S-Pankin sijoitusrahasto ROHKEA

22233322222

Kukahan mahtaa olla sijoittamassa rahoja tuolla, viikko tolkulla pelkkää miinusta. Kun taas varovaisessa ja kohtuullisessa aina reilusti plussalla..!! 6%

10

143

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ahas

      No viikkohan onkin oikea sijoitushorisontti tuon rahaston asiakkaille...

    • Eisepelaajokapelkää

      Ei rahastosta tempaista tuottoja viikossa eikä kahdessa vaan se on pitkän ajan projekti. Oli ne sitten S-pankin tai jonkun muun pankin rahastoja. Sinällään, eiköhän rohkea tarkoita juuri sitä, että vaihtelut ovat suuremmat kuin maltillisessa rahastossa. Voi mennä välillä alaspäin, mutta toisella kertaa rajusti ylöspäin.

    • öjlk

      Kyseessä on osakerahasto. Osakkeiden tuotot eivät ole tasaisia ja vakaita kuten pankkitalletusten tuotot, vaan tuotot vaihtelevat ja erityisesti osakkeiden hetkellinen arvo vaihtelee kovastikin. Jos tuota ei ymmärrä eikä siedä, kannattaa pitää rahat siellä säästötilin puolella.

      Mutta aloittajan ihmetyksessä on kyllä pointtinsa. En minäkään ymmärrä, miksi kukaan laittaisi rahansa tuohon rahastoon... (vaikka onhan se parempi kuin pitää sukanvarressa)

    • Rrohkea

      Rahasto on tuottanut vuodessa 29%, ei hassumpaa.

      • öjlk

        Rahaston viime vuoden suurin sijoitus S&P 500 -indeksi on tuottanut 40 %.

        Rahaston sijoituksissa on kylläkin tapahtunut tämän vuoden puolella suuri muutos: suurimmaksi sijoitukseksi on noussut FIMin (kallis) Eurooppa-rahasto. Viime vuonnahan kolme suurinta oli kaikki jenkkilään (kallis FIM Usa ja 2 kpl halpoja S&P500-indeksi-etf:iä)


    • 392323223

      Oon ehkä aika pihalla näistä mutta jos joku viittis vastata. Eli, jos laitan esim 1000e tonne ja viikon parin sisään se on plussalla 5-6%, otanko rahat heti pihalle vai onko järkevämpää makuuttaa rahoja esim vuos pari? Mitä jos vuoden päästä se on vain prossan voitolla tai allekin??

      • oikea_tapa

        Olet ymmärtänyt rahastosäästämisen ihan väärin.

        Ideana on, että laitat sinne sen 1000 euroa, ja ensi kuussa sitten uudet 1000 euroa ja seuraavassa kuussa taas uudet. Jatkat tätä siihen talonhankintaan/eläkeikään/mihin ikinä säästätkään asti. Ja summa tietenkin sen mukaan, paljonko jää palkasta yli.


      • jklkg

        Kun on pihalla asioista, kannattaa noudattaa alkeistason perussääntöä: Osakkeisiin ja osakerahastoihin laitetaan vain sellaista rahaa,
        - joka on ylimääräistä rahaa, jonka on varaa menettää vaikka kokonaankin ilman että joutuu kerjuulle ja asumaan sillan alla
        - sijoitushorisontti on vähintään 5, mieluummin yli 10 vuotta

        Tästä ohjeistuksesta voi joustaa sitten kun osaamista, tietoa ja ymmärrystä sijoitusasioista on enemmän.

        Tiedetään, vaikuttaa tylsältä. Mutta tehokas sijoittaminen on usein tylsää. Joku 5 % tuoton realisoiminen taas todellisuudessa realisoi pelkkiä kuluja, ja tällöin sijoittaja ei pääse koskaan näkemään 500 % tuottolukuja.


    • Sijoittajakeltanokka

      Tuonne laitetaan minimi kaksi kolme vuotta rahaa kuukausittain ja katellaan tuottoa. Muutaman kuukauden tai vuodenkaan tuottoa ei kannata tuijotella liikaa, ideana on ottaa halvalla laskujen aikaan osuuksia ja nauttia nousuista ja myy muutaman vuoden tai jopa viiden kuluttua kun on tarpeeksi iso potti koossa.

    • Piilosijoittaja

      S-rohkea ei sovi parin vuoden sijoittajille, viisi vuotta ainakin kuukausittain tasaisia pikkusummia laitelleen, jos meinaa kunnon tuotot (ei pikkubonuksia) saada. S-varovainen heti vaan, jos parin kolmen vuoden kuluttua luulee tarvitsevansa. Varovainenkin voi laskea vaikka yhden vuoden aikana reilusti, riippuen maailman menosta, ei ole riskivapaa, tosin kolmessa vuodessa sanoisin varmahko tuotto. Moni varmaan ottanut kohtuullisen, mutta parempi suoraan rohkea hyvin tuotoin jos on aikaa reilusti. Varmistelevalle parempi varovainen, koska kohtalaisen riski ei kovin kaukana rohkeasta nykymaailmassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      574
      3814
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2719
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2114
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1917
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1835
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1770
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1729
    Aihe