Hämeenkadun itäpään onnistunut elävöittäminen

AnriSalmon

Parasta mitä kukaan poliitikko on saanut aikaan on se että Hämeenkadun itäpäähän saadaan lopultakin EU:n kriteerit ja standardit täyttävä skeittirata.

Suuri enemmistö kaupungin asukkaista on toivonut ja odottanut vuosia kunnon skeittirataa jota kaikki kaupunkilaiset voisivat käyttää virkistyäkseen.

Ajatelkaa kuinka esim mummot kuntoutuvat kun pääsevät liikkumaan rullaattorinsa kanssa raneja ylös ja alas. Vastaavasti nuoret äidit ovat tervetulleita lastenvaunujen ja -rattaiden kanssa ranien huumaan. Skeittirata sopii monille yllätyksenä myös kynnys ry:n pyörätuolin käyttäjille. Pyörätuolilla saa todella mainiot vauhdit raneissa. Eikä tämä suinkaan sulje pois longboardien käyttöä – päin vastoin. Longboard on tavallista pidempi, yleensä noin 90-120 senttimetrin mittainen rullalauta. "Lonkkarien" suosio on kasvanut viime vuosien aikana Tampereellakin.

Nämä monipuoliset ranit ja väylät tekevät tästä erinomaisen skeittausradan. Kaikille kaupunkilaisille skeittaus on kiinnostavaa, kun ranit ja väylät edellyttävät monipuolisia ja erilaisia kykyjä. Tällä tulevalla skeittausradalla väylät vaihtelevat niin pituuden, muodon, kasvuston ja mahdollisesti myös korkeuserojen osalta. Itäpäässä on huomioitu myös ympäristön estetiikka erinomaisella tavalla. Kaupungin käyttämät suunnittelijat ovat järjestämässä alueelle myös eri lajien kovatasoisia arvokilpailuja – jopa mm-kisoja.

Skeittiradan lisäksi itäpäähän tullaan sijoittamaan frisbeegolfradan. Frisbeegolf on myös kynnys ry:n laji. Tämä tarkoittaa samalla sitä, että frisbeegolfia pelaavat vammoiltaan, taidoiltaan ja kokemukseltaan eritasoiset pelaajat. Frisbeegolf-kiekko on lentävä esine ja osuessaan ihmisiin tai esineisiin se voi aiheuttaa vahinkoa. Vahinkojen mahdollisuutta ei tietenkään voida täysin sulkea pois, mutta kaupungin johdon erinomaisella suunnittelulla riskit on pystytty täysin minimoimaan. On erittäin tärkeätä, että väylät on onnistuttu suunnittelemaan siten, että alueen muu käyttö ei mitenkään ole vaarantunut ja suunnittelussa on huomioitu kaikki kaupunkilaiset ja koko alueen erilainen käyttö.

Talvella koko itäpää on varattu lumilautailulle, josta vastaa yksityinen yrittäjä. Hämeenkadun itäpää lähialueineen (mm. Tuomiokirkonkatu) on huolellisesti suunniteltu ja viheralueet ovat jo nykyisillään kesä- ja talvitoiminnoillaan maksimikäytössä, kaupunginjohdon lausunnossa todetaan.

Turvallisuus on kaupungin johdon keskeinen vaatimus. Turvallisuusasiat tuodaan selkeästi esille myös alueen käytön kursseilla, liikenneopasteissa ja määräyksissä, joissa kaikenlaiset vaarat kielletään.

Tämän vuoksi kaupunginjohto katsoo myös, ettei näitä kaupunkilaisten uusia toimintamahdollisuuksia ole mahdollista sijoittaa itäpään alueelle poistamatta tai ainakin vähentämättä vakiintuneita olemassa olevia liikkumistoimintoja, kuten autoilua, jalankulkua ja pyöräilyä.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hohhoujaa

      Ihanko käytit tuohon aikaakin.

    • OikeinUpeata

      Unohdit kokonaan koskiradan kanoottikisoja varten? Sekin rakennetaan nyt sinne itäpäähän Hämeenkatua samoilla lämmöillä. Kyllä sitten, kun vielä camping alue (100 telttapaikkaa) Siilinkarin kohdille avataan, niin aktiviteetteja on riittävästi. Mahtuukohan joukkoon enää kävelijöitä lainkaan?

    • itäpääntunneliratikka

      Ja sitten sä heräsit ja huomasit olevasi vieläkin pakkohoidossa??

      • HevonVittuTaas

        Nuku vielä hetkinen, niin asiat kirkastuupi?


    • KallistaPelleilyä

      "Tämän vuoksi kaupunginjohto katsoo myös, ettei näitä kaupunkilaisten uusia toimintamahdollisuuksia ole mahdollista sijoittaa itäpään alueelle poistamatta tai ainakin vähentämättä vakiintuneita olemassa olevia liikkumistoimintoja, kuten autoilua, jalankulkua ja pyöräilyä."


      Tämä onkin juuri parasta "elävöittämistä" Tampereella, kun "autoilua, jalankulkua ja pyöräilyä" rajoitetaan. Näinhän tehdään juuri nyt esim. Keskustorilla - se siitä "elävöittämistä", jota esitellään valkoihoisten lasten leikkikuvilla.

      Todellisuudessa alueella tulee toimimaan maahanmuuttajien jengit ja sen myötä tulee aivan oma "elävöittämisensä" - vrt. Koskikeskus.

      • nextgeneration

        Oiskohan vika yrittäjissä. Innovaatinen yrittäjä näkee mahdollisuuden uudessa ympäristössä. Suurempi uhka on tuleva Ratinan ostoskeskus. Tärkeää olisi saada ostarin tulevat asiakasvirrat tulemaan Hämeenkadulle. Kyllä tämä on kulta lautasella annettu tilaisuus poimia eurot kassaan. Tuhannet autot päivässä lisää täynnä asiakkaita,luuletteko tosissaan ,että ne mahtuvat maanpäällisiin parkki tiloihin. Tehkää katu houkuttelevaksi,älkää läpiajoväyläksi. Ratikka houkuttelee jo sinänsä tulemaan,tarvitaan myös asiansa osaavia yrittäjiä.


      • YrittäkääVisioida
        nextgeneration kirjoitti:

        Oiskohan vika yrittäjissä. Innovaatinen yrittäjä näkee mahdollisuuden uudessa ympäristössä. Suurempi uhka on tuleva Ratinan ostoskeskus. Tärkeää olisi saada ostarin tulevat asiakasvirrat tulemaan Hämeenkadulle. Kyllä tämä on kulta lautasella annettu tilaisuus poimia eurot kassaan. Tuhannet autot päivässä lisää täynnä asiakkaita,luuletteko tosissaan ,että ne mahtuvat maanpäällisiin parkki tiloihin. Tehkää katu houkuttelevaksi,älkää läpiajoväyläksi. Ratikka houkuttelee jo sinänsä tulemaan,tarvitaan myös asiansa osaavia yrittäjiä.

        Ratikka on aivan kivikautinen, koliseva hökötys, jota tampere ei tarvitse lisäämään melua keskustaan. --Koittakaa nyt jo suunnata katse tulevaisuuteen ja sitä kautta sähköbusseihin / rollikoihin, jotka ei vaadi niin isoja investointeja reitteihin, kuten ratikka vaatii..
        Koko ratikka on aivan järjetön hanke jo sen vanhanaikaisuuden vuoksi..


    • juujuujuukos

      Kävelijä\Pyöräilijä vie leivän autoliikkeiltä,kuntosaliyrittäjiltä, bensa-asemilta,autokorjaamo ilta,varaosaliikkeiltä. Lääkäreiltä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      249
      2226
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      82
      1866
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      75
      1555
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      123
      1305
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1180
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1135
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      980
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      891
    Aihe