Narsistin paljastuminen narsistiksi

Seonhyväse

Palstaa seuraava väki on varmaan huomannut, kuinka narsisti paljastaa itsensä. Narsitinen raivokohtaus on tyyppiesimerkki. Mutta mikä johtaa tähän raivariin? Yleensä narsisti on jollain tavalla valtaa pitävä. Yhteisöissä ja työmaalla tuhoava. Mitä muita tapauksia on, miten narsisti paljastuu? Paljastus on aina edessä

48

7315

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tritotuustuli

      Mikäli haluaa paljastaa muille narsistiksi epäilemänsä, ja psygologisen kirjallisuuden valossa piirteet täyttävän ihmistyypin, on tämä melko helppoa seuraavalla tavalla.
      Nythän on niin, että narsisti näkökulmasta hän on kaikessa paras, ja kukaan ei saa parodioida häntä koska se osoittaisi hänen vähemmän paremmuutensa.

      SIten asioiden ollen, otollisin ajankohta narsistin paljastamiselle on siinä yhteydessä, kun hän tapojensa mukaisesti pilkkaa jotain (sinua tai työtoveriasi). Voit spontaanisti nauraa narsistin kertomalle pilkalle, JA heti perään kertoa narsistia pilkkaavan vitsin tai näkökulman ja nauraa samalla antaumuksella. Narsisti menettää tästä malttinsa, ja A lopettaa ja menee pois tai B kertoo uuden herjan, sinusta. Peli jatkuu narsistille tuhoisella etenemisellä. Pidät pokan, naurat sinusta tehdylle pilkalle, ja kerrot TAAS seuraavan parodian narsistista, ja hymyilet leveästi. narsisti suuttuu lisää, ja edelleen, joko a poistuu, tai b jatkaa. Jatkat hymyssä suin tätä vitsien pingispeliä niin kauan, kunnes a. esimies puuttuu tai b hän käy väkivaltaiseksi ja nolaa lopullisesti itsensä ja vaarantaa työpaikkansa.

      katsokaas, hyvät lapset, narsistin logiikka on psygologian kirjasta avoimesti kirjastossa kaikkien luettavissa, eikä he mahda mitään luonnolleen. he eivät yksinkertaisesti kykene nauramaan tai edes näyttelemään nauramista itselleen, kaikki on henkistä sodankäyntiä ja tämä on myös heidän heikko kohta. Miksi ? siksi että normaali elämä ja normaali ihminen ja kanssakäymiset ei ole sodankäyntiä, ja jos he yrittävät muuta väittää, kuka tahansa ymmärtää ryhtyä kohtelemaan häntä vältettävänä, häiriintyneenä ihmisenä.

      Narsistille voiton merkkivaloja uhrissa on 1. suuttuminen muissa 2 pelkoreaktio muissa 3 häviön tunne muissa.
      Kaikki ominaisuuksia, jotka konkretisoituu ja poksahtaa hänen omassa päässään, KUNHAN kohde suhtautuu päättäväisen hyväntuulisena kaikkeen mitä narsisti yrittää.

      • Kyllä_vaan_par

        " he eivät yksinkertaisesti kykene nauramaan tai edes näyttelemään nauramista itselleen, kaikki on henkistä sodankäyntiä ja tämä on myös heidän heikko kohta. "
        Kyllä vaan kuules parodioi itseään, saa sillä huomiota osakseen.
        Riippuu narsistista, onko huumorintajua ja millaista se on.
        On kätkyessä helpoilta maallikkodiagnooseilta tuo häiriö.


      • cdscdscsdcsdc

        Kyllä ainakin pari tuntemaan narsistia jotka tulevat ensin itse kertomaan omia näkemyksiään minusta, ovat niin tosikoita että kun heti kertoo heistä näkökulmaa joka olisi naurettavaa, he nauravat ensin, mutta hohotus sitten loppuu kuin veitsellä leikaten. Naama meneekin ensin perus-peruslukemille. Verisuonet pullistelevat ohimoilla ja viimein voi tulla kasvoille oikein jähmettynyt, väkisin väännetty hymy. Heille tuleekin yleensä siinä vaiheessa jotain asiaa jonnekin muualle.


      • tritotuustuli
        cdscdscsdcsdc kirjoitti:

        Kyllä ainakin pari tuntemaan narsistia jotka tulevat ensin itse kertomaan omia näkemyksiään minusta, ovat niin tosikoita että kun heti kertoo heistä näkökulmaa joka olisi naurettavaa, he nauravat ensin, mutta hohotus sitten loppuu kuin veitsellä leikaten. Naama meneekin ensin perus-peruslukemille. Verisuonet pullistelevat ohimoilla ja viimein voi tulla kasvoille oikein jähmettynyt, väkisin väännetty hymy. Heille tuleekin yleensä siinä vaiheessa jotain asiaa jonnekin muualle.

        Jos tarkoitus on saada narsisti etsimään joku toinen uhri, on tämä juuri tuon takia toimiva sillä narsisti haluaa aina ja kaikessa AINA PÄÄSTÄ HELPOLLA...mutta yhtäaikaa se antaa mahdollisuuden palljastaa työtovereille minkälainen troijan häirikkö on kyseessä. kaksi kärpästä hdellä iskulla.


      • oh-hoh
        Kyllä_vaan_par kirjoitti:

        " he eivät yksinkertaisesti kykene nauramaan tai edes näyttelemään nauramista itselleen, kaikki on henkistä sodankäyntiä ja tämä on myös heidän heikko kohta. "
        Kyllä vaan kuules parodioi itseään, saa sillä huomiota osakseen.
        Riippuu narsistista, onko huumorintajua ja millaista se on.
        On kätkyessä helpoilta maallikkodiagnooseilta tuo häiriö.

        Narsisti ei luontaisesti naura itselleen. Mikäli hän niin tekee, hän pyrkii saavuttamaan sillä jotain, kuten miellyttämään esimiestään. Ilmeisesti narsisti ei lainkaan tunnista itseironiaa huumoriksi. Hän tulkitsee sen huonoksi itsetunnoksi ja itsensä alentamiseksi. Narsistinen ihminen usein suoraan kommentoi itselleen nauravalle henkilölle, että tällä on heikko itsetunto.


    • FeikkiElämä

      Itselleni narsisti alkoi paljastua ensin siitä että narsistin elämä tuntui olevan irallisia osia jotka eivät oikein istuneet yhteen. Puheet eivät vastanneet tekoja, eivätkä oikein muutenkaan narsistin elämän kulkua. Tuon ylettomän fiksun, järkevän, vastuullisen ja toiset huomioonottavan arki oli kuitenkin jatkuvassa kaaoksessa. Ihmissuhteet eivät pelanneet, ja jo hyvin aikuisikään ehtinyt ihminen oli elänyt erilaisilla yhteiskunnan tuilla suurimman osan aikuiselämäänsä. Muiden ihmisten hyväksikäyttö ei vaivannut häntä mitenkään, ja suhtautuminen toisten omaisuuteen oli epäkunnioittavaa. Vastuun lapsistaan hän ulkoisti hyvin mielellään, ja tuntui olevan aika "pihalla" lastensa asioista. Lapset myös oirehtivat tavoin jota tapaa enemmän ns. "ongelmaperheissä".

      Mikään narsistin elämässä ei ollut ihan kauhean räikesti pielessä ja hän yritti pitää kovasti kulissit yllä. Ajan mittaan kuitenkin kertyi yhä enemmän ja enemmän outoja, ristiriitaisia, asioita jotka hämmensivät. Jos vain kuunteli narsistia, kaikki oli pääosin hyvin, mutta kun näki ja tiesi hänen elämästään enemmän niin kaikki alkoi vaikuttaa todella kummalliselta.

      Jonkin aikaa sitä epäili omaa ymmärrystää ja yritti selittää asiat itselleenkin parhain päin, mutta jossain vaiheessa kaikkea oli vain liikaa eikä mikään "normaali" selitys kattanut outouksia. Ajan kanssa narsisti myös kävi röyhkeämmäksi ja alkoi paljastaa itsestään yhä enemmän. Myös hänen läheisensä paljastivat hänestä yhä enemmän, osin vahingossa koska yrittivät myös salata asioita joita kotona tapahtui.

      Ollakseen niin fiksu, vastuullinen, ahkera jne. narsistin "saavutukset" ovat aivan onnettomat ja pahoinvointi ympärillä käsinkosketeltavaa.

    • hdhdshjhj

      Seurustelin naisen kanssa joka alkoi pitkin matkaa muuttumaan. Eli just tätä että oli ilmeisesti alussa näytellyt minulle ja sitten paljastui koko todellinen luonne. Petti ja teki asioita joita en pystynyt antamaan anteeksi. Myöskin varasteli jne. Minusta tuntuu että kaikissa naisissa asuu hiukkasen tuollaista esittämistä minkä koen narsistiseksi.

      • töks

        Tietenkin. Niin on miehissäkin esittämistä. Luonto tekee sen. Olemme luontokappaleita, haluamme lisääntyä, pariintua, teemme kosioeleitä ja esittelemme parhaat puolemme... Esittäväthän linnutkin toisilleen tansseja..


    • extyökaveri

      Valtava jatkuva itsekehu, imarteluyritykset ja selkeä valehtelu pienissä ja suurissa asioissa. Siinä kökköisen oopperan ensimmäiset nuotit.

      • exstyökaverimyös

        sama kuvio minun entisellä työpaikalla. LIsämausteena selän takana haukkuminen niistä ketkä eivät olleet paikalla


    • Äitihahmo

      Narsismin paljastumiselle on kokemukseni mukaan erilaisia tapoja. Ilminarsistit paljastuvat hyvinkin nopeasti ja räikeästi, jopa vähäisemmällä kanssakäymisellä. Salakavalimmat narsistit ovat sisäänpäin kääntyneitä tunne-elämältään lapsen tasolle jääneitä vauvanarsisteja, joiden tarpeilla on pohjaton vakka. Heiltä et kuule verbaalista ylitsevuotavaa itsekehua tai suureellista käsitystä itsestään, sillä he pitävät sen omana tietonaan, omissa fantasioissaan. He eivät myöskään näkyvästi paisuttele saavutuksiaan tai vähättele muita. He ovat vakuuttavan järkkymättömiä, hillittyjä, huokuvat tyyneyttä, mutta heidän auransa on jäykän viileä ja etäinen.

      • poiuytfdcvgh

        Mun tuntemat narsistit on kaikki lähemmäs tuota tyyppiä, kukaan ei ole mikään suurellinen ulospäin.


      • hlhlilu

        Mulla on suureellisia ja sit noita vain neljän seinän sisällä esiintyviä. Musta noi ei-julkiset on pahempia tai tuhoisempia mulle olleet.


    • paljastus_

      Narsisti puhuu useimmiten itsestään, omista saavutuksista ja tulevaisuuden suunnitelmistaan. Häntä ei kiinnosta muiden tekemiset. Jos on kiinnostunut, se on sen takia jotta hän saa tietoa mitä hän tuhoaa. Muiden tekemiset ja saavutukset ovat kilpailua ja uhka narsistille. Sen takia narsistin pitää tuhota muiden tekemiset ja saavutukset. Narsisti on kateellinen kaikesta kaikille.

      Nämä olivat minun mielipiteitäni asiasta kokemuksen kautta.

    • sivustaseuraajana

      Vauvanarsistista voi myös kasvaa vuosien saatossa ilminarsisti. Tällöin sisälle kasaantunut narsistin jatkuva paha mieli siitä, että häntä ei ole asetettu jalustalle ja ihailun kohteeksi purkaantuu kuin tulivuori ja siinä sitten on palkattu lakimieskin hänelle oikeutta hakemaan. Narsistia ei kannata koskaan suututtaa, jos ei halua mitään megahässäkkää kotiin tai työpaikalle.

    • Tuumailua_

      On tutkittu että narsisti ei todellakaan saa raivareita kun ja jos paljastuu "narsistiksi". Eli aloitus ontuu siinä mielessä. Muutenkin sitä ihmettelee ihmisten lyhytnäköisyyttä, tietämättömyyttä tällä palstalla. Onko asia sitten niin että pahimmat syyttelijät ovat täällä niitä todellisia narsisteja? Kirjoitustyylistä voi päätellä että täällä riehuu edelleenkin se yksi ja sama, hyvin narsistinen, henkilö. Mikään ei muutu jos ei kohtaa omia virheitään ja häpeää.

    • resistpetit

      Narsistin paljastuminen kannattaa pitää täältä piilossa missä narsistit voivat kehittää panetteluaan, osaavat nimittäin. tyyppi esimerkki terapiassa käyminen. Jos joku ihminen on narsisti niin sen huomaa kyllä. myrkyllistä ihmistä ei voi olla huomaamatta

      • nytlöisin

        Kerroin narsistikaverille käyneeni mielenterveystoimistossa, aiemmista syistä. En silloin vielä ollut tunnistanut ilmiötä.
        Mitä teki narsisti? Hakeutui itse mielenterveystoimistoon, koska kadehti sitäkin kokemusta ja että sai vain myöhemmin nauraa kuinka tyhmiä ne kaikki työntekijät on ( oli ilmeisesti tavannut yhden).


    • MasaLotta

      Narsistin paljastumisessa paras apu on, kun joku narsistin tai psykopaatin apureista tekee käännöksen (ihminen voi tulla järkiinsä yhtälailla, kun tahtonsa ja järkensä voi menettää narsistille) ja pikku hiljaa hovin tietämättä tämä henkilö hankkii todistusaineistoa psykon pikku paholaisia vastaan olemalla yhä muka piirissä mukana. Siis kuten toimii soluttautuja tai pikemminkin huumekauppias, joka toimii poliisin vasikkana. Hän välttää itse tuomiot, mutta omaa avaimet sisäpiiriin, hankkii todisteet ja tuomiot muille. Niin ikään ryhmää provosoidaan sisältä ja ulkoa käsin erilaisiin tekoihin ihan vain todistelumielessä. Näin se toimii. Monet rikokset selviävät pikku vinkistä tai elämänsuunnan muutoksesta, sitten poliisi hankkii todisteet, muttei tietenkään näyttäydy hommassaan. Näin se narsistikin apureineen paljastuu.

      Apurit, lentävät apinat ja hyödylliset idiootit eivät ole suinkaan syyntakeettomia ja vailla rikosoikeudellista vastuuta, vaikka kuinka heistä puhumme apureina tai hovina. Itse asiassa, koska he ovat tehneet paskahommat psykon puolesta, myös kaikki paska jää heille. Psyko tai narsisti ei heistä välitä pätkän vertaa. Psyko puolustaa vain itseään ja nämä psykon puolesta kätensä, maineensa ja sielunsa tuhrineet, jäävät isosti tappiolle ja pahasti petetyiksi.

    • liisama

      Kyllä hyvin kirjoitit.Röyhkeämmäksi ajan kanssa.

    • mkyi

      Minun kokemukseni mukaan narsisti on äärimmäisen ristiriitainen ja mielipiteet vaihtelevia. Se mikä on tänään oikein, onkin huomenna vakava rikkomus. Koskaan ei voi pysyä kärryillä, missä mennään.

      Yrittää myös sitoa uhria itseensä milloin milläkin. Liehittelemällä, syyllistämällä, palveluksin, taloudellisesti, henkisesti jne. Muiden pitäisi olla olemassa narsistia varten toteuttaen hänen mielihalujaan ja käskyjään. Muut kuin hänen mielipiteensä ovat vääriä. Väärät mielipiteet taas ovat uhka koko narsistin arvovallalle ja voi saada narsistin hermostumaan erittäin pahasti.

      Narsisti haluaa kontrolloida muiden tekemisiä, suunnitelmia ja puhumisia, pahimmillaan koko toisen ihmisen elämää. Hän kuvittelee omistavansa uhrin ja käytös on sen mukaista. Muiden tehtävä on vain sopeutua.

      Hän kuvittelee olevansa oikeutettu tietämään uhrin menemiset ja tulemiset ja vierailijat ja työvuorot ym ja loukkaantuu, jos uhrilla on omaa elämää mistä hän ei tiedä.

      Toisaalta taas narsisti saattaa olla myös kylmän välinpitämätön uhrin elämää kohtaan, missä mikään uhrin henkilökohtainen asia ei häntä liikuta. Hän voi esim. jättää apua tarvitsevan uhrinsa täysin kylmästi ilman apua ja palata asiaan, kun uhri on taas kunnossa ja valmis palvelemaan narsistia.

      Narsistin seurassa myös oma olo on vaihteleva. Narsisti saattaa käyttäytyä ja toimia, kuin olisi kovinkin erityislaatuinen ihminen, erityisillä lahjoilla varustettuna. Näitä lahjoja täytyy sitten ihailla loputtomasti. Narsisti esittää päätähteä, missä uhri on osa yleisöä.

      Toisaalta taas narsisti osaa välillä vetäytyä sivuun ja tehdä hetkeksi uhristaan sen päätähden, jolloin uhri voi tuntea itsensä erityiseksi. Tämäkin tapahtuu kuitenkin narsistin sanelemilla ehdoilla.

      Narsisti ei ota vastuuta elämästään ja valinnoistaan. Kaikki huono johtuu aina kaikesta muusta, kuin hänestä itsestään. Hän on tekosyiden ja selittelyjen mestari. Tosiasioiden kertominen ja realismiin palauttaminen saa narsistin hermostumaan ja jopa raivon parhaalle. Tämmöinen puhe on narsistin korvissa ilkeilyä ja ymmärtämätöntä. Jos yrittää antaa käytännön neuvoja, syyttää narsisti manipuloinnista.

      Narsisti ei ymmärrä muiden rajoja, eikä sanaa ei. Sen sijaan hän saattaa puhua kovaan ääneen omista rajoistaan ja pitää huolellisesti niistä kiinni.

      Narsisti saa aikaan jännitteitä ja draamaa mitä pienimmistä asioista. Anteeksi hän ei pyydä, koska vika on muissa.

      • PetriJarkko

        Juurikin näin. Narsisti haluaa kontrolloida muiden elämää.


      • Anonyymi

        Hyvä kirjoitus. Niin mun omasta elämästä nämä asiat joita kirjoitit edellä. Olen tuosta kaikesta samaa mieltä. Narsisti on pahoinpitelijä eikä koskaan muutu.


      • Anonyymi

        Tämä kuvaa hyvin sitä mikä kokemus itsellä on narsistista. Narsisti ei ole mitään tuosta kovin näkyvästi, ei ainakaan ihmiselle joka ei joudu hänen kanssaan isommin tekemisiin. Ja muillekin hän aluksi osaa pitää näitä piirteitä piilossa ja osa joka tapauksessa näkyy vasta ajan kanssa.

        Narsisti paljastui lähinnä puheistaan. Narsisti ei itsekään ymmärrä, että monet kuulijat eivät ota sanoja sellaisenaan vaan asettavat puheen kontekstiin. Mitä enemmän ihmisellä on tietoa narsistin elämästä ja elinympäristöstä, sitä laajempaan kontekstiin he mielessään puheita sovittavat. Mitä enemmän tiesi narsistista ja hänen historiastaan ja elinympäristöstään, sitä helpompi oli huomata puheiden olevan melkoista huttua. Ja eihän narsisti tiennyt mitä minä tiedän. Ei narsisti tiennyt, että olin kuullut narsistin sanomisista ja tekemisistä muita reittejä, joten huomasin kun hän valehteli. Ei narsisti tiennyt, että tunnen ihmisiä/tapahtumia joista hän valehteli. Sille on syynsä, että narsisti vaihtaa kaveripiiriään, työtään ja yrittää eristää läheisensä muista ihmisistä. On narsistille uhka, että lähellä olevat ihmiset tietävät liikaa.

        Narsisti myös mielellään esittää kaikkien alojen asiantuntijaa. Taas kerran narsisti ei tiedä mitä muut tietää, joten tulee puhuneeksi läpiä päänsä sellaisille jotka tietää paremmin. Yleensä narsisti kyllä yrittää vähän varoa liian fiksua seuraa, jos nyt oman fiksuutensa sokaisemana sellaista huomaa. Ihmiset usein kohteliaisuuttaan eivät kerro narsistille tietävänsä paremmin, antavat narsistin höpistä. Ajan kanssa tämäkin tilanne alkaa narsistille valjeta, jolloin on edessä kaveripiirin, työpaikan ja joskus paikkakunnankin vaihto.


    • suklaa123

      Pysykää erossa narsismista myös omalla kohdallanne. Unohtakaa koko asia. Ei ole mitään hyötyä jankata siitä tai vetää sitä joka asiaan mukaan. Ainoastaan negatiivisia tai sairaita mielleyhtymiä siitä seuraa.

      • Fewers

        Jos narsisti ottaa sinut kohteeksesi, vaikkette edes tunne toisianne, on aivan turha syyllistää uhria. Uhrin valinnasta ei ole kyse. Paska ei maailmasta maton alle lakaisemalla häviä. Päinvastoin. Silmien sulkeminen on paskan ja pahuuden elinehto nro 1.


    • varoituskolmio

      Kaikkein pahin narsisti on sellainen, jolla on alkoholiongelma. Humalatilassa hän kadottaa viimeisenkin ällinsä ja kaiken keskipisteeksi pyrkiminen tekee hänestä naurettavan ja nolostuttavan pellen. Kaiken huipuksi hän ei tajua mokaamisiaan. Kaikki on aina muiden syytä ja ainahan voi raivota ja hyökätä, jos häntä yrittää saada ymmärtämään typeryytensä.

      Känniläiset nyt noin yleensäkään ei ole fiksuja, mutta narsu-känniläinen on maailman rasittavin tapaus.

      Minkäänlaista moraalista krapulaa ei podeta eikä mikään hävetä, ikinä. Saati että kaduttaisiin ja pyydettäisiin anteeksi mitään. Ei koskaan.

      Oma exäni oli valitettavasti juuri tällainen. En tiedä, oliko kyse empatiasta vai sympatiasta, kumpaakaan en koskaan havainnut, näyttelemistä kylläkin. Lopulta jo aivan huvitti se ilme, jonka hän sai loihdittua kasvoilleen, kun piti esittää myötätuntoista, tosin siis aina omien tarkoitusperien täyttämiseksi. Se oli niin tekoilme kuin ikinä. Ja kun piti esittää säälittävää, esim. kun äitinsä kuoli, se oli todellakin "säälittävää" se näytteleminen, mitä piti ylläpitää. Kun luuli ettei kukaan näe eikä kuule, ei ollut millänsäkään, vihelteli ja oli kuin ei mitään, mutta sisälle tullessa otettiin valmiiksi jo teatraalisen kohtalokas ilme naamalle, joka tietysti oikeutti sitten ihan kaikkeen, häntähän piti sääliä ja surkutella. Piti kohdella kuin keisaria, kun hänellä oli nyt niin kauhea suruaika. Mitään todellista aitoa suremista ei ollut havaittavissa. Aidot tunteet yleensäkin olivat kadoksissa, niiden tilalla oli tunteiden näytteleminen. Itkemisen näytteleminen oli hyvin, hyvin vaikeata, mutta sitäkin yriteltiin. Itsesäälissä kovasti rypeminen saattoi saada jopa muutaman kyyneleen tiristetyksi esiin. Narsisti jo kuka on minä-minä -ihminen. Kaikki asiat, jopa huonotkin, ovat aina hänellä ne suurimmat ja tärkeimmät ja kohtalokkaimmat.

      Omien asioiden suurenteleminen, saavutuksilla kerskaileminen. Ja kun niistä yritti tarkemmin kysella, että missä ja milloin, kaikki häivytettiin epämääräisyyksiin ja "mitäpä siitä sulle puhumaan, et sä ymmärtäis kuitenkaan" -tokaisuun. Julkkikset oli hänen tuttujaan ja julkkisnaisten kanssa oli ollut paljon lemmenseikkailuja, vaikka aika vaikea niitä oli sijoittaa hänen elämäänsä. Järjetön mustasukkaisuus, ihan sairauteen asti menevä. Tällaisen ihmisen kanssa on mahdotonta lähteä minkäänlaiseen järjelliseen keskusteluun, narsisti kääntää kaiken päälaelleen, ihan kaiken. Voi vain ihmetellä, millainen ajatusmaailma siellä pään sisällä on, kun mikään logiikka ei tunnu siellä toimivan.

      Tuo FeikkiElämä kirjoitti tosi hyvin. Ihan kuin samasta ihmisestä olisi kyse, kuin minkä minä olen joutunut kohtaamaan. Eri ihminen kuin exäni, mutta lähellä on muuten ollut. On todella olemassa ihmisiä, joiden mielestä muut ihmiset ovat heitä ja heidän tarpeitaan varten olemassa. He maksattavat muilla omat maksunsa eikä heitä liikuta myöskään toisen omaisuus, tavaroita lainataan mielellään monenmoisten selitysten kera, ja palautetaan jos muistetaan, ja yleensä epäkuntoisina jälleen selitysten kera tai sitten rikkinäisyys salataan. Laina jää helposti myös kokonaan palauttamatta, mitäpä muiden omaisuudesta. Ikäviä ihmisiä sellaiset, jotka kyselevät tavaroittensa perään... Rahaa lainataan mielellään ja aina on tilanne, joka on polttavan pakollinen, mutta takaisinmaksulla ei ole väliä. Jälleen on ikäviä sellaiset ihmiset, jotka kyselevät lainaamiensa rahojen perään... Sen takia onkin rahallisesti niin huono tilanne, kun kaikki velkovat saataviaan, mokomat ikävät ihmiset. Kaikki on aina muiden ihmisten syy. Kovasti on elämässä tehty ja pakerrettu ja osattu kaikkea, mutta tulokset jostain syystä olemattomat, no, muiden syy. Paljon porua, vähän villoja, sanoo vanha kansa. Kaikki muukin meni tuossa hyvin kohdalleen.

      Kyllä kunnon narsisti paljastaa itsensä hyvinkin nopeasti, jos vain yhtään osaa ihmistä lukea. Vaatii tietysti elämänkokemusta ja ymmärrystä. Naiset saattaa helpommin mennä siihen lankaan, että alkavat elää narsistimiehen mielenliikeiden mukaan, he kun kovasti haluavat miellyttää miestään ja varsinkin narsistimiestä, joka on niin valovoimainen ja itsevarman oloinen, silloin heti alussa. Mutta siinä vaiheessa, kun alkaa tuntua siltä, että oma elämä on tuon miehen elämän varjossa, kannattaa pysähtyä ajattelemaan, että missä nyt mennään. Aina ei tietenkään ole kyse narsismista, mutta asiaa pitää seurata. Ei normaaliin seurustelusuhteeseen kuulu, että eletään kuin vuoristoradassa ja että usein on tunnistamaton, mutta epämiellyttävä olo.

    • Anonyymi

      Raivokohtaus nyt tuskin on merkki narsismista. Joskus joku narsisti voi tahallaan provosoida ja ärsyttääkin sitä toista osapuolta. Tehdä pikkukiusaa jopa vuosia kunnes lopulta palaa pinna. Etenkin Sosiopaatit tekevät sitä tietoisesti. Sitäpä onkin todella vaikea erottaa niistä ketkä ovat tahattomasti provosoivia tai "ärsyttäviä". Sitähän sanotaan, ettei saisi reagoida mitenkään tunneperäisesti, koska se tarkoittaa narsistille voittoa. Seuraa narsun elekieltä. Hän saattaa hieroa leukaansa ja laittaa sormen suulleen "doctor evilmäisesti" ja virnuilla taustalla kun muuta suuttuvat. Valitettavasti olen itsekin reagoinut ja silloin siinä käy just siten, että uhria pidetään hulluna. Äitini jo aikoinaan opetti, että älä koskaan reagoi kiusaajiin mitenkään. Mutta se on helpommin sanottu kuin tehty. Etenkin piilonarsistit esittävät hyvää kuuntelijaa ja ystävää, mutta todellisuudessa he vain etsivät jotakin heikkoa kohtaan mihin iskeä sopivalla hetkellä. Tämäkin on opittu kantapäänkautta, että kannattaa varoa kenelle on avoin ja kenelle puhuu omista asioistaan. Se minkä puolituttujen tai kollekogen tarvii sinusta tietää on etunimi ja lempiväri. Jos kerrot henkilökohtaisia asioita niin otat riskin kyllä silloin siihen, että joku käyttää tietoja hyväkseen. Narsisti osaa kääntää asiat niin, että inhimillinenkin reaktio johonkin asiaan on hulluutta ja tunteettomuus sitä normaalia. Ovat todella taitavia siinä.

      • Anonyymi

        Niin kun narsismin ydin on kieroutunut emotionaalinen elämä.


      • Anonyymi

        Niin juuri: jos puolustaudut lopultakin narsistin musertamistekoja vastaan ja raivostut, se ei tee sinusta narsistia. Narsistihan ei kuuntele puhetta. Narsisti ei kuuntele kieltoja edes fyysisen väkivallan tilanteessa. 'Älä koske' menee kuuroille korville. Hän haluaa että menetät malttisi, hän nauttii siitä. Sitten hän voi syyttää sinua narsistisista raivokohtauksista! Eli kääntää kaiken ympäri. Miten puolustautua? Koska narsu ei muutu, ei ole muuta keinoa kuin ottaa ero. Lähteä pois.


    • Anonyymi

      Raivostuvat muutkin kuin vain naraistit

    • Anonyymi

      Minäpä kerron esimerkin tämän aamuisesta narsistisesta käytöksestaä.
      Sanoin miehelle, että täällä sisällä haisee joku ihan kuin käryinen joulukinkku ka naurajdin päälle jatkoinnettä eikait mikään köryä ja tarkistin onko jella tai uuni jäänyt päälle, mies vastaa että sinulla on taas viimeaikoina ollut noita kummallisia hajuja ja kuvitelmia johon minä vastasin että miten niin, mitä tarkoitat? Mies vastaa, että älä nyt aloita sitä riitelya että sinulla se on kumma tapa aina kaikesta aloittaa riitely haluat aina riidellä.
      Minä vastaan etten halua riidellä vaan kysyin että motä tarkoitat sillä että minulla olisi ollut viimeaikoina kummallisia kuvitelmia ja hajuja? Jogon narsisti vastaa että vieläkö jatkat etkö sinä osaa olla riitelemättä!! Hermostuu ja rähisee että nyt lopetat tuon riitelyn kun hänen pitää lähteä töihin, hänellä on niin tärkeä työ ettet voi sitä käsittääkkään ja pitää monen minuutin esitelmän kuinka vain harva kykenee tekemään samaa työtä kuin hän ja kuinka suuressa arvossa hänen työnsä on ja lopulta sanoo että sinun takia myöhästyn nyt töistä ja menee koko työpäivä pilalle mutta ethän sinä voi ymmärtää kuinka tärkeä hänen työnsä on koska sinä et ole koskaan tehnyt sellaista työtä joka on niin vastuullista ja raskasta. Ja niin mies lähtee kasvot kireänä töihin.
      Minä kuuntelin hiljaa litanniat motä mies puhui, tunnustelen sisintäni ja huomaan ettei tunnu missään enää. Olen niin tottunut etten pode enää huonoa omaatuntoa että miejellä tuli kiire töihin, ennen olin hyvin pahoillani, pyytelin anteeksi, en enää.
      Olen kasvanut siihen pisteeseen että jokainen bastakkoon omista sanoistaan ja teoistaan.
      Hyvin on rauhallinen mieli. Lapsenlapset tulevat kohta hoitoon, varmaan leivomme pullaa tänään. Mummun mussukat.

    • Anonyymi

      Narsisti vainoaa taas

    • Anonyymi

      Kyllähän se voi paljastuakin. Mutta eipä siitä välttämättä mitään seuraa. Narsistilla kun voi olla jotain avuja joita arvostetaan ympäristössä korkeammalle kuin esim. väkivaltaisuus ja lapsen kaltoinkohtelu.

    • Anonyymi

      Tasapainoinen henkilö kantaa kypsästi vastuunsa tilanteessa, jossa on toista loukannut tai toiminut muuten väärin. Näin ikävä kyllä kaikki joskus toimii tietoisesti tai tahattomasti silloin tällöin. Narsismia sairastava tekee sitä kaikille ennemmin tai myöhemmin sairautensa vuoksi. Narsismia sairastava raivostuu, jos tuo esiin hänen huonoja toimintatapoja tai vaikka ihan suoranaisia rikoksia. Täyspäinen näissä tilanteissa kantaa vastuun, pyytää anteeksi ja niin että ei ainakaan jatkuvasti toimi samoin. Näin saa narsismia sairastavan aina selville, kun puuttuu isoihin epäkohtiin heidän toimissaan, reaktio on iso raivo ja massiivinen kosto heti tai myöhemmin.

    • Anonyymi

      Narsismi paljastuu siinä, että hänellä ei ole omaatuntoa eikä empatiaa. Hänen tekonsa ovat aina oikeutettuja, häneen eivät päde yhteiset sopimukset eivät lait. Narsu on oikeassa myös ollessaan väkivaltainen rattijuoppo. Jos saat sairauskohtauksen ja kyyhötät lattialla kivuissasi, narsu ei tunne empatiaa vaan pilkkaa sinua ja sanoo että kipu on vain korviesi välissä.

    • Anonyymi

      Tuttua narsu on helppo jallittaa hyödyntäen hänen ylivertaisuusharhaa. Kerrasta toiseen, vuodesta toiseen, hän kuvittelee olevansa kaikkien alojen asiantuntija ja ottanut oikein tehtäväkseen "valistaa kansaa" suuressa viisaudessaan. Valistamista hän hoitaa some- ja keskustelupalstoilla, puhumalla eri tilaisuuksissa jne.

      Mutta kun hän ei oikeasti ole asiantuntija oikein muussa kuin vakuuttavuuden vaikutelman luomisessa. Hänen höpinänsä on aika helppoa ampua alas parilla faktalla, ja sitten alkaakin lapsellinen änkkääminen jossa mennään henkilökohtaisuuksiin kun ei muuta keksitä. Osalle jutuista ei tarvitse tehdä mitään, niiden älyttömyys paistaa kauas. Somessa narsukin joutuu joskus miettimään, mikä meni pieleen kun kukaan ei reagoi hölmöimpiin juttuihin.

      Viime aikoina narsu on ottanut ryhtiä ja yrittänyt lisätä vakuuttavuutta erilaisilla viittauksilla tiede- ja muihin artikkeleihin. Se alkaa jo upota niihin jotka eivät asioita seuraa ja artikkeleita lue. Ne jotka lukee, huomaa nopeasti että höpöä taas. Ei narsu ole viitattuja artikkeleita lukenut, kopioinut vain jostain salaliittosivusta tms. mentyään ensin itse höplään. Ei narsu erota todellista tieteellistä artikkelia trollitehtaan propagandasta. Ja taas on helppo ampua narsun besserwisseroinnit alas, mistä narsu "riemastuu" ja paljastaa itsestään lisää haukkumalla ja menemällä henkilökohtaisuuksiin.

      Ei narsistia toki tarvitsisi kiusata, mutta houkutus on suuri koska se on niin helppoa. Narsisti ei ylivertaisuusharhassaan opi mitään koska ensin pitäisi tunnustaa että jotakin opittavaa on. Narsisti vai vaihtaa taktiikkaa, miten olla vakuuttavampi ulospäin, sisältö ei muutu. Ja sama pätee monessa muussakin. Narsisti on opetellut kuinka luoda vaikutelmaa empatiasta tai kuinka saada ihmiset luulemaan että narsisti on rakastava ja välittävä. Sisältä narsistissa ei muutu mihinkään vaikka kuorta onnistuisi kiillottamaan. Ei voi muuttua kun ei tunnista tarvetta. Sopivasti rapsuttamalla se sisältö sieltä tursuaa kuitenkin esiin.

    • Anonyymi

      Osittain tämä palsta ja muutkin nettisivut palvelee narsismia. En vähättele kenenkään kokemuksia, jotka ovat olleet parisuhteessa narsismia sairastavaan tai päätyneet työpaikalla työyhteisöön, joka palvelee narsismia sairastavaa johtajaa, jolla sitten on alaisten parissa oma hovijärjestelmä.

      Tarkoitan sitä, että kaikki nettisivut ja keskustelut narsismista palvelevat epäsuorasti sitä, mihin narsismia sairastava pyrkiikiin. Aiheuttamaan pahaa oloa, mahdollisimman pahaa oloa muissa ja vielä irtaantumisen jälkeenkin tekemään sen.

      On hyvä, kun on keskustelupalstoja jne joissa voi tuoda esiin omaa kokemustaan anonyymisti, kun on päätynyt vaikkapa suhteeseen narsismia sairastavan kanssa ja saa kirjoittaa auki oman kokemuksensa.

      Kuitenkin tilanne, jossa jo tällaisen ihmissuhteen jälkeen jatkuvasti lukee narsismista liian pitkään, se paha olo ja huonot muistot jää itselleen elämään ja narsismia sairastava on edelleen henkisesti läsnä, vaikka olisi jo muuten poissa. Joku viimeinen closure on siis oman mielenterveyden kannalta hyvä saada, eikä jäädä roikkuun loputtomiin suhteen jälkeen traumasiteeseen.

      Netti on täynnä myös mitä mielenkiintoisempia keskusteluja kuinka voi kostaa narsistille. Monet tavat ovat kuin suoraan luonnevikaisen ihmisen omista ajatuksista kumpuavia tapoja, joilla tuhotaan kohde. Jos narsismin uhri lähtee kostaan narsistille, alentuu siinä samoihin toimintatapoihin ja on ominut itseensä osan toisen henkilön minuutta ja pahuutta. Siihen narskut pyrkiikin.

      On toki hyvä, että on yleisluontoista tietoa saatavilla vakavasta mielisairaudesta nimeltä narsismi, jotta osaa välttää elämässään ainakaan uudelleen päätymästä luonnevikaisen kohteeksi. Kuitenkin tuntuu välillä, että viimeisen kymmenen vuoden aikana media ja muut kuten tämä ja monet muut palstat ovat tehneet osittain narsistista uuden "leimasanan". Kun enää ei voi näennäisen tasa-arvon puolesta ketään nimittää vaikkapa homoksi taikka mitä leimasanoja on ollutkaan aiemmin, niin on lanseerattu käyttöön uusi sana: narsisti! Nyt kaikki näkee kaikki ihmiset narsisteina ja kaikki pelkää niitä ja pelkää myös onko itse sellainen.
      Tässäkin keskustelussa tulee esiin "piilonarsisti". Ihan samoin kuin arvuuteltiin aiemmin joistain työkaverereista yms oliko ne kaappihomoja jne.

      Paras tapa irtaantua lopullisesti joko hankalasta ihmissuhteesta tai aidosti narsismin luomasta traumasiteestä, on käsitellä omat tuntemukset eron jälkeen ja jossain vaiheessa irtaantua kaikesta narsisti siellä ja täällä uutisoinnista yleislehdissä ja keskustelupalstoilla. Jos haluaa aidosti ymmärtää narsismia sairastavan toimintatapoja, kannattaa googleen kirjoittaa hauksi vaikka abusive behaviour, abusive tactics jne.. Suomeksi on hyvin vähän tarjolla tietoa, jossa lukee oikeasti, millaisilla manipulaatiokeinoilla narsisti kohteensa itseensä kietoo.

      "The best revenge is being happy, genuinely happy in one's own life in own terms."

    • Anonyymi

      Juuri näin. Ei mitään huomiota sinne päin enää. Ero vaan vetämään. Ja kaiken huippu on, kun sen eron sitten otat ja häivyt, niin narsu huutaa: Olet narsisti kun heität ihmisen tunteettomasti menemään! Sen jälkeen kun hän on toistuvasti pahoinpidellyt, ahdistellut ja sadistisesti solvannut, syyttänyt omasta alkoholismistaan ja aivan kaikesta sinua. Kukaan ei kaipaa tuollaista sontaa elämäänsä. Narsu on tehnyt kaikkensa, ettet uskoisi itseesi. Narsun tyhjää puhetta. Ei huomiota enää siihen suuntaan. Olet rakastamisen arvoinen, eikä narsu voi sille mitään. Ohi on.

    • Anonyymi

      Paljastin narsistin hänelle itselleen. Oli niin selkeän räikeätä narsistista käytöstä. Mitäpä tapahtui? Hän hylkäsi ja meni heti uuteen suhteeseen. Voi mikä sika! Luulee että näin ongelma hoidettu. Ei hänessä ole mitään vikaa....kunnes...Sama rumba pyörii uudestaan ja uudestaan. Narsisti ei muutu eikä ota mitään vastuuta ihmisten kaltoinkohtelusta.
      Mielestäni pitäisi olla nimilista narsesteista josta voisi tarkistaa että onko nykyinen kumppani listalla. Alussa niin taitavia hämäämään. Voisi uhri säästyä monelta mielipahalta.

    • Anonyymi

      Miten paljastuu narsistiksi ?
      Siten että ottaa avioeron vaimosta. Välittömästi tämän tapahduttua mies todetaan narsistiksi ja tämän diagnoosin tekee luonnollisestikin vaimo.

    • Anonyymi

      Narsistilla on kyllä ihan ne persoonallisuushäiriöisen piirteet NPD. Täällä keskustellaan näistä ihmisistä.
      Siis eivät kaikki jätetyksi tulleet toimi niin että jättäjää syytetään narsistiksi.
      Jos joku näin tekee, on se tyhmää käytöstä.

    • Anonyymi

      Narsisti voi olla todella hyvä valehtelemaan. Jos ei jossain
      asiassa pysty tai voi valehdella, hän jättää kertomatta ko.
      asiasta tai vetoaa muihin seikkoihin. Hän voi myös yrittää
      kääntää keskustelun ihan muihin asioihin. Ei halua paljastaa
      itsestään paljoa ihan tavallisiakaan asioita, joista yleensä
      ei-narsistit puhuvat kuin säästä. Osaa kyllä kehua solkenaan
      omaa paremmuuttaan kaikissa asioissa. Jos kerrot tietäväsi
      jostain asiasta enemmän/syvemmin, narsu keskeyttää usein
      puheesi ja teilaa sinut täysin. Kun narsisti huomaa olevansa
      väärässä jossain asiassa, hänen ylemmäisyyteen on tullut
      kolhu. Tämän jälkeen hän voi saada raivokohtauksen ja
      voi alkaa uhrin uhkailu ja mitätöinti.
      Yhteiskunnallisesti on vaarallista, jos tällaiset henkilöt
      pääsevät päättäviin elimiin tai työnjohtajiksi.

      • Anonyymi

        Joudun komppaamaan pitkälti.
        Se mielikuva sellaisesta pelkästään räyhäävästä narskusta on hyvin rajallinen. Narsistin repertuaariin kuuluu koko se kirjo konsteja, johin tietysti liittyy narskun oma luonne asema jne.

        Itse olen viimeaikoina törmäillyt juuri noihin piirteisiin, että unohdetaan kertoa joitain olennaisia asioita, jotka olennaisesti muuttaisivat narskun narratiivia.

        Joskus olen myös törmännyt siihen, että vaikka kuinka pidetään kaunista kulissia, niin sivulauseissa sitten lipsuu se omahyväisyys. Pitää aina vähän muistaa kehaista miten asutaan isossa talossa, tai ollaan saatu joku titteli. Puhumattakaan siitä, jos joku heikommin koulutettu ei olekkaan tunnistanut narskun "arvoa"

        Suosittelemaan alaskirjaamaan omat tappiot ja muuttamaan elämässä eteenpäin, mikäli tällaisen ihmisen tapaa.


    • Anonyymi

      No contact paljastaa narsistin. Kun et pidä yhteyttä enää millään tavoin häneen, se on narsusta sietämätöntä. Muutaman päivän tai viikon välein lähettelee yhä viestejä, usein sellaisia, jotka pyrkivät saamaan aikaa toisessa pelkoa. Narsisti ei yksinkertaisesti pysty elämään ilman manipulointia.

      En vastaa. No contact pitää. Seuraavan kerran tavataan käräjillä, jossa käsitellään narsistin väkivaltarikokset.

    • Anonyymi

      Jos tulostaa ne kaikki viestit ja teippaa nassen kerrostalon ala-aulaan?

    • Anonyymi

      Narsisti haluaa aina viimeisen sanan, vaikka siinä "sanassa" ei olisi mitään järkeä.

    • paljastuin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe