Mikä on elämän tarkoitus

Opettaja-hukassa

Tervehdys! Olemme pitämässä esitelmää uskonnon tunnilla ja tarjoamme Suomi24:lle mahdollisuuden osallistua. Mikä on elämän tarkoitus?

27

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ghjjj

      Allekirjoitan tämän.

      Me emme ole täällä viihtymässä ja oleilemassa, sanoo kirjailija Jari Ehrnrooth. Meidän tehtävänä on tulla paremmiksi ihmisiksi ja kasvattaa lapsistamme – omista ja muiden – meitä parempia ihmisiä. Hyvinvoinnin, kokemusten ja onnen tavoittelu ei riitä elämän tarkoitukseksi.

    • vituton

      ymmärtää olevansa Jumala ja rakastua itseensä

    • Elää_Isässä_Jumalassa

      Elää Pojassa Jeesuksessa ja Totuuden Hengessä

      • ynjevi

    • Tärkeintä_rakkaus

      Koska Jumala Jeesuksessa rakastaa meitä niin myös meidän tulee rakastaa Jeesusta ja lähimmäisiämme opetuksensa mukaan. Tässä on elämän tärkein asia eli hyvän hedelmän tuottaminen.

      • katekismus

        Muista sitten oikein rakastaa että et joudu helvettiin ikuisiksi ajoiksi kidutettavaksi.


    • T.S. Extra tänään Timo Airaksinen. >>>se, että työt (opiskelu tai jopa työttömyysjakso) sujuvat hyvin, rakkauselämä on kunnossa , ruoka menee läpihyvässä järjestyksessä ja joku kutsuu luennoimaaan<<< Onnea vaiko mielihyvää - en tiedä.

      Merkillistä mutta tietysti sallittavaa tarjota jeesuksia , jumaluuksia ja uskontoja joka paikkaan kuten tässäkin pari kirjoittajaa ehdottaa. En pilkkaa uskovaisia vaan heidän uskontoaan johon he luultavasti uskovat.
      Tietoa meillä on nykyisin yllin kyllin mutta mihin olemme kadottaneet viisauden.?

    • Kaiken maailmassa olevan voi testata seuraavalla yksinkertaisella tavalla: ”Mikä tarkoitus sillä on?” Vastaus tekee siitä sen, mitä se merkitsee sinulle. Itsessään sillä ei ole mitään tarkoitusta, mutta sinä voit tehdä sen todelliseksi palvelemasi päämäärän mukaisesti. Täällä maan päällä sinä olet vain väline sen rinnalla. Jumala on sekä Välineet että Päämäärä. Taivaassa välineet ja päämäärä ovat yhtä ja yhtä Hänen kanssaan. Tällainen on todellisen luomisen tila, jota ei löydy ajasta vaan ikuisuudesta. Se ei ole selitettävissä kenellekään täällä olevalle. Ei myöskään ole olemassa mitään mahdollisuutta oppia, mitä nämä olosuhteet tarkoittavat. Vasta kun olet edennyt opitusta Annettuun, vasta kun valmistat uudelleen pyhän kodin luomuksillesi, se ymmärretään. T-24.VII.6 Ihmeiden Oppikurssi

      Viktor E Frankl sanoi samasta asiasta. Ihmisen on löydettävä elämälleen tarkoitus.

      Tarkoitus on ainoa valinta minkä voimme tehdä. Joka hetki valitsemme. Ajan eli kokemuksen myötä tulemme yhä tietoisemmiksi mitä olemme valinneet.

      • Opiskeluvaiheessa asioilla on se tarkoitus jonka opiskelija asialle antaa.

        Kun elää todeksi että kaikki on jo Annettu opiskelu loppuu ja siirtyy elämänsä "sivusta katsojaksi" Lyhyesti sanottuna silloin on antanut anteeksi itselleen ajatuksensa maailmasta. Silloin elää maailmassa mutta ei maailmasta, päästää irti vaatimuksestansa millainen maailman pitäisi olla. Ei Jeesuskaan sanonut tulleensa korjaamaan maailma ei muuttamaan maailman lakeja hän opetti käsitystä uudesta valtakunnasta.


    • Ogei

      Elämän tarkoitus on rakentaa toimiva yhteiskunta, pitää se pystyssä ja jatkaa sukua tekemällä lapsia.

    • näinmietin

      Joskus elämän tarkoitus kirkastuu vasta ihmisen kuoltua. Näin kävi tutulleni. Vasta, kun hän kuoli oivalsin, että hänen tarkoituksensa oli synnyttää ja kasvattaa ainoa lapsi niin hyvin kuin pystyi.
      Tarkoituksen ei tarvitse olla suuri. Jos elää elämänsä itselleen rehellisesti ja itseä, muita ihmisiä, luontoa ja eläimiä kunnioittaen voi jo olla ylpeä saavutuksistaan.

    • 12_13

      Rakkaus.

      • Hölynpölyäseon

        Tällä sanalla ja asialla on harhautettu niin pahasti niin moni, että kommentoijan lienee alaikäinen. Aikuinen ihminen ei sano noin tai jos sanoo, niin on elänyt lasipullossa pumpulipilven hötössä eikä tiedä maailmasta ympärillään yhtikäs mitään.


    • huhyhjvj

      Olla onnellinen.

    • Käsittääkseni elämällä biologisena ilmiönä ei ole nähtävissä mitään tarkoitusta missään teleologisessa mielessä, vaan se on vain samanlainen kausaalinen ilmiö kuin elottomankin maailman ilmiöt. Myöskään elämällä ihmisen tapauksessa "eläjän kokemuksena tai tarinana" ei ole syytä katsoa olevan mitään automaattista tarkoitusta, vaikkakin sellaisen voi määrätä tai valita kullekin eläjälle toiset eläjät tai eläjä itse.

    • Blogin_kirjoittaja

      Tästä aiheesta olen kirjoittanut omakohtaisen, laajan pohdinnan blogissani, joka on vapaasti käytettävissä: http://ytimeen.blogspot.fi/

      • Vilkaisin blogiasi mutt ei tollaist jaksa oikein loppuun asti...

        "Ihan kuin olisin ollut täys tampio ja kuulunut johonkin aivan muuhun laitokseen."

        Jeps. Tässä osuit oikeaan :) Blogissa mainitsemasi e (Neperin luku) on kyll melko ammentavasti selitetty wiki:ssä.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Neperin_luku

        Jos et ymmärä niin et :)


    • Ajatusmukana99

      Elämän tarkoituksen yksi alue ja tärkeä on edustaa itsenäisesti niitä arvoja jotka itselle on tärkeitä omassa elämässä. Tällä tarkoitan kaikkia ihmisiä.

    • NäinOnAsiat

      Jokainen ihminen luo elämälleen tarkoituksen. Tarkoitus voi perustua vanhoihin opetuksiin kunte uskonnolliset kirjat, tai se voi perustua ymmärrykseen omasta rajallisuudesta ja kuolevaisuudesta. Jotkut eivät välitä kuin itsestään (luen tähän luokkaan monet uksovat).
      Ei ole olemassa absoluuttisesti oikeaqa tai väärää elämän tarkoitusta, loppujen lopuksi jokaiselle on tärkeintä tulla onnelliseksi, erittää dopamiinia ja kokea täten ilon tunnetta. tähän pääseminen vaatii eri ihmisiltä eri asioita.

    • eipahalle

      Jokaisen kannattaisi löytää itselle elämänsä tarkoitus itsenäisesti.
      Kuvittelisin että on kaksi selkeää aluetta kuten uskonto ja uskonnoton jotka ovat vastakkaiset toisilleen. Löytyisikö toiselta alueelta itselle sopivaa.
      Jokainen tietää mikä on lopputulos kummassakin vaihtoehdossa.
      Tärkeää on se että on rehellinen itselle valitessa oman tarkoituksen ei siis muille. Jos valinta menee pieleen sitä voi korjata.

    • life_is_meaningles

      Elämän tarkoitus on elämä itse. Synnyt, kasvat, kehityt, opiskelet, hankit työn, harrastat, perustat perheen, teet mukavia asioita, matkustelet, hankit kokemuksia, biletät, viihdyt, rakennat... otat elämän sellaisena kuin se sulle tulee, tai miten sen itsellesi rakennat.

      Kun elämän tarkoitusta alkaa pohtimaan, elämä menettää vähitellen tarkoituksensa. Tilalle tulee paljon kysymyksiä, ihmettelyä, oudoksumista. Kun perehdyt elämän saloihin, mitä tiede sanoo ja mitä uskonto sanoo, joudut alueelle, josta ei ole enää paluuta. Mitä enemmän maailmankaikkeudesta, luonnosta, elämästä ja ihmisestä tiedät, sitä monimutkaisempaa mysteeriä tutkit ja yrität ratkoa. Vähitellen elämän synty, kasvit, eläimet, ihmiset, elämän tyylit, elämän pituus, aurinko, tähdet, maailmankaikkeus jne alkaa tuntua luonnottomalta, liian suurelta asialta ihmismielen ymmärtää. Siksi elämä kannattaa pitää yksinkertaisena maallisena vaelluksena, ilman syvempiä perehtymisiä. Silloin elämällä on luonnollinen tarkoitus, jota et pue analyyseiksi tai määritelmiksi.

    • Mormonimies

      Olemme saaneet ilmoituksia elämän tarkoituksesta. Kallisarvoisessa helmessä sanotaan Jumalan työn tarkoituksesta:
      Mooses 1:39
      39 Sillä katso, tämä on minun työni ja kirkkauteni — ihmisen kuolemattomuuden ja iankaikkisen elämän toteuttaminen.

      Mormonin kirja, 2. Nefi 2
      25 Aadam lankesi, jotta ihmisiä voisi olla, ja ihmiset ovat, jotta heillä voisi olla ilo.

      Jeesus Kristus on palauttanut kirkkonsa luopumuksen ajan jälkeen. Palautukseen voi tutustua tästä:
      www.mormonit.fi

    • Epäjumalienkieltäjä

      Ensimmäinen kysymys: miksi elämällä pitäisi olla joku ennalta määrätty tarkoitus? Tekisikö se elämästä jotenkin parempaa? Esimerkiksi oluthiivalla tai tarha-minkillä on elämässään ennalta määrätty tarkoitus, mutta noiden itsensä kannalta se tuskin tekee niiden elämästä parempaa tai täydenpää?

      Pitää erottaa tarkoitus ja merkitys. Jokaisen elämällä voi olla ja toivottavasti on merkitys tuolle eläjälle itselleen. Tuo merkitys voi syntyä monista asioista, mutta on aina sisäsyntyistä. Elämällä on merkitys, jos eläjä elämänsä merkitykselliseksi kokee.

      Summa summarum: elämälläsi ei ole tarkoitusta, mutta sillä on se merkitys, jonka sille annat tai jonka sillä koet olevan.

      • Totuudellisesti

        Tämä oli hyvä mutta täsmentäisin sitä omalla näkemykselläni: elämän tarkoitus löytyy (hiivan ja minkin lisäksi) myös ihmiselle elämällä ja etsimällä omaa merkitystään tässä kaaoksessa.

        Jostain luin että elämän tarkoitus on valmistautua / valmentautua kuolemaan ja se on sillä lailla varsin hyvä tarkoitus, että hyvä elämä tuottaa myös hyvän kuoleman.


    • Jumala on rakkaus ja rakkaus vaatii aina kohteen. Ihmisen elämän tarkoitus on olla Jumalan rakkauden kohteena. Kaikki muu, minkä Jumala on luonut, on luotu palvelemaan ihmistä.
      Koko Jumalan luomistyö tähtäsi yhteen päämäärään: Ihmisen luomiseen. Siksi kaikki muu luotiin ensin ja ihminen viimeiseksi.

      • Epäjumalienkieltäjä

        Kun uskovaiset käyttävät mielellään metaforaa meistä ihmisistä "Jumalan lapsina", niin kysyisin tarkentavan kysymyksen suhtautumisesta omiin lapsiin:

        Onko sinun lastesi ansaittava sinun rakkautesi heitä kohtaan?


    • Aikahyvinsanottu

      " Elämän tarkoitus on se, että kasvaisimme ihmisinä siihen mittaan, mihin pystymme. " (Keramiikkataiteilija Pirjo Kallio / Kari Uusikylä; Naislahjakkuus)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      7839
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4482
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      27
      2188
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2099
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1915
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1765
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1726
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1669
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe