Apua! Raamatussani on virhe!!

Riparilainen

Koulun uskontotunnilla opettaja puhui aina että Eeva luotiin Aatamin kylkiluusta. Nyt kun aloin riparin niin ostin uuden Raamatun jota aloin just lukea. Siinä kerrotaankin että Eeva luotiinkin tonusta niinkuin Aatamikin.
Onko tämä jokin virheellinen Raamattu ja jos on niin voiko palauttaa ja saada virheettömän tilalle jostain luotettavasta liikkeestä

17

61

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lueh

      Raamatussa on kaksi luomiskertomusta.

    • Alkutekstin mukaan Jumala otti puolikkaan Aatamista. Ja kaikilla ihmisillä on sama määrä kylkiluita. Miehillä ja naisilla.

      • Miksi miehillä ei sitten ole vain yksi jalka ja yksi käsi?
        Vai oliko Aatamilla aluksi neljä kättä ja neljä jalkaa ja kaksi kikkeliä? Ai niin, eihän Eeva kikkeliä tarvinnukkaan! Riitti siis yksi kikkeli alku-Aatamilla...


      • Kekek LOISTAA!


    • Kiitetään_Jumalaa

      ja anotaan hyvää ymmärrystä. Aadami luotiin tomusta, ja Eeva Aatamista.

    • Brina

      Voi toki! Montakin, joten älä ota kaikkea ihan tosissaan, edes raamatun kirjoituksia, sillä nekin ovat ihmisten käsien ja käsitysten kautta kulkeneita ja lukuisia kertoja muunneltu ja muokattu sopivaksi kunkin kääntäjän ja kopioijan sekä eri aikakausien kirkonmiesten uskonnollisen näkemysten mukaisiksi.
      Lue raamattuasi avoimin mielin ja etsi myös vastauksia eri uskonnoista (mikään uskonto ei ole ehdoton "TOTUUS"!) ja niiden näkemyksistä.
      Pidä itsellesi sopivana eli "oikeana" tietona vain sen, mikä sinusta TUNTUU uskottavalta tässä hetkessä ja tämänhetkisen tietoisuutesi tasolla, mutta älä koskaan jättäydy pelkästään toisten ihmisten sanomisten ja kirjoitusten varaan, vaan etsi ennenkaikkea totuutta itsestäsi (tähän viittasi Jeesus kun hän sanoi kuulijoilleen, että "Jumalan valtakunta on sisäisesti teissä").
      Kaikki kyllä selviää aikanaan...kaikille!

      • Brina. Jumala on. Hän ei muutu. Uskonnot ovat lankeemuksen aikaansaannoksia. Uskonnot eivät pelasta. Päinvastoin. Ne eksyttävät. Sen sijaan Jeesus nimensä mukaisesti pelastaa. Hän vapauttaa uskonnoista ja uskonnollisuudesta. Hän on tie, totuus ja elämä. Suomessa nämä asiat tiedetään, koska Raamattu tuli Suomeen kauan sitten. Kristuksen sana elävöittää. Älä siis enää eksy äläkä eksytä.
        5Moos 8:3 Hän nöyryytti sinua ja antoi sinun nähdä nälkää, ja hän antoi sinulle mannaa syödä, jota et ennen tuntenut ja jota eivät isäsikään tunteneet, opettaaksensa sinut ymmärtämään, että ihminen ei elä ainoastaan leivästä, vaan että hän elää jokaisesta sanasta, joka Herran suusta lähtee.
        Joh:
        4:5 Niin hän tuli Sykar nimiseen Samarian kaupunkiin, joka on lähellä sitä maa-aluetta, minkä Jaakob oli antanut pojalleen Joosefille.
        4:6 Ja siellä oli Jaakobin lähde. Kun nyt Jeesus oli matkasta väsynyt, istui hän lähteen reunalle. Ja oli noin kuudes hetki.
        4:7 Niin tuli eräs Samarian nainen ammentamaan vettä. Jeesus sanoi hänelle: "Anna minulle juoda."
        4:8 Sillä hänen opetuslapsensa olivat lähteneet kaupunkiin ruokaa ostamaan.
        4:9 Niin Samarian nainen sanoi hänelle: "Kuinka sinä, joka olet juutalainen, pyydät juotavaa minulta, samarialaiselta naiselta?" Sillä juutalaiset eivät seurustele samarialaisten kanssa.
        4:10 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Jos sinä tietäisit Jumalan lahjan, ja kuka se on, joka sinulle sanoo: 'Anna minulle juoda', niin sinä pyytäisit häneltä, ja hän antaisi sinulle elävää vettä."
        4:11 Nainen sanoi hänelle: "Herra, eipä sinulla ole ammennusastiaa, ja kaivo on syvä; mistä sinulla sitten on se elävä vesi?
        4:12 Et kai sinä ole suurempi kuin meidän isämme Jaakob, joka antoi meille tämän kaivon ja joi siitä, hän itse sekä hänen poikansa ja karjansa?"
        4:13 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Jokainen, joka juo tätä vettä, janoaa jälleen,
        4:14 mutta joka juo sitä vettä, jota minä hänelle annan, se ei ikinä janoa; vaan se vesi, jonka minä hänelle annan, tulee hänessä sen veden lähteeksi, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään."
        4:15 Nainen sanoi hänelle: "Herra, anna minulle sitä vettä, ettei minun tulisi jano eikä minun tarvitsisi käydä täällä ammentamassa."


    • Virheet_aina

      ihmisten asenteissa, eikä saviastian kannata alkaa tekijäänsä arvostelemaan. Tietysti koska Raamatussa on monia eri kirjoittajien kirjoja eri aikakausilta ja käännökset aina vajavaisia, niin näennäisiä ristiriitojakin voi olla ja onkin, mutta päälinjat ovat hyvin selvät vaikka ihmisen ei aina helppo ymmärtää Jumalan ehdottomuutta vajavaisia kuvakseen luotuja ihmisiä kohtaan.

      Jeesus opetti selvästi ettei kukaan voi ihmisenä rakastaa yhtä aikaa rahaa ja Jumalaa, ja hyvin keskeinen tämä, ja tästä voimme erottaa myös Jeesusken apostolit valheapostoleista osaltaan.

    • Jokainen_ymmärtää

      että naisten liha on ihan sitä samanlaista kuin miestenkin, ja näin oli myös Aadamin ja Eevan kohdalla, ja kun Aadam oli luotu maasta, ja Eeva Aadamista, niin tietysti myös Eeva on maasta vaikkakin välillisesti Aadamin kautta.

    • Ihmiset_nykyajassa

      voi helposti ajatella olevansa oikeassa monessakin asiassa, missä ovatkin väärässä.

    • Ano_Jumalalta

      Jeesuksen nimessä Pyhän Hengen voitelua ja kiitä siitä jo edeltä ja saat varmuudella hyvää totuudellista ja siunauksellista runsaasti, samoin voit anoa elävää vettä, ja samasta asiasta on kyse silloinkin.

    • nippelitieto

      Voi että on pelastumisen ja tiedon kannalta tärkeä kysymys! Se on kyllä ratkaistava mikäli meinaa taivaaseen.

    • Ano_Jumalaa

      Jeesuksen nimessä antamaan sinulle hyvää totuudellista pyhistystä kaikesta Raamattuun liittyvästä.

    • Ihmisinä_myös

      meissä on paljon vajavaisuutta eikä yhtään täydellistä kuten Isä Jumala taivaassa maan ja taivaan Luojana, ja silti Jeesus kehottaa juuri täydellisyyteen.

    • > DNA ja luominen. Suomalainen 33/38 Raamatunkäännös sanoo Herra Jumalan vaivuttaneen ihmisen raskaaseen uneen ja kun ihminen (mies) nukkui, niin Jumala otti yhden hänen kylkiluistaan ja täytti sen paikan lihalla. Ja Herra Jumala rakensi vaimon siitä kylkiluusta, jonka hän oli ottanut miehestä, ja toi hänet miehen luo.

      Alkuteksti käyttää sanaa tsela, joka ei tarkoita kylkiluuta, vaan puoli, puolikas tai sivu. Raamattu käyttää tsela sanaa kuvaamaan jonkun asian toista sivua, puolikasta tai puolta. Uskon että Jumala otti miehen soluista XY-kromosomista sen toisen puolen, eli X-kromosomin sisältävän puolen ja kahdensi ne XX-kromosomiksi ja rakensi siitä naisen. Raamattu sanoo alkutekstin mukaan, että Jumala otti miehestä puolet ja rakensi siitä naisen. Jumala ei halkaissut miestä kahtia, vaan otti miehen soluista XY-kromosomista sen toisen puolen, eli X:n kahdentaen sen XX:ksi ja rakensi siitä kokonaisen naisen. Siksi miehellä on XY-kromosomi ja naisella XX-kromosomi. <

      http://pienoinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/103667-raamattu-puhuu-dnasta-eli-kahdentumisesta-ja-kopioitumisesta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      262
      2876
    2. 197
      2832
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      67
      2405
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      208
      1896
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      13
      1358
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1317
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      23
      1285
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1257
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      159
      1172
    Aihe