Anorektikon elämä?

MitäAnoreksiaOn

Hei haluaisin kuulla millaista elämää anorektikko elää esim. Ikä, minkä vuoksi anoreksia todettiin, mikä sen mahdollisesti laukaisi, mitä syöt ja kuinka kauan voit olla syömättä, harrastatko, käytkö koulua tai töissä, miten jaksat henkisesti tai fyysisesti, seuraatko pakon omaisesti pro ana blogeja ym. Onko sinulla edeleen ystäviä muualla kuin netissä, haluatko olla ana jostain tietystä syystä tai tavoitteletko sillä jotain, oletko saavuttanut sitä? Oletko yrittänyt parantua..?
Onko kaikki mitä sen myötä koet ja saavutat sen arvoista?

3

981

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aitoanorektikko

      Hei. Sitä aina luulee tietävänsä mitä anorektikon elämä on, pieniä aterioita, liikuntaa ja laiha kroppa.

      Ei ihan niin yksinkertaista.
      Anoreksia on mielensairaus, ei vain tarve laihduttaa. Kyllähän sitä tytöt aina miettii paljon laihduttamista, mutta minä en mieti MITÄÄN muuta. Jokainen liike jonka teen liittyy jotenkin laihduttamiseeni, mietin joka sekunti ruokailujani, ja tuijotan itseäni peilistä lähes taukoamatta. Anorektikon avaruusnäkö (vai miksi sitä kutsuttiin) on viallinen, ja sen takia omaa laihuuttaan ei vain OIKEASTI näe. Siis ihan hallutasolla ollaan (tehty tutkimus). Ei ole siis kyse siitä pikkuteinien "yhyy mä oon läski"- jutusta, vaan anorektikko ei vain pysty hahmottamaan kehoaan.
      Välinpitämättömyys KAIKKEA muuta kohtaan, neuroottiset pakkomielteet ruokailuun liittyviin rituaaleihin, paniikinomainen pelko lihomisesta jnejne.

      Settiin kuuluu myös putoilevat ja haurastuvat hiukset, naurettavan kuiva iho, löysä nahka laihtumisesta, ihmeellinen karvoitus koko kropassa, jatkuva väsymys mutta silti piinaava unettomuus, vainoharhaisuus ja pahimmillaan halluja, selittämättömät raivonpuuskat ja ärtyneisyys (häiritsee sosiaalista elämää jos sitä vielä on), pyörtymiset, emättimen kuivuus (on muuten häiritsevää), voimattomuus jnejne...

      Pahinta tässä on se, ettei sitä itse tajua ennen kuin jo lähtenyt ihan kokonaan lapasesta ja hoitoa ei vain halua vaikka kuinka järjellä tietäisi kuolevansa siihen.

      Tällainen on minun kokemus anoreksiasta jonka kanssa edelleen elän. En käy koulussa enkä töissä koska se häiritsisi projektiani. Ennen olin hyvin sosiaalinen ja aina menossa, nykyään en halua nähdä ketään koska pelkään että koittavat tuputtaa ruokaa. Olen 19v, päivät vietän yksin kämpilläni. En koskaan halunnut anoreksiaa, halusin laihduttaa terveellisellä ruokavaliolla pari kiloa, pian huomasin että peilikuvani vain näytti läskistyvän vaikka vaa'an numero tippui. Luotin silmiini enemmän, kahdessa kuukaudessa 10kg pois, ja edelleen pitää pudottaa...

      Haluaisin parantua, koska mitä iloa laihuudesta on jollei silti koskaan pidä itseään laihana, eikä muiden mielipiteillä väliä kun ei edes omaa sosiaalista elämää? En kuitenkaan uskalla parantua.

      Ps. Ei ole kiva kun koko ajan niin kylmä että tekisi mieli itkeä, eikä siihen auta kuin kuuma kylpy.

      Pps. Roikku-persekään ei ole kiva näky.

    • Hckbcoyf

      12v.
      Laihdutan jotta voisin ratsastaa shetlanninponeilla, joiden painoraja on 30-50kg rakenteesta riippuen.
      Syön yleensä hedelmäsmoothien, salaattia ja kotiruokaa, about 700kcl. Luen pro ana blogeja, koska niistä saa motivaatiota&vinkkejä.
      Mulla on ystäviä, koska oon pystyny salaamaan tän sataprosenttisesti. Se on valehtelua suurelta osaa. Anorektikko(lapsi) jolla on kotona asiat hyvin, valehtelee todella paljon.
      nautin siitä tunteesta, kun joku kantaa mua repparissa ja sanoo "sä oot tosi kevyt" tai "sä oot kevyempi kun viimeks"
      Ja muutenkin mulla on vaan semmonen, et mun pitää olla kaikkia parempi kaikessa. Tuun hirveen kateelliseks, jos joku ei huomioi mua, vaan jotain toista. Siks haluun olla myös kevyin! Mulla menee muuten koulussakin aik hyvin, keskiarvo oli välitodistuksessa 9,3. En kuitenkaan oo ylimielinen.
      Kun on ollu vähän aikaa anorektikko, osaa jo hahmottaa kaloreita.
      Ruokapäiväkirja on tosi kätevä, mut en voi pitää sitä koska pelkään et jään kiinni. Kerran nappasin mun ruokapäiväkirjan mun kamun kädestä just ennen kun se ehti lukea mtn. Siihen se sitten jäi, tuhosin kaikki "todisteet"
      Oon tosi varovainen, oon ollu alusta alkaen, ja siis kukaan ei tiedä tästä mitään.

      Pitää myös suunnitella ihan hitosti kaikki mitä syö, miten liikkuu tms.

      Nautin tästä, vaikka tää on yhtä helvettiä.

      Ps. Anorektikko EI KUUNTLE JÄRKIPUHETTA, menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, on ihan turhaa valistaa kaikista sivuvaikutuksista.

    • Laiheliini231

      Söin tänään:
      Aamupala: puolikas kiivi muki vihreää teetä
      Lounas: tortilla jossa rkl salaattia, rkl jauhenlihaa tomaatinpala, minisuolakurkku, hieman juustoraastetta ja puoli lasia maitoa
      Välipala: -
      Päivällinen: -
      Iltapala: muki vihreää teetä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2910
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2155
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1574
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      71
      1033
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe