Miksiköhän kommunismi

markkinatvoittaaaina

on vallassa vain köyhissä ja alikehittyneissä maissa?Mieti sitä.

11

82

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bmnvnbv

      Ne maat ovat köyhiä siksi, että niitä pidetään boikoteissa ja talouspakotteissa, se olisi sen varran ikävää länsimaille jos kommunistinen maa menestyisi. Merentakainen ystävämme ei hyväksy edes pohjoismaista hyvinvointimallia, vaan pyrkii tuhoamaan senkin erilaisin kauppasopimuksin.

      • kuolkaakommarit

        Mene sinä terroristi lutkuttamaan Kim Jong-unin murhaajamoloa. Demokraattisessa yhteiskunnassa ei ole kaltaisillesi kommonisteille sijaa. Ota arhis ja haloska mukaas.


    • Miettisopii

      "Miksiköhän kommunismi on vallassa vain köyhissä ja alikehittyneissä maissa?Mieti sitä."

      Samalla voi miettiä, miksi islam on vallassa samanmoisissa paikoissa.

      • Sehänjotiedetään

        Alusta asti kommunismia luukutettiin tietämättömille ja ymmärtämättömille massoille. Luukuttaminen tietysti menestyy siellä missä sellaisia massoja on. Sivistys on kommunismin tehokkain jarru.


      • Komukkaeisivisty
        Sehänjotiedetään kirjoitti:

        Alusta asti kommunismia luukutettiin tietämättömille ja ymmärtämättömille massoille. Luukuttaminen tietysti menestyy siellä missä sellaisia massoja on. Sivistys on kommunismin tehokkain jarru.

        Komukka-aatteen piirissä on kovasti vouhotettu koulutuksesta. Mutta se koulutus, jota tarkoittavat, on ollut jotain muuta kuin puolueettoman ja hyödyllisen tiedon lisäystä. Pikemminkin on otettu koulutusta ja tiedonvälitystä tiukasti omaan haltuun, jotta voitaisiin propagoida omaa näkemystä ja pimittää todellisuutta pois näkymästä. Suomessakin koetettiin ujuttaa peräti kouluopetukseen kaiken maailman Pirkkalan kokeilumonisteita. Joiden sisältö oli lähinnä järkyttävä. Turha sanoakaan, minkä tason "opetusta" tarjottiin aatteen opintopiireissä. Kommunismilla on todellisen opin ja sivistämisen sijaan tarjolla lapsisotaan käsiin ase.


      • 67r7
        Komukkaeisivisty kirjoitti:

        Komukka-aatteen piirissä on kovasti vouhotettu koulutuksesta. Mutta se koulutus, jota tarkoittavat, on ollut jotain muuta kuin puolueettoman ja hyödyllisen tiedon lisäystä. Pikemminkin on otettu koulutusta ja tiedonvälitystä tiukasti omaan haltuun, jotta voitaisiin propagoida omaa näkemystä ja pimittää todellisuutta pois näkymästä. Suomessakin koetettiin ujuttaa peräti kouluopetukseen kaiken maailman Pirkkalan kokeilumonisteita. Joiden sisältö oli lähinnä järkyttävä. Turha sanoakaan, minkä tason "opetusta" tarjottiin aatteen opintopiireissä. Kommunismilla on todellisen opin ja sivistämisen sijaan tarjolla lapsisotaan käsiin ase.

        Suomalaisia on oikeiston toimesta tyhmennetty.

        " Vuonna 1973 syntynyttä säätiötä alkoivat tukea pääasiassa Elinkeinoelämän valtuuskunta (EVA) ja Suomen teollisuuden keskusliitto (STK).

        Vapaan koulutuksen tukisäätiön keskeisimpiä tavoitteita olivat uusien kouluneuvostojen lakkauttaminen, yhteiskuntatiedon opetuksen vähentäminen ja peruskoulutuksen huomion siirtäminen kansalaiskasvatuksesta elinkeinoelämälle hyödyllisten aineiden opetukseen eli niin sanottujen tieto ja -taitoaineisiin. Kouludemokratia oli säätiön mielestä yksiselitteisesti haitallista. Säätiössä sovittiin, että sen toiminnasta ei puhuta ulkopuolisille. Tämä mahdollisti sen, että mukaan pyydetyt poliitikot ja virkamiehet uskalsivat tulla mukaan toimintaan ilman paljastumisen vaaraa.

        Säätiön merkitys koulutuspolitiikassa alkoi kasvaa 1980-luvulla ja se saikin tavoitteitaan läpi useissa tuntijakouudistuksissa. Yhteiskuntatiedon opetus myöhäistettiin peruskoulun yhdeksänteen luokkaan ja kouluneuvostot lakkautettiin. Tulosvastuu-ajattelumallia haluttiin soveltaa myös peruskoulussa.

        Säätiö nousi julkisuuteen vuonna 2010, kun Helsingin Sanomat uutisoi muun muassa Jyväskylän kokoomuslaisen kaupunginjohtajan Markku Anderssonin keränneen säätiölle tietoja opettajien poliittisesta suuntautumisesta. Myös keskustalaisen ministeri Mauri Pekkarisen kerrotaan toimineen säätiössä. Säätiön ydinryhmään kuului SUPO:n tutkimusten mukaan myös entinen eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen (kok) sekä presidenttiehdokas Elisabeth Rehn (rkp).[2] Dosentti Jari Leskisen tutkimuksen mukaan säätiö loi Suomen opetushallinnon sisään oman salaisen tiedusteluorganisaationsa ja luotetut virkamiehet toimittivat säätiölle sekä julkisia että salaisia tietoja omalta hallinnonalaltaan. Säätiö keräsi myös "musta listaa" opettajien poliittisista mielipiteistä.[3]"

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Vapaan_koulutuksen_tukisäätiö


    • marxsopiivähäpäälle

      Sosialismin ja kommunismin kriitikot kiinnittivät jo Neuvostoliiton aikana kovasti huomiota siihen, kuinka tiukkana ja näkyvänä kommarimaissa sisäinen vastarinta esiintyi tieteen ylimmillä portailla. Fyysikot ja matemaatikot vastustivat. Eli se joukko, joka pystyi hahmottamaan asioita laajemmissa kehyksissä ja kykeni eksakteihin kuvauksiin, hylkäsi marxilaisen vouhotuksen. Kovien tieteiden piirissä ei marxilaisuutta fanitettu. Havaittiin, että marxilaisilla on paljon suosiota nk. pehmeissä tieteissä, mm. sosiologiassa jne. Milloin tieteen sisältö ei muodostu helposti verifioitavista systeemeistä, vaan pitkillä ja monimutkaisilla puheillakin pääsee tieteenalansa kärkeen, niin siinä ympäristössä marxilaisuuskin menetteli. Suurpiirteisesti voidaan nähdä, että mitä vähemmän on yleensäkään perillä asioista, sitä helpommin voi jäädä marxilaisten valheiden koukkuun.

      • meniHuuhaaKaupaks

        ...ase kouraan ja lupaus että kumouksen kautta kaikki valta työväenluokalle ja että kaikki omaisuus pistetään jakoon. Tulee työläisestä ja maalaisestakin vauras. Meneehän se ymmärtämättömälle jakeluun, kun tarpeeksi pitkään yllytetään.

        ...Venäjän vallankumouksessa nähtiin, että ei se vauraus riekkumisesta lisääntynyt. Työläisen selkänahasta alettiin ottaa kaikki irti, henkeä myöten. Maatiaisilta vietiin maat ja pakotettiin ilman kotimaanpassia periaatteessa orjaks ja vangiks kolhooseille ja sovhooseille. Talous sukelsi niin paljon, että Venäjä sukelsi elintasoryhmästään kauas alas eikä ole päässy entiselle tasolleen vieläkään. Surkea olla kun semmoset sata vuotta menee harakoille ihan vaan sen takia, että piti välillä leikkiä vallankumousta.


    • rahvaspimennossa

      Kommunismille on pahaksi, jos kansalla on liian sivistystä. Muistan jo 70-luvulla ihmetelleeni sitä, että kuinka huonosti Neukkulassa olivat asiat perustaitojenkin kanssa. Suomessahan mainostettiin sikäläistä koulutussysteemiä ja että kuinka hyvin opetetaan ja osataan. Poikkeilin 70-luvulla Neukkulassa. Turistioppaat osasivat jotenkuten Suomea. Mutta muut ihmiset eivät juuri kukaan. Oli suuri yllätys kun huomasin, että todella harva osaa yhtään mitään muutakaan kieltä kuin Venäjää. Muutama harva tankkasi tosi kankeasti Englantia. Löysin muutaman, joka pystyi puhumaan Saksaa ihan oikeilla lauseilla. Mutta kankeasti. Että jos se koulutus niin tavattoman hyvää siellä oli, niin aika taitavasti se oppi kuitenkin kansan pääkoppaan kätkeytyy. Ja syvälle. Niin ettei sitä sieltä millään tahdo saada esille ja käyttöön. Ainakaan ei tullut kuunneltua ulkomaisia radioasemia noilla taidoilla.

      • AatteenLogiikkaa

        Kommunismi on väkivaltainen umpikuja. Kun ongelmia ei voida poistaa, ne lavastetaan pois näkyvistä. Ja jos niitä ei saa lavastettua pois näkyvistä, kansaa aletaan ehdollistaa olemaan näkemättä ongelmia. Ja jos et ehdollistu, sinut leiritetään. Sanomattakin selvää, että leiritkin pidetään pois näkyvistä. Kommunismi kulkee valtaan astumisestaan alkaen kohti romahdusta. Ja se romahdus on ainoa voitto, joka siinä järjestelmässä voidaan saada.


    • noitaSyitä

      "Miksiköhän kommunismi on vallassa vain köyhissä ja alikehittyneissä maissa?Mieti sitä."

      Kommunismiin retkahdetaan vain tietämättöminä ja taitamattomina. Ja kun on kommunismi, maa pysyy köyhänä ja alikehittyneenä. Eli pysytään jatkossakin tietämättöminä ja taitamattomina.

      Ja jos kehittynyt maa retkahtaa jostain syystä kommunismiin (tosin niin ei taida käydä ollenkaan, paitsi miehityksen tms. kautta), niin maasta tulee pikapikaa köyhä ja alikehittynyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5678
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3485
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1875
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1566
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1473
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1360
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe