Kaapeliohjauksen kiinnitys moottoriin

Nivelpallo

Kaapeliohjaus moottoriin, jossa ei ole rikiputken läpi menevää ohjausta, vaan kaapeli pitää kiinnittää moottorin kiinnitysrautaan. Minkälainen välikappale siinä pitää olla? Jotkut puhuu pallonivelestä https://www.marineparts.fi/venetarvikkeet/venevarustus/vv-ohjaus-ja-hallinta/hallinta-ja-saatokaapelit/pallonivel-3300c-pre31799/ , mutta eihän tuota saa kiinni kaapeliin, jonka pää on tällainen eli litteä jonka keskellä reikä: http://www.fantoy.fi/media/catalog/product/cache/2/image/650x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/m/6/m66.jpg

Kaapelin päähän saisi tällaisen: http://www.navimare.fi/product_details.php?p=721 tai tällaisen: http://thenorfolkbroads.net/forum/uploads/monthly_08_2013/post-195-0-52893500-1376983081.jpg ja mollemmat saisi suoraan kiinni moottorin ohjausrautaan, mutta sitten ei ole palloniveltä ja onnistuuko moottorin kippaus ilman sitä.

Kaapeli tulee moottorikaivon reunan läpi tällaisen läpi, joka joustaa: http://www.mc-scatter.com/vene-osat-kaukohallinta-ohjaus-moottorikaivokiinnike-ohjauskaapelille-multiflex-p-38183.html Riittääkö jousto tuossa että moottorin voi kipata jos ei ole palloniveltä ja kääntyykö kaapeli kuoressaan 90-astetta koko matkalta kun moottoria kippaa, vai rasittaako se turhaan kaapelia?

Minkälainen kappale, jossa on pallonivel, siis pitää olla jonka saa ohjauskaapelin päähän ja moottorin ohjausrautaan.

Moottorihan on seitkytluvun Yamaha 28A ja ohjauskiinnitysrauta tällainen: http://www.ebay.co.uk/itm/NOS-YAMAHA-689-48511-01-00-STEERING-HOOK-BRACKET-25ELG-25LD-25ELHP-/301505807008?hash=item46332582a0

33

9626

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vm41

      Moottorikaivo kiinnitys on ihan "jees" sekä se päätehela riittää, Kaapeli kiertyy tarpeeksi kippausta varten. Palloniveltä varten täytyisi kaapelin päässä olla kierteen johon nivel ruuvataan.

      • Onko_olemassa

        Onko sellaisia kaapeleita olemassa jonka päässä on kierre? Tai kaapelin päähän sellaista kiinnikettä, jonka saa tuohon litteeän päähän jossa on reikä ja kappaleen toisessa päässä on naaraskierre, johon saa pallonivelkappaleen kiinni?


    • vm41

      Onhan niitä sellaisia kaapelinpäitä. Nuo erilaiset nivelvaihtoehdot vain ovat turhan arvokkaita, joten tuo päätehela on vallan riittävän hyvä ratkaisu, mikäli kaapeli on jo hankittu.

    • acegi

      Mene liikkeeseen ja selitä mitä tarvitset,eli tarvitset kappaleen mikä kiinnitetään moottori kaivoon siihen kiinnitetään kaapeli siinä on muovinen pallonivel haarukassa mikä pääsee liikkumaan,sitten se kiinnitys rauta kiinni koneeseen ja siihen kaksi puolinen pallonivel,eli sellainen missä on kierteet molemmissa päissä ja pallonivel välissä,avot siinä kaapeliohjaus.Näytä vaikka tätä kommenttia siellä liikkeessä ne tietää

    • acegi

      Tuliko selväksi,kysy täällä, kattelen aina kun on vapaa aikaa,parhailaankin on, olen veneellä viettämässä pidennettyä viikonloppu vapaata.

      • paskanhaju

        Haistakaa paska


      • Uvihvuhvuhvuhvuhv

        Hyi. Ruma sana. Mutta omaperäinen.


    • Nivelpallo
    • acegi

      Kumpi vain käy.Tarkasti kun mittaa paikan kaapelille niin moottorikaivon läpivienissä riittää pelivara koneen kippaukseen.Laittaisin sen pantamallisen.

    • vm41

      Kalliimmalla tietenkin, se on naapurienkin mielestä hyvinkin karehdittavaa.
      Jos moottori kaukaloon kerran reijän teet, niin et tarvitse mitään erillistä haarukkaa pallon pitelyyn, vaan ne laipat, joiden väliin pallo puristetaan, tällöin reikäkin umpeutuu, mikäli olet tehnyt sopivan.
      Mene nyt vain porailemaan, sekä ruuvailemaan, niin pääsevät muutkin pellet asioimaan.

    • Nivelpallo

      Reikä on valmiina kun siitä on tullut alunperin vaijeriohjauksen vaijeri läpi.

    • acegi

      Halvempihan pantamalli on,ja se haarukka on vaijerin päähän.

    • Nivelpallo

      Mistä "haarukasta" te nyt puhutte?

    • vm41

      Acegilla ei ihan ole sana hallussa, mistä voisi saada jonkinlaisen mielikuvan tehtävästä työstä.
      Näitä kaapelin kiinnitys systeemejä on erilaisia.
      Silloin kun kyseessä on kokoleveä moottorikaivanto, on erilliset metalliset osat jotka peräpeiliin kiinnitetään. Näiden väliin on nailonpallo lukittu siten , että putki jonka läpi kaapeli kulkee, pääsee keinumaan konetta kipatessa, sekä kääntäessä.
      Kaivanto asennukseen on paras, sekä yksinkertaisin keino tuo laippakiinnitys, mikäli kaivannon rakenne on tarpeeksi tukeva.
      Mikäli rakenne ei moista asennusta kestä, kiinnitetään ensimmäisen vaihtoehdon mukaan ja kaukalon läpivientiin asennetaan "haitarisuojakumi" .
      Mistään >ebaysta< ei osia tarvitse etsiä, eikä tilailla, ne löytyvät kyllä täältä kotimaankin liikkeistä.

      • Nivelpallo

        Niin peräpeilikiinnitys on eri asia ja siihen on omanlaisensa peräpeilikiinnike, joka kiinnitetään tietysti... peräpeiliin: http://www.mc-scatter.com/images/webkuvat/LM-C-3.jpg

        Nyt on ollut koko ajan kyse moottorikaivokiinnityksestä, eli moottorikaivon kylkeen asennettavasta kiinnikkeestä: http://www.mc-scatter.com/images/webkuvat/LM-S-1.jpg

        En tiedä kuka tässä sekoitti kaksi eri kiinnitystapaa.

        Tuossa nuo ovat kaikki tavat järjestyksessä rikiputken läpimenevä, peräpeilikiinnitys ja moottorikaivokiinnitys, josta tässä on koko ajan ollut kyse: http://www.navimare.fi/images/ohjauskaapelinmitoitus_iso_1106_f25.jpg

        Tuota "haarukkaa" mitä sillä tarkoitettiin, en vieläkään tajunnut, mutta ei tarvitsekaan.

        "Mistään >ebaysta< ei osia tarvitse etsiä, eikä tilailla, ne löytyvät kyllä täältä kotimaankin liikkeistä."

        Itselleni tuo on kyllä juuri toisin päin. Jos Ebaystä löytyy, niin mistään kotimaan liikkeistä tarvi lähteä metsästämään kiskurihintaan.


        Vielä yksi lisäkysymys: Onko ohjauskaapelin kierremutterin kierre standardi, eli käykö kaikkien kaapeleiden kierremutteri kaikkien moottorikaivokiinnikkeiden putken kierteeseen? Vai pitääkö olla samaa merkkiä?


    • vm41

      On !

      • Anonyymi

        Voi , voi , olen vuoden metsästänyt kuvaa kuinka Suzuki perämoottorin ohjausvaijeri kiinnittyy moottoriin ja veneeseen. Kaupataan sellaista pellinpalaa joka on kantauttu kulmaksi jossa reikää. Pultti jossa mutteri mutta täysin väärään suuntaan. Pultin tilalla pitäisi olla pallonivel jossa haarukka vaijerin litteää päätä varten johon tipautetaan tappi ja cekert lukolla kiinni tai haara sokkalla tai vain rautalanka. Veneeseen vaijeri kiinni sillä hilukasalla jossa pallo liikkuu ja vaijerin suoja pyörii.
        Myytävät osat eivät yksikään sovi ilman sovituskappaleen sovititinta johon tulee muutama muunoskappale . Aivan itsemurha vene siitä tulee kun moisia virittelee.
        Älkää tappaako itseänne.


    • acegi

      Se raudasta taivutettu lenkki tulee vaijerin päähän,ja siitä taas koneen kiinnitys rautaan,kukahan tässä sekoilee.Olen sentään pitkälti yli 20 konetta pultannut perälautaan.pitäis olla selvä homma jo.Kuvissa oli kaikki tarpeellinen.

      • Nivelpallo

        Sinä. Aloit höpöttämään jostain haarukasta ja perälaudasta, kun koko ajan oli kyse moottorikaivokiinnityksestä. Mutta samapa tuo. Höpöttele vaikka veitsistä ja lusikoista. Tämä homma on kuitakuinkin selvä.


    • acegi

      On lukemisen ymmärrys vaikeuksia näköjään.Viimeisessä viestissä luki koneen kiinnityksestä perälautaan.Olen kyllä puhunut joka viestissä moottorikaivosta.Lue seuraavalla kerralla kahteen kertaan vastaus.

    • Nivelpallo

      Onko noita ohjauskaapeleita muitakin tyyppejä kuin M-58 ja M-66 ja mitä ne tarkoittavat? Entä ohjausrumpu esim. T-67 mitä se tarkoittaa?

      • vm41

        Lopeta ny jo tuo typerä "palloilu", menee naurettavaisuuksiin, Kysy vaikka eukoltasi, voisi olla viisaampi, tai jos ei ole, naapurin akalta sitten.


      • Nivelpallo
        vm41 kirjoitti:

        Lopeta ny jo tuo typerä "palloilu", menee naurettavaisuuksiin, Kysy vaikka eukoltasi, voisi olla viisaampi, tai jos ei ole, naapurin akalta sitten.

        Miksi ei voi vastata jos tietää? Eikö tämä palsta ole juuri sitä varten, että täällä kysytään ja vastataan. Jos ärsyttää niin eihän näitä tarvitse lukea. Mikä nyt niin naurettavuuksiin menee? Jos nuo ovay sinulle itsestään selvää niin minulle ei ole, siksi kyselen.


    • acegi

      Osta rumpu ja kaapeli samaa sarjaa.Paksut on isoihin veneisiin jne.

    • Varmatieto

      Moottoria nyt et saa kääntymään 90 astetta millään hyvä jos 60 astetta onnistuu. Eli kumpikin käy noista ebay heloista mistä täällä oli linkit.

    • hummat

      Mihin ihmeessä tarvitaan 90 asteen kulmaa ?

    • Nivelpallo

      Ei nyt ihan 90 mutta ymmärsitte varmaan pointin, eli että pyöriikö kaapeli kuoressaan koko matkaltaan kun konetta kippaa, ilman että kaapeli pidemmän päälle kärsii

    • vm41

      Mikäs sitä estäisi, eihän se ole silloin kiinni kun peräpäästä.

    • vm41

      Jokos nyt alkaa onnistua ohjauslaitteen asennus ?
      Pitäisi olla nyt melkein kaikki niksit käyty läpi, paitsi rummun asennus, sekä kaapelin pujotus rummulle niin, että kun ratista kääntää oikealle, ei vene kaarra vasemmalle.

    • Anonyymi

      Minulla on moottorikaivon kyljessä putki jonka läpi kaapeli kuorineen menee. Miten kaapelin voi vaihtaa kun putki on ilmeisesti prässätty kaapelin päälle? väänsin kaapelia lukkopihdeillä suuntaan ja putkea toiseen, mutta kaapelin kuori murtuu ennen kuin irtoaa. putken ympärillä läpiviennin kohdalla on muovinen pallo muotoilluiden metallilätkien välissä jotta putki voi sojottaa vaadittaviin suuntiin.

    • Anonyymi

      Katkaisulaikalla, eli kulmahiomkoneeseen 1-2 mm laikka ja siitä vaan. Itsellä jumiutui viime syksyllä. Kaikki osat jotka ei lähde irti, katkaisulaikalla vaan poikki tai paloiksi ja muutamalla kympillä biltemasta uudet hilyt. Jos veneeseen nimenomaan sopivia ei löydy niin halvempi rakentaa koko systeemi uusiksi bilteman osilla ja jatkossa tietää mistä saa varaosat. parin tunnin homma kun asensin uuden rummunkin ratin taakse.

    • Anonyymi

      Totta, kiitos!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6579
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      531
      3770
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      193
      3677
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      173
      2856
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2549
    6. 292
      2327
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1623
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      114
      1530
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1459
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1240
    Aihe