Paniikkikohtaukset ja ahdistuksen voittanut

ExAhdistus

Miten?

Tietenkin jos teillä on jokin trauma, surua, tai muuta selvää ongelmaa, käsitelkää niitä parhaanne mukaan vaikka ammattiavun kanssa. Päihdeongelma heti hoitoon, se voi olla juopa ensisijainen syy vaivaanne.

Aika oleellinen asia on lopettaa pelkääminen. Lopettakaa pelkääminen! Ette voi kuolla paniikkikoohtaukseen, ja varmasti paniikkikohtaus on itse kuolemaa pelottavampi. Olette kohdanneet pelottavimman ja selviytyneet joka kerta, onko mitään pelättävää? Olen käynyt verenvuodon takia lähellä kuolemaa, se ei ollut niin pelottavaa. Myöhemmin puhjenneet paniikkikohtaukset pelottivat reippaasti enemmän.

Älkää vältelkö paniikkia, vaan etsikää innolla tilanteita, joissa pääsette kohtaamaan sen. Tutkikaa sitä sen iskiessä, älkää pelätkö ja vastustelko, halukaa sitä, jotta voitte miettiä miten se tuntuu ja missä, ja kuinka se onki oikeastaan teidän hallinnassa. SE ON. Sinä hetkenä kuin lopetatte pelkäämisen, ongelmanne alkaa hälvetä, koska ette enää pidä sitä elossa. Kohdatkaa paniikki, ahdistus ja ikävät tunteet sellaisinaan. Niillä on teille jokin viesti, ja ne voimistuvat mitä enemmän pyritte pakenemaan. Ne haluavat tulla, niiden täytyy antaa virrata läpi pelotta, hyväksyen. Ne ovat osa teitä, täysin teidän omaanne, teidän energiaa miksi haluatte tukahduttaa itsenne? Siinä missä nyt energia virtaa teitä vastaan koska torjutte sen (paniikki, ahdistus), kääntäkää se kulkemaan teidän lävitsenne, teistä käsin, teidän eduksi. Loppujen lopuksi hyvä olo on myös valinta.

Etsikää TASAPAINOA kaikessa. Henkisessä kuormittuneisuudessa, ruumiillisessa ja ruokavaliossa. Jos ette jo harrasta liikuntaa, aloittakaa välittömästi, ja tehkää sitä säännöllisesti. Älkää murehtiko huomista ja eilistä, ne pitävät itsestään huolen. Keskittykää hetkeen ja avatkaa silmänne ulkomaailmalle, olette todennäköisesti pahasti jääneet jumiin päänne sisään. Älkää tarkkailko koko ajan omia tuntemuksianne, vaan antakaa virrata, keskittykää johonkin muuhun kuin paniikkiinne ja ahdistukseenne. Tehkää jotakin mielekästä ja teille sopivaa.

Uskon että meidän moderni ruokavaliomme on aivan perseestä pidemmän päälle ihmiselle, sekä ruumiille että mielelle, jotka ovat yhtä puuta. Siinä missä syövät ja verisuonitaudit yleistyvät kehoissa, mielenterveysongelmat mielessä. Itse olen päässyt eläväisempään ja parempaan vireeseen kuin koskaan olin edes ennen paniikkihäiriötä ja ahdistusta, kun aloitin syömään OIKEASTI hyvin - monipuolisesti kasviksia, hedelmiä, marjoja, siemeniä, pähkinöitä, munaa, kalaa yms. hyvää. Lopetin teolliset kasvirasvat, gluteenipitoiset tuotteet ja sokerin (ei sama kuin hiilari). Lopettakaa sokerin ja teollisten kasvirasvojen syöminen välittömästi, ja huomatkaa ero! Juokaa paljon vettä. Ottakaa ravintolisänä D-vitamiinia ja kalaöljyä ellette syö runsaasti rasvaista kalaa ja ole joka kesä joka päivä auringossa. Keskiverto suomalaisella on juurikin puutetta omega-3 rasvahapoista ja D-vitamiinista, joilla on merkittävä vaikutus koko hermostoon (lue: siis myös mieleen). Lopettakaa itsenne lääkitseminen bentsoilla tai päihteillä tai muilla, ne eivät ole ratkaisu. Ne vain kasvattavat jo entuudestaan kohtuutonta kemikaalikuormaa elimistössänne (myös päässänne). Ainiin, ja älkää ylensyökö, kohtuus siinäkin. Suosittelen oman kokemuksen pohjalta pitkiä taukoja aterioiden välillä, ei ihminen ole märehtijä.

Ken näitä neuvoja oikeasti kykenee noudattamaan keskeytyksettä muutaman viikon, huomaa ongelmiensa hälvenevän ja nauraa niille.

9

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lumpeenkukkanen

      Sinä puhut niin asiaa! Täysin samoilla linjoilla! Ja ruokavalio asia niin totta!! Olen itse parantunut pahasta paniikki/ahdistushäiriöstä (edelleen saan oireita sillloin tällöin) ja oikeastaan samojen vinkkien ansioista mitä sinä kirjoitit viestissäsi!

    • kuka.mitäkin

      Meillä on helppoheikkejä moneen junaan. Jotkut tienaavat sillä elantonsakin.

    • vinkkivinkki

      samoilla linjoilla, tosin en olisi voinut helpottaa ahdistusta millään ilman mielialalääkitystä :/ kyllä kuitenkin ravinto yms vaikuttaa paljonkin. silti hirveä pelko päällä kokoajan, koska itselläni on myös hypokondria :D hyihjyii. mutta noilla vinkeillä on tosiaan tasapainottunu.

    • Artsi26

      Paniikkiongelmaa ja ahdistusta on lähdettävä parantamaan monelta suunnalta:

      Ulkoilu ja liikunta
      Välimeren ruokavalio
      Hengitysharjoitus ja jooga
      Sos.kontaktit
      Muu terve aktiviteetti
      Rento elämäntapa

      Syitä paniikille ja ahdistukselle tottakai etsittävä ja tehtävä siltä osin elämän muutosta. Vasta näiden jälkeen tulevat pillerit jos niitä vielä tarvii.

      • sata_kertaa

        Et ainakaan tarvitse papukaijaa, kun osaat toistaa kaiken itse.


      • Artsi37

        Ei näihin ongelmiin mitään hokkuspokkuskeinoa ole jos sitä luulet. Ongelma ei yleensä ole tieto, vaan toiminta.

        Oletko yrittänyt tehdä asioille mitään?


    • pelkään.juoppomölyä

      Naapurimölyä ei ole nyt tullut pitkään aikaan enkä ole saanut paniikkikohtauksia.

    • Juuei90

      Itselläni on ollut masennusta ja ahdistuneisuushäiriötä, ne on pitkälti itse lusittu pois kuuntelemalla musiikkia ja harrastamalla liikuntaa mm. pyöräilyä ja kävelyä. Kotona istumisen sijasta masentuneena aloin mennä ulos - vaikka joudunkin yksin. Jo pelkästään kävely lempimusiikin kanssa auttaa. Olen yksinäinen, mutta en sentään enää masentunut. Joskus toki on mieli alhaalla, mutta se on normaalia ihmiselle. Ennen olin joka päivä masentunut.

      Minulla on myös pakko-oireinen häiriö, se on tosin nykyisin siedettävä, eikä haittaa elämääni. Ennen tarkistelin asioita ihan jatkuvaan, mutta kun aloin väkisin miettimään "ne on kunnossa, tarkistin" riittävän pitkän aikaa, ei ole nää ollut tarvetta niitä jatkuvaan tarkistella. Sekin alkoi kouluajoilta, kun pyörästäni lähes jatkuvasti tyhjennettiin renkaat ja kävin joka välitunti pyöräni tarkistamassa. Se oli eräänlainen kiusaamisen lisämuoto.

      Paniikkihäiriö minulla on edelleen, mutta sitä esiintyy satunnaisesti. En yritä välttää mitään tilanteita elämässäni, mutta niitä kohtauksia tulee silloin tällöin. Niitä laukaisee elämän asiat, joita ei unohtaa voi. Silloin kun kaksi jätkää tulee ja heittää sut asfaltille reppuineen koulun välitunnilla, alan täristä ja tuntea itseäni uhatuksi tilanteissa, joissa vastaavanlainen tapahtuma eli kaksi jätkää lähestyy minua kadulla yllättäen. Myös paniikkikohtaus tulee varmasti isossa tilassa, kuten sairaalassa, jossa ei ole mitään ääntä ympärillä. Tilanne on tosiaan parantunut, kun enää ei ole kukaan vuosiin kiusannut, mutta aiemmat muistot aiheuttavat vieläkin kohtauksia. Ja olen muutenkin niin omituinen, ettei minua sukulaisetkaan ymmärrä että mun käyttäytyminen johtuu puhtaasti noista häiriöistä. Mulla ei siis ole kavereitakaan, olen aina yksin. Mutta kaikki parani kun löysin edes hyvän sellaisen netistä :) Sellainen jolle voin kertoa mitä vaan ja videopuheluitakin tehdään usein. Se on oikeasti auttanut mua suunnattomasti. Se on yhtä outo kun mä, joten tullaan tosi hyvin toimeen. Mutta paniikkikohtauksenkin saisi varmaan loppumaan, jos lakkaisi yhdistämästä tilanteita aiempiin kokemuksiin.Nehän niitä kohtauksia laukaisee.

    • Entinenpanikoitsija

      Voi kun tämän kirjoituksen saisi pysymään tuolla keskustelupalstan ykkösenä koko ajan! Rakkaat ph:sta kärsivät, testatkaa tämä. Mitä voitte menettää? Miksi sitten kokeilette lääkkeitä, jos ette näitä luonnollisia keinoja? Kohdatkaa pelkonne ja pelko menettää merkityksensä. Lisää vastaavia lääkkeettömiä hoitokeinoja.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1937
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1629
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1569
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1507
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1455
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1390
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1347
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      649
      1256
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1187
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1128
    Aihe