Kotiinkuljetusmaksu, pitääkö maksaa ?

dhfhsdfh

Tarvitseeko kotiinkuljetetun tuotteen kuljetuskustannusket (50e) maksaa jos on perunut verkkokaupan tilauksen ennen 14vrk soittamalla asiakaspalveluun, tuote oli kuitenkin peruttaessa jo lähtenyt matkaan.

Eikö peruminen koske myös toimitusmaksuja, oli se sitten kuljetusliike tai joku muu ?

6

54

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jljllkj

      Tarvitsee, sillä jos tilauksesi on lähtenyt matkaan, kuljetus yritys perii täydelliset kustannukset. Joudut myös maksamaan palautuskulut, jos tuotetta ei voida palauttaa tavallisena postipakettina (yleensä suurikokoiset tuotteet).

      • dfhsdh

        Olisko noin ? Vaikeita nää lakipykälät..

        "Jos kotimyynnissä tavarat on toimitettu kuluttajan kotiin sopimuksenteon yhteydessä, elinkeinonharjoittajan on kuitenkin noudettava tavarat omalla kustannuksellaan, jos tavarat eivät ole luonteensa vuoksi palautettavissa tavanomaisella tavalla postitse."


        https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1978/19780038#L6


        Suoritusten palauttaminen

        Jos kuluttaja peruuttaa koti- tai etämyyntisopimuksen, hänen on palautettava vastaanottamansa tavara viivytyksettä ja viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä, jollei elinkeinonharjoittaja ole sitoutunut noutamaan tavaraa itse. Kuluttajan on vastattava tavaroiden palauttamisesta johtuvista välittömistä kuluista, jollei elinkeinonharjoittaja ole sitoutunut vastaamaan niistä. Kuluttajan oikeudesta olla maksamatta edellä tarkoitettuja kuluja, jos elinkeinonharjoittaja on laiminlyönyt ilmoittaa niistä, säädetään 24 §:n 1 momentissa.

        Jos kotimyynnissä tavarat on toimitettu kuluttajan kotiin sopimuksenteon yhteydessä, elinkeinonharjoittajan on kuitenkin noudettava tavarat omalla kustannuksellaan, jos tavarat eivät ole luonteensa vuoksi palautettavissa tavanomaisella tavalla postitse.

        Elinkeinonharjoittajan on viivytyksettä ja viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen saatuaan palautettava kuluttajalta saadut suoritukset lukuun ottamatta ylimääräisiä kustannuksia, jotka ovat aiheutuneet kuluttajan valitsemasta muusta kuin elinkeinonharjoittajan tarjoamasta edullisimmasta vakiotoimitustavasta. Elinkeinonharjoittajalla on kuitenkin oikeus pidättyä maksujen palautuksesta, kunnes hän on saanut tavaran takaisin tai kunnes kuluttaja on osoittanut lähettäneensä tavaran takaisin, ellei elinkeinonharjoittaja ole velvollinen noutamaan tavaraa itse.

        Elinkeinonharjoittajan on palautettava saamansa suoritukset sillä maksutavalla, jota kuluttaja käytti alkuperäisessä liiketoimessa, ellei kuluttaja ole nimenomaisesti suostunut muuhun järjestelyyn. Suoritusten palauttamisesta ei saa aiheutua kuluttajalle kustannuksia.


      • jokukallepäätalo

        Tuossa onkin kyseessä "kotimyynti", eriasia kuin etämyynti.


      • lue-ja-ymmärrä
        jokukallepäätalo kirjoitti:

        Tuossa onkin kyseessä "kotimyynti", eriasia kuin etämyynti.

        Paitsi tietenkin, että kyseessä ei ollut kotimyynti. Ap kertoi tilanneensa tavaran verkkokaupasta, siten kyseessä on etämyynti.


    • lue.tuolta.lisää

      Jos olet ostanut tavaran etämyynnistä (esim. verkkokauppa), sinulla on 14 pv aikaa "katua" ostostasi ja perua kauppa. Jos tavara on tullut sinulle, sinä vastaat palautuskustannuksista. Tosin moni verkkokauppa kertoo omissa myyntiehdoissaan, että palautus on ilmainen. Lue siis käyttämäsi verkkokaupan ehdot tarkkaan. Mutta muista, oletus on, että sinä maksat palautuksen, jos verkkokauppa maksaa sen, kyseessä on verkkokaupan antama lisäetu.

      Kun olet palauttanut tavaran, myyjän on palautettava sinulle KAIKKI maksamasi maksut. Jos tavarasi on maksanut 200 euroa 50 euroa kuljetuskuluja, niin myyjä palauttaa sinulle 250 euroa. Sinullehan jää tästä loppujen lopuksi käteen vain 200 euroa, koska joudut maksamaan palautuskulut (esim. saman verran, 50 euroa) omasta pussistasi. Myyjä siis maksaa kuljutuksen sinulle ja sinä maksat kuljetuksen takaisin myyjälle. Riski ja tappio jaetaan kahtia.

      Mutta, jos olet vaatinut jotain erityiskuljetusta (myyjän vakiokuljetus: posti, sinä halusit lisäpalveluna postin paketti-ovelle-palvelun), niin silloin sinä maksat myös alkuperäisten lähetyskulujen kohdalta tuon tilaamasi lisäpalvelun hinnan.

      http://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Ostaminen-myyminen-ja-sopimukset/verkkokauppa-posti-ja-puhelinmyynti-etamyynti/

    • dhfhsdfh

      Homma selvisi, ei tarvinnut maksaa yhtään mitään. Verkkokauppa tunnusti oman virheeensä (?), eivät olleet älynneet ilmoittaa tavarantoimittajalla että kauppa on peruttu.

      Kumma kyllä ensimmäisellä soitolla väittivät että homma ei voi perua kun tavara on jo lähetnyt...mitä lie sekoilivat tai sitten oli joku kesäjamppa töissä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      274
      2550
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      92
      2021
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1606
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      157
      1427
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1268
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1195
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1076
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1074
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1010
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe