Pakanalliset tavat nykypäivänä

Hetki sitten tuli hyvin mielenkiintoinen ohjelma pakanallisista tavoista Suomessa, jotka ovat vielä tälläkin hetkellä käytössä, tosin ihmiset eivät sitä tiedä.

Kaikkihan tietänevät, että Suomessa palvottiin ammoin lukuisia jumalia ja vaikkapa metsän eläimiä kuten karhua, ennen kuin kristinusko tuotiin tänne miekan kanssa ja ihmiset pakotettiin jopa kuolemanrangaistuksen uhalla palvomaan uutta jumalaa, joka sitten syrjäyttikin vanhat, perinteiset rauhantahtoiset ja leppoisat jumalat.

Kun adventisti sanoo toiselle hyvää päivää tai hyvää yötä, hän toivottaa ihmiselle hyvää onnea jumalalta, joka oli Suomessa vallalla ennen kuin kristinusko tuotiin tänne miekan ja veren kanssa.

Kun näet ystäväsi ja moikkaat hänelle "terve", niin sama juttu. Toivotat hänelle terveyttä, jota toivon mukaan antaa jokin pakanajumala, joihin ihmiset taannoin uskoivat ennen kuin heidät pakotettiin uskomaan johonkin toiseen jumalaan.

Mitä tästä pitäisi ajatella?

Kun toivotat toiselle työpaikallasi hyvää huomenta, niin silloin käytännössä palvot toista jumalaa ja pidät toisia jumalia, sillä sanontojen "hyvää huomenta/päivää/iltaa/yötä" historia on pakanajumalissa ja heidän mahdollisessa kyvyssään antaa ihmiselle hyvää tuon toivotuksen määrittämäksi ajankohdaksi.

Jos nyt ajatellaan, että ihminen ei saisi käydä sunnuntaina kirkossa tai palvoa jumalaansa sunnuntaina, koska sillä on joidenkin mukaan pakanallinen alkuperä Auringon palvonnan kontekstissä, niin miksi ihmeessä ne samat henkilöt voivat kunnioittaa toisia jumalia ja etenkin vääriä jumalia toivottamalla hyvää yötä tai hyvää päivää jopa lapsilleen!

Eikös tästä kannattaisi tehdä nyt opinkohta, että adventisti ei saa tervehtiä ketään sanomalla ensimmäisenä sanana hyvää, koska sillä on täysin selkeä pakanallinen alkuperä ja sen sanomalla toivot niiltä pakanajumalilta toiselle hyvää.

Jos tämä adventtikirkon helkkarin kiukkuinen partanaama vetää herneen nenään siitä, että joku kehtaa palvoa häntä vääränä päivänä, niin luulisi vetävän herneen nenään siitäkin, että suomalaiset pitävät vanhoja pakanajumalia hengissä ja vieläpä loitsivat toisilleen pakanajumalien vanhoja onnenloitsuja!

Ja hyvin tuntuvat toimivan, sillä ainakin minusta ne onnenloitsut onnistuvat hyvin usein, sillä joka kerta kun olen toivottanut vaikka vaimolleni ja lapsilleni hyvää huomenta, on aamusta tullut todella hyvä! Joten niillä jumalilla tuntuu olevan myös taikavoimia, joita adventtikirkon jumalalla ei tunnu olevan, viitaten aiempiin viesteihin hänelle.

Joten pitäisikö nyt opinkohtiin tehdä pikainen muutos, sillä se pääpamppujen ja paremman väen megasyöminkipippalohan lähestyy, niin siellä voisi äkkiä päätöksen tehdä!

12

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ai niin ja hyvää Juhannusta kaikille! Ollaan puolivälissä vuotta ja sitä onkin hyvä juhlia vanhojen pakanatapojen mukaan ja sitten onkin enää sama matka seuraavaan vuoden suureen pakanajuhlaan!

      Tehkää kovasti taikoja, sillä kukaan ei voi todistaa vääräksi sitä, etteikö vanhoja suomalaisia pakanajumalia voisi olla olemassa ja etteivätkö ne tuo ihmiselle hyvää, jos ihminen sitä vain toiselle muistaa toivottaa!

      Jumalannekin lähetti kauttani tervehdyksen, että Jussia saa juhlia rauhassa, sillä ei ole tulossa takaisin, sillä on Jumalankin mielestä sellainen koiranilma nyt Suomessa, että syntien ynnäily on kuulema mukanaa puuhaa siihen verrattuna, että pitäisi tuolla ulkona miekkaa heilutella ja koettaa hymyillä televisiokameroille.

    • Tämä sama "bushmannin" esiin tuoma pakanauskovaisuus on myös vahvasti juutalaisuuden ja sen myötä kristinuskovaisuudenkin taustalla.
      Kristityt eivät enää luottaneet koko sydämestään juutalaisten palvomaan Jahve-jumalaan ja korvasivat siis Jahven Jeesus-nimisellä jumalalla, jonka jumalan isä verhottiin mystisemmän verhon taakse piiloon ja joka oli lauhkeampi ja humaanimpi jumala. Julma ja kiihkomielinen Jahve jätettiin sinne VT:n kirjoitusten julmuuksien keskelle.
      2000 vuotta sitten syntynyt kristinusko sai aikojen saatossa monia muotoja riippuen aina kulloisestakin hallitsevasta maailman mahdista, jolle kristinuskosta tuli pääuskonto.
      Raamatun tarustojen Jahve-jumala sai myös monia rinnakkaisia muotoja, joita palvottiin mm. varhaisessa juutalaisuudessa ja varmuuden vuoksi oli aikanaan siis parempi palvoa mahdollisimman montaa jumalaa yhtä aikaa, koska ei ollut täyttä varmuutta siitä, kuka oli se voimallisin kuvitteellinen jumala kulloisessakin tilanteessa, koska jokaisella jumalalla oli toisistaan poikkeavia voimia ja kykyjä.

      • pyhäsylvi

        bushmannin persoona-vaihto, ilmin-antaja


    • Taivaaseenkoenpääse

      Enkö pääse Taivaaseen kun jokainen Herran Pyhä Sapatti olen toivottanut pakanajumalilta hyvää huomenta rakkaille adventtiystävilleni?

      • kauhia.kohtalon.iva

        No et.


      • toivossa.elelet

        Samanarvoisia vastauksia. Osta Lada. Ladakuskit pääsevät taivaaseen. Tosin, vain harva tänään saa Ladan. Siis harvain joukkoon on vaikeata päästä.


      • Valitut.harvat

        Ja kun kyse on sitten vielä harvoista ja VALITUISTA, niin joukko senkun kutistuu. Silloin ei enää riitä, että omistat Ladan, vaan niistä Ladan omistavista vielä arvotaan ne lopulliset huristelijat, jotka saavat ajaa portista sisään?


      • Harvat.ja.valitut
        Valitut.harvat kirjoitti:

        Ja kun kyse on sitten vielä harvoista ja VALITUISTA, niin joukko senkun kutistuu. Silloin ei enää riitä, että omistat Ladan, vaan niistä Ladan omistavista vielä arvotaan ne lopulliset huristelijat, jotka saavat ajaa portista sisään?

        Riittää Ladan omistus, sekä käyttö - ei ajotaito. Fordin ajaja sai elämässään hyvää ja manne, kun ajoi Mersulla, ei es- korttia omistanut, ei edes katsonut siihensuutaan.
        Mutta, Ladakuski, hän ei elämässään saanut hyvää, hän valitsi tien, jossa ihmiset pilkkaavat ja ylenkatsovat. Moni ei kehtaisi esim. bushmanni edes nousta tuosta automerkistä. Näin ollen Ladamies on taivaskelpoinen. Mutta, tuo hyljitty arkki- Lada- sitä ei enää tahdo saadakaan. Maailma on tuonut ihmisten elämään sen hyvän, kun ajanherra rakensi uuden. On mäkiavustajaa, perutuusautomaattia, automaattia, vakionopeusjuttuja jne. jne. että saa maata vain ja seurata, mihin menee. Ja jos menee väärään airbakit hoitaa loput.
        Ladassa ei ole kuin e-liikkeen muovikassi hanskalokerossa, joka pitää itse puhaltaa hätätilanteessa.


      • VanhentunutAutokamtamme
        toivossa.elelet kirjoitti:

        Samanarvoisia vastauksia. Osta Lada. Ladakuskit pääsevät taivaaseen. Tosin, vain harva tänään saa Ladan. Siis harvain joukkoon on vaikeata päästä.

        Ladojen määrä lisääntyi Suomessa kesän aikana kun Venäjällä huutokaupattiin pakolaisten käyttämiä autoja. Suomalaisilla on selvästi joku pakko miele Ladoihin josta on tullut liki keräily harvinaisuus. Tämä ei liity kuitenkaan mitenkään uskontoihin, mutta minusta yli kymmenen vuotta vanhoilla autoilla ajaminen tulisi Suomessa turvallisuus syistä kieltää autokannan nuorentamiseksi olipa sitten käytössä minkälainen klessikko auto tahansa, sellainen auto kelpaa paremmin romuraudaksi.


    • pyhpyhjapyh

      Bushmannin kusipäisillä aloituksilla ei ole mitään merkitystä.

      • Tiedetään.hyvin

        Sinä pyhpyhjapyh et ainakaan ole mikään uskovainen, vaan osoitat käytökselläsi olevasi jonkun satujumalan illuusioiden vallassa. Lahkosi on sinusta muokannut eläintäkin alhaisemalla tasolla olevan. Sinulle ei kuulu ihmisarvo.


    • KauaksiMenneeseen

      Myös Tuuri on Suomalainen muinaisjumala ja sille omistettuja pyhiä lähteitä käytettiin aikoinaan kristittyjen kastamiseen. Katottomassa tuvassaan asuvaa Tuuria ei kuitenkaan tule sekoittaa germaaniseen Thor jumalaan vaan Tuurin taustalla on virolainen Tarapita jota kuvataan olleen kipinähäntäinen käärme. Taarapitan taru kertoo että se lensi Ebaveren mäeltä Saarenmaalle ja asettui sinne. Virossa Taarapitan toisintonimi on Ilman-Ukko joka Suomessa on myös seppä Ilmarisen toisinto. Ilmarista kutsutaan myös Ilmoiseksi ja Ilmarinnaksi viitaten ukkoslintuun. Ilmarinen, Taarapita ja Tuuri ovat siis sama jumaluus. Tuurin usko elää ja näkyy yhä Suomessa esim toivottaessa hyvää tuuria myötä, tai manatessa omallekohdalle osunutta huonoa tuuria. Ja kuten arvata saattaa niin Tuurin kulttiin liittyy rikkaudet, esin Virossa aikoinaan laulettiin "Minä leivän Kaleville, Kalev mulle rautaa. Minä raudan Rebulle, Rebu mullekultaa." Jostain syys nykytutkijat kiistävät suomalaisen mytologian yhteyden virolaiseen mytologiaan ja yhdistävät Suomen mytologian tiiviisti osaksi germaanista viikinki mytologiaa. Joskus 1980-luvulla virolainen Lennart Meri ehdotti vesilinnun kansan mytologian takana olleen taivaalta pudonnut rautameteoriitti jonka kraateri on yhä nähtävillä Kalevan eli Kaalinjärvessä Saarenmaalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      64
      1887
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1267
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      78
      1204
    4. 45
      1115
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      982
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      969
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      910
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      853
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      848
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      39
      844
    Aihe