Jumala on olemassa

helpompielääuskossa

Elämä on suurempi kuin Jumala, mutta uskomalla Jumalaan säästymme erittäin paljon pahuudelta.
Usko ei ole vain psykologiaa, sillä Jumala ON ja se on todellinen eli sille on vastinetta, jota ehkä fyysikot ovat löytäneet jo, mutta eivät ole nimittäneet sitä Jumalaksi.
Jumala on todellinen ja vaikuttaa meihin.
Se mitä tieteelliselle käsitykselle on selittämätöntä, on oikeutettua uskovaiselle.
Mikään suunta ei poissulje toista, vaan täydentää, vaikka vaikeaa voi olla.

36

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • helpompielääuskossa

      Tieteilija ei pääse pitkälle uskotta ja samaa tarvetta potee uskovainen tiedettä kohtaan. Tunnusta uskovainen tieteitä ja elää humaanista elämää. Älä masennu ristiriidasta, sillä Elämä on paaaaljon suurempi kuin mikään uskontokunta kertoo, vaikka pyhillä tekstillä on suunnaton vaikutus meihin.

    • helpompielääuskossa

      Oppinut on laaja-alainen mutta se ei poissulje häneltä sen, että hänen on kannettavaa vastuuta. Suuremmat kuviot - toisenlaiset vastuut ja suuremmat vastuut. Onneksi on sellaista kuin subjektiivisuus, sillä kun jotakin olet, niin jotakin et ole samaan aikaan.

    • sisäinentuli

      Muotoilisin myös niinkin, että "kaikki mitä on" on enemmän kuin jumalhahmot. Näen ihmisen jumalhahmona. Tuo hahmojen alkuperä on loistava, ihmeellinen, muotohahmojen tuolla puolen. Muotohahmot ovat tuon alkuperän heijastuksia. Näiden heijastusten kautta "kaikki mitä on" puhuu. Ihmiset ovat "kaikki mitä on" -abstraktion puhuvia päitä. Kun hahmot löytävät alkuperänsä, ne löytävät itsensä. Abstraktio -sanalla viittaan tässä johonkin todella kouriintuntuvaan, meidän sisäiseen olemiseemme. Abstraktio sen vuoksi, koska sen kognitio on käsitteiden ulkopuolella ja abstraktia.

      Tuon "kaikki mitä on" taivaallinen heijastuma voidaan todellakin nähdä sisäisellä katseella. Tällöin ihminen näkee alkuperäänsä, sisäänsä, ja samalla koko maailman ylläpitoon. Siihen mistä maailma on saanut alkunsa.

      Kaiken alku joka maailmassa on täysin nähtävänä, on todiste näkijälle itselleen. Sen voi nähdä silloin kun näkee sisäisen itsensä. Abstraktio, mutta täysin todellinen ja elävän kouriintuntuva. Meidän olemisemme.

      Kuitenkin: kun lähdetään käyttämään sanoja enemmän, vähemmän, suurempi, pienempi - niin todellisuus supistaa itseään. Suurempi, pienempi -kieli on syntynyt ihmisen mielen syntymisen mukana (erittelevä mieli).

    • Näen elämässä siis kaikessa Jumalan. Uskontojen paheksujat tietävät olevansa elossa siis Jumalassa. Tosin monet uskonnot supistavat ajattelua monin tavoin. Personallista jumalaa minäkin vierastan kun minusta persoona on menneisyyden muistikuvien summa eikä Jumala tarvitse menneisyyden muistikuvia kun Todellisuudessa ei ole aikaa (mennyt/tuleva)
      Aloittajan ajatuksesta poikkean siten että Jumala yhtä kuin elämä, no se taitaa olla pilkunviilausta

      • totuusvoiollajulma

        Tiesitkö, että aurinko on Luojamme? Elämän synnyn salaisuudet alkavat paljastumaan. Mutta uskonnollisena ihmisenä kiellät sen tietenkin.


      • Niinonkin

        Näin se on Raamatun mukaan. Ps.84:12. Sillä Herra Jumala on aurinko ja kilpi...


      • totuusvoiollajulma kirjoitti:

        Tiesitkö, että aurinko on Luojamme? Elämän synnyn salaisuudet alkavat paljastumaan. Mutta uskonnollisena ihmisenä kiellät sen tietenkin.

        Jo Tutanhammon tiesi että aurinko on elämän lähde. Ei siitä mitään erimielisyttä saada aikaan
        Tutankhamon oli yksi muinaisen Egyptin Uuden valtakunnan faaraoista. Hän hallitsi kerettiläiskuningas Akhenatenin jälkeen 18. dynastian aikana noin vuosina ...
        fi.wikipedia.org/wiki/Tutankhamon

        Ei minulla voi olla mitään sitä vastaan jos koet syntyneesi auringosta.... tai esivanhempasi.... vai miten nyt määritteletkään olemisesi.

        Olen omassa käsityksessäni onnellinen. Elämä on yhtä kuin tietoisuus ja tässä tietoisuudessani koen että Lähde valolle kuin auringollekin on jotain elämää suurempaa. Jotkut nimittävät tuon lähteen jumalaksi.


      • enkelipallo kirjoitti:

        Jo Tutanhammon tiesi että aurinko on elämän lähde. Ei siitä mitään erimielisyttä saada aikaan
        Tutankhamon oli yksi muinaisen Egyptin Uuden valtakunnan faaraoista. Hän hallitsi kerettiläiskuningas Akhenatenin jälkeen 18. dynastian aikana noin vuosina ...
        fi.wikipedia.org/wiki/Tutankhamon

        Ei minulla voi olla mitään sitä vastaan jos koet syntyneesi auringosta.... tai esivanhempasi.... vai miten nyt määritteletkään olemisesi.

        Olen omassa käsityksessäni onnellinen. Elämä on yhtä kuin tietoisuus ja tässä tietoisuudessani koen että Lähde valolle kuin auringollekin on jotain elämää suurempaa. Jotkut nimittävät tuon lähteen jumalaksi.

        elämää ja elämää. vitsailen tarkoituksellisesti koska sanoilla voi väännellä loputtomasti sanojen riittämättömyyden vuoksi. Jokainen käsittää sanan sisällön omien tietojensa perusteella jotka tiedot kellään ei ole samanlaiset joten päätelmät ei voi milloinkaan kohdata sanojen tasolla


    • aikalainen

      Vain sisäisesti kaikkiin rakentunut ,syyn ja seurauksen lali, eli elämän laki,on todellista.

      Kun olemme kokeneet sen toiminnan sweurauksen tulokset olemme luulleet sen jonkin ,meistä itsestämme riippumattoman voiman aikaansaannokseksi, ja näin on syntynyt jumala käsitys, joka ei ole todellinen.

      Ajaton ja koskaan syntymätön elämä on kaiken lähde, ja mekin olemme osa tuota yhtä elämää.

      Olemme vain erkaantuneet sen yhteydestä kehityksen kautta syntyneen ajallisen erillisyyden harhan syntymisen takia, jonka vuoksi jouduimme ulos paratiisitilasta jossa elimme

    • 2525emmetupakoi

      Tää saaste muka munko luomaa ois: näin lausui luoja, haihtui pois.

    • totuusvoiollajulma

      Jumala on tunne, joka muodostuu mielessäsi erilaisten vaikuttimien kautta... kirkko, raamattu, symbolit jne. sekä uskovat ihmiset. Älä koskaan aliarvioi mielen voimaa.

      "Korkeammat voimat" ja "jumalat" on käsitteitä, jotka syntyi älykkään ihmisen tietämättömyyden seurauksena. Ennen tietoa oli vain mielikuvitus, uteliaisuus, hämmästys ja kyky pohdiskella sekä tarve löytää vastauksia, koska ihmiselle muodostui niin paljon kysymyksiä.... mikä pilvissä välähtelee ja jyrisee, mistä sade tulee, entä kylmä ja kuuma, mistä maa on tullut, mistä puut ja muut kasvit, mistä ihmiset ja eläimet jne. Maailma, elämä, kaikki olevainen... ne oli tietämättömälle ihmiselle mittakaavassa täysin käsittämätön asia. Ei siis ole ihme, että päädyttiin siihen, että "jokin on luonut kaiken".

      Kun mietitään tarkkaan uskontoja alkuaikojen ruumiin palvonnoista tämän päivän jumalien palvomiseen, niin kehityskulku on täysin inhimillistä mielikuvituksen ja luovuuden tulosta. Siinä ei ole mitään jumalallista. Ja kun hahmotat mielessäsi kokonaisuuden, joka käsittää kaikki jumalat ja muut olennot, unohtamatta lohikäärmeitä, aarnikotkaa, Pegasusta, yksisarvista, menninkäistä jne. niin huomaat, että ihminen on luonut suuren kokonaisuuden näkymättömiä olentoja, jotka näkyvät vain taiteen ja muun vastaavan kautta. Tuolla ulkona et näe ainuttakaan myyttistä olentoa.

      Kun kauan sitten ei tiedetty, esim miten maapallon on syntynyt, niin oli helppo todeta, että "Luoja loi". Nykyään tiedämme, miten planeetat muodostuu, ja miksi ne ei ole kiekkoja vaan palloja. Tiedämme miten tähdet syntyy ja kuolee, ja miksi ne kuolee. Uskonnot on jäänteitä tavasta selittää kaikkeuden olemassaolo ja luoda sen kautta elämälle tarkoitus.

      On helppo todeta tänäpäivänä, että mitä enemmän ihminen tietää, sitä vähemmän sen mieli turvautuu taikauskoon. Jumalien yms. muodostuminen on siis puhtaasti psykologinen seikka, joka on seurausta tietämättömyydestä. Kuolemanpelko on yksi suurimpia syitä löytää "korkeampi voima". Jos nyt saisimme varmuuden, että ihmisellä on oma lyhyt elinkaarensa, eikä sen jälkeen mitään, elämä muuttuisi varmasti kaoottiseksi. Uskomuksilla on siis hyvätkin puolensa, vaikkakin se luo vain illuusion.

      Ja jos joku väittää, että raamattu on totta, niin perehdypä uskontoihin ennen raamattua. Sieltä löytyy yllättävän paljon yhtäläisyyksiä ja jopa identtisiäkin asioita. Esim. sumerilaisia uskomuksia on levinnyt laajasti ja niitä on adoptoitu mm. kristinuskoon ja islamiin. Kristinusko käsittää myös rajatusti vanhoja pakanallisia traditioita. Kun seuraa pullanmuruja taakse päin esi-uskontoihin asti, niin pettymys on suuri. Ihminen loi jumalat.

      Jos tuolla jossain on korkeammat voimat, jotka loivat kaiken, uskon vahvasti, että jumalallisten voimien sijaan niillä on ennemminkin teknologisia voimia.

    • valistunut

      Elämä on todellinen , jumala vain uskomus

      On olemassa vain yksi ääretön koskaan syntymätön ja kuolematon elämä, jote elämä on läsnä kaikkialla.
      Mekin olemme osa tuota ajatonta elämää,sillä on olemassa vain yksi elämä, joten me olemme kaikki tuota elämää.

      Elämällä on omat luonnonlakinsa jonka mukaan kaikki kehitys tapahtuu.

      Syyb ja seurauksen laki on voimakkain sillä se pitää toiminnallaan koko maailmankaikkeuden kasassa.

      Me olemme täällä ilmentämässä tuota ajatonta elämää täällä ajassa ja aineessa.
      Fyyssinen elämä on kuitenkin rajallista, joten tuo ajaton ilmenee fyysisten elämien ketjuna, alkaen esiasteelta ja kehittyen täydellisyyttä kohti.

      Ihminen on kuitenkin katkaissut yhteydensä siihen, materiasta kehityksen myötä syntyneen egon sielun takia, ja joutunut ulos paratiisitilasta, tähän maanpäälliseen kärsimykseen ja tuskaan

      Uskonnot on alunperin perustettu paluuseen takaisin tuohon paratiisitilaan
      mutta ovat muuttuneet vain vallanpitovälineiksi jolla he voisivat hallita ihmismieltä ikuisesti.

    • velho3

      EMME ole säästyneet mistään, sillä uskonnot ja aatteet ovat olemassa vain pahan ikuistamiseksi maaiomassa, kun ne palvoo pahan kokemisen seuraksena materiasta kehityksen kautta syntynyttä egoa sielua, jota uskonto pitää jumalallisena alkuperältään,.

      Sielu on kaiken pahan alku ja juuri, ja sen takia ihminen joutui paratiisitilasta ulos kärsimysten ja väkivallan maailmaan.

      Evoluutio vaikka se yleisesti tutkii elämän kehitystä, ei voi kuitenkaan tutkia vanhoista luista egon sielun kehitystä, sen voi vain tehdä tutkija joka tutkii omaa syyn ja seuraksen ketjua sen alkulähteelle saakka,
      sillä olemmehan olleet olemassa jo silloin

      • MEläjä

        Että ego ja sielu on sama asia, pahan alku ja juuri.
        Varsin poikkeava toteamus vallitsevasta käsityksestä.


      • MEeläjä
        MEläjä kirjoitti:

        Että ego ja sielu on sama asia, pahan alku ja juuri.
        Varsin poikkeava toteamus vallitsevasta käsityksestä.

        Mikä osuus ja arvo on sitten jälleensyntymillä, mikä voima on tällaisen systeemin luonut?


      • gotenh
        MEeläjä kirjoitti:

        Mikä osuus ja arvo on sitten jälleensyntymillä, mikä voima on tällaisen systeemin luonut?

        Korkeammasta näkökulmasta katsottuna ei ole edes jälleensyntymistä. Sielu voidaan nähdä jälleensyntymisiä pyörittävänä harhana sekin. Sielun tehtävä on pyörittää jälleeensyntymisiä niin kauan, että tarve siihen lakkaa siihen ja lopulta sielu mitätöi itsensäkin. Näin asian näen.

        Ramana Maharshin mukaan jälleensyntyminen on harhakuvaa sekin.
        http://nondualismi.blogspot.fi/2014/02/ramana-maharshi-jalleensyntymisesta.html


      • gotenh
        MEeläjä kirjoitti:

        Mikä osuus ja arvo on sitten jälleensyntymillä, mikä voima on tällaisen systeemin luonut?

        Ramana Maharshi tiivistää pulman tähän: "Todellinen Itse on jatkuva ja koskematon. Jälleensyntyvä ego kuuluu alempaan tilaan, tosin nimellisesti. Se ylitetään Itse-oivalluksessa."


    • Jumala on olemassa.

      Onko olemassaolo määritelty, eli missä tai mitä olemassaolo on. Mitä pitää ilmentyä jotta olemassaolon määritelmä täyttyy. Katsotaan siiten mitä tai ketä meistä siellä on tai ei ole.

      Kaikki on ensin mielessä, myös olemassaolo määritelmineen. On siis oltava mieli. Mieli on todellinen ja vaikuttaa meihin.

      • gotenh

        "Mitä pitää ilmentyä jotta olemassaolon määritelmä täyttyy"

        Ei mitään. Olemassaololla tarkoitetaan ilmentymätöntä olemassaoloa. Olemassaoloa itseään.

        "Katsotaan siiten mitä tai ketä meistä siellä on tai ei ole."

        Vääriä kysymyksiä. Ei mitää eikä ketään. Löydä ilmentymätön olemassaolo, löydät itsesi.


      • Juuri näin sikäli kun sanoilla voidaan päästä "asiaan" kun asiaakaan ei ole


    • gotenh

      Ilmentymätön olemassaolo on nobody = Jumala = itsesi

    • gotenh

      Jumala on, on oikein. Realityssä ei ole kuitenkaan olemassakaan ihmisen muotoja. Minä, sinä, hän emme ole todellisuudessa olemassakaan muotoina tai persoonina.

      Minä en ole olemassa muotona. Olen ilmentymätön. On kahdenlaisia ihmisiä, niitä 1. jotka luulevat olevansa olemassa muotona ja persoonana, ja niitä
      2. jotka tietävät muodon ja persoonan olevan 100% olemassaolematon.

      Tie ilmentymättömään vie sydämen portin kautta, kirjaimellisesti.

    • gotenh

      Vielä oleellisia pointteja:
      - todellisuudessa eroa Jumalasta ei ole koskaan tapahtunut, koska ihmistä ei ole olemassa muotona ja persoonana. On vain Jumala, itse oleminen, tällä ei ole vastakohtaa. Jumala ei ole muoto eikä persoona.
      - erottelua ei voi tehdä, koska kaikella, aivan kaikella harhalla on juurensa Jumalassa.
      - ei ole pelastumattomia ja pelastuneita, koska nämä edustavat mielen harhaa. On vain Jumala.

      • MEläjä

        Sinä puhut nyt lopullisesta Olemisen tilasta, jossa ei ole persoonia, sieluja...kaikki olemme yhtä Rakkautta.
        Mutta tämä 'toisarvoinen' kysymys joka kuitenkin kiinnostaa...millainen olemisen tila seuraa fyysisen elämä jälkeen, eikö sielläkin koeta ja eletä, tiedosteta...tarkoitan tilaa ennen uutta syntymää fyysisyyteen?
        Ja miksi tällainen fyysinen olotila, olemmeko jotenkin 'pudonneet pois' tai 'lähteneet pois' Tietoisuuden Olemisesta....eikö tällä fyysisellä nykymenolla ole tarkoitusta....kokea ehkä fyysisyys??


      • gotenh
        MEläjä kirjoitti:

        Sinä puhut nyt lopullisesta Olemisen tilasta, jossa ei ole persoonia, sieluja...kaikki olemme yhtä Rakkautta.
        Mutta tämä 'toisarvoinen' kysymys joka kuitenkin kiinnostaa...millainen olemisen tila seuraa fyysisen elämä jälkeen, eikö sielläkin koeta ja eletä, tiedosteta...tarkoitan tilaa ennen uutta syntymää fyysisyyteen?
        Ja miksi tällainen fyysinen olotila, olemmeko jotenkin 'pudonneet pois' tai 'lähteneet pois' Tietoisuuden Olemisesta....eikö tällä fyysisellä nykymenolla ole tarkoitusta....kokea ehkä fyysisyys??

        Tuo edellinen oli jälleensyntymiskiertoni huippukohta edellisen kuolemani jälkeen. Minua neuvottiin keskittymään sydämeeni, ja niin tein. Samaa olen treenannut sitten tässä elämässä. Olotila olikin sitten ihan toisenlainen kuin näillä muototasoilla "taivaassa". Jopa deevachanissa olemme kehoja ja persoonallisuuksia, seuraava alue astraalitasoilta ylöspäin. Kyllä siellä elellään ihmisen elämää, tosin itse huomasin että rakennukset ja elämiset siellä on ainakin minulle pilvilinnaa ja jotain ihme utopiaa, eli en viihdy kovin kauaa ainakaan astraalitasoilla. Utopiat ja haaveet konkretisoituu astraaalitasoilla. Deevachanissa ollaan lähempänä totta mutta sekin on utopiaa - kaikkein korkeimmat muodolliset unelmat ovat siellä. Tietoisuus ei ole enää pelkkä yksi tietoisuus alueella, vaan tietoisuus itse on tuolla tasolla kuin koko taso. Ero on siis aivan huimaava verrattuna kovin materiaalisen oloisiin astraalitasoihin. Täyttä valoa, täyttä riemua, täyttä onnea.

        Jo korkeammilla astraalitasoilla ihmiset ovat onnellisia, mutta se on tosiaan kovin materiaalisen oloista elämää.

        Kun sielu kyllästyy jopa deevachaniin, niin se suuntaa puhtaaseen jumaltajuntaan . Sille ei riitä enää mikään muuu kuin kaiken persoonallisen oman menetys. Vain Jumala kelpaa, oma persoona ei ole mitään siihen verrattuna. Kaiken oman on kuoltava, ajattelee se. Se näkee Jumalaan sulautumisessa suurimman tarkoituksen.

        Olemme tulleet tänne jotta karaistuisimme huomaamaan, keitä oikeasti olemme. Olemme Jumala inkarnoituneena ihmiskehoon, Jumala testaa itseänsä miten se pärjää tällaisessa unimaailmassa. Tämä on testilabra missä tietoisuudet testataan. Aikanaan kun kehollinen elämä ei enää miellytä, kehollistuminen muuttuu auromaattisesti tarpeettomaksi. Näin näen elämisen tarkoituksen - huomaamme että tästä lastentarhasta voidaan kasvaa vähitellen ulos aikuisempaaan maailmaan.


      • gotenh
        MEläjä kirjoitti:

        Sinä puhut nyt lopullisesta Olemisen tilasta, jossa ei ole persoonia, sieluja...kaikki olemme yhtä Rakkautta.
        Mutta tämä 'toisarvoinen' kysymys joka kuitenkin kiinnostaa...millainen olemisen tila seuraa fyysisen elämä jälkeen, eikö sielläkin koeta ja eletä, tiedosteta...tarkoitan tilaa ennen uutta syntymää fyysisyyteen?
        Ja miksi tällainen fyysinen olotila, olemmeko jotenkin 'pudonneet pois' tai 'lähteneet pois' Tietoisuuden Olemisesta....eikö tällä fyysisellä nykymenolla ole tarkoitusta....kokea ehkä fyysisyys??

        Eli sielun matka lykykäisesti.

        1. ensimmäisessä kuolemassa riisumme fyysisen kehon ja matkaamme "kesämaahan" ainakin vähäksi aikaaa. Jos olemme kohdelleet toisiamme edes jotenkin kohtuullisesti, niin olotilamme on kyllä varsin kesäissen leppoisa nopeastikin kuoleman jälkeen.
        - kesämaassa tapaamme mukavissa merkeissä niitä ihmisiä, joiden kanssa olemme keskustelleet maaelämän aikana.
        - sulatamme kokemuksia ja jopa opimme uutta. Siellä on monenlaista oppia tarjolla, sillä meillä on ihna uusi näkökyky jolloin voimme opiskella uudella tavalla ja tosi nopeasti ja tehokkaasti. Kaikenlaisia maikkoja ja viihtyisiä opinahjoja riittää kyllä.

        2. toisessa kuolemassa riisumme astraalikehon, tuon loistavan sateenkaaren väreissä loistavan kehon.
        - kuolemme itsekkyydelle ja tavallaan "valaistumme" tässä vaiheessa viimeistään.
        - huomaamme olevamme sokaisevan valon valtakunnassa, minkä kuvaaamiseen pitäisi käyttää voimakkaimpia ylisanoja ja adjektiiveja. Täällä me palvelemme ja vain palvelemme. Meidät täyttää into palvella, sillä itsekkyyden poistuttua jää jäljelle palvelun ideaja toiset. Koko ajan ajattelemme toisten parasta.
        - jos olemme olleet altruistisia maaelämän aikana, niin silloin pädymme tänne tietoisiksi olennoiksi aikankin hetkeksi.

        3. kolmas kuolema koittaa huippukohdassa
        - kuolemme kaikkelle persoonalliselle ja kaikelle erillisyydelle
        - tässä on portti vapauteeen. Kun pystymme heittäytymään tietoisina ja kaiken menettäen kosmoksen/Jumalan/kaikkeuden syliin, niin se on sitten siinä. Tässä otetaan pois ehddottomasti kaikki ja mitään ei jätetä. Tilalle tulee jumalallinen elämä.
        - kaikki ovat kokeneet 3 kuolemaa elämänsä jälkeen, ideana on olla pysyvästi tuossa kosmisessa tietoisuudessa. Me jotka olemme palanneet, meillä on vielä runsaastikin opittavaa.


      • MEläjä

        Niin että koetaan fyysisyys jokaisen elävän kautta, koko Luonnon kautta?
        Herää vain kysymys, miksi tarvitaan fyysisiä kokemuksia?
        Vai eikö täydellinen Tietoisuuden tila ole täydellistä ilman näitä kokemuksia, joita täälläkin koemme?
        Kiusaa ajatus että sanotaan toisaalla että elämämme ja siten myös jälleensyntymät ovat 'turhia', ja että olemme täällä 'perisynniksi' kuvaillun seurauksen takia....olemme 'tietämättämme' oman valintamme kautta joutuneen tähän harhaan?
        Ellei ole syvemmin 'oivaltanut' korkeampaa tietoisuutta, tällainen hyvin sekalainen informaatio kyllä tuottaa kysymyksiä?


      • gotenh
        MEläjä kirjoitti:

        Niin että koetaan fyysisyys jokaisen elävän kautta, koko Luonnon kautta?
        Herää vain kysymys, miksi tarvitaan fyysisiä kokemuksia?
        Vai eikö täydellinen Tietoisuuden tila ole täydellistä ilman näitä kokemuksia, joita täälläkin koemme?
        Kiusaa ajatus että sanotaan toisaalla että elämämme ja siten myös jälleensyntymät ovat 'turhia', ja että olemme täällä 'perisynniksi' kuvaillun seurauksen takia....olemme 'tietämättämme' oman valintamme kautta joutuneen tähän harhaan?
        Ellei ole syvemmin 'oivaltanut' korkeampaa tietoisuutta, tällainen hyvin sekalainen informaatio kyllä tuottaa kysymyksiä?

        "Herää vain kysymys, miksi tarvitaan fyysisiä kokemuksia?"

        Tähän on vastattu monta kertaa. Olemme täällä jotta tajuaisimme kuka olemme. Tämä on tosiaankin testilabra, missä Jumalan tulee tajuta oma itsensä. Jumalan peli ja leikki, Jumala uneksii olevansa ihminen ja lopulta tajuaa kuka onkaan.

        ***Jumala pisti itsensä kokeeseen***


      • gotenh
        MEläjä kirjoitti:

        Niin että koetaan fyysisyys jokaisen elävän kautta, koko Luonnon kautta?
        Herää vain kysymys, miksi tarvitaan fyysisiä kokemuksia?
        Vai eikö täydellinen Tietoisuuden tila ole täydellistä ilman näitä kokemuksia, joita täälläkin koemme?
        Kiusaa ajatus että sanotaan toisaalla että elämämme ja siten myös jälleensyntymät ovat 'turhia', ja että olemme täällä 'perisynniksi' kuvaillun seurauksen takia....olemme 'tietämättämme' oman valintamme kautta joutuneen tähän harhaan?
        Ellei ole syvemmin 'oivaltanut' korkeampaa tietoisuutta, tällainen hyvin sekalainen informaatio kyllä tuottaa kysymyksiä?

        Eli käytännössä tässä testissä Jumala on mennyt tekemään syntiä, ja sovittaa syntinsä itse sekä itsensä pelastaa. Kun tajuaa kuka itse onkaan.

        Itsensä tajuaminen on niin voimakasta lääkettä, että se sulattaa persoonan, tavallaan haihduttaa sen. Synnin määrällä ei väliä, itsensä tajutessa synti liukenee koska persoonakin liukenee. Se joka on tehnyt syntiä, liukenee poies. Itsensä tajuaminen on universumin voimakkainta sulatusainetta.


      • gotenh
        MEläjä kirjoitti:

        Niin että koetaan fyysisyys jokaisen elävän kautta, koko Luonnon kautta?
        Herää vain kysymys, miksi tarvitaan fyysisiä kokemuksia?
        Vai eikö täydellinen Tietoisuuden tila ole täydellistä ilman näitä kokemuksia, joita täälläkin koemme?
        Kiusaa ajatus että sanotaan toisaalla että elämämme ja siten myös jälleensyntymät ovat 'turhia', ja että olemme täällä 'perisynniksi' kuvaillun seurauksen takia....olemme 'tietämättämme' oman valintamme kautta joutuneen tähän harhaan?
        Ellei ole syvemmin 'oivaltanut' korkeampaa tietoisuutta, tällainen hyvin sekalainen informaatio kyllä tuottaa kysymyksiä?

        Me tahdoimme kokea tällaista materiaa, mutta emme tienneet, että on unohduksen mahdollisuus. Luulimme että jumalallinen tietoisuus säilyy katkeamattomana myös materiassa.
        Kyllä säilyy, kun kohtelemme toisiamme eli itseämme kunnolla. Pikku hiljaa verhot kuitenkin lisääntyivät pienen pienistä rikkeistä. Aluksi ne olivat pienen pieniä hitusia, ne erheet. Kun katson miten tällainen pääsi käymään, niin pienen pieni erheestä tuli painolasti seuraavaan elämään. Luulimme että tuo painolasti onkin minä, persoona. Ei, se syntyi jo aiemmin, pienestä erheestä.
        Pienet erheet poikivat suurempia, ja suurempia, lisääntymisellä ei ole rajaa niin kauan kun ollaan unohduksissa.

        Tulee palata.. jos on kärsimystä osoittaa se meille, että tulee palata takaisin. Me emme ole nämä persoonat, jotka on syntien seurauksista syntyneitä.

        Me olemme maailman valo, joka asuu sydämessämme. Tuo valo on ikuinen, ja se löytyy tunkeutumalla itseemme. Niin kauan kuin on kärsimystä, niin kauan ihminen etsii valoa. Se on kirjaimellinen alkuvalo, meidän henkinen olemuksemme. Ääretön.

        Jumaallinen ei voi epäonnistua, siinä lohtu. Materialla ei ole läsnäolon voimaa lainkaan, muistkaamme tämä. läsnäolon voima on itseämme ja sen mahti on mittaamaton materiaan verrattuna. Sen vuoksi itsemme on mahdotonta epäonnistua. Se pistää ihmisen niin ahtaalle, että sisäinen valo herää. Tämä on varma.


      • MEläjä
        MEläjä kirjoitti:

        Sinä puhut nyt lopullisesta Olemisen tilasta, jossa ei ole persoonia, sieluja...kaikki olemme yhtä Rakkautta.
        Mutta tämä 'toisarvoinen' kysymys joka kuitenkin kiinnostaa...millainen olemisen tila seuraa fyysisen elämä jälkeen, eikö sielläkin koeta ja eletä, tiedosteta...tarkoitan tilaa ennen uutta syntymää fyysisyyteen?
        Ja miksi tällainen fyysinen olotila, olemmeko jotenkin 'pudonneet pois' tai 'lähteneet pois' Tietoisuuden Olemisesta....eikö tällä fyysisellä nykymenolla ole tarkoitusta....kokea ehkä fyysisyys??

        Pitäisi pitää kieliasu jonka useimmat kykenevät sisäistämään, siis mahdollisimman yksinkertaiset selitykset kaikille.


      • MEläjä
        MEläjä kirjoitti:

        Pitäisi pitää kieliasu jonka useimmat kykenevät sisäistämään, siis mahdollisimman yksinkertaiset selitykset kaikille.

        Elämme maailmassa jossa kirkolliset menot ovat faktaa?


      • Kysymys on sitä miten käsittelet "menoja" eli maailmaa mielessäsi. Maailma on menoja varten joista menoista mielen avulla luodaan tuloksia luopumalla menoista. Näkemällä menneisyys voittona eli anteeksiannettuna


    • MEläjä

      'Jumalan pitää kokea itsensä'?
      Miljardien sielujen kautta yhä uudelleen jotta olisi 'kaikkitietävä' Jumala?

    • räsäsenseiska

      Tule suuhuni herra jeesus

    • Minua viehättää ajatus että Jumala halusi kokea rakkauden jakamisen. Silloin Hän loi pojan ja salliessaan pojalle kaiken mahdollisen. Rakkaudessaan Hän nukutti hänet ja siinä unessa poika kokee erilaisia painajaisia kuten Eevan eli toisen itsestään erillisen kehon ja maailman. Maailma on mielen luomus- uskomus.
      Toinen keho on kuitenkin erinomainen harjoituskumppani kokea myös rakkaus ja rakkauden laajentaminen aivan kuten Jumala halusi kokea rakkauden laajentamisen.

      Lopulta oivallamme kaiken ykseyden (luopuminen erityisrakkaudesta, erityis- ihmissuhteista) jolloin Jumala ottaa viimeisen askeleen ja kutsuu poikansa pitoihin (Tuhlaajapoika )
      Jumalan poika=ihmiskunta
      Eri aatesuunnissa nimet vaihtelevat, lopputulos on ykseys

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6093
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3866
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      252
      2218
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1870
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1313
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1276
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      949
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe