Median käytös kiukuttaa Soinia!

Tollopersu

Pullukka menettää nykyään jatkuvasti hermonsa tiedotusvälineiden kanssa. Hän ei enää pysty kontrolloimaan julkisuutta samassa määrin kuin oppositiopuolueen puheenjohtajana, jolloin hän saattoi kadota viikkokausiksi ilmoittamatta syytä.

Hallituspuolueen puheenjohtajana ja ministerinä hänellä on velvollisuus antaa lausuntoja 24/7. Kun uuden aseman mukanaan tuoma velvollisuuksien lasti alkaa paljastua selkärangattomalle poliittiselle broilerille, tämä alkaa tiuskia median edustajille.

Jo hallitusneuvotteluiden aikana esille noussut Toimi Kankaanniemen tapaus osoitti, että ikävät asiat lakaistaan muutamalla sanalla maton alle. Nyt, toimittuaan ministerinä muutaman päivän, Pullukka on ottanut tavakseen vastata median kysymyksiin erikoisella tyylillä.

"En ala hyttysiä kuurnimaan", "Asiaa ei pidä ylidramatisoida" tai "Tämä asia saa jäädä tähän" ovat Pullukan viime päivinä käyttämiä ilmaisuja. Ennen Pullukka esitelmöi valitsemissaan tilanteissa innokkaasti. Nyt ei paksulla pojalla enää hermo kestä toimittajien uteluita ja lausunnot lyhynevät lyhenemistään.

Äijä on kiukkuinen ja punoittaa verenpaine katossa. Hieno ulkoministeri meillä.

Jos persut jatkavat hallituksessa vielä kesän yli, saamme nähdä ennätyskiukkuisen Pullukan syksyn bubjettiriihessä. Pullukalla ei ole enää mahdollisuutta viettää kolmen kuukauden kesälomaa ja kaljoitella Heinoon-mökillä vastaamatta puhelimeen. Koko kesä menee ikävien asioiden parissa työskennellessä.

Voi harmi.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastuullisuutta

      Parasta on tämä Lindstömin tapaus. Soini oli lukenut etukäteen Lindströmin kirjoitelman ja vaikka pääministeriltäkin on tullut nuhteet Lindströmin sooloilusta niin Soini selittää, että sananvapaus sallii sen, että persukin saa puhua ihan mitään vaan ja koska tahansa.

      Soinin sanoin: "Hallitusvastuu on myrkkyä populistille"

      • puhetaito

        Ei ole uskottavaa, että olisi lukenut ( jos luki tajunnut lukemaansa) ja päästänyt moisen "sammakon" esiin, kun hallitusneuvottelussa ole ollut mitään sellasta esillä.
        Sekin kertoo, ettei Soini ole syventynyt asiaan, ennen julkituloa, koska ei ole päästänyt ministeriä itseään julkisuuteen kertomaan esim telkkuun ja perustelemaan. Miksi Soinin pitää perustella ministerinsä tekemisiä? Ministerin itsensä näkisi mielellään perustelemassa livenä. Ehkä iltauutisissa?


    • olkaammeihmisiksi

      "Äijä on kiukkuinen ja punoittaa verenpaine katossa. Hieno ulkoministeri meillä."

      Maan kannalta sairastava ulkoministeri on paljon pienmpi riksi kuin vastaava valtiovarainministeri.

      Ulkoministerin duuni on jostain syytä yliarvostettu. Suomi ei päätä ulkopolitiikastaan yksin vaan aina osana EU:a tai YK:a. Ulkopoilitiikkaa hoitavat presidentti, pääministeri ja kaksi ulkoministeriä. EU:politiikkaa hoitaa käytännössä pääministeri ja valtiovarainministeri.

      Ulkoministerillä on siis aika vähän päätösvaltaa (päätösvelvollisuutta).

      Ulkoministerin duuni on edustamista, ja on paljon henkilöstä kiinni paljonko ARVOVALTAA (epäsuoraa valtaa) hän itselleen hankkii. Tuomioja hankki itselleen arvovaltaa uutteruudellaan, linjakkuudellaan ja armottomalla työnteollaan.

      Soini aloittaa tilanteesta jossa arvovalta on valmiiksi pakkasella populistitaustansa takia.

      Ja jos työnteko maistuu yhtä hyvin kuin meppinä, niin eipä taida arvovalta liiaksi kasvaa. Meppinä hän oli ortodoksipappi Mitron kanssa Suomen passiivisin vuoden pestin jälkeen. Nuori noviisi Haglund oli samaan aikaan mepeistämme uutterin.

      Suomen onneksi Soini livisti valtionvarainministerin vastuustaan. Jos Stubb olisi halunut maksaa potut pottuina hän olisi istuttanut Soinin siihen. Mutta ehkä Stubin mielestä vastuunkanto oli sittenkin tärkeämpää.

      • Tollopersu

        Aika hyvin tiivistetty. Kiitos siitä!

        Nyt kun populistipuolue persut on Soinin oman teorian mukaisesti kypsässä vaiheessa eli saavuttanut hallitusvastuun, voimme myös arvioida Soinin politiikkaa päämäärien valossa.

        Lopputulema on lyhyt ja karu. Soini ei ole todellisuudessa halunnut edes valtaa, vaan kaiken johtotähtenä on ollut Soinin oman narsismin tyydyttäminen. Tavoitteena on ollut ensin mahdollisimman suuri määrä julkisuutta, riippumatta julkisuuden laadusta. Lopulta Soinin ainoa tavoite on ollut saada asema valtioneuvoston jäsenenä, riippumatta siitä, olisiko se isänmaan tai persupuolueen hyväksi.

        Toisen perättäisen hyvän eduskuntavaalituloksen seurauksena persut pääsivät hallitusneuvotteluihin ja Soinille tarjoutui mahdollisuus saada lopullinen ja täydellisin mahdollinen tyydytys. Vallan määrällä mitattuna hyvin keskinkertainen mutta Soinin itsensä sairaalloisesti arvostama ulkoasiainministerin virka oli mahdollinen, joten Soini otti sen.

        Ymmärrän sen, että rahvas on ainakin aikaisempina aikoina arvostanut ulkoministerin tehtävää suuresti. Sen sijaan minua hämmästyttää Soinin samanlainen suhtauminen asiaan. Soini on taatusti ymmärtänyt poliittisen uransa aikana, missä se vallan hillotolppa sijaitsee.

        Taitaa olla kyseessä monesta eri syystä johtuvaan alemmuuskompleksiin perustuva tarve näyttää - mutta kenelle? Tavallisia kansalaisia tuskin enää nykyään kiinnostaa kovin paljoa se, kenen suurlähettilään kanssa Soini on syönyt lounasta tai päivällistä. Soinia itseään se tuntuu kiinnostavan ihan saatanasti.


      • pulskat_ei_pane

        Tommonen uus virka olis varmaan kiva kruunata kunnon panolla jonkun tiukan ja kiimasen böönan kanssa. harmi vaan ettei pulska poika pysty enää harrastaan seksiä sairaalloisesta läskiydestään johtuen. joutuu ehkä sen takia tyytymään kopsuun. ja paino senkun nousee.


      • lökäpöksyt

        Haiseva läskivuori ei mahdu lentokoneen vessaan. Miten voi matkustaa virkatehtävissä ulkomaille? Laivallako? paitti ei kyllä mahdu laivan vessaankaan normaalihytissä. Sviitti pitää olla?


    • tyhmästi_kirjoitettu

      Kyllä kirjoittajalla on tosi ohut ja lyhyt muisti tai paremminkin poliittinen tietämys, kun Soinia poliittiseksi proileriksi nimittää. Tiedoksesi, että Soini on ollut puoluehommissa 16 -vuotiaasta saakka.

      • kukkokiekuuuu

        Eikö termi "poliittinen broileri" juuri tarkoita henkilöä, joka ei ole elämässään ollut muissa töissä? Nyt kyllä sinä et taida olla ihan termien tasalla.


      • Tollopersu

        Täsmälleen. Toisin kuin anglismeja ja suorastaan englannin kieltä jatkuvalla syötöllä käyttävät persulit, minä käytän suomen kieltä, ja vieläpä oikein.

        Poliittinen broileri tarkoittaa suomalaisessa poliittisessa kielenkäytössä "koko elämänsä" politiikassa - ja vain politiikassa - toiminutta henkilöä. Soinillahan ei ole käytännössä muuta työhistoriaa kuin politiikka.

        Jos olisin halunnut nimitellä Soinia poliittisesti kokemattomaksi, olisin nimitellyt häntä ehkä "poliittiseksi untuvikoksi" tai "poliittiseksi keltanokaksi". Mutta en nimitellyt, koska sellainen Soini ei ole.

        Ja mitä tulee "poliittiseen tietämykseen", olen harrastanut politiikan seuraamista ja poliittista historiaa viimeisen neljännesvuosisadan ajan. Pro gradu -tutkielmanikin edusti poliittisen historian tieteenalaa.

        Soinia ja persuja arvostelen tällä taustalla.


      • Aivan.Oikein

        Älkäämme ikinä unohtako, että Timppa oli nuorena kloppina eräänä kesänä muutaman viikon apupoikana sukulaisen leipomossa. Näin ollen pönön kutsuminen poliittiseksi broileriksi on väärin, epäreilua, ajojahtia, muuneltua totuutta ja kiihotusta kansanryhmää vastaan. Hävetkää!


      • Aivan.Oikein kirjoitti:

        Älkäämme ikinä unohtako, että Timppa oli nuorena kloppina eräänä kesänä muutaman viikon apupoikana sukulaisen leipomossa. Näin ollen pönön kutsuminen poliittiseksi broileriksi on väärin, epäreilua, ajojahtia, muuneltua totuutta ja kiihotusta kansanryhmää vastaan. Hävetkää!

        Ehhe he...


    • 62627

      Pullukan ote alkaa löystyä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kenen kanssa haluaisit suhteeseen?

      Laita omasi ja hänen nimensä ensimmäinen kirjain 😊
      Ikävä
      116
      2546
    2. Eläkeläisiltä leikataan jo asumistukeakin, osalla loppuu kokonaan!

      https://yle.fi/a/74-20102928 Hallitus varmaan vihaa eläkeläisiä, nyt ollaan kajoamassa eläkeläisten asumistukeenkin, os
      Maailman menoa
      450
      2258
    3. Maanantai päivää

      On tää yhdenlainen paikka... No huomenta nyt kuitenkin. 🐺❤️🖤🫤☕
      Ikävä
      102
      1668
    4. Mies, riittääkö sulle näkemään vilauksen musta?

      Etkö halua ottaa minua kiinni?
      Ikävä
      72
      1553
    5. Mikä kaivatussasi on

      parasta?
      Ikävä
      40
      1200
    6. Ollaan samanlaisia

      Samannäköisiäkin? Herkkiä, pohdiskelevia, syvästi tuntevia? Aistin kuvienkin perusteella paljon samankaltaisuutta. Siksi
      Ikävä
      83
      1155
    7. Pelkään sua.

      Ja haluan ihan älyttömästi. Voiko näin kirjoittaa naiselle.
      Ikävä
      61
      1150
    8. Palstasuden aamu

      Hyvää huomenta. Alkaa vähitellen tervehtymistä tapahtua. 😊🤗☕🐺
      Ikävä
      219
      1145
    9. Kaipaatko vielä häntä?

      Entistä kumppaniasi?
      Suhteet
      192
      1092
    10. Ken leikkiin ryhtyy

      Se leikin kestäköön. Ei mulle tarvitse kiukutella jos en lähde leikkiin mukaan. Eiköhän se oo molemmille helpoin kun lop
      Ikävä
      92
      1056
    Aihe