Todisteita Jumalasta?

Rippikoululainen

Hei, minulla on rippikoulu edessä ja mietin että, onko olemassa mitään tieteellisesti pätevää todistetta (kristinuskon) Jumalan olemassaololle? Kenties joku asiaan hyvin perehtynyt osaisi vastata hieman viisaammin kysymykseeni kuin rippikouluni ohjaajat. He eivät keksi mitään todisteita Jumalalle. Sen sijaan he yrittävät selittää jokaisen ns. tieteen aukkokohdan, kuten vaikka miten ensimmäinen solu syntyi, siten että he sanovat: -"Jumala teki sen"! Mielestäni tämä on hieman naurettavaa. Sama kun sanoisin aasin pieraisseen sen. Se on mielestäni yhtä hyvä vastaus. Ja tuollaisista vastauksista herää vain lisää kysymyksiä!! Ohjaajat myös sanoivat Jumalan olemassa olon perusteeksi sen, kun ihminen kokee hänen läsnäolonsa esim. rukouksen kautta. Mutta eivät kaikki pysty kokemaan hänen läsnäoloaan vaikka kuinka haluaisivat ja yrittäisivät. Minäkään en pysty. Tämä onkin suurin syy miksi kysyn tätä. Olisi kiva uskoa Jumalaan, mutta tarvitsen sen tueksi päteviä tieteellisiä todisteita. Minusta onkai tulossa ateisti, ja joudun helvettiin :-( Joten voisiko joku vastata kysymykseeni hieman tarkemmin, ja toivottavasti viisaammin?

18

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lsääSeuraavallakerralla

      ""Minäkään en pysty. Tämä onkin suurin syy miksi kysyn tätä."""

      Olet vilpitön se on hyvä lähtökohta. Miten oletat että sinulle voi avautua mitään koska kuitenkin vastaat että tämä ei ole sinun mielestäsi tieteellisesti pätevää. Olisi niin kiva kun esittäisit jonkun asian mikä olisi jonkun mielestä niin pätevää ettei siihen pysty sanomaan että tämä ei ole minun mielestäni tietellisesti pätevää.
      James Randi on kehittänyt tämän omasta mielestään tieteellisesti päteväksi. Siihenkin voi jokainen sanoa että hänen esityksensä ei ole minun mielestäni tieteellisesti pätevää.

      ps. kuka on sinulle opettanut että Jumala on tieteellisesti pätevä. Eikö juuri Raamatun alkulehdillä Aatami Eevan kanssa toiminut päinvastoin kuin Jumalan ohje.
      Miksi sinun pitäisi uskoa kun hekään eivät toimineet ohjeen mukaisesti. Mitä oikein kuvittelet?

      • Rippikoululainen

        Hmmm... Jos oikein ymmärsin niin tarkoitat, että ei kannata takertua mihinkään tieteeseen, kun sekään ei voi olla satavarma. Siis jos väite on hyvin argumentoitu ja sillä on tieteelliseen tutkimukseen perustuvaa kiistatonta näyttöä, niin kyllä varmasti nielen sen. Muutakun sellaisia ei oikein tahdo kuulua. Pitäisikö minun sitten yrittää uskoa jonkun muun yhteyden kuin ihan avoimen yrittämisen tai tieteen kautta? Ja kyllä kaikki olemassa oleva on tieteellisesti pätevää, ja niin myös Jumala on, jos häntä edes on! Jos en läydä Jumalaan yhteyttä tunteistani sydämeni pohjalta ja enkä tieteestä, niin minun on hyvin vaikea nähdä Jumalan olemassa oloa. Ja alan olemaan yhä enemmin sitä mieltä, että usko on potaskaa. Niin eli löytyykö muita keinoja kuin tunteellinen avoimuus tai tiede uskontielle? Haluaisin oikeasti voida uskoa, kun lähipiirissä on paljon uskovaisia tai ainakin tapauskovaisia, jotka kertovat miten siitä saakaan tukea elämän aikana henkisesti.


    • MEläjä

      Tosiasia kuitenkin on, ettei tiede ole pystynyt herättämään elotonta materiaa eloon.
      Eli elävän solun syntymiseen tarvittaisiin lukematon määrä ns. yhteensattumia, ettei sellainen ole mahdollista tosi pitkälläkään aikajänteellä.
      Toiseksi Jumaluutta kannatta etsiä itsestä sisäisesti.....ei ulkopuolelta.

      • Rippikoululainen

        Olet ehkä oikeassa tuossa, että uskoa kannattaa etsiä itsestään eikä ulkopuolelta. Ehkä jatkankin vielä hengellistä pohtimista. Ja olen kyllä samaa mieltä tuossa elämän alku jutussa, mutta se jääkin varmaan mysteeriksi.
        Vaikka tosin toivoisi löytävän siihenkin joskus luonnollisen vastauksen ehkeipä silti meidän elinaikanamme. Mutta joo...kiitos tästä vastauksesta! Se helpotti nyt paljon turhaksi tajuamaani pohdintaa! :-))


      • >Tosiasia kuitenkin on, ettei tiede ole pystynyt herättämään elotonta materiaa eloon.
        No ei, mutta vakavien yritysten historia on vasta lyhyt kuin mopsin häntä. Odotellaan rauhassa.


    • Taruaihmeellisempää

      Todennäköisesti olet sen verran valveutunut, että tiedät jo itsekin, että kysymääsi tieteellisesti pätevää todistetta ei ole olemassa. Sinulla on kuitenkin hyvät mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä hengellisen etsinnän tiellä seuraavien parinkymmenen vuoden aikana, jos vain haluat pitää sydämesi ja mielesi avoimena. Tai sitten voit tehdä niin kuin moni muu, ja olla mielestäsi viisaampi kuin kaikenmaailman hörhöt, ja päättää, että tieteellisten ja aistivaraisten todisteiden puutteessa usko on potaskaa ja Jumala on vain tarinoita tyhmille.

    • Brina

      "Olisi kiva uskoa Jumalaan, mutta tarvitsen sen tueksi päteviä tieteellisiä todisteita."
      Jos olisi päteviä tieteellisiä todisteita Jumalasta, niin se ei olisi enää uskoa vaan tietoa, tietämistä. Kun uuden tieteen (etenkin kvanttifysiikka) mukaan kaikki mitä on olemassa, on yhden "kentän" kautta ilmennyttä energiaa materiaksi eli meiksi ja maailmaksemme ja kaiken sen ilmentymiseen näyttää kuuluvan ehdottomasti toinen osapuoli eli tietoisuus (tarkkailija, vaikuttaja), niin lähtisin etsimään niitä tieteellisiä vastauksia juuri kvanttifysiikasta ja aivotutkimusten ( tietoisuuden tutkimuksista kiinnostavaa tietoa löytyy koko ajan) sekä biologian puolelta, etenkin ns. epigenetiikasta. Näiltä alueilta itse olen löytänyt aivan uudenlaista näkökantaa myös "jumalaan" ja kaiken olemassaoloon ja elämän tarkoitukseen.
      Mitä enemmän tulee tietoa, sen enemmän tahtoo ymmärtää...eikä pelkkä uskominen, usko ei enää riitä!

      • Rippikoululainen

        No nimen omaan tuolta minusta alkaa yhä enemmän ja enemmän tuntua. Ehkä usko ei ole vain kaikille suotua.


    • Eikö mittaus aina kerro mittarista vähintään yhtä paljon kuin tuloksen tulkinta tulkitsijasta.

      Miten omaa silmäänsä voi katsoa, tietenkin peilin avulla mutta se on peilikuva, vasen on oikealla ja oikea vasemmalla.
      Opeta kalalle mitä on vesi, nostat kalan kuiville, miten nostat itsesi irti elämästä tai tunteesta nähdäksesi mitä elämä on. No jos olet tunteeton oletko elossa, tai oletko olemassa?
      Miten voi tunnetta toistaa jotta tieteellinen toistettavuuden vaatimus täyttyisi, toista ensirakkautesi tieteelisesti pätevästi aina yhtä ensikertaisesti jotta todistus olisi "pätevä"?.

      On ainoastaan ihmisten kesken sovittu että celsiusasteikon nolla on veden jäätymispiste. esimerkin vuoksi vain. Ja monet muut sopimukset.
      Joten samanlainen sopimus on että Ihminen on jumalan kaltainen.

      Veden jäätymispisteestä voitaisiin aivan hyvin sanoa jotain muuta yhtä pätevää ilman tieteellistä riitaa. Samoin Jumaluudesta voidaan sanoa mitä ikinä. (tai jättää sanomatta) Eikö se "mitä ikinä" kerro juuri sanojan jumaluudesta, edellyttäen että haluat niin sanoa?

    • Jumala on Rakkaus. Ei rakkautta voi käskeä eikä mitata sen voi vain kokea. Ei Rakkautta voi mitata, silloinhan sen täytyisi olla osa jostakin, mutta kun Rakkauden ulkopuolella ei ole mitään. Ainoastaan Rakkaus ON
      Rakkaus joka etsii syytä tai motiivia ei ole rakkautta, parhaimmillaan se on rakkauden etsimistä

      • Tottavie

        Väärin! Jumala on pierua! Pieru on meissä ja me olemme pierussa. Amen!


    • MEläjä

      Niinpä, Rakkaus on tila jota me olemme, emme vain tunne sitä vielä tällä tasolla.
      Sanotaan näin että sotatila luo vastakkainasettelun, koemme siinä erillisyyttä ja seuraukset olemme nähneet.
      Tosiasiassa maat ja kansallisuudet ovat yhtä ja samaa.... emme kansallisien kiihkojen vallassa ole oivaltaneet....taikka meidät on toistuvasti estetty tajuamasta tätä.

      • MEläjä

        ...tosiasiaa.


    • Opaste

      Tiede osaa selittää lähes kaiken muun mutta tietoisuutta se ei osaa selittää. Tieteellä ei siis voi perustella Jumalaa puolesta eikä vastaan. Tiede voi sanoa vain että "emme tiedä" Jumalaa ei siis voi löytää ja tunnustaa tieteen kautta. Pitää jalkautua ihmisten pariin, koska Jeesus jätti sen tehtävän omilleen. Jumalan valtakunta löytyy täältä maanpäältä.

    • random3

      Ongelma kristinuskon jumaluudessa on että se pohjautuu niin typeriin juttuihin ettei siinä ole mitään järkeä. Tiede ei voi todistaa jumalaa, se voi korkeintan määrittää sen abstraktina entiteettinä joka pitää todellisuuden rakenteen koossa. Tiedemies on kuitenkin aina uskovaista lähempänä jumalaa, koska jumala on kaikkitietävä ei uskovainen, eikä jumalakaan uskoisi mihinkään hömppään ilman asianmukaista dataa. As below, so above.

      Kannattaa tutustua: shintolaisuus, buddhismi, taolaisuus, kungfutselaisuus. Näissä jumala on hyvin epämääräinen käsite ja usein täysin ilman persoonaa eikä tee julmuuksia ja jekkuja kuten raamatun jumala. Miksi kukaan edes haluaisi uskoa raamatun versiota? Se olisi uskoa huonoon, pahaan, tyhmään ja valheelliseen Jumalaan. Ymmärrän että monet kuuluvat kirkkoon ihan vaan tavan vuoksi, kai se on ihan ok. Riitit pitää kuitenkin tavalla tai toisella hoitaa ja paljon iisimpää käyttää vanhaa systeemiä. Usko on aika turhaa muutenkin. Uskonnot ovat aika pitkälti yrittäneet vain saada huonoa käytöstä kuriin yleisen hyvän vuoksi. Ironisesti niistä on tullut huonon käytöksen ja entistä suurempien hölmöyksien inspiraattori.

      Itse uskon luontoon ja se on tavallaan uskoa ei-mihinkään, koska asiat mitä luonto vaatii tulevat luonnostaan ja myös tiede ja teknologia ja luonnonsuojelu on osa luontoa ja kaikki oikeat jutut yleensä.

    • DataGuru

      Raamattu puhuu nooan arkista, egyptiläisistä ja sodomasta ja gomorrasta, tässä linkki sivulle.

      http://fkf.net/RonWyatt/sodoma/index.html

      Vanha Testamentti on kirjotettu 1400-400 EKR ja Uusi Testamentti 50-150JKR. Tuosta Vanhasta Testamentista löytyy profetiat Jeesuksesta
      linkki sivulle:

      http://www.kotipetripaavola.com/Messiasprofetiat.html

      Raamattu kertoo meille pedon merkistä 666 joka on merkki käteen tai otsaan ja ilman tätä merkkiä ei voi ostaa eikä myydä mitään. Tätämerkkiä ei saa ottaa tai joutuu kadotukseen yhdessä antikristuksen kanssa.

      https://www.youtube.com/watch?v=eob532iEpqk

      • historioitsija

        Sodoma ja Gomorra olivat kaupunkeja Atlantiksen mantereella Atlantin valtamerellä n. 11 000 vuotta sitten, jotka tuhottiin ydinlatauksella. Nyt on jäljellä enää Biminin tienoo tuosta suuresta mantereesta.


    • mytologiaa-vain

      "Jumala teki" tarkoittaa hebrealaiselle taikauskoiselle aavikkokansalle sitä ettei heille kannattanut alkaa selittää. Ykinkertaistettiin sanomalla: Jumala teki. Oikeasti menneiden aikojen hullut ja vähemmän hullut tiedemiehet teki niitä VT:n ihmeitä. Osa tiedemiehistä saattoi olla humanoideja, kuten jeesuskin taisi olla. Menneiden aikojen loistokkaat teknologiset kulttuurit ja kadonnut planeetta Maldek/Rahab/Lucifer aurinkokunnassamme on vain mytologiaa.

      Lucifer ei ollut henkilö vaan planeetta, jolla mytologian mukaan oli aivan ilmiömäinen huipputekninen kulttuuri 18 miljoonaa vuotta sitten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4688
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      134
      4203
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      36
      2785
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      209
      1817
    5. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      37
      1357
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      25
      1339
    7. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1316
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      67
      1278
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1233
    10. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1212
    Aihe