Messiaan tulemus

Anti-BennyHinn

Rabbi Yochanan ben Zakkai tapasi sanoa:

"Jos kädessäsi on taimi kun sinulle sanotaan: 'Katso, Messias on tullut!', niin istuta ensin taimi ja mene vasta sitten vastaanottamaan Messiasta."

Ensimmäisellä vuosisadalla eläneen rabbin tarkoitus oli osoittaa kuinka epäluuloinen hän oli aikansa monia messiasehdokkaita ja messiaanisia liikkeitä kohtaan.

Juutalaisessa perinteessä Messiaan tulemuksen jälkeinen aika on rauhaa ja hyvinvointia niin juutalaisille kuin pakanakansoille.

Monelle tämän päivän juutalaiselle natsivainojen hirvittävä kokemus on samalla todistus siitä, ettei Messias ole vielä tullut. Natsien vainot itsekin kokenut Elie Wiesel kirjoittaa: "Jos sanoisin, että uskon Jumalaan niin valehtelisin. Jos sanoisin etten usko Jumalaan niin valehtelisin. Jos sanoisin uskovani ihmiseen niin valehtelisin. Jos sanoisin etten usko ihmiseen niin valehtelisin. Mutta yhdestä asiasta olen varma: Messias ei ole vielä tullut." (Shadows of Auschwitz).

Toisen maailmansodan jälkeistä sionistista liikettä - juutalaisten maahanmuuttoa - vastustivat monet juutalaiset ortodoksijohtajat. Tänäkin päivänä heidän joukossaan on niitä, joiden mielestä varsinainen suurimittainen maahan paluu tapahtuu vasta Messiaan tullessa, Jumala voimassaan saa sen aikaan. Vasta Messiaan tulemus kokoaa kaikki juutalaiset maahansa.

Sionistisessa liikkeessä oli alusta lähtien niitä, jotka näkivät messiaanisen ajan koittamisen edellytyksenä olevan tietyn oman toiminnan. Heidän mielestään juutalaiset muuttavat maahansa ja ikään kuin itse, ainakin osittain omin voimin, saavat aikaan messiaanisen tulevaisuuden.

Ahad Ha'am oli juutalainen ajattelija ja ns. "kulttuurisionismi" -liikkeen johtaja. Kommentoidessaan uutista, joka kertoi juutalaisen tappaneen arabipojan kostona arabien suorittamista terroriteoista, hän totesi, että ei voida kuvitella juutalaisten paluuta Siioniin jos sen edellytys on viattoman veren vuodattaminen. Jos sionistisen liikkeen messiaaniset toiveet johtavat tähän kehitykseen hän ei halua olla tekemisissä liikkeen kanssa.

Koko juutalaisen ajattelun kirjo on tavalla tai toisella sidoksissa Messiaaseen: Hänen persoonaansa ja Hänen paluuseensa. Yksi yhteinen piirre on, että kaikki uskovat Messiaan tulemuksen tapahtuvan tulevaisuudessa. Yksi juutalaisen ajattelun haara ovat Jeesukseen Messiaana uskovat juutalaiset. Heille Messias on jo tullut, nyt odotamme Hänen paluutaan. Itse asiassa voimme todeta, että tämä raamatullinen usko on kaiken juutalaisuuden täyttymys.

Kun tutkimme juutalaisten rabbien kirjoituksia tulemme johtopäätökseen, että jos pidämme Raamattua totena niin Messiaan olisi pitänyt tulla nykyisen ajanlaskumme alussa, n. 2000 vuotta sitten. Talmudissa on kirjoitettu: "Eliaan koulu opetti:' Maailma kestää kuusituhatta vuotta; kaksituhatta vuotta ilman Tooraa; kaksituhatta vuotta Tooran kanssa; ja kaksituhatta vuotta messiaanista aikaa...'"

Ajanlaskumme alussa juutalaisen kansan keskuudesta nousi monia messiasehdokkaita, jotka kaikki osoittautuivat vääriksi. Tunnetuin on Simon Bar Kosiba, jolle aikansa vaikutusvaltainen rabbi Akiba antoi nimen Bar Kochba "Tähden Poika" nimittäen hänet Messiaaksi. Suurimmalle osalle juutalaista kansaa tämä messias tuotti suuren pettymyksen ja murhenäytelmän. Roomalaiset nujersivat kovin ottein Bar Kosiban johdolla kapinaan nousseet juutalaiset v. 135 jKr. Kymmenet tuhannet saivat surmansa taistelussa ja eloon jääneet kokivat vainoa ja kärsimystä. Rabbi Akiba kidutettiin julkisesti kuoliaaksi.

Ajanlaskumme ensimmäisen vuosituhannen alussa kirjoitettu Messiasta kuvaava rabbiininen teksti kuuluu: "Voi, Israelin pelastus on kadotettu! Mutta taivaasta kuului ääni, joka sanoi: 'Elia, niin ei ole tapahtunut, mutta Hän on 400 vuoden ajan Suuren Meren äärellä, 80 vuotta Korahin poikien kanssa... 80 vuotta Rooman porteissa ja lopun aikaa Hän kulkee suurissa kaupungeissa siihen asti kunnes tulee loppu." Tämä rabbiininen ajatus perustaa myös Valitusvirsien jakeeseen 1:2:"...Ei ole sillä lohduttajaa...". Messiaan nimi on 'Lohduttaja', 'Menachem'. Rabbien tulkinta on, että Messias; Menachem Ben Amiel (Lohduttaja, Jumala on kansansa kanssa) toimii viimeisen kahdentuhannen vuoden ajanjakson aikana seuraavasti: Hän aloittaa toimintansa Välimeren (Suuri Meri) ympäristössä, menee Samariaan (Korah), sitten Roomaan ja lopulta kaikkialle maailmaan (suuret kaupungit). Huomaamme, kuinka tämä on tarkka kuvaus Jeesuksen evankeliumin leviämisestä. Näin tämä rabbien ajattelu edellyttää Messiaan tulemuksen tapahtuneeksi jo viimeisen 2000 vuoden jakson alkupuolella.

Danielin kirja 9:24-26 kuvaa Israelin lunastuksen aikaa. "Seitsemänkymmentä viikkoa on säädetty sinun kansallesi ja pyhälle kaupungillesi; silloin luopumus päättyy ja synti sinetillä lukitaan, ja pahat teot sovitetaan..." Näissä jakeissa kuvataan vuosiviikkoja, yhden "viikon" kesto on 7 vuotta. 69 vuosiviikon (7 viikkoa ja 62 viikkoa jakeessa 25), eli 483 vuoden jälkeen Jerusalem rakennetaan taas "toreinensa ja vallihautoinensa, mutta keskellä ahtaita aikoja". Messias "Voideltu" tuhotaan ja Hänen tuhoamisensa jälkeen kaupunki, Jerusalem ja sen temppeli hävitetään. Messiaan oli siis tultava ennen Jerusalemin ja temppelin hävitystä. Tiedämme hävityksen tapahtuneen v. 70 jKr. Arkkienkeli Gabriel ilmoitti tämän Danielille ja Danielin muistiinmerkitsemänä se on edelleen välittynyt meille. Danielin profetia sopii varmasti ainoastaan yhteen juutalaiseen messiasehdokkaaseen: Jeesukseen.

Historia ja juutalainen perinne osaltaan kuvaavat kuinka tarkka ja erehtymätön on Raamattu, Jumalan ilmoitus meille. Kaikki tapahtuu Kirjoitusten mukaan. Messiaan tulemus on jo tapahtunut, nyt odotamme Hänen paluutaan. Tulemuksessaan Hän alentui sovittamaan syntimme, paluussaan Hän perustaa valtakuntansa, joka tulee olemaan ikuinen.

11

372

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hasidi

      Odotetaan , että Messias tulisi sen ensimmäisen kerran !!! Se ensimmäinen kertakin on vielä edessä !!
      Vuonna 5600 alkoi merkittävä 400 vuoden jakso , joka
      huipentuu vuoden 6000 tapahtumiin , mutta koska nyt
      elämme vuoden 5765 Hanukka-aikaa , emme me nyt elävät ihmiset sitä näe !!!!

      • tietävä.

        ...Juutalaisten kalenterista puuttuu 240 tai 242 vuotta? Joten nyt onkin jo 6005 tai 6007 vuosi, että se siitä sinun näkemyksestäsi.


      • Roshanan24
        tietävä. kirjoitti:

        ...Juutalaisten kalenterista puuttuu 240 tai 242 vuotta? Joten nyt onkin jo 6005 tai 6007 vuosi, että se siitä sinun näkemyksestäsi.

        paas ny perustellen


      • Anonyymi
        Roshanan24 kirjoitti:

        paas ny perustellen

        Olen samaa mieltä. En ole nähnyt missään, että niin monta vuotta puuttuisi.


      • Anonyymi
        tietävä. kirjoitti:

        ...Juutalaisten kalenterista puuttuu 240 tai 242 vuotta? Joten nyt onkin jo 6005 tai 6007 vuosi, että se siitä sinun näkemyksestäsi.

        Vain ne. jotka tietävät kiinalaisen ajanlaskun (kiinalainen astrologia), ovat oikeilla jäljillä siinä, missä mennään, koska se vaikuttaa suoraan syntyneiden luonteeseen.


    • Anonyymi

      Jos Messiaan kuuluu kristillisesti kärsiä sen takia, että kärsimyksen aiheuttajat parantuisivat, kun huomaavat hirviön itsessään, niin silloinhan juutalainen kansa itse on Messias, he eivät vain tiedä sitä. Ja koska kansa on palannut, se tarkoittaa että Messias on palannut. "Pelastus on juutalaisista" sanoi myös Jeesus.


      Toinen huomio on se, että myös Daavidin tulo on luvattu. Daavidin kerrotaan vaikuttaneen noin 1000 eaa, ja koska lupaus Daavidin herättämisestä on kirjoitettu myöhemmin, se ei voi tarkoittaa ensimmäistä, vaan toista tulemista.

      • Anonyymi

        Kukaan ihmiben ei tod. ole Messias.


    • Anonyymi

      Jos messias tulee, niin juutalaiset kavaltavat ja antavat tappajien haltuun. Nyt tosin ei ristiinnaulita nykypäivänä, on monet muut keinot käytössä.

    • Anonyymi

      Jeshua Hamachia (Jeesus Kristus) on tullut jo 2000v sitten.
      Lue ps 22. Jes. 53

    • Anonyymi

      Mooses jo ennusti holokaustin tapahtuvaksi. Hän myös kertoi syyn siihen:

      "Sillä minä tiedän, että minun kuoltuani te vaellatte kelvottomasti ja käännytte pois siltä tieltä, jota minä käskin teidän vaeltaa. AIKOJEN LOPULLA teitä kohtaa onnettomuus, koska te teette sellaista, mikä on pahaa Herran silmissä, ja vihoitatte Hänet teoillanne.” 5 Moos. 31:29.

      Holokausti tapahtui aikojen lopulla. Mutta edessäpäin ovat nyt siunauslupaukset. Mm. Hesekielin luvut 36-39.

      • Anonyymi

        Holokausti on kai suurin uhri, jonka juutalaiskansa on koskaan saanut maksaa, mutta mikään ei ole tapahtunut Jumalan tietämättä tai sallimatta. Jumala salli tämän valtavan uhrin erittäin tärkeää päämäärää varten: ja se on Israelin valtio, jota ilman mikään ennustus ei voi toteutua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2082
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1956
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1895
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1677
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1598
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1326
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1311
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe