Miten onnistua syömättä gluteenia?

glf

Hei! Miten keliaakikot ja gluteeniherkät olette onnistuneet välttämään gluteenia tai vehnää sisältäviä tuotteita? Vaikuttaa siltä että niitä on melkein joka ruoassa.

9

118

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • gluteeniton
  • keliakka

   Helposti, suurimmassa osassa ruokia kun EI ole gluteenia.

  • helppoaon
  • Viljatonta

   Joo gluteenia on tosi helppo välttää. Elämän helpoimpia asioita, nääs.

   Kun menet kauppaan, osta lihaa, kalaa, kasviksia, hedelmiä, marjoja, pähkinöitä, kananmunia, sieniä, oliivi- ja kookosöljyä ja jalostamattomia maitotuotteita. Näistä alat loihtimaan itsellesi gourméta.

   Älä osta mitään ns. gluteenittomia jauhoja, keksejä ja leipää. Et sinä niitä tarvitse monipuoliseen ruokavalioon.

  • helppoo

   Aivan!Riisikakut on mukavia kahvileipiä...pian tottuu valkkaamaan mitä voi syödä!Kotipizzassa on gluteiinitonta pizzaa.Salaatteja voi syödä kun käy ulkona syömässä,tosin ilman krutonkia!

  • Mahtavaa

   Nyt oon kuukauden ollut ilman gluteiiniä,ja onpa mahtavan hyvä olo.kevyt,painokin on kääntynyt laskuun!Vähän pitää miettiä mitä syö,mutta aika vähällä tässä pääsee!Lisäsin ruokavaliooni pellavasiemenrouhetta 1 rkl päivässä,1tl kalanmaksaöljyä..Kauraa käytän yhä,puuroo aamulla vähäkalorisen sopan kans.

  • helppoasyömistä

   Mulle ei sovi edes kaura. Lesettä oon laittanut smoothieen.

   Gluteeni on vehnässä, ohrassa ja rukiissa esiintyvä proteiini, jonka kanssa samankaltaista muotoa on myös kaurassa ja esimerkiksi maidossa. Gluteeni-intoleranssia ei voi todeta millään laboratoriokokeella tai tähystyksellä. Useimmiten se rajataankin ulkopuolelle etsittäessä syytä selittämättömiin oireisiin, jos ei sen vakavinta muotoa, keliakiaa, pystytä toteamaan tähystyksellä.

   Harva ruoka sisältää luonnostaan gluteenia!

   http://safkatutka.fi/harva-ruoka-sisaltaa-luonnostaan-gluteenia/

  • Mahtavaa

   Kauralesettäkö laitat smootiehen?

  • keliaakikkokertoo

   Myös "gluteenittomista jauhoista" valmistettavat tuotteet parnevat koko ajan. Nyt, kun alalle on syntynyt uusia yrityksiä, vanhojen "samalla kaavalla ollaan ennenkin valmistettu"- tuotteiden on väistyttävä, kun kilpailu kasvaa. Varsinkin Suomessa on siitä mielenkiintoinen tilanne, että täällä käytetään niin paljon keliakiaa aiheuttavia viljoja. Sen takia gluteetnitonta ruokaa tuottavat tehtaat ovat nousussa täällä. Kokeiltavien tuotteiden määrä nousee ja varmasti löytyy edes yksi omaan suuhun sopiva leipä ja pulla. Nykyään keliakia on (mielipiteitä jakavasti) myös trendiruokavalio. Se kasvattaa kysyntää ja valikoimaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sille jollekin, tunnistat kyllä

   Etkö kuitenkin huomannut, kuinka välitän ja olen hyvä sinua kohtaan? Se, että olet itse kuin mikäkin omahyväinen, ainakin tässä leikissämme, miten sin
   Ikävä
   313
   2460
  2. Tupoksen koulun oppilaan putoaminen - onnettomuus?

   Kalevassa aamulla uutinen yläkoululaisen putoamisesta koulutiloissa Tupoksella. Rehtori ei avaa asian taustoja - miten tämä on voinut olla mahdollista
   Oulu
   30
   2097
  3. Asbergerihmiset

   Tuossa ehkä olen törmännyt livenä Asberger-ihmiseen ja kuullut nyt parilta naiselta, että millainen on mahdollinen asberger-oireyhtymää kärsivän ihmis
   Sinkut
   214
   811
  4. Kerrotaanko maailmalle oikeasti Venäjän ja Ukrainan sodan syistä

   Vaikka kuinka yritän olla kartalla edes vähän niin silti on koko ajan pimenossa se syy, miksi Venäjä hyökkää Ukrainaan.. Ei tätä kerrota uutisissa. K
   Maailman menoa
   311
   737
  5. Eräälle joka varmasti tietää keneltä.

   Kaipaan sinua. Tiedät kuka.
   Ikävä
   40
   714
  6. Jasminilla uuis kulta

   personal trainer ja elämä hymyilee. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Jasmin-Mantyla-ero-ja-uusi-rakas/1182613?undefined
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   682
  7. Mitä eläintä kaivattusi

   muistuttaa? 💬
   Ikävä
   44
   652
  Aihe