Järvenpään mamut

ongelmia

Onko ollut ongelmia teillä kaupunkilaiset näiden mamujenne kanssa?

26

1128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Answer

      Ei ole ollut ongelmia.

      • musulitvithuun16

        Odottakaahan vaan kyllä niitä tulee kun tarpeeksi muslimeita sinne saatte maleksimaan veronmaksajien rahoilla. Turhautuvat ja alkavat tehdä rikoksia kun eivät saa töitä.


    • KantisJäkeläinen

      Eivät saa töitä, ehe ehe, eivät halua töihin

      • ffs

        Voi sinua onnetonta!

        Nuo 'mamut' ovat todella hanakoita työn perään eivätkä ole läheskään niin hienohelmaisia kuin useimmat kantasuomalaiset jotka ovat moniin töihin aivan liian fiinejä.


    • mamut_töissä

      Täällä manut tekee töitä, jakaa lehtiä, mainoksia tai pyörittää pizzerioita. Samoin he puhuvat suomea kuten kaikki muutkin, ei ongelmia heidän kanssaan. Heilauttaa kättä kun tulee vastaan niin hekin morjestavat, suhtautumisesta se on vain kiinni.

    • vastauksena

      Ei ikinä vuosien aikana, käyttäytyvät tavallisesti ja ovat sulautuneet joukkoon, mitä pitkällä aikavälillä olen nähnyt.

      Nyt taas on ollut suuri sisäänmuutto Järvenpäähän, mukana myös muiden kulttuurien ihmisiä. Osa selvästi mukavia, mutta myös on näkynyt alkuvaikeutta sopeutumisessa. Ruokottomuudet, kovaääniset ja rehvakkaat, muita huomioon ottamattomat porukat ja ns. sivistymätön menoaminen ei ole järkevää toimintaa jos aikoo tulla jonnekin asumaan, ja myöskään se ei ole yhteisöllisesti vastuullista, koska joku voi ajatella, että vuosikaudet täällä asiallisesti ja yhteisön osana asuneet kauan sitten maahan muuttaneet olisivat jotenkin samanlaisia. Tarkkana.

    • Hocir

      Järvenpään mamut ovat hyvää jengiä. Eivän samanlaista roskajoukkoa kuin Helsingissä ja Vantaalla.

      • ffs

        Jokaisessa vähänkin suuremmassa joukossa löytyy mätämunia, myös meissä suomalaisissa.

        Vähänkin fiksumpi ymmärtää olla tuomitsematta koko ryhmää kun joku yksilö tunaroi.


      • e..a..a

        Mätämunat pitävät suurinta ääntä. Toivotaan, että he ovat vain käymässä. Kasvoin sekakulttuurissa, joten en pidä sellaisesta käytöksestä.


    • rotu-realisti

      kopioitu.


      Kun vihasaarnaaja Anjem Choudary kävi Suomessa puhumassa radikaali-islamin ihanuudesta niin missä oli vihreät ja vasemmisto silloin? Anjem Choudaryilla on maahantulokielto moneen maahan mutta Suomeen sai tulla levittämään propagandaa ja islamilaista fasismia vittu miten tekopyhiä paskoja vihervasemmisto on, ihan oksettaa että ajatellaan vain valkoisen olevan rasisti ja kaiken pahan alku ja juuri jota HS ja Yle pakkosyöttävät kansalle.

      • Mosul

        Kyllä aina yksi moskeija Järvenpäähän mahtuu.


      • eki_76

        voihan sua tietämätöntä, Järvenpäässä on jo islamilainen rukoushuone, ollut vuosikymmenet, se on osa ihan normisettiä täällä ollut aina. kinnarissa, alepan kulmilla. hyvin hoidettu siisti puurakennus.


      • niinpis

        hyvä


    • näinsemenee

      Hallituksen maahanmuuttopoliittiset toimenpiteet: Hakeeko hallitus tietoisesti perustuslaillista konfliktia?

      11.09.2015 Kirjoittanut Blogin toimitus 47 kommenttia


      Ex-pääministeri Jyrki Katainen totesi aikoinaan yhdeksi poliittisen päätöksenteon ongelmaksi sen, että ”muutosta johdetaan lakikirja kädessä”. (HS 6.8.2013). Nykyinen hallitus vaikuttaa todellakin ottaneen ex-pääministerin neuvosta vaarin: se ei tunnu enää vilkuilevan etukäteen edes perustuslakiin poliittisia linjanvetoja tehdessään. Tästä kertovat tänään hallituksen neuvottelussa hyväksytyt “Hallituksen maahanmuuttopoliittiset toimenpiteet”.

      Hallitus esittää kursailematta muun muassa selvitettäväksi sellaista, jonka hallituksen pitäisi jo kättelyssä tietää tuottavan suuria, käytännössä ylitsepääsemättömiä perustuslakiongelmia.

      Hallitus muun muassa linjaa, että “(s)elvitetään pikaisesti, voidaanko sosiaaliturvajärjestelmät muuttaa siten, että myönteisen oleskeluluvan saaneet turvapaikanhakijat eivät kuulu asumisperusteisen sosiaaliturvajärjestelmän piiriin, vaan heillä on oma kotouttamisjärjestelmänsä”. Järjestelmän mahdollisesti toteutuessa tarkoitus olisi määritellä “kotouttamisjärjestelmän sisälle eri tukien myöntämisperusteet muun muassa sen mukaan, kauanko henkilö on asunut yhtäjaksoisesti Suomessa”. Ja ennen kaikkea: erillisessä järjestelmässä “tukien tasot ovat lähtökohtaisesti alhaisempia kuin nykyisessä asumisperusteisessa järjestelmässä.”

      Kysymys olisi siis siitä, että oleskeluluvan saaneille ja siis kaikin puolin laillisesti maassa oleskeleville turvapaikanhakijoille räätälöitäisiin tukien tasojen ja varmaan yleensäkin saatavuuden puolesta alhaisempi sosiaaliturvajärjestelmä kuin muille Suomessa oleville ihmisille. Kyse ei olisi vain yksittäisistä tuista. Sitä vastoin oleskeluluvan saaneiden ihmisten koko sosiaaliturvajärjestelmä olisi erilainen ja tasoltaan matalampi kuin muiden ihmisten sosiaaliturvajärjestelmä.

      Tarvitseeko ylipäätään alkaa selvittää tällaisten suunnitelmien perustuslaillisuutta ja sopusointua Suomen kv. ihmisoikeusvelvoitteiden kanssa? Eikö jo vilkaisu perustuslain 19 §:n ja 6 §:n säännöksiin riittäisi johtopäätökseen, ettei erillinen, tasoltaan matalampi sosiaaliturvajärjestelmä ole sallittu?

      Perustuslain 19 § on kuitenkin kirjoitettu kauttaaltaan niin, että siinä puhutaan jokaisen oikeudesta välttämättömään perustoimeentuloon ja huolenpitoon; jokaisen oikeudesta perustoimeentuloturvaan; ja julkisen vallan velvollisuudesta turvata jokaiselle riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut. Perustuslain 6 §:ssä on taas jokaisen lukutaitoisen luettavissa, että ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä ja ettei ketään saa ilman hyväksyttävää syytä asettaa eri asemaan muun muassa “alkuperän” ja “uskonnon” tai minkään muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. Mikä nyt voisi olla se hyväksyttävä syy perustuslain kannalta joka perustelisi kauttaaltaan huonompaa sosiaaliturvajärjestelmää turvapaikanhakijoille, jotka oleskeluluvan saatuaan oleskelevat Suomessa aivan yhtä laillisesti kuin muutkin maassa laillisesti oleskelevat ulkomaalaiset?

      Ei tule kyllä mieleen, etenkin kun esimerkiksi “alkuperä” on sellainen kielletty erotteluperuste, jonka käytölle on asetettava poikkeuksellisen korkeat perusteluvaatimukset. Tässä riittääkin korostaa, ettei perustuslain kannalta hyväksyttävän syyn mietintä ole kenenkään muun kuin hallituksen itsensä asia. Hallituksella on velvollisuus osoittaa perustuslain kannalta hyväksyttävät perusteet ehdotukselleen. Perustuslakiblogi jää kaikkien muiden tavoin odottamaan hallituksen perusteita.

      Niitä odotellessa joutuu väkisinkin ihmettelemään hallituksen marssijärjestystä: Eikö nyt olisi kaikkien etu, että ennen tämän päivän kaltaisia linjauksia yritettäisiin edes hiukan selvittää, mikä on perustuslain antama liikkumatila politiikan teolle. Eikö soten kaatuminen viime vaalikaudella opettanut mitään?

      Kyse on paitsi perustuslaista ja sen noudattamisesta, myös hallituksen uskottavuudesta, toimintakyvystä ja tuloksellisuudesta. Ei voi olla mitenkään kestävää, että hallitus tuottaa liki päivittäin julkisuuteen uusia ehdotelmia ja linjanvetoja, jotka heti perään osoitetaan julkisuudessa vakavalla tavalla ongelmallisiksi joko Suomen kansainvälisoikeudellisten velvoitteiden tai perustuslain kannalta. Askelmerkeissä ei ole mitään mieltä, jos niistä ei seuraa kuin kompurointia.

      Tänään julkistetut maahanmuuttopoliittiset toimenpiteet ovat luku sinänsä. Niihin liittyvät perustuslailliset ongelmat ovat jo niin ilmeisiä, että hallituksen kykyä tai tahtoa lukea ja ymmärtää perustuslakia voi hyvällä syyllä epäillä. Jos omasta takaa ei löydy kykyä, tahtoa tai ymmärrystä, voi aina kysyä virkamiehiltä. Jos näin on taas jo tehty maahanmuuttopoliittisten toimenpiteiden suhteen, sitten on pakko alkaa kysyä jo neuvoja antaneiden virkamiesten osaamisen ja varsinkin vastuun perään. Etenkin kun julkisen vallan on turvattava perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien toteutuminen perustuslain 22 §:n mukaisesti, jossain kulkee kuit

    • ps91

      Kun ihminen taistelee oman maansa henkisen hyvinvoinnin ja turvallisuuden takia. Kansansa puolesta sortajia vastaan. Taistelu on aina oikeutettu!

      Jatkuva periksi antaminen ja myönnytykset. Tuhoavat sen pienenkin puolustuskyvyn joka jokainen voi omasta tahdostaan antaa. Ne massa hyökkäykset ja lain unohtaminen päättäjiltämme on vienyt meidät sotaan jopa 1918 malliin.

      On kauhistuttavaa todeta kuinka lepsuja me olemme jopa kansana. Antaen vääryyden kukoistaa.

      Rukoilen koko sydämestäni että raamatun sanan mukaan pahallekin on annettu aikansa. Ei hyväksytä islamia joka ei ole edes uskonto, se on opi, jota muuttavat mielensä mukaan.

      Siskot ja veljet noustaan kohtamaan paha voitajana. Maa on meidän ja meistä on kinni, pysyykö se meillä

      • hullukunnäitäluen

        Uskonnot roskikseen, vihaa vaan aiheuttavat ihmisten välille. Jäksyn mamut on ihan niin kuin muutkin paikalliset: niistä riittää joka junaan. .. ja minä tulen resiinalla perässä.


    • vihaksipistää

      Hallitushan on jo rikkonut lomarahapäätöksillään, perustuslakia ihan olan takaa ja tarkoituksella ja vain sillä että ensin uhattiin sitä ja tätä ja saatiin kansa ja järjestöt takajaloilleen...ja sitten ikään kuin peräännyttiin lupaamalla lievempää ja sillä varjolla päästiin duunareitten ansioihin käsiksi .
      Ei ole todellakaan hallituksen asia sotkeentua työehtoasioihin.
      Ilmeisesti perustuslailla voi pyyhkiä takapuolensa ja nauraa sitä paskaista naurua päälle.

    • huolestunutisä

      On ollut ongelmia mamuista. Siksi perheeni muuttaakin pois täällä. Ei uskalla omia lapsia kasvattaa täällä Etelä-Suomessa. Päiväkodissakin on melkein puolet on: ei- Suomalaisia. Minun 4v poika alkoi yhtenä päivänä kysymään miksi heidän (yksi mamu perhe varmaan Somali) _vanhemmat joutaa aina viemään lapset sinne, kun meillä vie aina vain äiti. Ei siihen pystynyt vastamaan. Minusta tuntuu että se varmaan johtuu, kun minä käyn töissä...He siis (mamut) vievät lapset kaksistaan. Onneksi se päivähoito-oikeus tippuu näiltä puoleen ensi vuonna. Hallituksen paras päätös! Eihän Järvenpää vielä mikään Tikkurilla ole, mutta turvattomuus kasvaa kuitenkin.

      • tsiisusmitäsettiä

        Nämä molemmat paikat ovat asumisen ja työpaikan johdosta erittäin tuttuja. Kummallisia kommentteja - Tikkurilassa kuviot on rauhallisia ja viihtyisiä. Jäke on jees kanssa. Kaikista kaupungeista löytyy omat rauhattomammat nurkat. Jos ennakkoluulossasi ahdistaa, muuta Munkkiniemeen. Tai sitten muutat perähikiälle, kuten jo pohdit. Saattaa helpottaa.


    • 1986-2007

      Ensikosketus J:Pään mamuihin tapahtui joskus 90-luvulla kun olin vielä lapsi (10v?).
      Pyöräilimme kavereiden kanssa kohti pahamaineista Sauvakatua, pitkin poikin kerrostalojen väleissä kunnes osuimme keskelle Isku Mogadishuun- kaltaista tapahtumaketjua. Kaksi erinäistä nuorisojengiä ottivat yhteen kadulla. Ryhmät koostuivat kahden eri Somali-klaanin jälkipolvista. Toisessa ryhmässä oli mukana myös huonompiosaiseen paikallisväestöön kuuluvia suomalaislapsia.
      Ensin he ammuskelivat toisiaan herne- ja kuulapyssyillä, solvaten toisiaan.
      Sitten alkoivat kivet lennellä ja nyrkit heilua.
      Yksi, noin 15-vuotias somalialainen jahtasi nuoremman, noin 9-vuotiaan Somalin roskakatokseen ja pieksi hänet sinne. Toinen hakkasi heikompaansa naispuolista koivuvitsalla jne.
      Tapahtuma oli mielenkiintoista ja jännittävää seurattavaa nuorille pojille siihen asti, kunnes alkoivat kivet lennellä meitä kohti.
      Somalitytöt luulivat meidän kuuluneen toiseen jengiin ja olivat vihaisia meille, koska yksi heidän veljistään oli saanut siipeensä.
      Noh, somalimaassa somalien tavoin.

      Myöhemmin lisää rikastuskokemusta on kertynyt teini-iässä, kun vanhemmat Somalit tutkivat aina taskumme makeisten ja savukkeiden varalta.
      Yhden sompun takia kävin jopa käräjillä pahoinpitelyasiassa, kun se oli päiteiden alaisena viihdyttämässä itseään Rantapuistossa ja hakkasi siellä porukkaa.
      Nykyään sama jätkä on istunut linnassa useasti ja kerää meriittejään mm. Korson Turpakeikka- tapahtumissa.

      Joskus 2005 aikoihin Jampan vietnamilaiset teinit viihdyttivät itseään leikkimällä jotain mafiaa ja kerääntyivät viikonloppuisin keskustaan hakkaamaan juopuneita.
      Perusviihdyke heille oli ensin alkaa kukkoilemaan 1-2hlölle ja jonka jälkeen yksi laumaeläimistä hyppäsi takaapäin ja löi kaljapullolla päähän.
      Varmaan löytyy useampi R-ilmoitus kirjattuna samalla kaavalla.

      Nykyään näkyy aikapaljon mustaa henkilöä katukuvassa ja yökerhojen nurkissa vaanimassa. He eivät juurikaan nauti alkoholia koska kallista tai kun he pitävät itseään muslimeina.
      Osasyynä heidän kasvaneeseen lukumääräänsä on se, että seurakunnalla on Järvenpääntien varressa koulutuskeskus johon lennättävät kehitysmaista ihmisiä kursseille.

      Aasialaisten naisten määrä on myös lisääntynyt vahvasti J:Pään katukuvassa. Tämä siksi, koska miehet tuovat tai kutsuvat kaukomaiden vaimoehdokkaitaan Suomeen, aikeinaan solmia avioliitto oleskeluluvan saamiseksi Suomeen. Tapauksessa tietenkin jos vaimoehdokas on hyvä ja/tai raskaana suomalaiselle.

      Tämmöistä nyt näin äkkiseltään..

    • jvph76_____

      Kristinusko eli, usko Jeesukseen on rakkautta. Tämä usko pohjautuu rakkauteen,, Islaminusko pohjautuu kunnioitukseen, ja ei siinä mitään, mutta rakkaus ei näyttele osaa islamissa, vain kunnioitus ja lojaalius ( jotka ovat myös kristinuskossa, mutta rakkauden kanssa) . Ja tämä ääri-islamkunnioitus uskonto sallii mm. tappaa vaikka oma tytär jos hän rikkoo ns. islamin kunnia-koodia. Ja näitä tapuksia on ollut, ei haittaa tappaa omaa tytärtä koska kunnia on jotenkin rikottu. Missä siis rakkaus .. ??

    • SHARP-skinhead_Hki

      Matuheimojen koolla on vaikutus elinympäristöön. Mitä isommaksi matuyhteisö kasvaa, sitä todennäköisemmin joukosta löytyy niitä agitoivia kiihkoilijoita, ja kun muslimi, tai oma lukunsa, somalit, on todistetusti herkkä agitoitumaan yhteisön edun mukaan, niin sitä todennäköisemmin alkaa levottomuudet, ja kun levottomuudet kerran alkaa, niiden paheneminen on väistämätöntä, ja lopulta siitä muodostuu kaupungin normiarkea. Tämä ilmiö on tapahtunut KAIKISSA maissa, joissa muslimiyhteisöt on päässeet kasvamaan "liian" suuriksi. Muslimin verissä on järjestelmällinen ja laantumaton viha/inho, mikäli perheen lasten kasvatus on ollut sitä perinteistä asennevammaista kasvatusta.

      Somalit on oma lukunsa. 90-luvulla liikuin paljon Hgin itäkeskuksessa. Niillä on aina ollut käsittämätön taipumus häiriköintiin, sotkemiseen, ryöstelyyn ja pahoinpitelyyn. Se rasismi ja valkoisten provosointi on niille ihan normitouhua.

      Jos matut osaa käyttäytyä, niin omassa näkökentässäni en heitä aina edes huomioi, mutta todellisuus on opettanut, että muslimeihin ja somaleihin kannattaa luottaa varauksella. Itse en provosoi, enkä haasta riitaa, mutta kun sen rajan yli mennään, niin teen kyllä selväksi, että hyvä käytös olisi sittenkin kannattanut.

    • Jl666

      WTF... Ongelmia ei ole ollut ja jos on, ne hoidetaan.
      Odotellaan siis ongelmia...tai voitaisiinko iloita välillä, kun niitä ei todellakaan tällä hetkellä ole.

      • Raivotauti

        Mitä paskaa olet polttanut?
        Sulla on lääkitys kohdillaan! Minäkin haluan 8-}


    • Anonyymi

      voin vastata tähän 8 vuotta vanhaan viestiin että on ollut tähän pakolaisaallon jälkeen aivan helvetisti ongelmia mamujen kanssa vaikka olen yrittänyt vältellä niitä

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      106
      7548
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2822
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2412
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      113
      2129
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1809
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1399
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1337
    Aihe