Miksi ette pohjalaiset ota mamuja?

lisäämamuja

Mikä niissä mamuissa on niin pelottavaa että pitää kieltäytyä ottamasta niitä? Etelä-Pohjanmaa on nimittäin nykyisin ainoa maakunta Suomessa joka kieltäytynyt ottamasta mamuja.

21

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kreisikäsi

      Soon oikeen nottei oteta. Ei me peliätä ketään. Mutta tännei tartte tulla keriälääsiä, joirenka käsi on tottunu vaan ottamahan. Ei oo totuttu sellaasihin. Mustalaastenkin ottavia käsiä on jo tarpeheksi. Aiat on muuttunu, mamujen paapominen tuloo vähentymähän muuallakin Suames.

    • Pohjalaiset pelkäävät erivärisiä ihmisiä koska ovat vähän yksinkertaista sakkia.

    • Mies-Suomalainen

      Eteläpohjalaiset ovat vastuunpakoilijoita ja ksenofoobikkoja. Mokoma roskasakki ei ottanut siirtokarjalaisiakaan. Eli kokemusta luikuroinnista on jo pitkältä ajalta. Luulevat olevansa jotenkin erinomaisia, vaikka ovat muun Suomen elättejä.

      • kesahyvilalla

        Ja Mies-Suomalaisella on näemmä aikaa tulla mielipidettään tänne kertomaan..
        Siirtokarjalaisethan niitä elättejä olivat, eivät suinkaan pohjalaiset, mutta hyvä kuitenkin että autetttiin hädässä.


      • Mies-Suomalainen
        kesahyvilalla kirjoitti:

        Ja Mies-Suomalaisella on näemmä aikaa tulla mielipidettään tänne kertomaan..
        Siirtokarjalaisethan niitä elättejä olivat, eivät suinkaan pohjalaiset, mutta hyvä kuitenkin että autetttiin hädässä.

        Tyypillinen herkkänahkainen ja neitimäinen eteläpohjalainen vastaa kun mieli pahoittui tosiasioista. Luulee olevansa tosiaan muita parempi, vaikka on muun Suomen elätti. Ja turha väittää että olisitte ottaneet siirtokarjalaisia, kun kerran ette ottaneet.


      • KomiaaLakialla
        Mies-Suomalainen kirjoitti:

        Tyypillinen herkkänahkainen ja neitimäinen eteläpohjalainen vastaa kun mieli pahoittui tosiasioista. Luulee olevansa tosiaan muita parempi, vaikka on muun Suomen elätti. Ja turha väittää että olisitte ottaneet siirtokarjalaisia, kun kerran ette ottaneet.

        Nyt meni pieleen..ei etelä-pohjanmaalainen, eikä eres neitimäinen ja maksanut verojakin keskivertoa enemmän. Mieluummin maksan verojani maataloustukiin ja muihin hyvinvointiyhteiskunnan tukiin kuin kaljarahoiksi terveille mitään tekemättömille. Hyvilalla vietän kesää ja pelkkää hyvää sanottavaa pohjalaisesta luanteesta ja yhteisöllisyyrestä. Kiältäki alkaa jo oppimahan!


      • 1131

        En jaksa sen kummemmin trollia ruokkia, mutta kyllä niitä Karjalan evakkoja E-P:llä oli. Trollilla ei jostain syystä faktat ole ihan kohdillaan. Jokainen voi googletella lisätietoja, jos asia kiinnostaa.


    • Uuspohjalainen

      Tänne on vaikea muualta Suomestakin tulleen sopeutua. Paikallisilla, etenkin pikkupaikkakunnilla, on heti kateus mielessä, kytätään autot, talot, muu omaisuus. Ja pakonomaisesti pelätään, että naapurilla menee paremmin kuin itsellä. Summa summarum: kateus ja epäluulo (pelko) kaikkea uutta ja erilaista kohtaan jyllää. Mutta siitä ei puhuta ääneen. Sitten toinen ääripää on tämä ikuinen oman itsensä parempana pitäminen, hokeminen komiasta, iloosesta yms. Potaskapuhetta, jolla tavan tallaajat paikkaavat omaa heikkoa itsetuntoaan. Joku Pula Kaivoniemi ja Ruutsonnit ynnä Tähkäpäät tekevät tällä "positiivisella uholla" bisnestä ja brändityötä Mutta vaikka Aktiviitti Parkissa käyrähän ja Paulan levyjä ostetahan, ollaan samalla kateellisia toisen menestymisestä.
      Pohjalaiset sanovat olevansa yritteliästä kansaa. Yrittäjyyttäkin se kateus värittää. Jos vielä maahanmuuttaja laittaa pitserian tai kapakan pystyyn, niin sekään ei käy. Eihän se käy laatuun että mamut veisivät työpaikat ja vielä yrittäjinä menestyisivät paremmin kuin oikia pohjalaanen.
      Muutama vuosi sitten oli juttua Ilkassa, miten yksikin "mahtisuku" ylpeilee sillä, että on puhtainta mahdollista haaraa Suomessa: ei ole sekoittunut muita kansoja ja että 1700-luvulta lähtien kaikki sukulaiset ovat syntyneet Suomessa. Geneettisiä muutoksia ei ole tullut ja se kyllä kertoo mielestäni muustakin. Onkohan noin, ettei sukuun ole sekoittunut myöskään muualta päin Suomea syntyisin olevia eli omasta naapurista, pitäjästä tai korkeintaan naapuripitäjästä tai maakunnan reunalta on puoliso haettu. Meillä päin se olis... noh joo, anti olla.

      • Mies-Suomalainen

        Hyvin asiallista analyysiä eteläpohjalaisista. Kiitos!

        Lisäisin vielä yhden itseäni aika paljon häiritsevän piirteen, joka on havaintojeni mukaan hyvin yleinen eteläpohjalaisten parissa. Eteläpohjalaiset eivät siedä itseensä kohdistuvaa huumoria - itseensä yksilöinä tai "heimoonsa" kohdistuvaa siis. Voivat kyllä olla muka-vitsikkäitä ja laskea muista leikkiä, mutta kun bumerangi palaa takaisin, sitten möksähdetään oikein kunnolla.

        Luulen, että monet näistä puukotuksista ovat lähteneet siitä että eteläpohjalainen on pilkannut muka-huumorilla toista, ja saanut samalla mitalla takaisin. Sitten hän on neitimäisesti pahoittanut mielensä ja verbaalista kyvyttömyyttään tarttunut helaan.


      • Uuspohjalainen

        Juuri näin. Klamydia-poppoolla on rempseä mutta asiallista huomiota sisältävä Pohjanmaalla-biisi. Siinä lauletaan, että "Toinen reppana, turvautuu nuoraan/Kun on asiat sanottu sille liian suoraan/Ei välii, miestä taikka naista/Vihataan kaikkee, kaikkee erillaista". Tuo on pohjalaista itseironista huumoria, joka avautuu etenkin muualta tulleelle, että niinpäniin.
        Valitettavasti yhden mielensä jo pahoittaneen palstailijan pyynnöstä en ota muuttokuormaa ja lähde tulosuuntaan (joka oli Kehä Kolmonen) enkä sieltä synnyinseudulle. Elämä on täällä , jossa Klamydian sanoin asuu "heimo pikkuisen kummallinen". Olen huomannut myös, että pohjalainen saa sanoa täräyttää suoraan, mutta jos pohjalaiselle tekee saman, niin heti alkaa valitus tai jonkin sortin puukotus. En anteeksi pyydä näppäimistölle iskemääni, ja edelleen aion tämän heimon keskellä elää ja myös viihtyä! Varmaan olen jonkun pätevän pohjalaisen työpaikankin vienyt ja asunnon ostanut nenän edestä, mutta aina ei tasan käy onnen lahjat.


    • Muuttoauto

      Ahkera rustailija taitaa vaan karehtia puhtaita pohjalaisia juuria. Muu ei selittäne moista aktiivisuutta. Lähre ny sinne missä oikiasti viihryt ja missä sinun kaltaasias kasvaa. Elämä on kuules ihan liian lyhyt tuhlata märähtemiseen.
      Yrittäjällä on haastavat ajat siellä ..kin.. noj joo, anti olla.

      • 23wsw316

        ei siinä varmaan karehtimista ole, sääliksi käy vain tuo ainutlaatuisen outo ja tyhmä porukka Etelä-Pohjalaiset!!! ja vieläpä itseriittoisia ahdasmielisiä idiootteja!!


    • Pohjanmaantyttö

      Välimeren yli tulee viikottain tuhansia pakolaisia. Pian ne asuu teillä. . .ja ikävä kyllä meillä.

      • edfasfa

        ja pian myös Etelä-Pohjanmaalla kyllä hallitus tekee ratkaisut ja pohjalaiset vikisee!!!


    • näin

      En tiedä kuka on kieltänyt. Ei Pohjanmaalla kukaan edes tule ajatelleeksi maahanmuuttajia, kun niitä ei ole.

    • Veijo_

      Miksi pitäis ottaa, ei täällä sellaasia tarvita, me pärjätähän hyvin ilimankin. Ongelmia siitä vain seuraa, se on nähty muuallakin!

      • dsafads

        niinhän luulet!!!! Pian tulee muutos etelä-pohjanmaallekin se on varmaa!!!

        sittenhän vikiset typerys!!!


    • muhammeditpois

      Eikö se Vaasan esimerkki jo riitä,että mitä se on kun somalit tuloo tänne kylmään ja pimeään.Pietarsaares sama juttu.Kenen lompsa kestää niitä elättää? Hurrit on kyllä erikoosta sakkia: Siirtokarjalaisia ei huolinu soran jälkeen millään: nyt on syli auki tummille pojille.

      • ufri

        Karjalaisia tulivat kyllä ranikkopohjanmaalle. Minun lapsuudenkodissa oli kaksikin perhettä.


    • tyttö.näytti.mallia
    • niinseonkunmakaa

      Joo ei >etelä-pohjanmaalle itsekeskeiset rypevät omassa itseriittoisuudessaan,, konservatiivisissa ajatusmaailmassa, vanhoillisessa kristillisyydessään,
      Ahdasmielisyys velloo Etelä-Pohjanmaalla niin kuin on iät ja ajat tulee vielä aika
      kun etelä-pohjanmaa saa tuta .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1839
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe