demokratia vale!

diktaduuriko

Demokratia on enemmistö diktaduuria. Jos puolue saa vaikka vain yhden paikan enemmän, kuin muut? Pääsee sanelemaan hallitusohjelman. Viimeksi Jykä. Joka painaa jeesnappia EU- tukipaketeille, saa ryömiä hallitukseen. Vasut, demarit käänsi takkinsa ja petti äänestäjänsä ja ryömi viimeksi halitukseen. Persut ei.

17

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • demokratiaa

      Ek- vaalit ja systeemi ei muutenkaan ole edes nähnyt demokratiaa. Demokratia toteutuisi jos vain eniten ääniä saaneet valittaisi, nyt ääniharavat vetävät eduskuntaan nollapollia. Sitten on vielä vaalihäiriköt kuten Väyrynen, tuollaisen venkoilijan äänet pitäisi vain hylätä, eikä lykätä ek:aan tyyppiä jota sinne ei ole
      äänestetty. Pitäis muutenkin saada ns.edustajat ruotuun, jos kesken kautta lopetat
      puolue menettää paikkansa

      • fffdsfsa

        Suomi tarvitsee vaalijärjestelmän muutoksen se joka sai eniten ääniä se valittakoon . Pois suhteellisesta vaalijärjestelmästä suosii suuria!!


    • kansasta

      Tarvitaanko Hakkaraisia? Onko osa kansasta niin kurjaa? Eduskunta piti olla leikkaus kansasta?

      • edustajat

        Ihan yhtä paljon Hakkaraisia kuin Stubbeja, Niinistöjä tai Rinteitä


      • valaise
        edustajat kirjoitti:

        Ihan yhtä paljon Hakkaraisia kuin Stubbeja, Niinistöjä tai Rinteitä

        Mikä käyttö Hakkaraisella? Lähetyksiä moottoripyöräjenkitiloista? Ryyppäjäisiä eduskunnan portailla. Kuka hoitaisi hommia?


      • valaisensitte
        valaise kirjoitti:

        Mikä käyttö Hakkaraisella? Lähetyksiä moottoripyöräjenkitiloista? Ryyppäjäisiä eduskunnan portailla. Kuka hoitaisi hommia?

        Niinpä kuka hoitasi hommia ek:ssa...vihreetkö?????? kokoomus????????? demarit??????? vasemmistoliitto???????????????????? Viime kaudella ei saatu tehtyä kuin homoliittolaki...taitaakin bileet olla setan tiloissa


    • otan-osaa

      "Vasut, demarit käänsi takkinsa ja petti äänestäjänsä ja ryömi viimeksi halitukseen. Persut ei."

      Noh, nyt saat lohtua, persut käänsi takkinsa käytännössä kaikessa ja on hallituksessa.

      • tahdonvaltaa

        Vallanhimo on puoluekannasta riippumatta kaikkien ainoa intressi


    • temokraatti

      Suomessa on kyllä vähemmistövalta - noin 300 000 ihmistä on puolueiden jäseniä noin 4,3 miljoonasta äänestysikäisestä eli noin 7 prosenttia kansasta ja silti tämä vähemmistö asettaa ehdokkaat vaaleihin.

      Nämäkin ehdokkaat tulevat pääsemään listoille vieläkin pienemmän piirin valitsemina ja näistä siis pitäisi valita "demokratian" sääntöjen mukaan ehdokas, jolle antaa äänensä.

      Siis lähtökohta on, että muutama prosentti päättää ketä tulee äänestää ja äänestyksen 65 äänestysprosentin jälkeen voiton saanut puolue muodostaa hallituksen muiden puolueiden kanssa tavoitteena "enemmistöhallitus" eli yli 50 prosentin kannatus.

      Jos ajatellaan, että hallituksella on noin 60 prosentin kannatus annetuista äänistä niin hallitus muodostetaan vajaalla 40 prosentilla annetuista äänistä ja neljäsosalla potentiaalisista äänistä.

      Neljäsosa on siis nykytermilogian mukaan enemmistö ja saa valtuudet jatkaa omaa etuuksien kahmimista valtion köyhtyessä edelleen.

      No briteissä "demokratian" tila on huonompi, sillä konservatiivit saivat enemmistön 25 prosentin ääniosuudella ja voivat muodostaa hallituksen piittaamatta muista.

      On sinänsä irvokasta kutsua länsimaista järjestelmää "demokraattiseksi" vaikka jokainen näkee sen puutteet - itseasiassa meitä hallinnoidaan muutaman prosentin päätöksillä - vaalit ovat vain kumileimasin "oikeuttamaan" tulevat toimet.

    • hyväjykä

      Käteistä siteeraten "Kansa äänesti väärin" yli 18% äänesti kokoomusta ja varmisti, ettei mikään muutu. Ahon ja Viinasen yhteistyö aikanaan näytti mitä kokkarit ja kepu
      saa yhdessä aikaan; kurjuutta, enemmän kurjuutta ja vielä kurjuutta

    • Opserver

      Hahhah! Omituinen avaus demokratiasta. Asuuko kirjoittaja Suomessa vai Moskovassa? Veikkaan Moskovaa. :)

      • Fennosälli

        Ketä veikkaat moskovalaiseksi opserver (Tukholmastako?) ? Putinin venäjä tai Stubbin Suomi ovat samaa tasoa..kaukana demokratiasta


    • nuijana

      Opserver ei täyspäinen, sen pitää sitä todistella usein. Kyllä me jo tiedetään, että lopeta nuija!

    • 853

      Demokratia On luotu mahdollisuuteen ostaa valtaa. Kuninkailla katsokaas oli yksinvaltius suhteessa järjestelmään aatelisten tuella. Rahamiehet syrjäyttivät monarkistit Ja loivat järjestelmän, joka luo valtiosta markkinavoimien huoran.

    • mihinhävisidemokratia

      EI mikään muuttunut vaikka Perussuomalaiset hallitukseen pääsivät.Työttömien ja köyhienasialla oleminen unohtui heti kärkeen. Perussuomalaiset joita äänestettiin on yhä hallituksessa ja jos en väärin muista maahan muuttoja Eu kriittisyys oli heidän vaaliteemojaan. Eu kriittisyys ei oel senkummemmin näkynyt hallitus politiikassasaati maahan muuto kriittisyys.Pakolais aalto tuli eikä se tue näkemystä että heidän hallituksessa istumisella olisi ollut merkitystä tuonsuhteen.

      Tätä nykyä jos tarkastelee jytkyn valossa demokratian kautta vaikuttaamista voi lähinnä todeta ,että valtaan päästään manipuloimalla ja tuon jälkeen kun asema on saavutettu unohdetaan luvatut asiat ja toteutetaan sitä politiikkaa joka tulee vaateena lobbareiden tahota .

      Eli oletetettavasti virkamieskunta ja elinkeinoelämä pääsevät vaikuttamaan tavoin, joka vei demokratialta perustan .Näkemykseni mukaisesti vallitsevasta tilanteesta hyötyvät niin elinkeino elämän edustajat jotta kokoomuksen kannattajat . Rahan valta on kävellyt demokratian yli ja näin ollen demokratia on menettänyt merkityksensä kansantahdon mittarina ja demokratian toteutus välineenä.

      Demokratiassa tulisi näkyä päätöksenteossa äänijakaumien mukainen kansan tahto,miten asioisat päätetään ja millaiseen suuntaan maata viedään .Nyt ei voi hyvällä tahdollakaan sanoa tapahtuvan näin . Enneminkin näyttää siltä ,että äänestää ketä tahansa ei sillä ole mitään merkitystä päätöksenteon kannalta.

    • uudetvaalit

      Eipä se tuo Demokraattisten vaalien tulos näy Pe§russuomalaistenkaan osalta päätöksenteossa . Se on melko huonosti kun koko puolue ei ole hallituksessaa vaikuttamassa vaan joku muutama häppinen jolle on ääniä annettu. Melko huolestuttava tilanne,kun hallitukksessa ollessa voi perutaa puolueen ja ottaa vallan puolueelta jota on äänestetty ,siirtäen tuo vlta juuri perutetulle puolueelle jota ei ole demokrattisesti edes äänestetty.

      Jokseenkin kyseenalaistaa koko demokrattisen järjestelmän ja sen ovoiko vaalien kautta ylipäätänsä enää vaikutta vai vaikuttaako tässä maassa lobbarit enemmän kuin kansa valitsemiensa edustajien kautta.

      Huolestuttavin piirre tuopllaisessa vallan siirrossa on ,että se nostaa esiin kysymyksen, siitä etä mikä takaa että ne muutamat henkilöt jotka tuolla tavoin pääsevät vallan kahvaan eivät myy asemasta valtaa ja tuota kautta tarkoituksen mukaisesti omaa etua vastaanm "myy" valtaa ja mahdollista demokratian syrjäyttämistä asemaans vastaan. Asetelma on erittäin kyseenalainen sillä tuollaisen toimen kautta on vastaisuudessa mahdollisuus estää demokratia toteutumasta ja siksi tilanne tulisi punnita uudelleen peruinpohjin ja kaikesta huolimatta hajoitettava hallitus jajärjestettävä uudet vaalit ,että toimitavasta ei tule tapa ja siitä muodostu vaara demokratialle..

    • Demokratiahyvä

      Perustuslaki estää mitään pientä enemmistöä muuttamasta maamme tärkeitä lakeja ilman vähemmistön myötävaikutusta.
      Suomen järjestelmä on demokraattisempi kuin monin paikoin käytössä olevat järjestelmät.
      Lyhyesti sanottuna, Suomi on hyvin demokraattinen maa !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      95
      2555
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2213
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1917
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1661
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1635
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1616
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1578
    8. 76
      1484
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      112
      1397
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe