Joitakin ajatuksia rukouksesta ..

Millainen on oikea rukousasenne?
- Jumala tietää kaiken
- Jumala hallitsee kaiken
- Jumala voi kaiken
- Jumala tekee kaiken, mikä on minun parhaakseni
- Jumala odottaa ja kaipaa, että me pyydämme
- Jumala haluaa olla yhteydessä meihin
Mitä rukous on?
- yhteyttä Jumalan kanssa
- kuunnella Jumalan ajatuksia
- oman elämän kertomista Jumalalle
- omien unelmien ja odotusten kertomista Jumalalle
- omien tarpeiden kertomista hänelle

16

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miten eletään rukoillen?
      - päivittäistä yhteyttä Jumalaan
      - kiittämistä siitä, mitä on saanut
      - kulkemista kohti Jumalan mahdollisuuksia
      - elää vastuullista elämää
      - etsiä Jumalan tahtoa ja toteuttaa sitä kaikessa
      - etsiä yhteyttä Jumalaan, niin että kokee sen
      Mitä tämä siis tarkoittaa? Jumala tahtoo, että me pidämme häneen yhteyttä, että meidän sydämemme korvat ja silmät ovat auki Jumalalle ja tahtonsa kuulemiselle. Usein yhteyden löytymiseksi Jumalaan menee aikaa, koska Jumala ei toimi meidän säännöillämme, vaan meidän on toimittava hänen säännöillään. Jumala ikään kuin odottaa, että olemmeko koko sydämestämme etsimässä yhteyttä häneen ja vasta sitten, kun hän saa sydämemme vakuutuksen siitä, että tahdomme elää hänen yhteydessään päivittäin ja kokonaan, vasta sitten hän alkaa meille puhua meidän sisimpäämme ja ymmärrämme, että nyt me saamme elää yhteydessä häneen. Usein tämä yhteyden löytämisen matka ei suinkaan ole helppo ja voi olla, että moni luovuttaa, mutta jos vain olemme siinä ja etsimme, niin me tulemme löytämään sen maailman, johon Jumala haluaa meidät viedä. Tämä ei suinkaan ole ponnistelua, vaan pikemminkin lepoa ja odotusta, kärsivällistä odotusta ja luottamusta, että Jumala tahtoo luoda meidän kanssamme yhteyden, jossa hän voi meille puhua. Silloin saamme rohkaisua, lohdutusta ja ohjausta elämämme kysymyksiin ja koemme, että saamme tehdä matkaa yhdessä Herran kanssa.

    • Mitä pitää tehdä itse tai miten pitää toimia?
      - löytää Jumalan vastaukset
      - etsiä niitä hartaasti
      - kulkea silmät ja korvat avoimina ja sydän avoinna
      Mitä se sitten tarkoittaa? Jumala ei tule ovellemme kertomaan meille, miten hän haluaa meille vastata, vaan, kun me pyydämme Jumalalta jotakin, meidän on lähdettävä etsimään niitä vastauksia koko sydämemme ja ymmärryksemme voimalla. Tuo etsintä riippuu tietenkin siitä, mitä olemme pyytäneet. Jos olemme pyytäneet aviopuolisoa, meidän tulee mennä sinne, missä me voimme löytää Jumalan vastauksen, missä nuo puolisoehdokkaat on mahdollista tavata tai heihin tutustua. Emme voi siis vain jäädä kotiin ja odottaa, että Jumala kantaa ehdokkaat meidän nähtäväksemme, että voimme valita. Meidän on lähdettävä liikkeelle ja mentävä kaikkiin niihin paikkoihin, joissa voimme tavata oikean puolisoehdokkaan ja luoda häneen yhteyden saadaksemme selville, onko tämä nyt se Jumalan vastaus minun rukouksiini. Jos rukoilemme työtä, meidän on jälleen lähdettävä liikkeelle koko elämämme tarmolla ja katsottava kaikista mahdollisista paikoista avoimia työpaikkoja ja lähetettävä niihin hakemuksia saadaksemme selville, mistä Jumala on meille avannut työpaikan oven. Meidän on myös etsittävä soveliaita yrityksiä meidän kyvyillemme ja lähetettävä niihin avoimia hakemuksia ja soitettava sitten sinne yritykseen ja kysyttävä, tuliko minun hakemukseni perille ja mikä teillä on nyt tilanne, jotta löydämme sen Jumalan rukousvastauksen. Näin meidän pitää siis etsiä sitä Jumalan vastausta, koska siitähän Jumala tietää, että olemme rukoilleet tosissamme ja tahdomme löytää vastauksen.

    • Miten eletään pettymättä rukouksiin ja Jumalaan?
      - Jumala ei ole meidän palvelijamme, me olemme Jumalan palvelijoita
      - palvelija tekee, mitä hänen Herransa pyytää
      - koko elämä on lahjaa Jumalalta
      - olemme juuri nyt sillä paikalla, missä Jumala tahtoo meidän olevan
      - meidän osamme on nyt juuri se, minkä Jumala tahtoo sen olevan
      Tässä on tietenkin kysymys siitä, että kohtaamme elämän kipuineen ja pettymyksineen ja murheineen ja kaikki ne ovat Jumalan mahdollisuuksia muokata meistä sellaisia, että me olisimme hyödyksi Jumalalle. Pitääkö meidän siis hyväksyä kaikki sairaudet ja kaikki paha, mitä elämäämme voi tulla? Ei tarvitse, me voimme kantaa rukouksessa kipumme ja tuskamme ja pettymyksemme Jumalalle, mutta me otamme osamme elämässä juuri sellaisena, kuin se nyt juuri on. Emme siis pety, vaikka ongelmamme ei poistukkaan, emme pety, vaikka emme paranekkaan, emme pety, vaikka meitä ei varjellakkaan, koska kaikki elämässämme tapahtuvat asiat Jumala voi kääntää meidän parhaaksemme ja Jumalan valtakunnan hyväksi. Jätämme elämämme siis Jumalan käsiin. Me voimme myös tehdä kaiken sen, minkä ihminen voi tehdä olosuhteidemme puolesta, menemme lääkäriin ja etsimme Jumalan vastausta sieltä, teemme rikosilmoituksen, jos meille on tehty pahaa, haemme oikeutta, jos meille on tehty vääryyttä. Emme siis anna pahan saada voittoa meistä, vaan pyrimme antamaan pahalle mahdollisuuden kääntyä ja tehdä parannus, jotta hän ei tekisi enää vääryyttä muille. Kysymys ei tässä ole kostosta, vaan väärin tehneelle mahdollisuuden antamisesta, että hän huomaa tehneensä väärin ja muuttaa elämänsä.

    • tarkkailija47

      Miten eletään pettymättä elämään?
      - ymmärrämme, että olemme matkalla täydellisyyttä kohti
      - tämä elämä on meille annettu sellaisena, kuin me sen kohtaamme
      - jos Jumala olisi halunnut antaa meille toisenlaisen elämän, hän olisi sen tehnyt
      - vaikka emme ymmärrä kaikkea mitä elämässä kohtaamme, elämämme on Jumalan kädessä
      - vaikka teemme virheitä ja vääriä valintoja, Jumala voi niidenkin kautta muokata meistä käyttökelpoisia hänelle
      Jumalan omina meillä ei pitäisi olla huolta siitä, millainen elämämme on, jos vain olemme tahtoneet seurata Jeesusta ja hänen sanojaan, voimme olla tyytyväisiä ja onnellisia köyhinä ja rikkaina, voimme olla tyytyväisiä ja onnellisia sairaina ja terveina, voimme olla tyytyväisiä onnistuneina ja epäonnistuneina, sillä me emme tiedä, millä tavalla meidän Herramme on aikonut meitä käyttää ja siksi me luotamme, että juuri tämä tilanne on se, jossa hän tahtoo meidän olevan ja jossa hän haluaa meitä käyttää. Kun me siis tiedämme, että tämä on juuri se, mihin Jumala on halunnut tai sallinut meidän joutuvan, olemme kiitollisia, että juuri nyt me olemme hänelle käyttökelpoisia. Niinpä meidän tulisikin vain etsiä, että keitä ihmisiä Jumala minun kauttani juuri nyt haluaa koskettaa ja kohdata ja olla avoimella mielellä, että huomaisimme ne tilanteet ja ihmiset, joille me olemme juuri nyt tällaisena ja näissä olosuhteissa ainoa Jumalan tapa kertoa evankeliumin ilosanoma. Meidän elämämme voi koskettaa juuri joitain ihmisiä, joita Jumala ei muutoin pääsisi koskettamaan, kuin meidän elämämme kautta.

    • Mitä me pyydämme?
      - että saisimme sisimpäämme rauhan juuri tässä tilanteessa ja elämänvaiheessa
      - että voisimme iloita juuri nyt
      - että voisimme toteuttaa ne unelmat ja haaveet, jotka Jumala on sydämeemme laskenut
      - että voisimme olla tyytyväisiä elämäämme juuri sellaisena kuin se on kipuineen ja puutteineen
      - että voisimme olla toisille ihmisille avuksi, iloksi, lohdutukseksi ja rohkaisuksi
      - että meillä olisi elatus ja vaatteet jne mitä elämässä tarvitaan
      - rukoilemme myös toisten puolesta
      Kun me olemme elämämme antaneet kokonaan Jumalalle, eikö ole silloin oikein, että hän saa tehdä meidän elämässämme, mitä hän tahtoo? Mitä Jumala sitten tahtoo? Että hän voisi käyttää meitä evankeliumin työssä, niin että evankeliumi menisi eteenpäin. Jumala haluaa kohdata jokaisen ihmisen yksilöllisellä tavalla ja siksi hän tarvitsee monenlaisista elämänkohtaloista kutsuttuja ihmisiä saadakseen evankeliumin sanoman menemään juuri oikeanlailla niiden ihmisten sydämiin, jotka hän tahtoo pelastaa iankaikkiseen elämään. Jos me olemme katkeruuden ja pettymyksen vallassa ja syytämme Jumalaa kaikesta, me olemme Jumalalle käyttökelvottomia, meistä on tullut silloin sellainen uskovan irvikuva, jollaisena me annamme Jumalasta vääristyneet ja valheellisen kuvan.

    • rukouksenmuutos

      Rukouksen tarkoitus ei ole muuttaa Jumalaa, vaan muuttaa meitä!

    • Raamattu kuvaa oikea rukous sitkenä uhrautuva perixiantamaton kaikken kestävä jopa niin alas kun koiranpenikka pöydän alla odottamaan muruisia jos tippuis mutta ei aina. Tai äynti siihen vikurapää tuomarin luona joka lopulta antaa perixi kun on sitkeä ja ei välitä vaikka haukutaan maan rakoon joka kerta kun on siinä pyytämässä. !!

    • Oikea tapa rukoilla, on vaikkapa anoa, Kristuksen nimessä ymmärrystä, jotta voi Jumalan tahdon tuntea ja siinä vaeltaa.

      Vaan kun te tänään ihmiset rukoilette, te pyydätte itsellenne asioita oman milenenne mukaan, ja uskottelete, että kaikki käytöksenne on sopiaa Jumalan silmissä, toisin sanoen, te puhutte kuin itsellenne, ja mitä te haluaistte, mutta ette katso Jumalaan, vaan omiin haluihinnne, sillä omia himojanne te seurailette, ettekä Jumalan tahtoa tosissanne etsi.

      Jos te etsisitte, niin se aiheuttaisi sen, että te erotautuistte tämän maailman menoista ja arvoista, puhdistaen itsenne kaikesta vääryydestä, ja luopuen siitä lihallisesta elämästänne ja itsestänne.

      Teoriassa, joku teistä voi puhua ikään kuin ymmärtäisi, mutta arvonne ovat kaukanan pyhien arvoista, sillä ette ole tulleet tunetaan Pyhää.

    • OikeaaRukousta

      Hienoa opetusta Raamatusta, rukouksesta :) Kiitos sinulle Aloittaja, että kirjoitit nuo tähän ketjuun.
      Rukoilin pitkään ja hartaasti omaiseni puolesta. Sinällään rukoukseni oli vilpitön. Se mitä sydämeni joka solulla halusin, ei kuitenkaan tapahtunut.
      Sitten kerran hämilläni ymmärsin, että tärkein rukousaihe puuttui. En ollut rukoillut tämän omaiseni uskoontuloa. Nykyisin rukoilen pelkästään, että tapahtukoon hänelle Jumalan tahdon mukaan, Jeesuksen nimessä. Ja lisään vielä tuon hänen uskoontulon puolesta rukouksen.
      Rukous pitää olla Jumalan tahdon mukainen, sen opin.

    • tärkeinrukous

      Tärkein Jumalan tahto on aina ensin ihmisen pelastus, sen jälkeen tulee vasta toinen rukous, jossa pyydetään, että minusta tulisi käyttökelpoinen Jumalan käyttöön. Vasta sen jälkeen tulee muut jokaipäivässessä elämässä tarvittavat asiat.

      • OikeaaRukousta

        Kirjoitat oikein.
        Oletan, että Hän kuulee kuitenkin väärätkin rukoukset. Hän huomaa, että ainakin ihminen yrittää, vaikka väärin menee, koska ei ole oikeaa tapaa vielä oppinut.
        Tuon uskoon tulon -rukous on nyt se tärkein tämän henkilön kohdalla ja siihen liittyen Jumalan tahdon toteutumisen -pyyntö.


    • esirukousontärkeä

      Mikä on uskovan tehtävä?
      Missä ihminen on hädässä tai tarvitsee apua - ainakin rukoilla, ellei voi enempää!
      Milloin Jumalan Henki vaikuttaa sinussa rukousta jonkun puolesta - tee se!

    • rukoilkaapaljon

      Rukous on hyvin tärkeä.

      Jumala pitää omiaan arvollisina toimimaan yhdessä hänen kanssaan. Se on suuri ja valtava kunnianosoitus Jumalalta. Me saamme rukoilla ja vaikuttaa tapahtumiin täällä maailmassa.

    • Julle-5TF546

      Minä en ole kiinnostunut jumala saduista. Mitään jumalaa ei oikeasti ole.
      Naurettavaa että aikuiset ihmiset viitsii leikitellä jumala saduilla ... HEH HEH HEH ....

      Minun jumala pystyy syömää perseenreiän kautta. Pystyykö sinun jumala siihen? HOH HOH HOIJAA ....

    • elämäntarkoituson

      Kerropa sinä Jumalan vastustaja, mikä sinun elämäsi tarkoitus on?

      Onko sinun elämälläsi mitään merkitystä, kuin syödä ja sitten kuolla?

      Oletko siis eläin muiden eläinten lailla?

      Mitä sinä tarjoat ihmisille, jotka kamppailevat elämän keskellä?

    • kannattaaaina

      Rukous on pyrkimistä Jumalan läsnäoloon ja siihen yhteyteen pääsemistä Kristuksen kanssa, jossa hänen sanansa saa meissä tilaa ja vaikuttaa koko meidän elämäämme.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      206
      4974
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      292
      3085
    3. 134
      1797
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      228
      1647
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1451
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1223
    7. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      76
      1173
    8. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1164
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1129
    10. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1128
    Aihe