Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Taas Helppokatsastus, tarjous

Helllpppooo

Tarjous olisi nyt Helsingissä 29 € ilman päästömittauksia. Aika halpaa, mutta pitääköhän useompien eli 50% asiakkaista käydä siellä kaksi kertaa, muuten on liian tuottamatonta?

4

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • a.siantuntija

      Ei, noin joka neljäs asiakas käy uudelleen, valtakunnallinen hylkäysprosentti on n. 25 %. Toki sen jälkitarkastuksen voi mennä suorittamaan toisellekin asemalle. Tiesitkö että sekin on ollut mahdollista jo melkein vuoden verran?

      • Helllpppooo

        Tiedän sen, itsekin tein niin viime vuonna heinäkuussa. Muutoskin alkoi kai 1.7. 2014.
        Pikkuisen tahallaan johdin harhaan avauksessani. Aikaisemmin tuo katsastusaseman vedätys olisi ollut mahdollista, siksi lakia jälkitarkastuksesta on muutettu, jotta turhia hylkyjä ei tehtäisi.
        Innostuin itsekin etsimään netistä tilastoja hylkäyksistä. Kyllä kai se 25 % on aika oikea, eli korkea on luku.
        Muuten, noin vuosi sitten löyty jonkun iltasanomien tai iltalehden linkki asemakohtaisiin hylkyprosentteihin. Se oli Trafin tekemä. Lapissa oli helpointa saada auto läpi katsastuksessa. Pääkaupunkiseutu oli tarkimpien katsastusasmien seutua. Itsekin olin vuosikausia katsastanut kotini lähellä alle 1 km päässä auton, ja tilastoista huomasin että asema oli Suomen 10 vikoja löytävimmän aseman joukossa. Viime vuonna katsastusmies löysi pari vikaa (korjauskehotus) joista toinen oli selvä virhe: Ei tajunnut nopeasti tutkien sumuvalojen katkaisijani toimintaa (on 3-asentoinen) vaan ilmoitti että polttimo on palanut takaa (toimihan se, kun laittoi katkaisijan asentoon etu takasumuvaloille). Toinen vika oli oikeastaan kauneusvirhe, joka ei maalla katsastaessani ollut todellakaan huomautuksen arvoinen, kun sitä erikseen kyselin ennen jälkitarkastukseen menemistä. Kyllä TRAFI:n ohjeissa on tulkinnanvaraa.


    • ruuhka-aika-maksaa

      Katsastuksen saa samaan hintaan muiltakin ketjuilta (paitsi riistohintainen A-katsastus) jos vaan valitsee päivän ja kellonajan oikein. Perjantai ja aamu-kahdeksan ruuhkatunnit on aina kalleimpia. Itse kävin torstai-aamupäivällä juuri tuohon 29 € hintaan.

      Jälkitarkastuksen voi tosiaan hoitaa toisella asemalla, kuten edellä jo kerrottiin, joten sen varaan asemat eivät voi hinnoitteluaan laittaa. Trafi myös seuraa hylkäysprosentteja jatkuvasti, joten niissäkin on hyvin vähän sooloilun varaa. Joskus se tosin johtaa pakkohylkäykseen, jotta asema ei joudu erityistarkkailuun liian pienen hylkäysprosentin takia.

      • Helllpppooo

        Oletko muuten kuullut huhuja (aika vanha juttu) katsastuspaikoista, jossa olisi jotain järkättyjä kärryjä katsastuksessa, jotta ne voitaisiin hylätä, ja tällä tavoin saada tilastot kohdalleen, jotta TRAFI ei älähtäisi? Onkohan tämä totta.
        Voisihan tilastoihin pystyä jotenkin vaikuttamaan oikein pienillä asemilla, mutta tämä menetelmä tuntuu mielestäni aika mahdottomalta käytännössä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2338
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1738
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1547
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1475
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1439
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      75
      1258
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe