korkea verenpaine, oireet AUTTAKAA

linnea_11

Olen 44- vuotias nainen jolla ylipainoa, tupakoin. Minulla on ollut nyt verenpaine koholla ja varsinkin aamuisin se on 154/103 luokkaa ja syke 98 eli tämä on otettu aina heti herättyäni joten en ole liikkunut mihinkään. Hieman paineet laskee ja pulssi päivällä mutta korkeat ne ovat mutta lääkärit eivät ota mitään kantaa, sanovat vain että seurataan. Miten teillä oireileeko korkeat verenpaineet mitenkään ja myös tuo korkea pulssi ?. Minulla päässä jyskyttää heti kun nousen ylös aamulla ja on tosi inhottava olo...sairastan myös paniikkihäiriötä.

11

2226

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lääkeongelmia

      Laitan tämän linkin jonka itse sain tähän luettavaksesi jos tästä löytyisi apua: http://personal.inet.fi/koti/remeli/verenpaine.htm
      Kannattaa varata aika verenpainehoitajalle ja käydä hänen vastaanotollaan säännöllisesti. Minulle verenpainehoitaja teki riskitestit joilla arvioitiin lääkehoidon tarpellisuutta ja sitä kautta sain aja lääkärille.

    • 156891

      Kannattaisiko lopettaa tupakointi ja laihduttaa? Saat todennäköisesti aivoinfarktin muuten jossain vaiheessa ja halvaannut loppuelämäksesi.

    • Paineet

      Tuo alapaine on ehdottomasti aivan liian koholla, tähän on saatavilla
      tehokkaita lääkkeitä. Tilaa itsellesi aika lääkärille ja jatkossa jatkuva
      seuranta.
      Kannattaa hankkia oma verenpainemittari, kunnollisen hinta on 100€ molem-
      minpuolin. Itseseurannalla saat piennemmät arvot kuin vastaanotolla koska
      siellä jännität mittausta. Muista ennen mittausta istua paikallasi vähintään
      15min. Kyllä vaivaan tehokas apu löytyy, itse aloin syödä pillereitä 40 vuoti-
      aana. Tuo tupakki ei sinänsä poltettaessa painetta nosta mutta vaurioittaa
      muuten verisuoniasi.

    • uusavuttomille

      Kuka hullu syö korkeaan verenpaineeseen lääkkeitä?! Aivan oma vika jos tupakoi ja on vielä ylipainoinenkin. Ei siihen mitkään lääkkeet auta, sen sijaan edesauttavat ennenaikaista kuolemaa. Lääkkeet ovat myrkkyä elimistölle.

    • terveyttä

      Kyllä se on niin että juuri verenpainelääkkeet auttaa, laihduttaa sitten kun saa tasapainoon itsensä, ehdottomasti tarviit lääkkeet.
      Tyhjä se on alkaa moittia kun ei tiedä sen enenpää tilanteistä, toiset polttaa kun korsteenit ja ei paineet nouse, hyvä olisi tietenkin tupakkaa poistaa päiväjärjestyksestä, mutta sekin käy vissiin vähitellen. Itse en polta. Mutta äitini poltti ja hänellä oli verenpaine korkealla ja eipä uskonut lääkäreitä eikä syönyt lääkkeitaan, "kun ei tarvinnut", tätä meni vuosikaudet kunnes tuli sydänkohtaus ja samalla päästä löytyi tulppia ja ties mitä. Eli sen jälkeen kuukauden, olisi muuten ollut hoidettavissa vaan ei apu kelvannut.
      Mene hyvä ihminen lääkäriin, niin saat asiasi tasapainoon.
      terv Lähimmäinen.

    • 300kiloinenhikoilevasika

      TOSI ÄIJÄN/AKAN ELÄMÄÄ!!!

      Näin nostat verenpainettasi ja aiheutat itsellesi paitsi henkistä myös fyysistä pahoinvointia:

      - muista aamutupakka, iltatupakka, safkatupakka ja muutenvaantupakka sekä mikätahansatupakka. Ja jos et muuta keksi, niin pistä tupakka huuleen.
      - muista olla huolissasi terveydentilastasi, mutta älä tee sen eteen mitään, sillä saatat alkaa voimaan hyvin!
      - muista myös huonot yöunet. Se varmistaa myös aamupahoinvoinnin, sekä toistuvat päänsäryt.
      - mene nukkumaan... no silloin kun huvittaa. Klo 03:00 ei ole vielä mitään. Ehtii vielä kattoa leffan ja popsimaan pussin sipsejä. Ja muista käydä imasemassa nortti, ennen kuin ehdit nukahtamaan.
      - muista nukahtaa pää käsinojalla! Tai muuten vain kroppa solmussa.
      - ÄLÄ syö aamupalaa! Saatat saada hyviä ravintoaineita. Sen sijaan ota kuppi kahvia, munkki ja sen päälle nortti, tai kaksi.
      - muista hoitaa päivän askareet aina myöhässä!
      - ja jos unohdit eilen hoitaa jonkin asian, unohda se myös tänään. Huomenna stressi on moninkertainen.
      - lounaalla heitä kaikki kasvikset yms. jäteastiaan. Syö vain hyvin maustettu lihaköntti. Mielellään savustettu ja roimasti suolattu.
      - älä juo vettä! Juo kossua! Tai ölttä! Tai EeÄssää! Vesi on junttien juomaa!
      - kun päivällä tulee nälkä, niin sammuta se nopeasti Marsilla, tai Tuplalla! Tai juustonaksuilla ja ruokajuomaksi kokista. No, tai sitä eeässää!
      - jos alkaa masentaa, niin vetäse lohtusavut. Tai vetäse putkeen pari norttia! Kylä lähtee! Ja muista myös lohtumätöt! Kunnon megahamppari ja säkki ranskalaisia tekee gutaa.
      - kaupassa katsele vesi kielellä kyljyksiä ja muita herkkuja. Eikun pakettiin! Kassoille mennessäsi ota kilo kunnon tuhtia suolaa!
      - illalla ennen nukkumaan menoa mahtuu vielä vähän eilisiä kyljyksiä. Ja päälle pari ölttä!
      - huomenna on taas uusi eilinen!

      Jos ei verenpaine ole vähintään 180/110, niin vielä on varaa huonontaa syömistä ja nukkumista. Ja muista liikkua mahdollisimman vähän!

    • Kohtalotoverreita

      Kannattaa tutkia myös uniapnea. Minulla ollut samanlaisia oireita. Verenpaine ja paniikkihäiriö. Todettiin uniapnea. CPAP - laite laski ainakin paineita. Paniikkia ei juurikaan.

    • kotihoitokunniaan

      Joskus seurataan sen vuoksi, että yksinomaan elämäntilannetekijät voivat nostaa paineen. Esim. työterveydessä olisi määrätty perusterveelle miehelle verenpainelääkkeet - kunnes joku keksi, että miehellä on työssä tressiä ja kotona yöt huutava vauva. Kun työtilanne tasoittui ja vauva kasvoi, alenivat paineetkin. Täytyy huomioida kokonaisuus.

      Eiköhän useimmat mielenterveyshäiriöt itsessään lisää sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksia. Kun ihminen on muutenkin herkkä ja hauras ja reagoi poikkeuksellisesti kaikkiin ympäristön stressitilanteisiin, niin elimistö on jatkuvassa stressihormonikylvyssä. Mikä voi koitua kuolemaksi.

      Itse olen normaalipainoinen, enkä polta. Joissain elämäntilanteissa verenpaineet ovat olleet koholla, mutta niihin ei ole kiinnitetty mitään huomiota (nimenomaan psyykendiagnoosien vuoksi). Myös pulssitaso oli jatkuvasti hyvin korkea silloinkin, kun paineet olivat ok. Pelkkä korkea pulssitaso itsessään on sydän- ja verisuonitautien riskitekijä. Itse aloin hoitaa pulssia lisäämällä liikuntaa. Ainakin olo on parempi.

      Olisiko mitenkään mahdollista kartoittaa ruokavaliota, ja tehdä siinä vähittäistä siivousta? Laihtumiseen voi riittää suhteellisen pienetkin toimenpiteet. Kuten annoskokojen pienennys. Ei tarvitse ryhtyä kaalikeittokuurille.

      Omasta mielestäni tupakkaan pätee sama kuin alkoholiin: Kun ihminen tarkoituksella tekee itseään vahingoittavaa toimintaa on se ihan sama kuin hidas itsemurha. Miksi pitäisi määrätä verenpainelääkkeitä, jos ihminen ei itse osoita mitään kiinnostusta omia elämäntapojaan kohtaan?

    • kakkepoika

      отец должен принимать регулярное измерение артериального давления , и результаты должны быть отмечены в памяти , например . карту артериального давления , так что врач делает изображение более долгосрочные уровни кровяного давления . Получение электронного дома измерительного прибора рекомендуется . мониторинг артериального давления важно , чтобы измерения надежны . Человек , измерения , принятые в срочном порядке не могут сделать выводы. Надежные результаты получены четыре двойных измерений, выполненных на другой день в

    • gdhj

      Painonpudotus auttaa kaikkiin sairauksiin ja varsinkin verenpaineeseen. Vuosi sitten verenpaineeni oli jatkuvasti 140-150/85-95 ja nyt vuoden painonpudotuksen jälkeen 117-125/65-75. Lääkkeitä en ole syönyt koskaan vaivaan, mutta ne olisivat olleet seuraavana vuorossa, mutta nyt ei tarvitse hankkia niitäkään.

      Aineenvaihdunta kuntoon ja liikakilot alas sekä lisää liikuntaa, ovat ne keinot, joilla useimmat sairaudet pysyvät poissa. Valitettavasti se vaatii vaan paljon itsekuria ja pitkäjännitteisyyttä, siis elämäntapojen muutosta, ei mitään laihdutuskuureja ja sitten taas lihomista.

    • elämäntapamuutos

      Liikuntaa ainakin 30 min. kolme neljä kertaa viikossa, niin paljon että hegästyy hieman. Ala puodottamaan painoa ja syö terveellisemmin. Tupakasta kannattaisi päästä eroon tai alussa ainakin vähentää merkittävästi. Suolaa vähemmän, ei laktistia. Näillä eväillä saata välttää lääkityksen ja monta muuta sairautta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      116
      9373
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2770
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      155
      2529
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1776
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      12
      1578
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      8
      1366
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe