Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Minäkään en mene armeijaan.

kungpao

Armeija miehisenä instituutiona ei vastaa minun arvomaailmaa millään muotoa, sama kuin pakottaisi opiskelemaan lukioon, vaikka se oma haaveammatti olisi selvillä. Minusta on kunniaa saada ärsyttää maanmiehiä omalla valinnalla tämän suhteen. Ollaanhan me '' pullamössöjä '', vässyköitä ( mitä se edes tarkoittaa? Valaistakaa, jos kykenette - tai sitten jäi koulu kesken, koska oli kova tarve päässä mittaamaan miehisyyttään. ), sodanlietsojiksi jne.

Sivarina olisin valmis parantamaan vanhusten asemaa Suomessa. He saisivat paremmat olosuhteet, hoivaa, pääsisivät säännöllisesti käymään ulkona, paremman laatuista ruokaa, seuraa - ja eivät kokisi täten olevansa yksinäisiä. Suomessa vangeilla on paremmat olosuhteet kuin meidän sodassa olleet sotaveteraanit.

Viime aikoina puolustusvoimat ovat kertoneet lähettävänsä reserviläisille kirjeet, jossa heille on kerrottu sota-ajan tehtävistä ja harjoituksista. Monet Suomiurokset ottivat heti kiivaasti kantaa, etteivät aijo osallistua harjoituksiin ja silppuavat heti kirjeen. Saanko kysyä nyt, että ketkä nyt ovat sitten niitä '' pullamössöjä '', '' vässyköitä '' ja '' sodanlietsojia ''?

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minämeninjatulin

      Mulle on aivan sama miten kukin armeija juttunsa hoitaa tai menee sivariksi.Lopultahan on vain kyse siitä kuinka puolustat itseäsi tai sinulle rakkaita ihmisiä mahdollisen sodan tai väkivallan uhan aikana?

      • SivariEverstiEiKirj

        Sitten kun käy Suomessa armeijan niin sekö antaa sitten koulutuksen sille kuinka puolustat sinulle rakkaita ihmisiä sodan tai väkivallan uhan aikana kun alle asevelvollisuuden ikäiselle pojallesikin hankit jopa passia VAAN sen takia, jotta voisi keplutella ittensä Ruotsiin karkuun tai jonnekin Välimeren saaristoon turvaan ja alkaa sitten Robinson Crusoeksi kaiken sen sodan keskellä!? Asian vielä ymmärtäisin joltakin aseistakieltäytyjän pojalta, mutten koskaan semmoiselta joka puoltaa Suomen maanpuolustusta/asevelvollisuutta ja kasvattaa pojastaan nyt aseistakieltäytyjää vain sen takia että Suomi ollessa EU:ssa ei ole puolustamisen arvoinen maa!!?? Mitäs siitä ajattelette kaikki te hyväuskoiset isänmaatanne täynnä olleet puolustajat?!


    • antimili

      Armeija on yhteiskunnan tuki. Yksilöä ei puolusta se et jättää perheen hunningolle kun lähtee sotimaan. Sodan ja väkivallan aikana jäisin kotiin puolustamaan perhettäni.

      • Kungpao

        Yksin asuvan pitäisi puolustaa perhettä?


    • tftftftftttttftftftft
    • SivariEverstiEiKirj

      Sanoisinpa, että suurempia vässyköitä ovat ne, jotka ovat suorittaneet varusmiespalveluksensa, mutta eivät kuitenkaan ymmärrä sen kokonaisuutta mitä se asevelvollisuus pitää sisällään. Tunnen eräitä reserviläisiä vanhoja ja nuoria, jotka ovat suorittaneet toki varusmiespalveluksensa, mutta eivät halua puolustaa esimerkiksi Suomea EU-maana tms., joten tulevat kieltäytymään asevelvoitteestaan, joka koskee varusmiespalveluksen suorittanutta rauhan ja sodan aikana (reservistä kieltäytyminenkin tulee tapahtua rauhan aikana).

      Sitä ihmettelen, että kun kerrotaan reservin kokoa pienentäessä että maanpuolustustahto tai -kyky pysyisivät silti vuodesta toiseen samana on kyse vain kansakunnalle uskottelusta tai jopa silmittömästä "kansanmurhasta" kun vääristellään käytäntöä millainen joukko Suomelta olisi lopulta puolustamaan, kun reserviläiset saisivat tuosta vain jättää uppoavan laivan kantamatta minkäänlaista vastuuta valinnoistaan. Varusmiespalveluksen suorittaneella ei tule mieli muuttua rauhan aikana ja jos mieli tai fyysinen kunto on muuttunut niin sitten kannattaisi rauhan aikana hakea reservinkieltäytyjäksi kertausharjoitusten sijasta, jotta Suomen päättäjät ja maamme Puolustusvoimien komentajan alaisetkin havaitsevat sen todellisen muutoksen. Heille se ei ole mikään muutos huonompaan suuntaan vaan siitä uskottavasta maanpuolustuspropagandasta tai talvisodan hengestä tulisi jo vihdoinkin päästä eroon ja alkaa realisesti puntaroimaan asioita, mikä on Suomelle parhaaksi. Suomi ei ole koskaan itsenäisesti yhdestäkään sodasta selvinnyt säilyttämällä itsenäisyyden ja tuskin sellaista tilannetta tulisi. Ei ole suomalaiset pärjänneet edes käymästä sisällissodasta v. 1918 itsenäisenä vaan kummatkin osapuolet tarvitsivat yhä enimmässä määrin ulkovaltojen apuja lahjoituksineen!

      Se on pelkkä usko, että Venäjä hyökkäisi Suomeen ensinnäkin jos Suomi luopuisi tästä järjettömästä asevelvollisuudesta tai littyisi vaikkapa Natoon. Suomi pelkää sitä että jos asevelvollisuus Suomesta romutettaisi, niin täällä ei olisi yhtäkään miestä tai naista maanpuolustuksessa, mutta kuitenkin on esimerkkejä muista valtioista, joissa ollaan luovuttu asevelvollisuudesta ja Suomen kaltainen asevelvollisuus on enää käytössä VAIN Kreikalla ja kyproksella, mutta siitä huolimatta näissä asevelvollisuus-käsitteestä luopuvissa maissa on oma asevoima tai -palvelus, mutta se "oma armeija" on siis vaan toisin järjestetty kuin asevelvoitteena. Suomessa maanpuolustuskyky tai -halu säilyisi varmaan jatkossakin samana jopa "erinomaisempana" kuin nyt vaikka asevelvoitteesta luovuttaisi. Menisi ainakin monta sukupolvea ennen kuin suomalaiset oivallettaisi tämänkin uudistuneen asian!!

      • SivariEverstiEiKirj

        Pitää myöskin muistaa, että 22 valtiota 28:sta on Nato-jäsen ja varsin moni niistä Europan valtio on myöskin EU:ssa, jotka ovat Nato-jäseniä. Suomessa tai Ruotsissa tuskin ymmärretään Natoa ihan oikein. Pelätään Venäjää kuin ruttoa ja siksi on parempi kun Venäjän karhu nukkuu vaan talviuntaan? Suomalaiset kuvittelevat, että joutuisivat lähettämään vielä poikansa jonnekin Lähi-Itään tms., jos Suomi liittyisi Natoon. Suomessa on kansainvälistä toimintaa kuten YK-joukot, eikä Suomesta ole YK-joukkoihin lähtenyt ketään pakotettuna (Naton 5 artiklaa Suomi pelkää yhtä paljon kuin Venäjää). Esimerkiksi Perussuomalaisten mukaan YK-joukot ovat väärin tai mikä tahansa kansainvälinen apu, mutta olisivat kuitenkin tyytyväisi, jos Suomi saisi aseapua ? Minä en oikein voi ymmärtää sitä....ilman saksalaisia jatkosodassa me olisimme puhuneet nyt venäjän kieltä! Vastavuoroisuutta tarkoitan!!

        Geopoliittisesti Suomi on paikassa, jonka haluaisi miehittää mikä hyvänsä valtio. Suomelta liittoutumattomuus maata puolustaessa tuskin tulisi kyseeseen! Joko ollaan ennemmin Nato-jäsen tai osa Venäjää!?


    • sinä_olet_pelkuri

      Mieluummin vaihdat kakkavaippoja ja pyyhit perseitä, olet oikea mies!

      • kungpao

        Mutta sinua kovempi jätkä, kun menet tietä mikä on itselleni sopiva ja oikea.


    • Paska-armeija

      Armeija on paskaa. Tottakai sen säilyttämisen kannalla ovat armeijan tyhjäntoimittajat jotka eivät osaisi tehdä oikeita töitä. Lisäksi armeijaa kannattavat ase ym. varustetoimittajat. Se todellinen kannatus mitattaisiin sillä että poistettaisiin asevelvollisuus ja katsottaisiin moniko menee armeijaan vapaaehtoisesti. Mitä luulette? Aivan niin.

      • tyrrtyurtyu

        Koska kaltaisiasi lainrikkojia on aina olemassa niin maa tarvitsee armeijan. Lastentarhassa riittää kun hoitajatäti puuttuu tilanteeseen, kotona isän sana ratkaisee ja poliisi kun isän sana ei riitä. Poliisinkin resurssit on rajalliset ja niinpä suurimpia rikollisia varten tarvitaan armeija.
        Voihan sitä olla naivi ja kuvitella, että tulipalot loppuu kun luovutaan palokunnista ja sodat kun luovutaan armeijoista mutta seurauksena onkin aina vain enemmän tuhoa.


      • Paska-armeija
        tyrrtyurtyu kirjoitti:

        Koska kaltaisiasi lainrikkojia on aina olemassa niin maa tarvitsee armeijan. Lastentarhassa riittää kun hoitajatäti puuttuu tilanteeseen, kotona isän sana ratkaisee ja poliisi kun isän sana ei riitä. Poliisinkin resurssit on rajalliset ja niinpä suurimpia rikollisia varten tarvitaan armeija.
        Voihan sitä olla naivi ja kuvitella, että tulipalot loppuu kun luovutaan palokunnista ja sodat kun luovutaan armeijoista mutta seurauksena onkin aina vain enemmän tuhoa.

        Höpö höpö. Itse asiassa olet hyvä esimerkki tyhjäpäisestä militaristista joka saattaa jopa harhaisuudessaan uskoa omia juttuja jotka tietenkin pohjautuvat toisten tyhjäpäiden näkemyksiin. Mutta miten se olikaan sen armeijan suosion laita jos pakollinen asevelvollisuus poistettaisiin? Eihan sinne menisi kuin muutama kaltaisesi nahkapää. Eli ne joille sopiva paikka on armeija, vankila tai mielisairaala.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1355
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      71
      1241
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe