osuuskaupan touhut

eikepueikälesta

Pitänee taas aloittaa tämän kepumafian mätäpaiseen ruotiminen taas täällä. Oli nimittäin semmosta puppua mitä uus pikkuherra johtaja oli solkannut eiliseen koillissanomaan liittyen kesätyöntekijöiden valintaan. Juttuhan meni näin:

"Pyrimme antamaan nuorille monipuolisesti töitä. Pienen paikkakunnan etu on tietysti se että nuoria oppii tuntemaan.
Pienen paikkakunnan kiroiksi kuitenkin luetaan usein niin sanottu ”suhteilla eteneminen.” Karvonen kertoo, ettei valinnoissa koskaan katsota sokeasti vain sukulaisuussuhteisiin.
– Ainahan nämä valinnat tuottavat spekulaatioita, että onko tuo ja tuo päässyt suhteilla. Meille merkitsee kuitenkin eniten se, millaista hakijan kanssa on työskennellä ja kuinka kiinnostunut hän työnteosta on, Karvonen toteaa."

Että kehtaakin! Oma tytär vielä haastateltuna saman jutun yhteydessä lässyttämässä että sai töitä sen takia että haki "tarpeeksi ajoissa" ja että hakijan pitää "erottua joukosta", olla positiivinen ja oma-aloitteinen. Just joo!! Erottua joukosta = olla johtajan tai vähintään pikkupomon kakara.
Ei sinne suinkaan taaskaan työnteosta kiinnostuneet ja ahkerat ihmiset päässet. Noh, kyllä ne vakituiset työntekijät tulee taas tunteman kesän aikana nahoissaan sen että töihin on otettu tyhmimmät ja laiskimmat. Ei ole työhaluja eikä siksi "työntehot kohillaan". On se kyllä kumma että tuossa puljussa huonoimmat näytöt antaneet palkitaan kesätyöpaikalla. Se on jotain aivan käsittämätöntä.
Tämä Karvonenko se yksin päätti kenet otetaan? Mitähän helkkerin hajua sillä on siitä "millaista hakijan kanssa on työskennellä ja kuinka kiinnostunut hän työnteosta on"? Sieltä hakupaperistakohan se sen selvitti? Oliskohan kannattanut kysellä niiltä jotka tietää? Ketä ne on ne jotka päättää ketä sinne otetaan? Nimet esiin että voin käydä puristelemassa totuuden ja perustelut! Luulivat varmaan että tämä "negatiivissävytteinen kirjoittelu" täällä loppui, mitä älkää unta nähkö. Sitä saa mitä tilaa.

125

3124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eikepueikälesta

      Oho. Mites tänne ei ole tullut yhtään vastausta? Luulis nyt tämän aiheen olevan aivan liekeissä. Onko suut tukittu, häh? Vai ovatko kaikki samaa kepu/lestamafiaa, mitäh?

      • nähtyon

        Vuosikymmeniä tämä homma toiminut. Ei siis mitään yllättävää. Palvelua osuuskaupan puljuista en ole koskaan saanut vaikka kysytty on.. joten oisko jo vuosia kun sinne rahani viimeksi jättänyt :) eikä harmita, cittarista saan Palvelua!


      • lisäetu

        Olisko lisäetu jos on lesta?


    • kmolainen_nuori

      kuusamossahan työn saanti riippuu 90% suhteista ja loput oma-alotteisuudesta ja ehkä tuurillekkin voisi pari prossaa mahista antaa..

    • lämpsänkyläntie

      on mutkanen

    • tynystaaas

      mutkan jälkeen.

    • Kurkkanunta

      Näin on. Siel on määttälänvaaralainen töissä ja nyt oli ainakin toista kertaa veljen tytär töissä. Nämä nuoret eivät tervehdi ketään ja ainakin tämä edellä mainittu on näsäviisas nirppanokka, etten sanoisi.

      • mitähelvettiä

        Lienen kuullut samanlaisia kommentteja hiljattain just samasta henkilöstä.


      • muutaouluun

        Missä Määttälänvaaralainen töissä? Vihjeenä sinulle että paljon helpommalla pääsee kun ei mieti nuita pomon lasten palkkaus juttuja. miten muuten määttälänvaara ja osuuskauppa liittyy toisiin? ei siellä ole osuuskaupan johtajia. eiköhän ne asu siellä kuusamon keskustassa.


    • Kaukaa_Huutelija

      Täällä ne katkerat ja saamattomat huutelee. Jos ei hae töitä ajoissa ja oma-aloitteisesti, niin ehinä niitä saa. Jos se pikku Seppo-Joukamo siellä kotona opetetaan puskistahuutelijaksi ilman aloitekykyä ja käydään nakkomassa kesätyöhakemuksetkin sähköpostilla, niin onkohan se ihme ettei töitä tule..

      Samat vässykät valittaa, kuinka kielitaidottomat sodan jaloista turvaan tulleen maahanmuuttajat vie heidän työpaikat ja tämäkin on kepun vika. Jos kielitaidoton ihminen uudesta kulttuurista vie teidän työt, syy taitaa löytyä kotona peilistä.

      Ja näille jotka vinkuu, että nuoret on koppavia.. taitaa olla kateellisten ja rupsahtaneiden tanttojen puheita.. aina kun Kuusamossa käyn kesäisin, kassalla on iloisesti hymyileviä nuoria miehiä ja naisia, jotka muistavat kylä sanoa päivää ja näkemiin, mutta asiakkaille tuntuu olevan osalle mahdotonta päästää suustaan muuta kuin murahteluja. Totta sitä on oltu suupielet niin pitkään alaspäin, ettei enää edes lauseenmuodostus onnistu!

      • annamunnauraa

        Voi ressukka miten olet tyhmä. Sulla ei oo näköjään hajuakaan mitä täällä kepu/lestaparatiisissa tapahtuu. Et viitsis päästellä täällä tuollasta sontaa, nolaat vain itsesi. On olemassa minunkaltaisia ihmisiä JOTKA TIETÄÄ ENEMMÄN. Kuusamo = kepu/lestahyvävelikerho. Näin se on ja se on tässä viime vuosien aikana tullut erittäin selväksi. Sinä olet pelkkä turisti etkä tiedä näistä tämän tuppukylän touhuista mitään. Täällä ei ahkerin, pätevin ja kielitaitoisin saa töitä vaan herrojen (eli valtuutettujen, opettajien, hallintoneuvostoissa istuvien yms.) ja pomojen ja johtajien pennut. Sama muuten pätee kouluissa. Stipendit vetää jotkut ihan muut kuin ne jotka ne ansaitsee. Mulla on omakohtaista kokemusta siitäkin.


      • Kurkkanunta

        Itse olen ollut iät ajat palveluammateissa ja olen saanut vain kehuja hymyistäni ja iloisuudesta. Osaan smooltookin kenen kans vain. Tosi on ettei nämä harjoittelijat tervehdi, kauppiaanhan se pitäis opettaa kun eivät muuten älyä. Meenpä taas maanantaina Prismaan ja tervehdin lämpimästi jokaista tonnityöläistä ym. ja seuraan mitä tapahtuu. Jos ei kuulu vastausta niin pidän puhuttelun...... Saatanpa jopa soittaa johtajalle, tosi mielenkiintoista.


      • eikepueikälesta

        Meeppä varsin. Ite en mee ennen kuin erikseen pyydetään. Tai saatan juhannuksen kiireaikana käydä siellä vähä istuskelemassa. En osta mitään, istun ihan muuten vaan siellä myymälän puolella että tässäpä sitä ois ollu tekevät ja ripeät kätöseni ja kova työhinku, mutta kun ei kelpaa niin istunpa tässä kiireemmän ajan. Saatanpa esittää pikkupomojen pennuille niin vaikeita kysymyksiä ja panen ne niin ahtaalle että itkevät. Samoin niille pikkupomoille itelleen jos sattuvat jonkun ihmeen kaupalla myymälän puolelle. Tavallisestihan ne istuu toimistoissaan kyttäämässä koneelta myyntilukuja. Ja nehän ei myöskään tervehi, ei varsinkaan alaisiaan eikä etenkään se "ritari". Niitä pitäs oikein tosissaan potkia perseelle, ja niitähän onkin vissiin jo nykyään enemmän kuin muita työntekijöitä yhteensä.


      • itsestäkiinni

        Hakeutukaa oikeaan seuraan ja Hommatkaa suhteita, jos niistä on niin hyvä hyöty! Valitajat voi katsoa peiliin! itse en ole alkuperäinen kuusamolainen ja silti joka kesä ovat nuoret töitä saaneet, jos vain ovat valmiita niitä tekemään! !


      • asds

        Voi jumalauta. Osuit asian ytimeen. Suhteillapa hyvinkin töitä saaneet. Ei omilla kyvyillä. Mitäs siitä vaikka työt jää tekemättä kunhan on kivaa tuttujen kesken.


      • Hyvaveli
        annamunnauraa kirjoitti:

        Voi ressukka miten olet tyhmä. Sulla ei oo näköjään hajuakaan mitä täällä kepu/lestaparatiisissa tapahtuu. Et viitsis päästellä täällä tuollasta sontaa, nolaat vain itsesi. On olemassa minunkaltaisia ihmisiä JOTKA TIETÄÄ ENEMMÄN. Kuusamo = kepu/lestahyvävelikerho. Näin se on ja se on tässä viime vuosien aikana tullut erittäin selväksi. Sinä olet pelkkä turisti etkä tiedä näistä tämän tuppukylän touhuista mitään. Täällä ei ahkerin, pätevin ja kielitaitoisin saa töitä vaan herrojen (eli valtuutettujen, opettajien, hallintoneuvostoissa istuvien yms.) ja pomojen ja johtajien pennut. Sama muuten pätee kouluissa. Stipendit vetää jotkut ihan muut kuin ne jotka ne ansaitsee. Mulla on omakohtaista kokemusta siitäkin.

        Näin juuri. Stipendien jakoa plen itsekin monissa päättäjäisissä ihmetellyt. Helposti sen saa joku osuusaatteen toimarin ei niin skarppi jälkeläinen


    • sivuilija

      jotain firmassa täytyy olla pielessä kun on suunnilleen ainoa kauppa kuusamossa josta jaksetaan kirjoittaa täällä, tai no kuulin kyllä että työntekijöitä haukutaan ja kehotetaan menemään muualle töihin jos erehtyy asoimaan muissa liikkeissä. mutta liekkö totta enää nykyään?ainakin 70 luvulla oli kun isäni oli jonkin aikaa osuuskaupan töissä, niistä ajoista sitten tarinaa sitten riittäisikin..

    • Exkuusamolainen

      Kyllä se meno on samanlaista vielä tänäkin päivänä. Varsinkin jos erehtyy eräässä Saksasta tulleessa kaupassa asiomaan ja on osuuskaupalla töissä. Kaikki ostokset ja hankinnat...ruuat, elektroniikka yms pitäisi tehdä osuuskaupan liikkeissä. Muuten saa töissä kuulla asiasta. Pieni pitäjä niin kyllä joku aina näkee jos eksyy väärään kauppaan.

      • voihanvenäjänkeisari

        Siitäköhän se sitten johtuu etten päässy sinne töihin kesäksi. Jos oon joskus käyny lidlissä jonkun limpsapullon ostamassa. Siellä on varmaan joku elukka kytännyt abc:n ikkunassa että tuollahan tuo kulukee kaupassa. Mitä se niille kuuluu jos en ees oo ollu sillon osuuskaupassa töissä niin mitä se niiden napaa kaivaa? Jakakaa vaan niitä henkilökunnanalennustarroja kaikille sukulaisille. Sillä keinonko osuuskauppa pystyssä pysyy? Kuulemma työntekijöiden vanhemmillekin on näitä tarroja jakaneet, myös kesätyöntekijöiden, jos on kansankynttilä vanhempana. Tai aikuiset, vähänkin valtaasaaneet, on jakaneet vanhusvanhemmilleen niitä.


    • exkuusamolainen

      Juu siitä se johtuu. Pitää käydä lapsesta asti vain osuuskaupoissa, sitten kun olet nuoren ikäsi kantanut vähäiset rahasi osuuskauppaan niin osuuskauppa kiittää sinua antamalla jotain tonnitöitä jos ei jokin omistajan/kauppiaan sukulainen mene edelle.

    • betelius

      eräällä huoltiksella pääsee ainakin sisäpiiriin kun muistaa mainita kassalla: kanta-asiakas, ainakin on silloin kahvi kohtuuhinnoissa, kai se jostain on alettava että pääsee piireihin?

    • Naurish

      No huhhuh! Täällä sitä moititaan ihmisiä tietämättä heistä mitään. Kateellisten huuteluja. :) Tehkää työnne paremmin ja tehkää vaikutus niin voisitte joskus töitä saadakkin. Säälittävää touhua tämmönen netti itkeminen, kun voisi mennä kyseisille henkilöille naamatusten puhumaan. Lähettäkää ensivuonna työhakemukset ajoissa ja olkaa oma-aloitteisia, ei ne työt tule itkemällä täällä.

      • suksihelvettiin

        Haista sinä tietämätön lutikka pitkä paska. "Tehkää työnne paremmin". Hhhhhhaaaaaahaaaahh!


      • Naurish

        Voivoi... Kylläpä on rumia sanoja. Osuko hermoihin? Kyllä seon itestä kiinni saako niitä töitä. Tiedät sen itekki, myönsit tai et.


    • Manskutus

      Itse olen joskus kaupanalalle ajautunut nimenomaan Kuusamon Prisman kassalta ja sinne pääsin pelkästään ja rehellisesti luonteella ja luonnollisella hymyllä. Suhteita ei ollut, mutta nyt niitä on, kun on hommansa hyvin hoitanut.

      Ei teidän työttömien kannata täällä itkeä. Koillismaan osuuskauppa on alueemme yksi suurimmista työnantajista eli jos ei nyt onnistunut, niin parempi onni ensi kerralla!

      • paskaaaaa

        No onkait se yks suurimmista ku kaikki työntekijät on lestoja..


      • Huhheijaahuu
        paskaaaaa kirjoitti:

        No onkait se yks suurimmista ku kaikki työntekijät on lestoja..

        Jos siitä lähdetään että itse tunnen kuusamon prisman työntekijät aika hyvin ja aika harva niistä loppujenlopuksi on uskovainen! Ja mitä se vaikuttaa onko uskovainen vai ei?

        Jotkut ei vaan näkkyyn ole tyytyväisiä siihenkään että jotkut nuoret saavat töitä. Jospa tekin kasvaisitte aikuisiksi... Vaikka pahalta näyttää. Aina joku keksii jotakin valittamista.


      • voivoii

        Onko sinulla perusteita väitteellesi? Luulenpa ettei. Lesta tai ei työntekijät tekevät töitä ja saavat siitä rahaa mutta mitä sinä saat kun tulet tänne mussuttamaan ja itkemään? Et mitään, paitsi ehkä hyvän mielen kun saat purkaa suruasi siitä kuinka tajuat miten tyhjää elämäsi on kun et saanut kesätyö paikkaa Osuuskaupasta. Voi luoja. Eise suku sinua sinne töihin pistä vaan sinä itse. Töihin pääsee ne jotka ovat ahkeria,positiivisia ja luja tahtoisia. Ei sellaisia jotka laittavat hakemuksen ja odottavat sormet ristissä kotisohvalla.


      • tuppimunat

        Se on täyttä puppua että muka ahkerat, positiiviset ja lujatahtoiset pääsee töihin. Minä oon näyttöni antanut mutten siltikään kelvannut. Kenen takalistoa olis pitänyt nuolla että työtä olisi herunut? Haluan tietää kenen? Ei niillä pampuilla koskaan ole kiinnostanut se kuka siellä tekee lujasti töitä ja kuka lorvehtii, koska nimenomaan ne källäilijät ja ja lorvehtijat on kuulemma niin ahkeria ja "lahjakkaita". Te osuuskaupan työntekijöidenvalitsijat ja pomot ja johtajat voitte työntää päänne vaikka hevosen perseeseen.


    • hyiteitä

      Niiiiin perkuleeen totta tämä suhteilla pääsy! Hyi osuuskauppa

    • Hupadupa

      Jospa joo, aikoinaan muualta muuttanut tässä kirjoittaa... Ketään en tuntenut töitä hain ja sain, nykyisin en enää ihan rividuunarikaan, enkä uskovainen... Kyllä oikeat ihmiset täälläkin pärjää ;)

      • hohhoijaahhhhh

        Mikäs minä sitten olen jos en oikea ihminen? Vai tarkotitko nimeomaan "oikea ihminen"? Meikäläinen joutaakin sitte mullan alle, kyllä se on nyt nähty. Ja lähetän tuohon paskapuljuun kirjeen että teillä on verta käsissänne. Eihän se kyllä hetkauta, se on selvä. Ahkera ihminen ei saanu taaskaan töitä, kun valitsijana on paskapersekööri. Mutta varokaakin siellä kostamasta väärille ihmisille kun kuitenkin näitä juttuja luette. Ei ne työntekijät uskalla täällä aukoa päätään, ne on peloteltu liian hyvin.


    • HPukuusamolainen

      Oottekohan te ihan tosissanne :) :D huh huh mitä skeidaa :)

    • Taunoiloviita

      Heissan.
      En ole kyseisen kauppayhtymän jäsen, mutta merkittävä kesätyöntekijöiden palkkaaja samassa läänissä.
      Miksi suositaan oman henkilöstön lapsia ja sukulaisia. Yksinkertaisesti siksi, kun työntekijällä (Kesätyöntekijän lapsella) on hyvä kesätyöpaikka, antaa vakityöntekijä työnantajalleen huomattavasti paremman työpanoksen kesäloma-ajan ulkopuolella. Miksi Joku sahateollisuuden yritys pärjää, sahurin tyttö pääsee kesäksi siivoamaan ja ylpeä isä jatkaa rimotusta vuodesta toiseen. Tämä ei ole moite ketään vastaan. Näin se vaan menee.
      Kuvitellaan toisin päin. Alainen kysyy pääsisikö esikoinen työssäoppimiseen, kiellät sen ja työteho tipahtaa heti. Ihminen vain toimii näin, älkää moittiko

      • sielläakkamiettiköön

        Enpä vaan pääässyt. Mikähän siinä kiikastaa. Ehkäpä T. Heikkinen tietää miksi. Oiskoon jotain henkilökohtaista. Tosin vain sen päässä keksittyä.


      • Öriöri

        Tietääkseni sinun tarkoittama T. Heikkinen ei valitse yksin kesä-/tonnityöläisiä :)


    • PoisKaapistaJaHommiin

      Niin se vain mennee, että suhteitä pittää luoda ja päästä siten etenemään. Siksipä Kuusamolaisista harvoin kuulee mitään menestystarinoita maailmailta...ei vaan ymmärretä asioiden päälle ja osata ajatella laajemmin.

    • exkuusamolainen

      Karvosen/Karjalaisen f iiin perhe hoitaa aina hommat kotiin. Siihen mitään muuta tarvita. Karjalainen hoiti rahan voiman ,Karvonen kihlmannin perseen nuolennan. Kuusamo, hieno kylä. Hienot tavat

    • voivoi

      Tämä on tätä jokavuotista sontaa,ei taida viestiketjun aloittajan pennut saaneet töitä,ja enpä juurikaan ihmettele jos kotoa saa jo tommoisen asenteen elämään.Tosihan se on että tänä päivänä ja varsinkin täällä Kuusamossa mennään suhteilla,mutta niin se vaan on ja se on hyväksyttävä.Jättäkää nämä nuoret rauhaan ja antakaa heidän tehdä töitä,suhteilla tai ei,pääasia että saisimme heidät pysymään täällä,kovasti näyttävät pakenevan pois täältä kateellisten helvetistä.

      • joohooo

        Aloittajan pennut? Ootko varma ettei se oo se "pentu" ite joka kirjoittaa? Kyllä vain. Minun pitää siis olla tyytyväinen kun muut sai töitä? Laiskat ja tyhmät. On se mahtavaa kun muut sai töitä laiskuudella ja ite ahkeruuden perikuva elää perunan kuorilla ens talven. On se hyvä että hyväosasilla menee hyvin. Miksiköhän pitäsin kirjat Kuusamossa? No en kyllä keksi enää liiemmin syitä.


      • Halleluuuuu

        Kuka käskee jäädä kuusamoon? Ole hyvä ja etsi töitä muualta jos sinun työt rajautuvat Kuusamon Prismaan! Luuletko että kaikki jotka ovat KOk:lle hakenut töihin, voivat myös päästä? Ei se yhteiskunta niin pyöri että kaikki sinne pääsisivät :) mutta kaikki eivät silti tule tänne suomi24 hurjaan maailmaan huutelemaan ja purkamaan raivoamaan :).


      • Eivoiollarajaa
        joohooo kirjoitti:

        Aloittajan pennut? Ootko varma ettei se oo se "pentu" ite joka kirjoittaa? Kyllä vain. Minun pitää siis olla tyytyväinen kun muut sai töitä? Laiskat ja tyhmät. On se mahtavaa kun muut sai töitä laiskuudella ja ite ahkeruuden perikuva elää perunan kuorilla ens talven. On se hyvä että hyväosasilla menee hyvin. Miksiköhän pitäsin kirjat Kuusamossa? No en kyllä keksi enää liiemmin syitä.

        Miten sinä voit toisia sanoa laiskoiksi heitä tuntematta? Ja ensin haukut toisia laiskoiksi ja kehtaat itseäsi sanoa ahkeruuden perikuvaksi?! WTF?!


      • KoillismaanOsuusKolhoosi

        Itsekkin yritin prismaan työharjoitteluun kuntoutujana, sain kielteisen vastauksen sieltä, nimeltä en muista kuka. Mut jälkeenpäin olisivat ottaneet niin itse sanoin et ei kiitos koko hommalle kun paperit oli jo allekirjoitettuna melkein.


    • kepulilainen

      Jaas, taitaa kirjoittaja olla hiukkasen katkera patska kun ei ole suhteita mihinkään. Jos jollakin on kesäksi töitä, mikäs se siinä, onnea heille, tasan ei mene pullat jaossa. Tämä koillismaalainen kateus aiheuttaa näköjään vaan sitä, ettei taida aikaa jäädä muuhun kun epäoleellisen ruotimiseen. Taitaa jäädä kotonakin saamatta, kun pitää vatvoa muiden hyväosaisempien asioita. HEHHEE. nimim. voihan pertse

      • hyivit

        Kepulesta. Olet sinä. Siinä ja siinä etten anna ylen.


    • aivottomatasialla

      Tämä on taas tätä kateellisten panettelua. Minkäs sille voitte jos omat lapsenne ei saanu kesätyöpaikkaa. Jos suhteita mietitte niin tehkää vanhemmat hyvät itse ne työnne paremmin jos todella luulette että kaikki on pelkistä suhteista kiinni, hommatkaa se parempi duunipaikka millä sitten varmastikin saatte turvattua lapsellenne sen kesätyön.

      On todella lapsellista myös netissä jauhaa "herra pikkujohtajasta", itse aina vanhemmat sanovat että seläntakana puhuminen on todella väärin. Kasvakaa ihan oikeasti, ja menkää mieluummin asiallisesti sanomaan itse Karvoselle asianne, JOS teillä todella on pokkaa siihen.

      • mustatmersut

        Ei täällä mitkään vanhemmat kirjoittele vaan korruptioon kyllästyneet työttömät nuoret ihmiset. Se mitä lapselliseksi sanot on kaikki täyttä totta. Sama kai se on puhuuko sitä selän edessä vai takana se on sama kuin puille puhusi.


    • sejotaeikoskaankuunneltu

      Tietääkseni Koillismaan osuuskaupassa toimii sama periaate kuin muissa osuuskaupoissa; työntekijöiden työsopimuksessa on luvattu antaa työntekijän lapsille/perheenjäsenille esimerkiksi se kesätyöpaikka. Sama periaate toimii muissakin yrityksissä Kuusamossa, kuten esimerkiksi Pölkky Oy:ssä ja k-ryhmän kaupoissa. Asiasta on turha valittaa netissä, koska voisitte itse kävellä "herra pikkujohtajan" puheille ja vaikuttaa asiaan. Täällä netissä vinkuminen ei vaikuta asiaan millään tavalla, eikä sillä saa tulosta.

      • Entinenkaupanalalla

        Juuri näin!


    • seonasenteestakiinni

      Monet kerrat olen kuullut/nähnyt kuinka Karvonen ja muut päälliköt juttelevat KAIKILLE työntekijöille iloisesti, ja kyselevät kuulumisia. Asiat ovat KOK:illa parantuneet todella paljon Kihlmanin aikojen loputtua. Myös työntekijöiden asenne/käytös on muuttunut huomattavasti parempaan suuntaan.
      Huomaa kyllä että asioihin on puututtu, eikä Karvonen ja muut päälliköt ole vain istuneet paperikasojensa takana, vaan he ovat paiskineet töitä hyvän osuuskaupan puolesta.

      • phyhhhhhhhh

        Elä puhu paskaa.


    • KOKllehakenut

      Tännekin tämän laitan niin kuin laitoin toiseenkin samantapaiseen keskusteluun saimaisesta aiheesta :)

      Alkuun täytyy sanoa että "ihanaa" lukea näiden katkeroituneiden, kateellisten ja itsesäälivien kuusamolaisten kirjoituksia tällaisilla sivustoilla. Onneksi on edes joitain jotka osaavat nauttia muidenkin ilosta ja nuorten työllisyydestä.

      Itse olen nuori, ja hain koillismaan osuuskauppaan töihin, mutta en valitettavasti päässyt. Noh, ei voinut mitään. Täytyi vain alkaa etsimään jotain muuta työtä ja luomaan omia suhteita työnantajien kanssa (näillä suhteilla tarkoitan sitä, että näytän työnantajalle että minut kannattaa palkata, koska osaan tehdä hommat oikein)

      Mutta miksi täällä ollam kateellisia ja katkeroituneita? Miksi kirjoitella pahaa ihmisistä tällaisille sivuille, kun tiedetään, että se ei tule vaikuttamaan mitenkään millään tavalla? Voi kuulkaas te kuusamolaiset jotka olette juuri näitä ja yritätte täällä saada "oikeuksia" nuorillenne, katsokaa itseänne peiliin ja todetkaa että kateus ei todellakaan tee teistä kauniita. Päinvastoin.

      Mutta entäpäs jos kaikki vain tajuaisimme sen, että KOK:lla työskentelevät nuoret ovat OIKEASTI ansainneet paikkansa ja oltaisiin oikeasti iloisia heidän puolestaan? Tai noh valitettavasti olenhan sen jo näin nuorella iällä huomannut, että täällä Kuusamossa se on erittäin vaikeaa. Tämä on hyvin harmillista, nimittäin itselleni on aina opetettu kotona olemaan nöyrä ja viimeinen henkilö, joka juoruilisi muista ihmistä vain siksi, että kaverin perhe pääsisikin enemmän ulkomaille tai omistaisi hienompia leluja. Huomaatteko koskaan että saatatte kasvattaa lapsianne tällaisessa turhassa katkeruudessa ja kateellisuudessa? Tai no huomaatteko edes että olette itse kateellisia? Jos ette, niin se on silloin jo hyvin sairasta.

      Noh, mutta nyt asiaan. Eli itse sinne töihin hakeneena voin sanoa, että olen kaikke muuta kuin katkera työnsä saaneille, koska tiedän että a) se ei johda mihinkään b) he ovat varmasti yhtä hyviä työntekijöitä kun itse ajattelisin itseni olevan. Ja jos eivät ole, eihän se meidän murhe ole? Enemmänhän siinä pitäisi työnantajaa surettaa? c) valitettavasti tällainen tämä maailma on ja se on hyväksyttävä. Sekä d) ymmärrän että oma lapsi otetaan töihin, koska jos mietin itseäni yrityksen johtajana niin totta hitossa ottaisin lapseni töihin?? Fakta vain on, että jokainen ottaisi. Tämä on vain ymmärrettävä.

      Toisena asiana haluaisin korostaa sitä, että täällä haukutaan uutta koillismaan osuuskaupan johtajaa, jonka uskon tehneen kovaa työtä yhtiön ja varsinkin henkilökunnan eteen ja joka ei varmastikaan pääse helpolla. (varsinkaan tällaisessa pienessä kaupungissa keskellä pieniä juorupiirejä, hän voisi mielestäni saada jopa extra palkkaa aina kun joku tänne kirjottelisi :p)

      Toivon. Siis todellakin toivon, että te aikuiset lopettaisitte turhan kateuden ja sen sijaan opettaisitte lapsillenne luomaan omia suhteitaan esim. TET-viikkojen avulla. Omasta kokemuksestani voin sanoa, että jos paikan valitsee oikein ja työt tekee mallikkaasti, ei tarvitse tulla näille palstoille kirjottelemaan kuinka ei ole päässyt töihin koillismaan osuuskauppaan tai muihin Kuusamon yrityksiin.

      Ja niin se vielä rakkaat kuusamolaisvanhemmat: jos näytätte tällaista linjaa lapsillenne, puhutte pahaa kuusamolaisista yrittäjistä, työpaikoista, työnantajista ja hieman varakkaimmista, saatatte pian huomata että lapsenne ovat kirjoittamassa näille sivuille omien lapsiensa työpaikoista. Ja voin sanoa sen, että se jos jokin on rumaa katseltavaa.

      yst.terv. 14-20v nuori

      • joooterve

        Hahhah. Kyllä sulla on vielä paljon opittavaa. Noh, kyllä ne tulevat vuodet sullekin opettaa. Ja edelleen sanon ettei tämäkään ketju ole minkään katkeroituneiden vanhempien kirjoituksia. Oma tekstisi oli sen sijaan naurettavaa lässytystä.
        "Mutta entäpäs jos kaikki vain tajuaisimme sen, että KOK:lla työskentelevät nuoret ovat OIKEASTI ansainneet paikkansa ja oltaisiin oikeasti iloisia heidän puolestaan?" Hah. Minun pitää siis olla onnellinen kun joku laiskapaska saa töitä ja minä en? Vaikka minun työkyvyt on olleet siellä tiedossa mutta töihinottajat on niitä vinttikopperoissa piileskelijöitä? Kukaanhan ei kyseenalaista, koska kaikkien niiden omat pennut otettiin. En tiedä, johtusko siitä etten pääse töihin kun joku kurppa siellä syytti minua jatkuvasti ties mistä, koska sekoitti henkilöt koska nimissä oli vain yhen kirjaimen ero? Kun se on kuulemma ihan sama kumpi se syyllinen on, kunhan on joku. Ja pikkupomo tuli siitä minulle mylkyttämään päin näköä, ja minähän ihmettelin että mitähän hemmettiä tuo horisee. Eikä se antanut puolustautua, urputti vain sen minkä ehti. Noh, eipä se oo hänkään enää siellä naama punasena mylkyttämässä ja työntekijöitään itkettämässä. Ja joku siellä puhuu ja keksii paskaa turvatakseen oman asemansa. Onhan siellä johtajilla vahtikoirat vahtaamassa ja räkyttämässä. Ahkera työntekijä on sylkykuppi. Ja saa vähiten palkkaa.

        "Tai no huomaatteko edes että olette itse kateellisia? Jos ette, niin se on silloin jo hyvin sairasta." Kateudesta en osaa sanoa, mutta kyllä tässä väkisinkin mieli sairastuu ja saastuu.


    • hämmästynyt

      katsokaa ihmiset koilismaan osuuskauppa keskustelu ja ottakaa mallia nimimerkin kokllehakenut asenteesta !tuolla asenteella pääset kauvas elämässä!

      • haaaaaaaaaaaaaaaah

        Helppo se on vielä huudella kun ei ole maailma avautunut ja asuu turvallisesti vanhempien elatuksessa. Niin no mikäs siinä lässyttäessä jos on rikkaasta perheestä.


    • tavapulliainen

      tuo KOKllehakenut täytyy olla: a) joku KOK työntekijä b)työntekijän sukulainen c)rikkaiden puolesta puhuja d)itse rikas ja itserakas (joka ei omista saavutetuista eduista ja vallasta anna muille kun puhuu noin lämpimästi "hieman rikkaammista")

    • Tulkaavain

      Voi tulla ihan naamatusten sanomaan, jos on jotain sanottavaa :) jotenkin osaan lukea rivien välistä, että minua tarkoitetaan, joten tule/tulkaa vaan sanomaan naamatusten :) töissä sielä kun vieläkin!

      • Entinenkaupanalalla

        Älä välitä, raukkamasta porukkaa.. Tee työtäsi iloiten! Tsemppiä!!


      • qww

        Elä huoli, kyllä minä tulenkin. "Raukkamaista porukkaa". Kuka?


    • Kesätyöläinen

      Joka aamu kun töihin meen nii kaikki hymyilevät ja sanovat "hyvää huomenta" niin pomot kuin "normaalit" työntekijät ja kesätyöläiset. Ei siellä pomot kävele nenä pitkällä huomaamatta työntekijöitä. Yhteishenki siellä on loistava ja varmasti autetaan jos on jotakin kysyttävää. Turhaa tämä tämmöinen kateellisten panettelu, jos töitä ei lapset saanu nii se ei oikeuta suoraan sanottuna pa*kan jauhamiseen täällä.

      • roskakoriin

        Minä en saanut töitä, minun vanhemmat ei täällä kirjoittele vaan minä itse. Ja se oikeuttaa, koska minä jos kuka olisin työni tehnyt paremmin kuin ne pikkupennut yhteensä. Turha tulla mulle enää lässyttämään mistään ahkeruudesta ja oikeudenmukasuudesta. Olen ymmärtänyt että tämä on nyt henkilökohtasta mutta syy on kyllä heissä itsessään. Minä en ole ikinä poikkitelasta sanaa sanonut kenellekään.


    • nuoriitseasialla

      tekstistä on helppo päätellä ettei jutun kirjoittaja ole kenenkään vanhempi vaan nuori itse .toivon todellakin sinun miettivän mitä kirjoitat ja mitä teet koska kun kirjoitit tätä sen ajan olisit voinut etsiä työpaikkaa jostain muualta

      • onononononon

        Joo etin kyllä, sattuupa vaan olemaan niin että oman opiskelualan kesätöihin on ehkä satoja hakijoita per paikka. Minulle olis kelvannu ja ON KELVANNUT ennenkin myös ryskätyöt, mutta eipä kiinnostanut niillä ahkera työntekijä. Ne keskenään jutustelijat ja jatustelijat kyllä kelpasi.


    • turistimo

      Älkää murehtiko, eteläsuomessa Ikaalisissa on paikallisen energialaitoksen työntekijöitä jopa neljä samasta pesueesta. Kenelläkään ei ole töihin tarvittavaa koulutusta.

    • Joukamohainen

      On kyllä todella harmi, että noin fiksu ja pätevä työntekijä on jäänyt ilman töitä. Ja vaatimatonkin vielä, sanoinko jo fiksu? Mutta älä huoli, valoisan elämänasenteesi jouduttamana sinusta tulee....?

      • wereet

        Kylläpä kelpasin muuanne. Jossakin sentään arvostetaan ahkeruutta ja muita HYÖDYLLISIÄ ominaisuuksia. Olin oikein liikuttunut lämpimästä vastaanotosta. Adjööö KOK, en ikinä tule enää edes pyynnöstä teille töihin. Mieluummin vaikka kuolen. Ja tulen kertomaan totuuden tuosta puljusta joka paikassa missä puhe siihen kääntyy.


    • ult

      Eläkeläiset kyllä kelpaa töihin kiireapulaisiksi. Eikö niillä kulu aika kotona, ku pitää viedä työttömien työpaikkoja. Hohhoijaa.

    • yrittäkääedes

      aika nostaa ketjua ylöspäin ja aiheesta! se alkaa olla joulunaika ja uusivuosi eletty ja johto näyttää (kuulemma?!) hyvin kurttuiselta , ainakin naama on niin perselukemilla että ilmeisesti kauppa ei oo menny huonostikaan?! tuossa muutamaa entistä työntekijää haastattelin joulunpyhien aikaan niin olivat vaan kiitollisia että pääsivät firmasta eroon!! johto ja esimiestaso on kuulemma niin heikolla mallilla että jos ei oo muija tosiaan piparia jakanut ja vastaavasti ukko heppiään seisomaan saanut niin sen kyllä saa kuulla sitten tavalla tai toisella työpaikalla. paska valuu alaspäin ja sen tässä lafkassa kyllä huomaa!! työntekijää ei todellakaan arvosteta!!

      tässä hyvä esimerkki miten työntekijöitä kunnioitetaan edes vähänkään: http://www.iltalehti.fi/tyoelama/2016010520907843_tb.shtml

      tässä ketjussa kyseessä olevan lafkan ns pikkupomoilla/hitlereillä näyttää olevan täysin päinvastainen asenne työhön eli kun päästään esimies/johtamistoimiin niin sitten ei muuta tosiaan kiinnosta kuin lähinnä muodollinen työnteko ja työnvälttely. kovasti tuntuu kertyvän nuita kilometrejäkin eli onhan se kiva tienata perseelläkin!!??

      sen verran tosiaan firman touhuja sivusta seuranneena ja juttuja kuulleena en yhtään ihmettele miksi täällä asioista kirjoitellaan. asiat eivät vaan ole kunnossa!!työntekijöitä kiristetään olemaan kommentoimatta mitenkään firman asioita mm SOMEssa ja muutoinkin kuulostaa olevan tarkkaan seurattu mitä ja mistä työntekijät tuotteensa ja palvelunsa ostavat!

      en minä muuten kirjoittelisi mutta kun olen yrittäjä itse niin on muutaman kerran hävyttömät blokkaukset tämän firman toimesta kohdannut niin onpa tuo oikeutta vähän kirjoittaakin ja kertoa missä mennään!! ja entiset työntekijät asioita puhunee myös.. joten HYVÄÄ UUTTAVUOTTA vaan!!

      • igorinov

        samalla lailla osuuskauppalaiset tankkaa venäjällä kuin muutkin. Siellä mitään kiristetä.


      • pampampampam

        Ja kuvitelkaa ettei niillä ole edes luottamusmiestä siellä! Ne johtajat ja pikkupomot kusee rivityöntekijää linssiin niin paljon kuin kehtaa ja nauraa partaansa. Uskomatonta miten ne tavan työläiset siellä jaksaa ja kehtaa vuodesta toiseen nälkäpalkalla lihottaa niiden tyhjäntoimittajien lompsaa ja edistää niiden uusien mersujen hankkimista. Iso osa työntekijöistä tuskin edes näöltä tuntee sitä vinttikööriä.


    • tähtähtäh

      Niin ja mitä v1ttua?! ABC:n työntekijätkin käy venäjällä tankilla?! Eikös se ole potkujen paikka?

      • suomitankkari

        Ainakin voi kysyä kysymyksen, miksi kenenkään muunkaan kannattaisi tankata kyseisellä asemalla?


      • gdgdcsdca

        No kuka v1ttu nyt haluaa tietentahtoen Kuusamon selkeästi kalleinta polttoainetta tankata? Hei haloo. Ei se ole sen firman työntekijöillekään mikään työsuhde-etu. Omasta pussista kaikki maksetaan


      • gdgahherqdcsdca
        gdgdcsdca kirjoitti:

        No kuka v1ttu nyt haluaa tietentahtoen Kuusamon selkeästi kalleinta polttoainetta tankata? Hei haloo. Ei se ole sen firman työntekijöillekään mikään työsuhde-etu. Omasta pussista kaikki maksetaan

        No sano muuta jos ei kerran työntekijätkään tankkaa niin miksipä muutkaan. Miten siellä muuten on vielä työntekijöitä?


    • ccc10

      on se tuo kateus kovaa menee kiiman edelle ja vie järvestä vielä kalatkin

    • Istuttaja

      Kyllähän se aina itsellä Yhteismetsä oli, joka tarjosi kesätyöpaikat. Siellä ei vetelehtimällä tienannut, kun palkka tuli vain istutetusta taimesta. Eipä siellä rikkaiden pentuja juuri näkynyt ja nekin jotka näkyivät viihtyivät yhden kesän. Reilu pelihän se oli kun vain oikeasta työstä maksettiin. Toki herrojen penskat jätettiin haukkumatta huonostakin työstä (taimet jätetty polkematta kunnolla), mutta eipä noita silti seuraavana kesänä näkynyt.

    • Osaanotto

      MIKÄ IHME titä kuusamolaisia vaivaa.Esimerkiksi nimim : yrittäkääedes,-kirjoitti todella negativisen mielipiteensä ja törkeään sävyyn.Kyllä täytyy ihmisellä henkilökohtaisesti olla tosi paha olotila ja yrityksessä menee huonosti,kun noin täytyy pahaa oloaan purkaa.Sääli! Ja voimia.
      Pitäisi olla jokin muu paikka missä terapoisi huonosti voivat itseään eikä muita haukkumalla.

    • Paskamaku

      Täällä Taivalkoskella osuuskaupassa on harjoitettu työpaikka kiusaamista yli kymmenen vuotta, kohde vaan vaihtuu. Ihmiset ottavat lopputilejä kun ei jaksa enää tilannetta. Kiusaaja/kiusaajat vaan porskuttaa eteenpäin, kenenkään puuttumatta tilanteeseen. Milloin te Kuusamon isot herrat heräätte todellisuuteen ?

      • Sahtinen

        Ei ole uusi myymäläpäällikkö saanut sen kummemmin kuin entinenkään kuriin tätä vanhaa kääkkää joka kiusaa ja pompottaa muita.


    • herebyall

      Ei niillä kiinnosta, ei edes luottamusmiestä..

    • Koilliscity

      Taitaa olla kylän kallein kauppa nykyään.

      • skort

        Kyllä osuuskauppa on kallein ja surkein. Citymarket omaa luokkaansa Kuusamossa.


    • huuhaakööri

      Raotetaans taas tätä salaisuuksien verhoa. Oon nyt sillä tuulella.
      Hiljattain kuulin että siellä työntekijöiden pitää palkkansa siirtää S-pankkiin potkujen uhalla. Ja kuvitelkaa, joskus siellä on ollu semmonenkin kielto ettei työaikana saa aivastaa. Ja esimiehet könyää keskenään. Ja kivasti näyttää olevan taas tänäkin kesänä rouva johtajalla sukulaisia siellä töissä. Itsehän se tietysti köllöttelee taas koko kesän sairaslomalla, kuten aina ennenkin. Ja myös ne sukulaiset. Siellä se akka kyylää yöt ja päivät tätä palstaa ja luulee ja toivoo että tämä aihe on jo haudattu. Elä unta nää. Ja syyttääköön itseään. Katsositte pikkusen tarkemmin ketä otat töihin. Ja sanon tämän vielä päin näköäkin jos satutaan naamakkain.

      • jehhljf

        Narsissit siellä ne kukkii......


    • yhteishenkeä

      Voi tätä ihmisten negatiivisuutta! Olen todella pettynyt kuusamolaisten kirjoituksista. Mikäli tällaisella asenteella eletään ja kirjoitellaan ilman parempaa tietoa. Ollaan todella syvällä. Ei tällaisella mentaliteetilla Kuusamoa viedä eteenpäin.

      • tietäjätäti

        Vai että ilman parempaa tietoa, hoh hoh.


    • sääskiinisikorvassa

      Kummastelen sitä,että taas valitetaan KOK:n "touhuista".
      Millähän perusteella töissä ei saisi aivastaa? Ja kesätyöntekijät eivät ole pelkästään vakkareiden lapsia, mikä on kyllä selvästi nähtävissä. Eikö se ole tärkeintä, että joku tekee työt, jotta asiakkaat saavat ostoskärrynsä täyteen? Ja mielestäni nuo huhupuheet mm. potkuilla uhkailuista voi jättää unholaan.

    • Lidliinmars

      Henkilökuntaa ei kunnioiteta enää ollenkaan. Vaaditaan ostouskollisuutta mutta vastaavasti hinnat jatkossa samat oli henkilökuntaa tai ei. Eli henkilökunnan loput edutkin viedään nyt pois!! Kiitoksia taas johdolle jälleen kerran. Ostetaan jatkossa sieltä mistä halvimmalla saa!!

      • ostoke

        Näkyy osulan väki kantavan Tokmannilta kaljaa....varmaan ostetaan yks päkki osulasta toinen tokelta....etteivät pomot luulis juopoksi 😂


      • hahhahhhh

        Rahatkin kuulemma pitää henkilökunnan siirtää jatkossa s-pankkiin, muuten tulee potkut. Mitäpä siihen sitten sanotte?


    • vekkf

      Saako absn pitäjät tankata venäjällä mitä sanoo sääntö

    • Säälittävää

      Ihan hyvä että te, ketkä tänne tulette nalkuttamaan, ette oo saanu mistään sitä kesätyötä jos noin helvetin katkeria oikeasti olette. Teillä on fiksuus kaukana!

      • pässinpökkimät

        No mutta siellähän se taas yks johtajan sukulainen soittaa paskasta suutaan. Muistakaakin että samat säännöt ne koskee teitäkin siellä prismassa. Te ette omista siellä yhtään mitään, te olette siellä vain töissä ja mikä säälittävintä, ette omien avujenne vuoksi, vaan suhteiden. Prismassa ja ylipäätään osuuskaupalla kesätyö annetaan nimenomaan niille joiden vanhemmat on käyny vaatimassa pentujaan töihin otettaviksi. Se jos mikä on säälittävää. Häpeäisin silmät päästäni, mutta teillähän ei sitä taitoa ole. Luulette johtajan ja pikkupomojen ja kansankynttilöiden kakarat olevanne jotain erityisiä, mutta hevonpaskat. Lahjatonta ja laiskaa pohjasakkaa te olette. Ilmankos jäättekin Kuusamoon, ei teillä laiskoilla, kouluttamattomilla ja TYHMILLÄ aivoinvalideilla ole muualla mitään mahiksia työnsaantiin. Täällähän teillä on ne suojatyöpaikat valmiina. Sääliksi vain käy ne toiset työntekijät jotka joutuvat kärsimään teidän laiskuudestanne ja tyhmyydestänne.


    • nogostia

      OI pasi oi pasi :) imartelee kyllä loistaa niin läpi tuo nyt LOL.

    • Jonottaja

      Näytti lämmintä viimeviikolla ABC:llä olleen ainakin näillä kahdella myymäläpäälliköllä kun pöydässä oli aikaa pallejansa tuuletella. Muilla näytti kiirettä sitten jonosta päätellen ollakin :)

    • apujako
    • Jonottaja

      Onkos kaikenmaailman pallien tuulettelijoilla noin ahtaalle täällä mennyt että täytyy alkaa taiteilemaan asiaan liittymätöntä tarinaa vaikka johtoa on aloituksessa hieman kritisoitu?..? Ne myynnit ne myynnit..? Ahdistaa ilmeisesti?

    • neitigrroove

      Heh tämähän hauskaa luettavaa näin yämyöhään ja kutsun saaneena näitä nyt tulin lukemaan. Entisenä kuusamolaisena voin sanoa kun näitäkin pallientuulettelijoita tunnen että toinen niitä pallejansa saattoikin tuuletella. Toisellahan niitä ei ole (tai tuskin toimii)ja toisella.. no jääköön kertomatta mutta joo :)

    • neitigrroove

      Niin ja taitaa siellä muuten jos jonkinlaista muijaakin töissä ollakin : ) Vai onko normaalia huudella vähempiosaisten asioita työpaikallaan jos ukko sattuu Kaupungin virassa toimimaan? Ja saako yksi lähtöpassit jos naama ei vaan miellytä? Eikö satu suu jauhamaan silloin tällöin ihan huomaamatta keittiön puolella vaikka toista sanoo sääntö, ja ei ihan vaan pelkästään puhetta ??!! Heikkisellä olisi tässäkin töitä tiedossa taas pitkästä aikaa

    • kateusko

      Tämä keskusteluhan alkaa olla liekeissä!! Näyttää siltä että kateus se on se Kuusamolaisen pitää aktiivisena tälläpalstalla.

    • Nimetönnä

      No nyt tämäkin nähty?! Kannattaa muuten ihan suoraan asioista kertoa jos joku vaivaa eikä täällä nimettömänä huudella. Kateus näyttää olevan aika vahva täällä sen ainakin huomaa. Puhumattakaan syistä joka saa kirjoittamaan kaikenlaista perätöntä, mutta jos ei ole kaikki pääkopassa kohdillaan niin tällaistahan se tulos sitten on

      • kepuass

        No kato ku ei voi. Se katsos kostetaan ei mulle mutta eräille muille. Ja kaikki mitä täällä lukee on täyttä totta. Ja tutkaile vaan rauhassa omaa päänupukkaa. Ei se ihan terve voi olla jos tuollasen elukkasakin toimintaa pitää puolustella. Mutta tottakai kepulainen komppaa ja puolustaa aina toista kepulaista.


    • Harrasjav

      Onko Apsilla työskentelevä kaupunginvaltuustoon kuuluva muija vielä hommaamassa mamuja kuusamoon? Vai onko mieli muuttunut?

    • Kirjoitanseminäkin

      Ihme palsta tämä kun nykyään ei muutakuin itketään toisten tekemisistä. Kannattaa muistaa että kirjoittajan ip tallentuu ja se voidaan tarpeentullen selvittääkin kuka on tarinoiden takana. Op voi niitä myös tarpeentullen käsitellä ja poistaa jne

      • Positiivarit

        Miten ihmeessä te jaksatte jauhaa paskaa koko ajan, käyttäisittä tämänkin ajan positiivisemmin. Koko Kuusamon palsta ole muuta kuin paskanjauhantaa muista ja muiden tekemisistä.


    • Anonyymi

      Osuuskaupalla taitaa olla sopimus erään häirikön kanssa salen vartioinnista, miksi se yks siinä torilla pällistelee ja mulkoilee kaikkia nyrkkiä heilutellen

    • Anonyymi

      Onkohan osuuskauppa menossa konkurssiin?

      • Anonyymi

        Mahtaa kohta olla osa Arinaa tuo osuuskauppa, ainakin rukalle arina pääsi rakentamaan hotellia, siitä ei ole pitkä matka et Koillismaan Osuuskauppa on Arina Koillismaa


    • Anonyymi

      Menis vaan nurin osuuskauppa ja vaihtuis samalla muutama työntekijä esim.prismassa

      • Anonyymi

        Yläkerrassa vai alakerrassa?


      • Anonyymi

        Ei siellä ole kuule sinun pakko käydä ollenkaan... eikä osuuskaupat ole kyllä ensimmäisenä nurin menossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei siellä ole kuule sinun pakko käydä ollenkaan... eikä osuuskaupat ole kyllä ensimmäisenä nurin menossa.

        En ole käynyt aikoihin. Huomattavasti halvemman eväskassin saa kerättyä muualta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole käynyt aikoihin. Huomattavasti halvemman eväskassin saa kerättyä muualta.

        Mistäköhän? Varmaan sieltä kerjäläisten almujonosta, jonne kaikki vanhentunut ruoka kärrätään. Tosin helluntailaskerjäläisille ei kelpaa nekään, pitää olla priimaa.


      • Anonyymi

        Eiköhän ne ole jo vaihtuneet. Ja koululaisilla korvattu jo vaikka kuinka kauan. Katsokaas, niille kun ei tartte maksaa paljon mitään.


    • Anonyymi

      Ihan oikein jos joku(nen) "määtän" ipana on jääny ilman kesätöitä kuusamossa.

      Ei se tarkoita et joka kesä pääsee samaan paikkaan, sais ollakkin et kesätöitä ei voi joka kesä saada samaan työpaikkaan.

      Kuusamossa työpaikat muutenkin kauheita juorukerhoja.-

    • Anonyymi

      5-vuotta Arinalla palvelusta takana ja näistä neljä vuotta täyttä helvettiä.
      Toivon, että jokainen mahtavavan " omistajakortin " haltija näkisi tämän mafiafirman läpi, hävittäisi korttinsa ja keskittäisi ostoksensa toiseen ketjuun.

      Organisaation sisällä on niin järkyttävä määrä vääryttää ja pampuilla valtaa, että sisäpiiriin jos pääsee tyhmäkin ymmärtää Suomeen rantautuneen uuden Yakuzan.

      • Anonyymi

        Tutun kuuloista todellakin.


    • Anonyymi

      Olen entinen Kuusamolainen, ja tavallaan ymmärrän mistä aloittaja puhuu. Yksinhuoltajan ja suhteita omaamattoman piti lähteä Ouluun kesätöihin. Postilla kesätyöpaikan sai hyväosaisten perheen pojat, joilla ei tarvinnut kulkea kouluun pyörillä. Haastattelija kysyi ketkä ovat vanhemmat. Pyöräilin kesät talvet yli 5km matkoja yhteen suuntaan. Kunnosta ei olisi jäänyt kiinni... Mutta mitä tästä voisi oppia... Älkää katkeroituko, muuttakaa muualle ja huolehtikaa siitä, että hankitte itselle koulutuksen. Täällä voi sitten kyläillä ja toivoa, että pikkuhiljaa tähänkin pitäjään saataisiin suvaitsevampaa päättäjää. Nyt ollaan hyvin kaukana siitä.

      • Anonyymi

        Eli väärän sukunimen omaavat ei pääse töihin, eli rahaan kiinni?


    • Anonyymi

      Olemme todella tyytyväisiä Prismassa asioidessamme. Löytyy runsaasti sopivan hintaisia tuotteita ja palvelu pelaa muutenkin loistavasti.
      En ymmärrä tätä jokavuotista kitinää työpaikoista. Eikö kannattaisi mennä sinne töihin, minne pääsee.

    • Anonyymi

      Sehän olisi lottovoitto jos koilismaan os saataisiin osaksi arinaa. On meinaan pikkuisen paremmat edut kuin nyt. Eipä tuota tarvitse kuin vilkaista, millaisia tuotteita on Oulussa alennuksessa kuukausittais, ja sitten kirota, kun koilismaalla ei mitään vastaavaa.
      Se on tuo sesonki aika kun koilismaa tekee tulosta, silloin on hyllyt tyhjinä kun turistit ostaa tavaraa.

      Ja minkähän takia te luulette, että mersu vei merkki edustuksen koilismaan autolta, ja sitten ajettiin koko koilisauto alas? Koska yhteistyöhän tarvitaan 2 osapuolta, ei ainoastaan vaatimuksia esittävää pienkatteista autopuljua, jonka entinen tirehtööri siirrettiin hyllylle koilismaan johtajien joukkoon.

    • Anonyymi

      Semmoinen huuhaa liike tuo osuuskauppa

    • Anonyymi

      Höpöhöpö pulju. Ajasta jäljessä. Monessakin asiassa. Eikä vähiten johtamisessa? Kivikautinen paikka.

      • Anonyymi

        Taitaa Arina vielä ostaa Koillismaan Osuuskaupan osaksi itseään, hotelliakin puuhaavat jo rukalle arinan toimesta :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taitaa Arina vielä ostaa Koillismaan Osuuskaupan osaksi itseään, hotelliakin puuhaavat jo rukalle arinan toimesta :D

        Hyvä jos ostais👍🏻


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1878
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      6
      1782
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1271
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1184
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1152
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      10
      1085
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1031
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1005
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1004
    10. 10
      980
    Aihe