Ebay kokemuksia?

Ebay____

Onko turvallinen? Meinasin tilata yhden sisustustavaran sieltä. Voiko sieltä tilata vaan yhden tuotteen?

32

12871

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ebay___

      99,7% sillä myyjällä se palaute juttu (Eli aika luotettava)

      • Ebay___

        Onko tuolta vaikeaa tilata?


      • Jii-__

        Tilaaminen helppoa, turvallista ja hyvä ostopaikka :)


      • Sam.com

        Ei ole turvallista. Ostin tuote Ebaysta ja olen menettänyt 150.eur, Seller oli beautyword20142014. Seller lähettii tuote mutta minä en sain ilmoitusta että tuotte oli perilla tämän takia tuote meni takaisin myyjälle ja ebay takuu ei suojelle asiakas tasta tillantessa.

        Minulla on yli 1 kuukautaa yrittämässä saada minun raha tai tuote takaisin ilman tullosta.

        Eli älä sanoa että Ebay ostamista on turvallista koska ei ole.
        Amazon on turvallista! Kuin ongelmia on ollut aina olen saanut
        minun raha takaisin. aina


      • kletere

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Jii-__ kirjoitti:

        Tilaaminen helppoa, turvallista ja hyvä ostopaikka :)

        Onko luotettavaa tilata silikoni rebornia.Että onko sen näköinen mikä kuvissa va onko aivan erin näkönen ja ruma.


    • amyhhh

      Ebay on huutokauppa, jossa on tuhansia eri myyjiä. Tuotteet eivät siis tule "ebay" nimisestä firmasta vaan eri yrityksiltä tai yksityishenkilöiltä jotka käyttävät Ebaytä myyntikanavanaan. Kokemuksia Ebaysta tehdyistä ostoksista löytyy niin hyviä kuin huonoja kun netin keskustelupalstoja selailet.

      Myyjän luotettavuutta pystyy tosiaan arvioimaan palautteita selaamalla. En suosittele ostamaan mitään myyjältä, jolla on paljon negatiivisia palautteita.

      Samoin en myöskään suosittele ostamaan mitään minkä saa huomattavan halvalla verrattuna normaalihintaan, sillä jos jokin on liian hyvä tarjous ollakseen totta, on se myös yleensä sitä. Jotkut myyjät Ebayssa käyttää kokemukseni mukaan voimakkaasti photoshopattuja kuvia ilmoituksissaan (tai kuva voi olla esim. vaatteissa jonkun luksusvaatemerkin vaatekuva ja todellisuudessa myytävä tuote on "samannäköinen" kuin kuvassa) . Väärennöksiä on huomattavan paljon liikkeellä ja kannattaa käyttää tervettä järkeä kun pohtii ostosten tekoa (esim. aito Rolex kello 10 eurolla on todellisuudessa kämäinen kiinakopio muovisella rannekkeella tai aitoa nahkaa oleva takki 5 eurolla on todellisuudessa muovin tapaista materiaalia oleva pusakka repsottavilla saumoilla).

      Omat kokemukseni Ebaysta ovat hyvät. Olen tilannut vuosien saatossa paljon lähinnä koruja ja asusteita, joiden hinnat ovat olleet 1-5eur/kpl postikuluineen. Kaikki tilaamani tuotteet ovat tulleet perille. Laatu on sitä mitä voi odottaa euron tai parin tuotteelta eli "kultainen kaulaketju" on kullan värisellä maalilla maalattu koru josta maali alkaa tummua parin käyttökerran jälkeen. Huiveissa saumat on olleet hiukan huolimattomasti ommellut jne mutta kaiken kaikkiaan olen ollut tyytyväinen ottaen huomioon tuotteiden alhaisen hinnan.

    • missä_transfer_id

      Sikamaiset rotat PayPal'issa muuttaneet "top up" systeemiä. Eivät vaivaudu kertomaan miksei ole kohdennustunnistetta.
      Tai sitten saan eteeni väärennetyn PayPal-sivun.
      EI OLE "TRANSFER ID"iä joka kohdistaa maksun juuri minulle.
      Pankki on tähän asti ollut Helsingissä, nyt jokun saksalainen pankki

      • huijauskokeilu

        > ... miksei ole kohdennustunnistetta.
        Miksi olisi? Hannu Hakkeri avannut Saksaan tilin jolle PayPal:in nimissä kerää ja nostaa (tai siirtää nopeasti muualle) huijatut eurot


    • fdgsdgsdfsdfasfaf

      se on turvallisempi firma tilata, kuin esim mikään kotimainen verkkokauppa.
      ebay huolehtii rahasi takaisin, jos et esim saa tuotetta. jos tuotteen myyjällä ei ole varoja joita palauttaa, niin ebay/paypal maksaa omistaan sen takaisin.

      jos kumpikaan, ebay tai paypal (samaa firmaa) ei jostain ihme syystä palauttaisikaan rahojasi, luottokunnalta voi vielä pyytää oman pankkinsa kautta rahojen palautusta.

      palautteestahan sen myyjän luotettavuuden näkee. esim kiinalaiset myyjät ovat todella tunnollisia ja hoitavat aina itse uuden tuotteen jos tuote on matkalla hävinnyt. niiden kanssa on helppo asioida, maine on siellä päin kovin tärkeä asia ja siitä pidetään kiinni.
      eli aina ensisijaisesti siihen myyjään yhteyttä jos ongelmia tulee. ja niitähän tulee, vaikkakin sanoisin että yli 99% tilauksista tulee ongelmitta.

      mutta rahasi ovat siis turvassa ihan 100%:lla varmuudella.

    • 1412

      Varoittaisin kahdesta tuoteryhmästä, josta voi saada roskaa. Toinen on erilaiset muistikortit kännyköihin ja kameroihin. Kiinasta edullisesti ostetut eivät ole sitä yleensä, mitä luvataan. Eivät siis ole alkuperäisiä. Muiskortin kapasiteetti on usein pienempi kuin luvataan, samoin nopeus.

      Toinen ryhmä ovat kaikenlaiset pienet litiumakut, siis taskulamppuihin, kännyköihin, tabletteihin ja kannettaviin. Kapasiteetit ovat yleensä pienempiä kuin luvataan, samoin virranatokyvyt. Lisäksi eivät kestä kuin murto-osan alkuperäisen tai muuten kunnollisen akun latauskerroista.

      Ebayssä on myynnissä alkuperäisiäkin. Niiden hinnat ovat korkeampia. Vaatii jonkin verran selvittelyä, mitkä todella ovat alkuperäisiä tai muuten kunnollisia.

      Oma ryhmänsä ovat halvat kiinalaiset kännykät. Eivät ole väärennyksiä, vaan aivan kiinalaisten omia merkkejä. Usein niissä ei hommat toimi niin kuin luvataan. Ohjelmistopäivityksien ilmestyminen on epävarmaa.

      • Anonyymi

        totta, muistikortteja, kännyköitä tabletteja yms ei kannata tilata . ei siis euroopan ulkopuolelta, jossa ei ole palautuamahdollisuuta.

        mielipiteeni 2023 alkaen Ebay on huono, kalllis ym, ei mitään hyvää.
        wish on sekava ostaa ja usein pettyy laatuun ja kappalemäärään

        paras temu siis https://www.temu.com/fi
        jos huolella lukee mitä tilaa, napasutta oikeata kokoa, väriä ym. ja sitten ostaa
        ei pety eikä ole aiheuttanut murheita. Kaikki maksut maksetaan heti ja tulee matkahuoltoon tai postiin tai niiden pisteisiin. On halvin.

        toinen hyvä on ali, mutta hieman kalliimpi kuin temu mutta molemmissa erilaista tavaraa


        Äänestä


    • ksksksks

      Ebay ostoksista löytyy sekä todella hyviä että todella huonoja kokemuksia kun vähän keskustelupalstoja selailet.

      Kyllä tosi moni on joutunut pettymäänkin kun tuote ei ole ollut kuvauksen mukainen. Tuotteen palautusoikeus ei todellakaan aina ole itsestäänselvää ja palautuskustannukset (jotka muuten Suomesta esim. Kiinaan voivat olla merkittävän suuruiset) ovat lähes aina ostajan itsensä maksettavissa. Myöskään Suomalainen lainsäädäntö tms ei ole ulkomaan ostoksissa turvana.

      Toisaalta mikäli pitää järjen päässä, odotukset realistisena (hinta-laatu) ja tsekkaa palautteet, niin mahdollisuus on hienoihin löytöihin ja huomattavasti halvempiin hintoihin kuin kotimaassa.

      • Jeeiii

        On mullekkin tullu kaikki tilaukset perille :) Kiinasta en kyllä osta mitään.


      • dvgsdfgsdfsdf
        Jeeiii kirjoitti:

        On mullekkin tullu kaikki tilaukset perille :) Kiinasta en kyllä osta mitään.

        kiinalaiset on kyllä ebayssa se yksi rehellisimmästä päästä oleva porukka. siellä pienten ihmisten ihmemaassa se maine on niin iso asia, että sitä ei tuhrita.
        kiinalainen ottaa mieluummin turpaan kuin saa negatiivisen palautteen.

        suurimpia ebayn roistoja on britit. ne yrittää monesti venyttää mitä ihmeellisimmillä selityksillä toimitusta niin, että paypalin valitusten määräaika menee umpeen. ja sen jälkeen eivät vastaa enää tietenkään mitään.

        kannattaa aina se myyjän palaute katsoa. jos positiivista palautetta on 99% tai yli, ostaminen on melkos turvallista. toki silloinkin jokin häslinki voi aina sattua ja kokemuksen mukaan nää pienet kiinalaiset laittaa sitten uuden tuotteen postiin ilman sen enempiä tappeluita.

        kolme kantelua olen ebay-ostoksista joutunut tekemään ja niissä kaikissa oli myyjä euroopan unionista. mutta ei se mitään, niistä kaikista kolmesta kyllä rahat sainkin takaisin paypalilta.

        KATSOKAA AINA ETTÄ SE PAYPALIN VALITUSAIKA EI MENE UMPEEN, LUPASI MYYJÄ VAIKKA KUUN TAIVAALTA! jos paketti valituksesta huolimatta tulee, valituksen voi aina perua.


    • OnlyParanoidSurvive

      Kannattaa myös olla todella varovainen ns. "kotimaisten" trokaajien kanssa, kuten e-ville joka rahastaa pahimmillaan 5-10 kertaisen hinnan kiinapa*kasta. Netti on pullollaan vihaisten pettyneiden asiakkaiden varoituksia siitä. Kannattaa googlata "e-ville hintavertailu" niin näkee miten härskisti rahastavat oman maansa ihmisiä luokattomalla romulla. Kukaan ei tiedä miten paljon e-villen tavara sisältää lyijymaalia ja muuta syöpää aiheuttavaa.

      • Anonyymi

        Onko ebay luotettava kun ostaisin sieltä Reborn nuken.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko ebay luotettava kun ostaisin sieltä Reborn nuken.

        "Onko ebay luotettava kun ostaisin sieltä Reborn nuken."

        eBay ei ole kauppa, joten siellä toimii sekä rehellisiä että epärehellisiä myyjiä. Itseäni huijasi hongkongiklainen Casuntek, joka otti vastaan muutaman euron suuruisen maksun, mutta ei toimittanut tavaraa.

        Kun kerroin eBayn ylläpidolle Casuntekin toimintatavoista, ainoa kommentti oli: "Ei tuollaista yleensä tehdä." Rahat hävisin, mutta summa oli hyvin pieni.

        Sen sijaan saksalainen Amazon palautti parissa päivässä maksuni tavarasta, jota sitä alustanaan käyttävä myyjä ei saanut toimitettua minulle.


    • Myöhässä

      Tää vastaus on "vähä" myöhäs mut sieltä ku ostaa ja jos ei saa tuotetta tms. eikä myyjä palauta rahoja / lähetä uutta tuotetta niin sen kun ilmottaa ebaylle niin ne antaa rahat takas.

      kokemusta on

    • Ihmetys1000

      Kuka ylläpitää facebookissa "Ebay suomi" ryhmää?

      Eivät hyväksy liittymispyyntöä. Ihme touhua... Tai sit ne ei oo käyny tuolla facebookissa ne ylläpitäjät, mutra epäilenpä...

      • Ihmetys1000

        *mutta


      • Ihmetys1000

        Liittymispyyntö on odottanut jo jonkun aikaa...

        Ja jos se ylläpitäjä on se joka on laittanut sen ryhmän kansikuvan, niin se ainakin on julkaissut omalle sivulleen päivityksiä ihan tällä viikolla. Et aika jännä...


      • Anonyymi

        :( :(


    • boonustavaan
    • Anonyymi

      Kaikki tuotteet ovat tulleet perille, eivät ole ikinä hukkuneet matkalla :)

      - Ebay ostaja

    • Anonyymi

      oLEN OSTANUTEbAYSTA 35 KITARAA JA LAITTANUT PUOLIMILJOONAA NIIHIA,

    • Anonyymi

      Onko tämä turvallinen ostin lapselleni hitti leluja nimeltä FIDGET ja on mennyt nyt 2kk vähän yli ja ei ole tullut

      • Anonyymi

        Pakettia kannattaa itse seurata saadulla lähetystunnuksella. Jos on myyjältä lähtenyt, he ovat oman osansa tehneet, et voi oikeastaan enää mitään asialle...tai no voit mikäli myyjältä ei ole saatu mitään seurantanumeroa, rahatkin saa ebayn kautta takaisin vaikka seurantanumero olisikin saatu kuten mainostavat MUTTA mikäli olet maksanut PayPalin kautta ja vaadit ebayta palauttamaan rahasi, saattavat sulkea tilisi ilman mitään varoitusta koska olet heille silloin " kannattamaton asiakas".
        Suomen posti on pääsääntöisesti se hitain pullonkaula, saapuvat tänne keskimäärin parissa viikossa mutta täällä voi kestää tosiaan kuukauden tai kaksi, mm Ukrainassa posti toimii paremmin jos toimitusaikoja ja luotettavuutta vertaa. Toivottavasti tämän kirjoittaessa paketti on saapunut.


    • Anonyymi

      Itse sanoisin että ei kannata tilata mistään ennen kuin olet miettinyt asiaa tarkasti sekä ottanut selvää tuotteesta kaikki mitkä eivät ole 100% luotettavia voi olla huijaus itse tilaan vai Suomesta se on vain luotettavin tapa (:

      • Anonyymi

        Sigh..monet tarvitsevat tuotetta/osaa mitä ei saa suomesta tai se maksaa x10 enemmän. Sen takia yleensä ulkomailta ostetaan jos tarvitsemaansa ei saa suomesta.


    • Anonyymi

      Käytännössä sinulla ei ole mitään ostoturvaa, vaikka näin väittävät. Itselle piti tulla (luotetta myyjä) tuote jenkeistä, tulikin, mutta en saanut siitä tietoa, koska sähköpostiosoite oli väärä. Tuote lähti takaisin ja myyjä oli sen kuitannut vastaanotetutksi, mutta väittää, että ei ole sitä saanut.
      Tein reklamaation aloituksen ebaylle, mutta sitä ei voinut jatkaa, koska aina tuli viesti" oops meillä on teknisiä ongelmia". Se siitä ostoturvasta, en enää koskaan osta tämän paskajärjestelmän kautta yhtään mitään. Aliexpress ja wish toimivat tähän verrattuna ostajan turvan kannalta loistavasti.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1819
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      82
      1606
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe