Miksi liittyisin Vapaaseurakuntaan?

Tietoahaluava

Voisiko joku seurakunnan edustaja kertoa vastauksen tuohon otsikon kysymykseen, millainen Vapaakirkon oppi on, ovatko kaikki Vapaaseurakunnat samassa opissa vai vaihteleeko se. Miten seurakuntaan pääsee sisälle eli kotiutuu. Miten säännöllistä on Raamatun opetus. Onko vapautta ajatella joistakin opin kohdista eri tavalla. Jne.

3

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yritetääs vastata, olen kuulunut vapaakirkkoon syksystä 2011, eli uskoontulostani lähtien. Seurakunnat ovat varsin itsenäisiä, joten niiden käytännöissä on varmaan jonkin verran eroja, mutta tuskin opissa. Vapaakirkon oppi on varsin Raamattukeskeistä, Jeesuksen sovitustyötä korostavaa perinteistä "veren evankeliumia". Raamatun katsotaan olevan kirjaimellisesti totta (luominen n. 6000 v. sitten, vedenpaisumus, Egyptin orjuus, Jeesuksen neitseestäsyntymä, ylösnousemus, Ilmestyskirja lopun ajan kuvauksena ym.). Osa Raamatun ohjeista ymmärretään kuitenkin tiettyyn aikakauteen ja kulttuuriin kuuluvaksi, esim. jotkin naisten asemaa koskevat kohdat Paavalin kirjeissä. Näistä on toki monenlaista mielipidettä vapaakirkollistenkin keskuudessa. :) Luterilaisuuteen verrattuna korostetaan henkilökohtaista uskonratkaisua ja sitä seuraavaa kastetta. Raamatun sanaa opetetaan saarnassa kuin saarnassa. Lisäksi voi olla erityisiä Raamatunopetuksia, ja monenlaisia pienryhmiä. Meidän seurakunnassamme on lapsille pyhäkoulut sunnuntaikokousten yhteydessä, ja myös varhaisnuorille (varkeille), nuorille ja nuorille aikuisille on omat kokoontumisensa melkeinpä viikottain. Myös partiotoimintaa harjoitetaan. Lisäksi on päivärukoushetkiä, käsityöpiirejä, eläkeläisten tapahtumia, naisten- ja miesteniltoja... Olemme mukana ViaDia-toiminnassa, järjestämme ilmaisruokailuja ja myyjäisiä, ja ihanat mummomme käyvät laulamassa esim. vanhainkodeissa ym.

      Minut otettiin todella lämpimästi vastaan seurakunnassa alusta alkaen. Ihmisistä huokunut maanläheinen, vilpitön sydämellisyys tuntui hyvältä, ja tunsin heti tulleeni kotiin. Ja toinen koti vapiksesta onkin vuosien saatossa muodostunut! Uusia ystäviä on tullut paljon. Palvelutehtäviäkin on siunaantunut: jo varsin pian kasteen jälkeen pääsin pitämään pyhäkouluja (lapsityön koen olevan ykkösjuttuni), sitten tuli kolehdinkeruu, seuraavasta kesästä asti ruohonleikkuu, sitten varkit jne. Jokaiselle löytyy varmasti oma paikkansa, ja jokainen palvelutyö on yhtä arvokasta, oli se sitten puheiden pitämistä, musisointia, siivoamista, keittiöaskereita tai aivan mitä tahansa.

      Suosittelen ehdottomasti, että käyt tutustumassa!

    • Tarkkaa kuvausta Suomen Vapaakirkon opista on hieman haastavaa antaa, koska SVK:lla ei ole laajaa yhteistä dogmatiikkaa. Tietyistä kristinuskon perusasioista (kuten Jeesuksen neitseestäsyntyminen ja ruumiillinen ylösnousemus) pidetään kiinni, mutta kirkkoomme mahtuu jonkinverran myös eri tavoin ajattelevia yksilöitä.

      Uskoisin, että enemmän liberaaliteologiasta vaikutteita saaneet eivät yleensä viihdy piireissämme kovin hyvin, eivätkä saa myöskään opetus/julistus-vastuuta kovin helposti, jos tuovat esiin näkemyksiään. Raamatun merkitystä tosiaan korostetaan. Apostolinen uskontunnustus hyväksytään, vaikka sitä käytetään liturgiassa varsin harvoin.

      Itse kannatan vanhaa maailmankaikkeutta (noin 17,3 miljardia vuotta) ja ajattelen, ettei vedenpaisumus kattanut koko planeettaamme. Ei ole tullut siitä ainakaan vielä moitteita, vaikka olen asian tuonut useammankin kerran julki.

      Näkisin, että suuri enemmistö ei vapiksessa usko makroevoluutioon, vaikka joitakin yksilöitä on, jotka uskovat siihen tai ainakin suhtautuvat perusmyönteisesti teoriaan. Luin erään filosofi-kaverin blogista, että hän erosi vapiksesta, koska suurin osa meistä uskoo helvettiin. Yleensä oppia kadotuksesta ei pidetä kokemukseni mukaan kuitenkaan meillä paljoa esillä. Onko se sitten hyvä vai ei, riippuu varmaan katsojastakin.

      Seurakunnat ovat keskenään aika erilaisia, näkisin, että oppikin hieman vaihtelee eri julistajien omien korostusten myötä. Oman kokemukseni mukaan vapislaiset ovat opillisesti aika konservatiivista, mutta suht rentoa väkeä. Keskitymme aika paljon käytännön asioihin, kuten lähetys, evankeliointi, diakonia, sielunhoito, vähemmän esim. teologiseen tutkimukseen.

      Olemme maallikkoliike. Joukkoomme mahtuu kuitenkin myös teologeja. Kirkkomme työntekijät koulutetaan pääasiallisesti Suomen teologisessa opistossa. Kuten Tipale sanoi, paras tapa tutustua meihin on mennä paikallisseurakuntaan mukaan.

      Tässä linkki kirkkomme kotisivuille, sieltä löytyy hieman matskua:
      http://www.svk.fi/

      Tässä vielä linkki opiston kotisivuille, sieltä löytyy hieman lisää matskua:
      http://www.teologinenopisto.fi/

      • Piti kirjoittaa noin 13,7 miljardia vuotta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      273
      2730
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      209
      1753
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1465
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1221
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1166
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      236
      1081
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1012
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      943
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      72
      826
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      740
    Aihe