Papeista sadunkertojia!

Hesarissa on ajatuksia herättävä juttu siitä, että miten papit kokevat tilanteen uskontonsa tilasta ja etenkin, että mikä sen voisi aiheuttaa:

http://www.hs.fi/ura/a1427857314466

Ja kappas vain, joku muukin on huomannut saman kuin minä:

>>> "Jos Raamattua tulkitaan kirjaimellisesti, kristinuskon pohjimmainen sanoma toivosta, rakkaudesta ja anteeksiannosta jää siitä syntyvien kiistojen taakse." >>>

Joten kiitokset Ted Wilsonille ja adventtikirkolle siitä, että ajatte erittäin hyvin uskonnottomien asiaa, paremmin kuin jopa uskonnottomat siihen itse kykenevät.

>>> Ratkaisuksi hän toivoo kirkon oppirakennelman päivittämistä.

"Helppoa se ei tule olemaan, sillä niin moni roikkuu vanhassa. Pitäisi tajuta, että ilman muutosta tulemme ajamaan ennen pitkää seinään." >>>

Olen sitä mieltä, jonka toin jo toisessa ketjussa esille, että tämä olisi pitänyt tehdä jo silloin, kun ihmiset pakotettiin uskomaan miekan ja aseiden avulla, eikä se taida auttaa enää.

Onneksi Pekka Reinikainen pääsi ensimmäisenä kommentoimaan uutista omalla luotettavalla ja tutulla tyylillään, jonka hän ilmeisesti kokee olevan jumalalleen ja omalle uskonnolleen eduksi. No ainakin adventtikirkko on mieltynyt Pekan esitelmiin ja taitaa olla nykyisin lähes ainoa pulju Suomessa, jolle Pekan ajatukset kelpaavat ja tämä Pekan vastaus taitaa kertoa kaiken oleellisen:

>>Papit kokevat olevansa sadunkertojia kun eivät enää voi uskoa Raamattuun. Mikä olisi "ajankohtaista tänä päivänä"? Akateeminen luomiskertomus tietysti:
Olemattomuudessa tapahtui tuntemattomasta syystä kaasupäästö 13,8 miljardia vuotta sitten. Se oli onneksi vetyä, joka loi galaksit ja niitä koossa pitävän pimeän aineen, tähdet ja planeetat. Painovoimakin sattui kohdalleen, miten se tiivisti kaasun tähdeksi on sivuseikka. Muden luonnon vakioiden suuruus valikoitui sopivaksi 10^500 mahdollisuuden joukosta. Maapallolle syntyi kuin ihmeen kautta elämää, joka valitsi itselleen sopivan koodin 1,5x10^84 mahdollisuuden joukosta. Kaikki eläinkunnan rakennetyypit ilmestyivät saman aikaisesti kambrikaudella. Mekanismi tosin on tuntematon, mutta se on sivuseikka. Etelänapina päätti ryhtyä ihmiseksi 6 miljoonaa vuotta sitten. Vedessä viihtyvä virtahepo eksyi meren rantaan ja päätti ryhtyä valaaksi. Syntiä ei ole, sillä kaikki on apinankaltaisilta esi-isiltämme perittyä käytöstä. Kas tässä moderneille papeille saarnan aiheita, niin ei tarvitse enää olla satusetiä. >>

Go Pekka Go, tulet olemaan keskeisiä hahmoja uskontojen tuhossa, joten eikun pökköä pesään vaan ja lisää tällaista.

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • On aina tietysti olemassa ihmisryhmiä, joita sadut ja tarinat kiehtovat ja on niitäkin, jotka yrittävät saduista "leipoa" totisinta totta. Hollywood on esim. myös huomannut tämän joidenkin ihmisten kiinnostuksen satuihin ja tarinoihin ja siksipä sieltä suolletaankin ulos toistaan upeammin animaatiota hyväksi käyttäen luotuja ns. aikuisten satuja. Raamatulla ja sen tarinoilla ja saduilla on tosin rahastettu hivenen pidemmän aikaa enemmän taaloja kuin mitä Hollywood saduilla. Se tietysti on arveluttavaa, että ihmisiä pakotetaan uskomaan satuihin kuoleman uhalla, kuten ristiretkien aikaan mm. oli käytäntönä.

      • ttkkl

        Amerikan Holywoodin joulupukilla oli paja pohjoisbavalla. Miten sille kävi , kun pohjoisnavan alueen jäät ovat monena vuotena sulaneet juuri pohjoisnavan alueelta kesäisin!?
        Onneksi Suomen Joulupukki on valinnut tukevammat perustukset!


    • pyhpyh

      Hesari on juoppohuorien kusipäiden äänenkannattaja. Sen uutisia uskonnosta ei kannata noteerata lantakasan vertaa.

      • iloinen_naurajaa

        Hei pyhpyh!!! Papit ovat ammattihuijareita eli he saavat palkkansa valehtelemalla ihmisille!!! :-):-):-)


      • pyhpyh

        Nykyaika-lehti on myös erään lahkon ja sen kusipäiden äänenkannattaja. Sen uutisia uskonnosta ei kannata noteerata lantakasan vertaa.


    • ttkkl

      Papit julistavat Evankeliumia, eli ihmisten pelastusta autuuteen uskon kautta Jeesukseen Kristukseen!
      "Jumala käskee kaikkia ihmisiä kaikkialla tekemään parannusen ja uskomaan synnit anteeksi Jeesuksen nimessä. Ja todisti tuon herättämällä Jeesuksen kuolleista."
      Enkelit jouluyönä julistivat:"Teille on syntynyt Vapahtaja, Kristus Herra Daavidin kaupunkiin!" Beetlehemiin!

      • Näin, sitten valkotakkiset hyväntahtoiset miähet tulivat ja veivät minut pois, rauhalliseen pyöreeseen, pehmustettuun huoneeseen ja nyt etsin sieltä loputtomiin nurkkaa, jossa voisin ulostaa.


    • Ne ovat lopultakin tajunneet tehtävänsä. Kummallista, että heitä koulutettiin yliopistossa ja tämä sadunkerronta ei silloin mennyt jakeluun. Ilmeisesti nämä ovat sieltä yksinkertaisimmasta päästä pappis-ihmisiä.

      • iloinen_naurajaa

        Kaikki papit ovat joko idiootteja tai pahoja tai molempia. Tyhmimmät saarnaavat paskaansa ja uskovat siihen itsekin. Pahat eivät usko itse paskaansa, mutta he ovat ahneita narsisteja, jotka himoitsevat valtaa ja rahaa!!!


      • narkoosipuheita
        iloinen_naurajaa kirjoitti:

        Kaikki papit ovat joko idiootteja tai pahoja tai molempia. Tyhmimmät saarnaavat paskaansa ja uskovat siihen itsekin. Pahat eivät usko itse paskaansa, mutta he ovat ahneita narsisteja, jotka himoitsevat valtaa ja rahaa!!!

        Jäikö sinulle huumekierre päälle, kun kuskasit alaikäisille viinaa ja jäi hieman ylimääräistä fyrkkaa käteen?


      • iloinen_naurajaa

        En ota koskaan ylimääräistä rahaa kun välitän viinaa ystävilleni!!! En myöskään käytä huumeita, vaan kärytän ainoastaan Pyhää Yrttiä, jonka nimi on kannabis!!! Se on tuhansia vuosia tunnettu Intiassa rohtona ja sakramenttina ja sitä pitää poltella kunnioituksella!!! :-):-):-)


      • pyhpyh
        iloinen_naurajaa kirjoitti:

        En ota koskaan ylimääräistä rahaa kun välitän viinaa ystävilleni!!! En myöskään käytä huumeita, vaan kärytän ainoastaan Pyhää Yrttiä, jonka nimi on kannabis!!! Se on tuhansia vuosia tunnettu Intiassa rohtona ja sakramenttina ja sitä pitää poltella kunnioituksella!!! :-):-):-)

        Oletkin rikollinen, joka kuuluisi loppuiäkseen telkien taakse.


      • iloinen_naurajaa

        En ole rikollinen, vaan rehellinen ja avulias herrasmies, joka auttaa aina janoisia ystäviään!!! :-):-):-)


    • luunhajuja
      • hyvälinkkiKiitos

        Kannattaa näköjään seurata Reinikaistakin, sillä näkee hyvin, kuinka tuo evoluutio on uskontoa joillekin ja vailla pohjaa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      304
      1889
    2. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      110
      1765
    3. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      126
      1720
    4. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      73
      1625
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      31
      1567
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      69
      1285
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      89
      1038
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      23
      1035
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      22
      1002
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      100
      948
    Aihe