukleotidien_synteesi/2/ .

        Sama koskee sokerien muodostumista, joista yksinkertaisten muotojen spontaani muodostuminen selvitettiin kokeellisesti alkumaapallon olosuhteissa saatavilla olleilla aineilla vuonna 2012 http://phys.org/news/2012-01-scientists-clue-chemical-life.html ja seuraavana vuonna se miten meteoriittien mukana kulkeutuneet dipeptidit saattoivat katalysoida monimutkaisempien sokerien muodostumista http://phys.org/news/2013-03-evidence-comets-seeded-life-earth.html .

        Kerrotko nyt minulle, että mitä molekyylejä olit vailla noiden ”kirjainten” osalta? Katsotaan sitten uudestaan, kuinka kaukana olemme tuolla pituuden mittayksiköllä mitattuna ajallisesti? (sarkasmia)

        "Meinaan että kun alkuliemessä tapahtuu riittävästi noita pienempiä kasaumia niin jonain päivänä ne keksivätkin ketjuuntua rasvakuplan sisälle joka onnistuu muuntumaan solukalvoksi jne jne ja siitä syntyyin sitten kunnon bakteeri."

        Mitä jos siinä kävikin näin?

        "Here we experimentally investigate the validity of this assumption by examining the assembly of various biomolecular building blocks from prebiotically plausible intermediates and one-carbon feedstock molecules. We show that precursors of ribonucleotides, amino acids and lipids can all be derived by the reductive homologation of ​hydrogen cyanide and some of its derivatives, and thus that all the cellular subsystems could have arisen simultaneously through common chemistry."

        http://www.nature.com/nchem/journal/v7/n4/full/nchem.2202.html?WT.ec_id=NCHEM-201504

        Voi siis olla, että samat kemialliset reaktiot synnyttivät noita kaikkia tarvittuja protoelämän tarvitsemia rakennuspalikoita samanaikaisesti. Eri rakenneosat tarvitsivat esimerkiksi hiukan erilaisia metallikatalyytteja, joten ne mahdollisesti syntyivät eri paikoissa ja kulkeutuivat sadevesien mukana yhteen. Yhdistelmä pyrofosfiitteja on voinut toimia ATP -yhdistettä edeltäneenä energian lähteenä ”alkuliemessä”, koska se ei tarvitse monimutkaisia entsyymejä energian siirtoon. Nukleiinihappojen esiasteita sisältäneet ”protosolut” ovat hiljalleen voineet kulkeutua mustien savuttajien läheisyyteen, jossa esimerkiksi niiden metabolian evoluutiolle on ollut vielä paremmat olosuhteet.

        Tästä päästään lopulta LUCA:an, jonka oletetaan eläneen merien pohjilla juuri hydrotermisten lähteiden läheisyydessä, joista ne olisivat saaneet läpäisevän kalvon läpi energiaa spontaanin ionipumppujärjestelmän avulla muuntaen sitä ATP:ksi. Huomautan vielä sen, että kaikille noille on myös muita hypoteeseja olemassa, ja voin noista molekyylimaailman asioista enemmänkin keskustella.

        "Joskus tekisi mieli sanoa että evokit ovat ääliöitä, nimittäin kun tuo oletettu järkidataa sisältävä tuhansia kilometreja pitkä alkuliemidnarihma oli koossa niin huomattiin että sitä dataahan voidaan lukea molempiin suuntiin ja aina on kyse ymmärrettävästä tekstistä..."

        Todellisuudessa havaittiin, että osalla kodoneista on kaksoismerkitys eli ENCODE-projektin tutkijat löysivät "piilotetun" geneettisen koodin, joka vastaa geenien kontrolloimisesta erillisellä informaatiolla.

        "The UW team discovered that some codons, which they called duons, can have two meanings, one related to protein sequence, and one related to gene control. These two meanings seem to have evolved in concert with each other. The gene control instructions appear to help stabilize certain beneficial features of proteins and how they are made."

        http://phys.org/news/2013-12-scientists-genetic-code.html

        "Ja tämäkö tuli alkuliemeen sattumalta."

        Ei näin kukaan luule tai väitä, vaan ne kehittyivät samanaikaisesti rinnakkain geneettisen koodin normaalin evoluution saatossa LUCA:n jälkeen.


      • "Hehehhhehheehheee, anteeksi että pilkkanauran teille evouskovaiset, mutta suosittelisin teille todellista perehtymistä dna:n saloihin, sillä tämä minun sanomiseni tässä on vain karkea varjo siitä todellisesta monimutkaisuudesta joka on todellisuutta."

        Voin itsekin suositella DNA:han tutustumista, koska sinun sanomisesi todellakin on hyvin karkea varjo todellisuudesta.

        "Tai voisin lisätä tuohon vielä sen että se alkusolu olisi tarvinnut toimiakseen paitsi sattumalta rasvaliidikuoren sisään sen dna-rihman niin myös energiaverkoston, datansiirtoverkoston, ja toiminnanohjausyksikön sekä ravinnon- ja jätteenkuljetusorganisaatiot ynnä paljon muuta."

        Miksi ihmeessä DNA? Kerroin juuri ylempänä pyrofosfiitti yhdisteistä, jotka toivat energiaa alkuliemen esiasteille, jonka jälkeen ensimmäiset protosolut ovat voineet saada energiansa hydrotermisistä lähteistä, koska niiden havaitusti spontaanisti syntyvä lipidikalvo on mahdollistanut alkeellisen aineenvaihdunnan. Protosolut olisivat olleet kykeneviä muuntamaan kemiallisen energian mekaaniseksi energiaksi. Aminoasyyli-tRNA syntetaasientsyymi kykeni lukemaan mRNA:n informaation (kemiallisen ”koodin”) ja kiinnittämään siihen saatavilla olevia aminohappoja, ja tämä tapahtui suoraan kemian lainalaisuuksista. Näin syntyi ensimmäinen proteiinisynteesi, joka ei siis tarvinnut ribosomien olemassaoloa.

        Alkeellinen säätelyjärjestelmä on puhdasta kemiaa, mutta homeoottiset geenit eli HOX-geenit syntyivät vasta kambrikauden lajiräjähdyksen ajankohtana. Nämä geenit säätelevät yksilönkehityksessä muita geenejä ja ohjaavat siten eri rakenteiden synnyn. Tämä oli erittäin merkityksellistä monimutkaisen elämän kehittymisen kannalta.

        "Kyllä siinä on pojat sokealla sattumalla ollut paljon puuhaa ja satumaista tuuria kun on noita alkuliemessä rakennellut."

        Tätä sinä jaksta toistaa, mutta todellisuudessa emme vielä tiedä sattuman kokonaisroolia elämän synnyssä.

        "Kun näitä ihan oikeasti miettiin niin kuka voi vielä väittää etteikö evouskonto ole todellakin vain uskonto?"

        Abiogeneesi ei vieläkään kuulu evoluutioteoriaan, mutta en pidä kumpaakaan uskontona, vaikka elämän synnyn mysteerissä onkin vielä mahdollisia aukkoja. Voi myös olla, että kyse on enää osien oikeasta yhteensovittamisesta.


      • katse_eteenpäin

        EN YMMÄRRÄ MITÄ LÄSSYTÄT!!


      • katse_eteenpäin kirjoitti:

        EN YMMÄRRÄ MITÄ LÄSSYTÄT!!

        "EN YMMÄRRÄ MITÄ LÄSSYTÄT!!"

        Siitä mihin tieto loppuu alkaa usko.


      • uwfygg
        solon1 kirjoitti:

        "Hehehhhehheehheee, anteeksi että pilkkanauran teille evouskovaiset, mutta suosittelisin teille todellista perehtymistä dna:n saloihin, sillä tämä minun sanomiseni tässä on vain karkea varjo siitä todellisesta monimutkaisuudesta joka on todellisuutta."

        Voin itsekin suositella DNA:han tutustumista, koska sinun sanomisesi todellakin on hyvin karkea varjo todellisuudesta.

        "Tai voisin lisätä tuohon vielä sen että se alkusolu olisi tarvinnut toimiakseen paitsi sattumalta rasvaliidikuoren sisään sen dna-rihman niin myös energiaverkoston, datansiirtoverkoston, ja toiminnanohjausyksikön sekä ravinnon- ja jätteenkuljetusorganisaatiot ynnä paljon muuta."

        Miksi ihmeessä DNA? Kerroin juuri ylempänä pyrofosfiitti yhdisteistä, jotka toivat energiaa alkuliemen esiasteille, jonka jälkeen ensimmäiset protosolut ovat voineet saada energiansa hydrotermisistä lähteistä, koska niiden havaitusti spontaanisti syntyvä lipidikalvo on mahdollistanut alkeellisen aineenvaihdunnan. Protosolut olisivat olleet kykeneviä muuntamaan kemiallisen energian mekaaniseksi energiaksi. Aminoasyyli-tRNA syntetaasientsyymi kykeni lukemaan mRNA:n informaation (kemiallisen ”koodin”) ja kiinnittämään siihen saatavilla olevia aminohappoja, ja tämä tapahtui suoraan kemian lainalaisuuksista. Näin syntyi ensimmäinen proteiinisynteesi, joka ei siis tarvinnut ribosomien olemassaoloa.

        Alkeellinen säätelyjärjestelmä on puhdasta kemiaa, mutta homeoottiset geenit eli HOX-geenit syntyivät vasta kambrikauden lajiräjähdyksen ajankohtana. Nämä geenit säätelevät yksilönkehityksessä muita geenejä ja ohjaavat siten eri rakenteiden synnyn. Tämä oli erittäin merkityksellistä monimutkaisen elämän kehittymisen kannalta.

        "Kyllä siinä on pojat sokealla sattumalla ollut paljon puuhaa ja satumaista tuuria kun on noita alkuliemessä rakennellut."

        Tätä sinä jaksta toistaa, mutta todellisuudessa emme vielä tiedä sattuman kokonaisroolia elämän synnyssä.

        "Kun näitä ihan oikeasti miettiin niin kuka voi vielä väittää etteikö evouskonto ole todellakin vain uskonto?"

        Abiogeneesi ei vieläkään kuulu evoluutioteoriaan, mutta en pidä kumpaakaan uskontona, vaikka elämän synnyn mysteerissä onkin vielä mahdollisia aukkoja. Voi myös olla, että kyse on enää osien oikeasta yhteensovittamisesta.

        "...ovat voineet saada..." sokeaa uskoa.
        "...olisivat olleet kykeneviä..." epätoivoista uskoa.
        "...todellisuudessa emme vielä tiedä sattuman kokonaisroolia elämän synnyssä..." Ette tiedä niin mutta uskoa pitää.


      • ufgug
        bg-ope kirjoitti:

        "EN YMMÄRRÄ MITÄ LÄSSYTÄT!!"

        Siitä mihin tieto loppuu alkaa usko.

        Sinulla ei edes ole tietoa vaan harhauskoa.


      • uwfygg kirjoitti:

        "...ovat voineet saada..." sokeaa uskoa.
        "...olisivat olleet kykeneviä..." epätoivoista uskoa.
        "...todellisuudessa emme vielä tiedä sattuman kokonaisroolia elämän synnyssä..." Ette tiedä niin mutta uskoa pitää.

        Puppugeneraattorin kanssa ei voi keskustella, mutta sivullisia varten voinen muistuttaa, että akateemisessa kirjoittamisessa tyyli on tuollainen. Luonnontieteissä ei ole absoluuttisia totuuksia, joten ollakseen rehellinen, tulee käyttää kyseisiä muotoja. Kreationistit eivät ikinä ymmärrä sitä, että vaikka jokin mennyt tapahtuma osoitetaan kokeellisesti mahdolliseksi luonnonprosessiksi, niin siitä huolimatta käytettään esimerkiksi muotoja - on mahdollisesti tai voi olla. Se ei siis kuvasta sokeaa uskoa, vaan ainoastaan älyllistä rehellisyyttä.


      • jyrppisopettaa
        KretuLiiottelee kirjoitti:

        Jos yhden ihmisen solun DNA avattaisiin yhdeksi nauhaksi, tulisi pituudeksi noin kaksi metriä

        Jep, noin sanotaan jossain ja jossain toisessa opuksessa sanotaan toisin.

        Mutta joka tapauksessa todennäköisyys satumalle on joka tapauksessa yli tuhansia lottovoittoja peräkkäin mikä asia toetutuu matematiikassa mutta ei realimaailmassa koskaan. Kaksi on ennätys.

        Olisihan se kiva saada tuhat lottovoittoa peräkkäin ilman että poliisi epäilisi huijausta, heheh. Varmaan kolmekin saisi jopa evokkipoliisit epäilemään tapahtuneen aitoutta, heh he.
        Ja nyt jotkut vaan jaksavat uskoa siihen monimiljoonaiseen yhdelle osuneeseen lottovoittoon jonka alkulientäkään ei ole kyetty edes kuvittelemaan saatikka analysoimaan. He heh.

        Vitsi että nämä evokit ovat tyhmiä, mutta juuri sen vuoksi viihdyn täällä.


        On nimittäin jotenkin sairaan hauskaa katsella kuinkan monent itseriittoiset typerykset uskovat olemattomia vaikka eivät todellisuudessa tajua uskomustensa perusteista yhtään mitään.


    • onko_vaje_pahaa

      DNA:ta syntyy aineesta. Näinhän se luomiskertomuskin sanoo: Alussa loi Jumala taivaan ja maan". Ja edelleen:
      "Jumala teki maan tomusta ihmisen...."

      Maan alkuaineistahan ihminen on tehty. Mikä tässä nyt on ihmeellistä? Eikö evokit osaa lukea yksinkertaista tekstiä?
      Mikä kumma siinä on, kun evokkien lukutaito ei kehity? Eikö lukutaito olekaan evoluution seurausta? Luulisi evokin kehittyvän vuosikymmenissä lukemaan.
      Jos uskotte evoluutioon niin uskokaa myös lukutaidon evoluutioon.

      • sanomalehtikatsaus

        Niin ja ajatteleppas että ne evokit on kirjoittaneet melkein kaikki miljoonat tieteelliset kirjatkin, vaikka ne ei osaa edes lukea.


      • ahkeruus_palkitaan
        sanomalehtikatsaus kirjoitti:

        Niin ja ajatteleppas että ne evokit on kirjoittaneet melkein kaikki miljoonat tieteelliset kirjatkin, vaikka ne ei osaa edes lukea.

        Totta se on, scifi ja paleofiktio kirjallisuutta on enemmän kuin mitä ehtii lukea. Evolutionistit ovat ahkerampia omassa "lähetystyössä" kuin nämä veltostuneet kirkko- ja lahkokunnat.
        Evolutionistit ovat ottaneet tosissaan "lähetyskäskynsä" eli "menkää kaikkeen maailmaan ja tehkää opetuslapsia".
        Yksinkertaisesti, evolutionistit oavt ottaneet käyttöönsä kirkko- ja lahkokuntien unohtaman pakon. Nythän sitä evoluutiota tungetaan ihmisten päähän joka päivä mm. telkkarin ohjelmien välityksellä kun kaikkien lukutaito ei riitä scifi ja paleofiktion kirjallisuuden lukemiseen. Koulujärjestelmästäkään ei pääse ulos tutustumatta evoluutioon.
        Ideologinen pakkovalta on nyt vaihtunut evolutionistien käsiin. Nyt jopa verotus on otettu apuun, YLE-verolla tuetaan telkkarista saatavaa evoluutio-opin levittämistä luonto-ohjelmien nimessä suurelle massalle. Toinen ohjelmapuolisko esittää samaa mainostulo rahoituksella.
        Evolutionistien ahkeruutta ei voi kieltää, tekevät omaa valistustyötään uskollisesti opetuslapsi joukon kasvattamisessa. Pakkokasvatus on tehokas tapa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      140
      2020
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      171
      1220
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1137
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      167
      994
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      92
      911
    6. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      60
      850
    7. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      849
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      42
      804
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      770
    10. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      117
      688
    Aihe