Hometta koulussa, lapsella ei oireita, onko vaaraa

MammaJii

Eli lapsen koulussa on todettu seinärakenteissa hometta. Sisäilmamittaukset kuitenkaan eivät asettaneet koulua välittömään käyttökieltoon. Koulussa oireilee 1/3 lapsista. Terveysalan porukka kuitenkin vakuutteli koulussa olevan turvallista olla, koska sisäilman raja-arvot eivät ylittyneet. Koulu tullaan kyllä remontoimaan perusteellisen kartoituksen jälkeen. Vakavasti oireileville tarjottu toista koulua.
Mutta meidän lapsi ei oireile. Altistuuko hän silti nyt homeelle ja myöhemmin voi tulla ongelmia? Vai onko totta, että jos ei oireile, ei tässä ole mitään hätää? Tuntuu tosi ristiriitaiselta!

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vertti--eetu

      Kaikki altistuessaan eivät menetä terveyttään, mutta jokainen voi. Jos "hometta on todettu seinärakenteissa" ja porukka "Koulussa oireilee 1/3 lapsista" kuten sanoit, niin kai tuo jo jotan kertoo sinulle.

      Sisäilmamittauksien raja-arvot eivät ole terveysperusteisia vaan hallintoperusteisia ja niiden tulosten perusteella on aivan turhaa kenenkään arvioida terveyshaittaa tai terveysvaaraa. (Sisäilmamittaukset ovat aivan turhia niillä ei selvitetä edes missä vika ja miten korjataan.) Tulokset voidaan korkeintaan asettaa sairastuneita vastaan kuten tuossakin on olemassa se vaarana. "Koska sisäilman raja-arvot eivät ylittyneet". Systeemi on erittäin heikko esitys terveytemme suojelussa tältäkin osin.

      Vakavasti oireilevien on parasta lähteä pois heti!!!! Yleensä se on jo myöhäistä kun pitää lähteä hakemaan lääkäriltä apua.

      Kaikenlainen vähättely ja vetkuttelu asian kanssa on tietoista ja tahallista lasten (aikuistenkin) terveyden vaarantamista. Meillä ottivat petollisesti sisäilmanäytteitä Andersenin keräimellä ja petos=rikos. Samoin materiaalinäytteet otettiin vasta MCF PHMG homedesinfiointimyrkytysten jälkeen ja otsonoinnin jotka ovat petoksia ja petos=rikos.
      Näytteiden tuloksia voidaan manipuloida ja niin meille myös tekivät kuten huomaat. Asiat meillä kuitenkin viedään niin pitkälle, että petosten tekijät ja petosten suojelijat joutuvat vastuuseen.

      Muista, että vaikka kuinka hyvin se remontti tehtäisiin ja onnistuisikin, niin ne jotka ovat terveytensä homeille menettäneet täysin, eivät tule niissä tiloissa olemaan ilman oireita jatkossakaan jos sinne tiloihin remontin jälkeen raahataan takaisin saastuneet (kontaminoituneet) ja desinfiointimyrkyillä ja / tai otsonoimalla myrkytetyt tavarat kuten kirjat, vihkot, puiset kalusteet, verhot, televisiot, tietokoneet, puiset käsityöt, kankaiset käsityöt ja muoviesineet. Mieti tuota ja ymmärrät miksi meillä homekouluja on purettu lukuisten korjauyritysten jälkeenkin ja miksi ihmiset niissä oireilevat ja sairastelevat useiden korjaustenkin jälkeen. Mutta jokainen omalla vastuulla homerakennuksissa peippailee ei siinä mitään. Jos oireita nsisällä ja oven ulkopuolella ei, niin eiköhän se kerro epäilijöille jo jotain sekin.

      P*skanjauhajat ei näitä asioita halua ymmärtää tai heidän oman etunsa tavoittelu ei sitä vaan salli.

      Tää nyt on sellainen asia, että allujen ja tollojen on aivan turhaa alkaa aukoon enää enempää mulle päätään koska tyhmyytenne vaan sillä näytätte ihmisille joilla on tästä "epidemiasta" kehittymässä elämänsä suurin ongelma. ""HOMEILLE VOI MENETTÄÄ TERVEYTENSÄ VAIN KERRAN"". Sen uskoo vasta sitten kun se sattuu kohdalle.
      Uskokaa tai älkää. Näin se vaan mene!!!!
      http://www.mtv.fi/lifestyle/koti/artikkeli/hometalo-korjattu-mutta-ei-helpota-nain-kauan-oireet-voivat-vaivata/4961896

      • Alluseoikia

        Terve vertti-eetu, miksi muuten minua mollaat, että olisin muka eri mieltä kanssasi siitä, mitä tässä kirjoitit. Itse asiassa tällä kertaa kirjoittamasi oli kuin omaani olisin lukenut. Mieti vähän ketä mollaat ja koita joskus keskittyiä siihen, mitä kirjoitan. Luulisin, että minäkin tiedän jotakin homeista ja niiden vaikutuksesta ihmisten terveyteen. Taidan tietää poljon enemmän kuin arvaatkaan. Kun homeista puhutaan, niin näkemyksemme eivät ole kovinkaan kaukana toisistaan.

        Saunakammarijutut ovat kai molemmin puolin vain huulenhiettoa ja ajankulua, toivottavasti.


      • poljon_ei_ole_vielä

        mitään senhän tiedätkin. "Huulenhiettoa ja ajankulua", mutta kuluuhan se aikasi niinkin homeleipätestiesi välillä... Heh heh. Vuh vuh.


    • vertti-eetu
    • ykguo

      On mahdollista että henkilö altistuu homeille vaikka 20 vuotta (ilman ongelmia) ja sitten yht'äkkiä sairastuu ja pahasti kun elimistön kestokyky vihdoin pettää. Sitten onkin leikki kaukana, sitä ei monikaan usko ennen kuin osuu omalle kohdalle. Täysin terveeksi paraneminen on todella harvinaista. Yleensä oireet alkavat homeisissa tiloissa lähes välittömästi, vaikka edellisestä altistuksesta olisi vuosia.

      Suosittelen lämpimästi että yrität etsiä lapsellesi puhtaan koulun, jos sellaisia enää on. Mitkään "remontit" eivät auta yhtään mitään, kuten täällä on moni jo todennut.

      Jos olisin nuorempi ja mulla olisi lapsia, muuttaisin Suomesta kokonaan pois homeen takia. On sitä muuallakin, mutta täällä on joka paikka homeessa, sen uskoo vasta sitten kun herkistyy ja alkaa haistamaan homeen. N. 80- 90% Suomen asunto ja kiinteistökannasta on homeessa.

      Kyse ei ole siitä että onko suomalainen rakennus homeessa vaan siitä kuinka paljon homeessa se on. Tästä syystä herkistyneet oireilevat joka paikassa.

    • Beeban

      Näitä terveysvaikutuksia arvioidaan usein sitä kautta, että oireilevatko ihmiset vai ei. Kuitenkin, homeiden tuottamat myrkylliset yhdisteet on kaikille haitallisia. Myrkkyjen vaikutukset voivat olla sellaisia, että niitä ei huomaa, mutta vahinkoa silti tapahtuu. Siksi kenenkään, joka ei oireile ympäristössä, jossa on pahasti oireilevia ihmisiä, ei kannata tuudittautua hyvän olon tunteeseen.

    • Neuvoja1

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4403
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      4000
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2701
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1891
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1757
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      20
      1641
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1561
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe