opiskelemaanko vielä

sivistymätön1

olen keski-ikäinen nainen ja olen miettinyt jo pitkään, että opiskelisin vielä ylioppilaaksi, ja kerroin hyvälle ystävälleni asiasta, joka tyrmäsi asian sanomalla, että ethän sinä pysty kun olet tyhmä. hän itse on ylioppilas ja kuvittelee itse olevansa ylivertainen. myös toinen tuttavani nauroi minua alentavasti, kun kerroin suunnitelmastani. masennuin siitä, että kun monet on sitä mieltä, niin kannattaako lähteä opiskelemaan, jos kaikki pitää minua tyhmänä. olisin odottanut heiltä kannustavampaa suhtautumista asiaan.

27

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eioppiojaankaada

      Kuule- "tyhmyytesi" oli vain siinä,että kaipasit kannustusta... Täältä sitä tulee:nuo henkilöt ovat rakennelleet heikon korttitalo-identiteettinsä opintosuoritteidensa ja ihmisten mielipiteiden varaan-älä ole samanlainen! Tyhjä,ontto,tahdoton idiootti,siis...Opiskelet vaikka jumaliste haudanpartaallakin vielä,vit..tuakos se kenellekään kuuluu? Jokainen on täällä omien unelmiensa ainoa toteuttaja ja tuollaiset luuserit jotka eivät tuon parempaa asennetta itsestään saa irti kuin halveksuntaa toisen unelmia kohtaan, dumppaisin oitis! Tervetuloa,yo-lakki,hyvästi huono seura!!!

      • mies30v

        Niin, kyllä elämässä homma on niin että ihmisen pitää määrittää itse-itsensä kautta eikä ulkopuolisten. Aina löytyy niitä jotka haukkuvat ja sanovat pahasti koska ovat todellisuudessa itse niin surkeita ihmisiä että pitää saada lytätä muita.Näin tuntevat olonsa jotenkin paremmaksi, edes hetken.

        Joten, usko itseesi ja tee sitä mitä haluat tehdä.


    • Mene.opiskelemaan

      Ilman muuta lähdet toteuttamaan omia unelmiasi. Olkoonpa tutkinto mikä tahansa. Itse opiskelin aikuisiällä, en tosin ylioppilaaksi. Opiskelu antoi todella paljon. Sain tutkinnon erittäin hyvin arvosanoin. Vaikka en olekaan juuri tehnyt sen jälkeen töitä johon koulutus suuntautui, en ole koskaan katunut opiskeluani. Opiskelu tuo elämään eri näkökantoja ja on aina palkitsevaa sellaisenaan. Jos kaikkea muuta elämässään katuu, ei koskaan sitä että on opiskellut. Useinkaan opiskelun este ei ole tyhmyys, vaan motivaation puute. Ihminen oppii aina, sitä enemmän kuin aivojaan käyttää. Muisti paranee ja ajatus kulkee. Sama se on aivojen kanssa kuin kehonkin kanssa. Kun sitä harjaannutat, se voimistuu ja huomaat että opit ja oletkin taitava.

    • Irinja

      Mielestäni nuo sinun tuttavasi ovat tyhmiä, ainakin tässä asiassa. Itse olen suorittanut kaksi ammattitutkintoa aikuisiällä, kun suunnittelin ensimmäistä minulle sanottiin että on ihan turha viettää aikaa koulun penkillä kolme vuotta. Siitäpä viis veisasin ja kävin koulun loppuun. Kun kerroin seuraavasta opiskeluaikeestani, minulle tiuskaistiin että pysy omalla alallasi (siis sillä jota opisjelin nuo em. kolme vuotta, sanojana oli muuten sama henkilö).Koska pidän opiskelusta, aloitin vielä aikuislukion, kun kerroin tästä "hyvälle ystävälleni", hän sanoi, ettei minun kannata, koska siitä ei ole minulle mitään hyötyä. Kun sitten opiskelin lukiossa, huomasin että itse asiassa opiskeluni oli tälle henkilölle ongelma. Koska olin tottunut siihen, että todelliset ystävät ovat kannustavia ja iloitsevat toistensa onnistumisista, en heti hoksannut, että oli virhe kertoa hänelle hyvistä arvosanoista, hän piti sitä itsekehuna ja suuttui. Muutenkin aloin jatkuvasti kuulla ivallisia kommentteja ja kaikenlaista keljuilua opiskelustani niin paljon, etten enää lopulta kertonut siitä hänelle mitään. Emme ole enää ystäviä. Olen huomannut, että suunniteletpa mitä vain, vaikkapa uutta harrrastusta tai mitä tahansa pientäkin asiaa, aina löytyy joku pahanilmanlintu joka sanoo ettei kannata. Kannattaa tehdä sitä mistä itse pitää, ja jättää heidät kiehumaan omissa liemissään. Sinun elämäsihän se on eikä heidän. Ja onko jostain asiasta "hyötyä", sen sinä arvioit itse. Minun lukio-opiskelustani on ollut hyötyä oman itseni kannalta, olen oppinut uusia asioita ja tuntenut oppimisen iloa, saavuttanut tavoitteita läpäisemällä kursseja jne. Nyt ikäni lähentelee puolta vuosisataa ja olen alkanut miettiä opiskelua avoimessa yliopistossa. Tämäkin on tietysti monen mielestä täysin turhaa tässä iässä, mutta miksi minä jättäisin tekemättä jotain itseäni innostavaa joidenkin toisten mielipiteiden takia?

    • erikoinen_aamupala

      "Ystäväsi" ovat kateellisia. Älä huoli, se on tyypillinen piirre monelle naissukupuolen edustajalle ja miksei miehellekin. Varsinkin se, että et tee asioita tavalliseen tapaan vaan ennakkoluulottomasti lähdet tavoittelemaan keski-iässä yo-lakkia on näistä normaliteetti-idiooteista jumalattoman ärsyttävää. He kun ovat päättäneet jo mielessään, että maailman pitää olla sellainen kuin he sen haluavat olevan. Sitten sinä ilkeä ihminen menet ja kerrot, että ei se ole. Siinä käy niin, että heidän maailmankuvansa särkyy tai sitten he vain kieltävät asian toteamalla, että sinä olet tyhmä.

      Toivotan sinulle onnea lukio-opintoihin! Muista kuitenkin pysyä nöyränä, vaikka todistuksessa olisi laudatureja. Yrittäminen on tärkeintä. Kannattaa muuten kertoa kaikille ystäville pyrinnöistäsi, sillä se ainakin kertoo ketkä ovat niitä ystäviä ja ketkä eivät. Älykkyyskin kun on subjektiivista. Itse en kirjoittanut kaksoistutkinnossani yhtään ällää, mutta pärjään shakissa ja logiikkatesteissä Mensa-ystävälleni. En kuitenkaan osaa ajaa autoa tai ymmärrä origameista mitään, mutta ne ovatkin spatiaalisesti vähemmän rajoittuneiden juttuja. Mutta kukin tyylillään, toiset housut kintuissa ja toiset kusi sukissa.

    • Olen ylioppilas. Minulla on paljon kavereita jotka eivät ole ylioppilaita, ovat siis tyhmiä. Jos he lukisivat itsensä ylioppilaiksi. He kyllä pystyisivät siihen. Silloin en olisikaan enää heitä viisaampi.

      • hätäkädessä

        Niin ja kelle voisit sitten brassailla omalla erinomaisuudellasi kun ne mokomat ystävät pääsivät estelyistäsi huolimatta samalle tasolle ja pahus - kun jo näyttävät vieheltävät ohi :))


    • ret4r4

      lukio on maaiman suurinta ajan tuhlausta, tyhmä on joka tuhlaa aikaa semmoiseen

      • lukoyleissivistää

        Lukio antaa erinoimaiset eväät yleissivistykseen, joten se ei todellakaan ole suurinta ajantuhlausta.

        Ap:lle, toteuta unelmasi, oli se sitten Yo-lakki tai jokin muu.


    • tietolisäätuskaax2

      Mielestäni lukio ja ylioppilaaksi pääseminen ei ole mitään ihmeellistä. Oikeastaan kuka tahansa pystyy siihen. Vedenjakajina on, että haluaako lueskella oppikirjoja. Ja haluaako tietoa, jota ei välttämättä tule koskaan edes hyödyntämään mitenkään. Lukio on kuitenkin hyvä laaja-alaisen perustiedon opiskelupaikka. Toisaalta, ei siihen lukiota tarvitse, jos oppia haluaa. Toisaalta opettajan ohjaus on hyvä plussa vrt. itseopiskeluun.

      Sanoisin kuitenkin, että kannattaa mennä lukioon, jos haluaa oppia ohjatusti ja saada lisää yleismaailmallista tietoa. Ylioppilaaksi pääseminen on mielestäni toissijaista.

      Lisätieto ei ole pahasta, paitsi lisätessään tuskaa, vai onko silloinkaan, jos se on merkki, että oma ymmärryksen taso on kohonnut alkuperäisestä?

      • Aikuissoittaja

        Ei ihan pidä paikkaansa, että "kuka tahansa pystyy". Ihmisillä on monenlaisia ongelmia. Ovatpa ne sitten oppimiseen tai mielenterveyteen liittyen, niin kaikilta ei lukio luonnistu. Ei kaikilla suomalaisilla ole edes peruskoulun päästötodistusta.

        Mielestäni mikä tahansa opiskelu tai oppiminen - kukin tavallaan - pitää aivot vireänä. Itseltäni eivät luvut suju, mutta opettelen sitten uusia käsityötekniikoita sekä musiikkia, ja saan siitä iloa.

        Ylioppilastutkintoa ovat suorittaneet eläkeikäisetkin. Ja esim. työväenopiston lauluryhmissä on ollut hyvinkin iäkkäitä aloittelijoita (esim. 80 v), jotka ovat silti edistyneet. Eli miksi pitäisi jäädä odottamaan kuolemaa täytettyään 40, 60 tai 80 vuotta?


    • 1214

      Jos olet siis 30 vuotias niin vielä kannattaa opiskella. Sillä ehdit loppeulämäsi aikana antaa koulutuksestasi yhteiskunnalle jotain takaisin.

      Mutta jos olet 50 vuotias niin ei kannata viedä opiskelupaikkaa niiltä joilla on vielä elämä edessä.

      Avoimen puolella voit opiskella ja se on suotavaakin.

      • hoit_su

        Iltalukio on kaikille avoin, menoksi vaan. Tyhmä kommentti nimimerkillä 1214, kyllä niitä opiskelupaikkoja riittää " vanhoillekin".


      • nimmi
        hoit_su kirjoitti:

        Iltalukio on kaikille avoin, menoksi vaan. Tyhmä kommentti nimimerkillä 1214, kyllä niitä opiskelupaikkoja riittää " vanhoillekin".

        Itsehän opiskelen kyseisessä paikassa.


      • gfhfgjhfgdjjkhk

        Oletko ikinä kuullut aikuiskoulutuksesta? Aikuisia koulutetaan koko ajan. Peruskoulun jälkeen ilman opiskelupaikkaa jääneet eivät ole ilman opiskelu- tai työpaikkaa "vanhusten" vuoksi, vaan omien elämänhallinnan ongelmiensa vuoksi. 50-vuotta täyttänyt ei pääse eläkkeelle, kun tehdas suljetaan tai hänelle tulee terveysongelma. Hänet uudelleenkoulutetaan. Eläkeikä nousee koko ajan, joten se ei ole ongelma, etteikö ennättäisi olla riittävästi työelämässä.


    • opiskelu.virkistää

      Minun mielestäni kannattaa ehdottomasti mennä aikuislukioon missä iässä vain. Siellä on kaiken ikäisiä. Ylioppilastutkinto on hyvä tavoite, jonka saavuttaa työn ohessa harrastaen.

      Aina ei tarvitse laskea hyötyä esim. työelämässä. Hyödyksi riittää, että on hyvä harrastus, jonka parissa viihtyy.

      Minä kirjoitin ylioppilaaksi aikuislukiosta 30 vuotta sitten. Olin silloin 35 v. Jatkoin opiskelua vielä yliopistossa ja valmistuin maisteriksi. Nyt sitten jo eläkkeellä. Olen tosi tyytyväinen opintoihini ja niiden avaamiin mahdollisuuksiin. Nyt on kunnon eläke. Opiskelua jatkan vielä työväenopiston kursseilla.

      Mutta siis korostan vielä sitä, että opiskelu sinänsä on virkistävää ja arvokas harrastus, vaikka se ei elämää mullistaisikaan. Ylioppilastutkinto aikuisiällä työn ohessa on upea saavutus, ei mikään itsestäänselvyys.

      Onnea opintoihin!

    • sandrahenriikka

      Ilman muuta lähdet opiskelemaan, kun itselläsi on tahto ja motivaatio. Todella tyhmää ystävältäsi tyrmätä suunnitelmasi heti alkuunsa ja tuo tapa! Älä kuuntele tuollaisia mielipiteitä ollenkaan. Sinä ratkaiset itse tulevaisuutesi. Sinulla on elämää vielä paljon jäljellä, ihanaa että mietit tulevaisuuttasi, haluat tehdä sen eteen töitä. Lukion jälkeen sitten opiskelemaan lisää uutta tulevaisuutta varten. Tästä se opiskeluputki vasta alkaa! Tsemppiä Sinulle!

    • m48v

      työ elämässä pääsee päiväys vanhaksi nykyään yli 40v jälkeen varsinkin tyttömänä niin laatikkoon voi jäädä vain koulu todistukset jälki polville nähtävää.

    • cxzceeewe

      Lueskelin ilmaisia Aku Ankkoja joita tilasin 4 kappaletta. Nyt meinaan saa neljä Aku Ankan näytenumeroa täysin ilmaiseksi ja ilman mitään jatkotilausvelvotteita tai säätöjä. Osoite on : http://tinyurl.com/4akuankkaa

    • merkonomi_ja_yo

      Olin 57-vuotias, kun kirjoitin ylioppilaaksi iltalukiosta! Selvitin lukion 1,5 vuodessa, joten aikuisempi ikä ei todellakaan ole mikään este opiskelulle, jos itse sitä todella haluaa. Lähde ihmeessä oppimisen iloiseen maailmaan ja täytä haaveesi. Missään, oman haaveen tai toiveen toteuttamisessa, ei kannata kuunnella toisia, vaan pitää olla rohkea ja täyttää omat unelmat. Tiedän, että valkolakin saatuasi olet tosi ylpeä onnistumisestasi! Kaikkea hyvää ja onnenpotku takalistoosi :-)

    • nonscolaesedvitae

      Ehdottomasti lukemaan lukioon, opiskelussa on vain kysymys tahdosta ja motivaatiosta. Suosittelen lämpimästi, ja yhteys heti lähimpään iltalukioon mars, mars! :-)nimim. ope

    • Mummoikäinen

      Minä suoritin lukion etälukiossa ja kirjoitin ylioppilaaksi 57-vuotiaana. Oli ihan mahtava tunne kun sen lakin päähäni laitoin. Kannustan kokeilemaan.

    • PippurinPipsa

      Minä suoritin iltalukion hiukan yli 50v ja hyvin meni, itseluottamus kasvoi. Tsemppiä sullekin, suorita vaan !

    • kylläkyllävain

      Totta kai voi. Itsekin opiskelin Otavan opistossa koko lukion oppimäärän keski-ikäisenä. Voin kertoa että olen tyytyväinen! siellä opiskelu tapahtuu etänä tietokoneen avulla. Silloin pitää olla skanneri joitakin töitä varten. ja tietenkin motivaatiota ja kyky kysyä apua ja neuvoja kun niitä tarvitsee.Mutta myös iltalukoit ovat ok.

    • TahdonAsia

      Minä suoritin aikuisena lukion, eritt hyvä yo -todistus.
      Olin koko ajan päivätyössä, lukio on helpompi aikuiselle kun on jo kielitaitoa ja yleissivistystä verrattuna teiniin.

    • johanna50v

      Mene hyvä ihminen aikuislukioon opiskelemaan ja poista elämästäsi ihmiset, jotka vähättelevät sinua. Sellaiset ihmiset eivät ole ystävyytesi arvoisia.

    • Omasta mielestäni on aina kiva oppia jotain uutta.
      Nuorena kävin ammattikoulun, työn ohessa (30 v.) monia, monia kursseja ja kaksikin tutkintoa. Nykyisin toimin opettajana. Ylioppilastutkintoakin olen jossain vaiheessa harkinnut vaan on ollut koko ajan jotain muuta mielenkiintoista opittavaa joten vielä en ole kerinnyt. Voi kyllä ihan hyvin minulta jäädä suorittamattakin koska ei se mikään päähänpinttymä ole.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5559
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3425
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1346
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1337
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe