Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kirkon moraalikäsitys ja rahan käyttö

Valtio-orja

Kirkon johtajien mielestä moraalin puute johtuu ihmisten epänormaalista tavasta rakastaa toista ihmistä.

Moraalin puute johtuu kuitenkin etupäässä ihmisten liiallisesta rakkaudesta rahaan, omaisuuteen tai energiaan yleisesti ilmaistuna.

Kirkon johtajat ovat sidoksissa niin voimakkaasti rahaan, etteivät löydä moraalikatoa omista taskuistaan, joista se raha löytyy.

Raha on liian lähellä ihmisten elämässä, ja ihmiset ovat muodostaneet voimakkaan riippuvaisuussuhteen rahaan, ja mitä enemmän ja mitä lähempänä raha on ihmistä, sen voimakkaammin rahan vaikutus sumentaa ihmisen arvostelukykyä.

Ilman rahaa eli energianvaihtovälinettä moraali olisi yhteiskunnassamme erittäin korkealla huolimatta ihmisten välisistä epänormaaleinakin pitämistä suhteista.

Moraalikatohan johtuu siitä, että ihminen käyttää väärin yleisesti käytössä olevaa maksuvälinettä eli rahaa, ja vaihtaa omat arvonsa, sovitut sopimuksensa ja oikeus/vastuukysymyksensä kyseenalaisesti eli epäoikeudenmukaisesti rahaan.

Tällöin rahaa vastaan tehdyistä petoksista toisten oikeuksia vastaan seuraa moraalikato, koska ihmiseen ei voi enää luottaa, ihminen ei arvosta toisen ihmisen elämää ja rahaan omat arvonsa vaihtaneen ihmisen oma arvo alenee myöskin.

Tällainen ihmisarvon kyseenalaistaminen ja alentaminen koko yhteiskunnan mittakaavassa on sama asia kuin yleinen moraalikato.

Ihmisarvon alentaminen ja häpäiseminen on moraalitonta useimmille ihmisille. Toiset ihmiset pitävät moraalin katoamista myös eläinten ja luonnon arvon alentamisena ja häpäisemisenä.

Mielestäni luonnon ja eläinten arvon alentaminen johtaa ennenpitkää myös ihmisarvon alentamiseen, eli tällainen toiminta näyttää yhteiskunnassa suuntaa sille, minne ollaan menossa.

Epänormaalit rakkaussuhteet ihmisten välillä eivät automaattisesti tarkoita, että ihminen on valmistautunut pettämään solmimansa sopimukset, ja aikoo myydä omat arvonsa, ja tehdä jotain vahingoittavaa läheistään ja koko yhteiskuntaa vastaan.

Vasta moraalittoman teon tekeminen on moraalitonta.

Moraalitonta on yleensä enemmän ottaminen kuin antaminen.

Kun ihminen rakastaa, niin hän antaa enemmän kuin ottaa.

Moraaliton rakastaminen ei ole vielä moraalitonta, koska siitä ei vielä seuraa haitallisia seuraamuksia välttämättä kenellekään.

Tästä seuraa väistämättä se, että kaikenlainen rakastaminen ei ole moraalitonta, vaikka on ihmisiä, jotka määrittelevät erilaisen rakastamisen moraalittomaksi ja ainoastaan omanlaisen rakastamisen yleiseen moraaliseen käsitykseen kuuluvaksi.

1

64

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kirkko ja papisto voisivat pikkuhiljaa tunnustaa, että kaikkivaltias ei kertakaikkiaan pysty rahoittamaan uskontoa - melko alamittainen suoritus kaikkivaltiaalta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2172
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1886
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1558
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      71
      1550
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1462
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      22
      1379
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1342
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1291
    Aihe