ulosteongelma

huolestunutisännöitsijä

En tiedä kuuluuko tämä tänne mutta taloyhtiössä asuu 85-vuotias mies. Hän on rauhallinen ja kunnollinen asukas mutta viimmeaikoina asia on muuttunut. Olemme löytäneet taloyhtiön yleisistä tiloista kuten kellarista virtsaa ja ulostetta. Paripäivää sitten taloyhtiön hallitus päätti toimia ja aloimme tutkia valvontakameratallenteita joissa näkyi että tämä mies oli ne paskat sinne vääntänyt! Epäilemme että miehellä on jonkinlainen muiatisairaus? ja olemme nyt miettineet parasta tapaa saada mies hoitoon. Kokemuksia neuvoja?

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyikakkaa

      Ehkä pitää ottaa yhteys terveysviranomaisiin, eihän tuo tervettä ole.

    • siilimuori

      Jos isännöitsijä tuollaisessa tilanteessa on epävarma toimintatavoista, joutuu kyselemään toimintatapoja suomi24:lta, tulee kyllä taloyhtiön tarkasti harkita isännöitsijän vaihtamista syynä avuttomuus hoitaa asioita ;). Eli hyvä(?) provo.

    • malttiajaymmärrystä

      Onko vanhuksella omaisia. Mikäli on niin he voisivat ottaa asiakseen papan kunnon selvittelyn. Jos ei ole niin isännöijä voisi ottaa yhteyttä paikkakunnan vanhusten hoidon yksikköön, soittaa vaikka kotisairaanhoitoon ja kysyä, miten toimia.

      Äskettäin eräs ystävärouva oli huolissaan iäkkäästä ystävättärestään, jolla ei ole läheisiä omaisia kun oli huomannut ettei tädillä enää arki suju ja pulassa. Hän soitti kotisairaan hoitoon ja sieltä hoidettiin asiat niin, että vanhuksen luona kävi terveydenhoitaja, laittoivat ajan lääkärille ja nyt täti saa tukea ja apua ja voi vielä elää kotonaan.
      Kyllä meidän tulee ymmärtää lähimmäisiämme, niitäkin joilla voimat ehtyvät ja ei ole omaisia. Ei pappa piruuttaan pasko vääriin paikkoihin. Harmia tulee, mutta muistetaan että itsekin tulemme vanhoiksi.

    • konkariesh

      Harva muistisairas kykenee asumaan tavallisessa asuintalossa. On monenlaista riskiä oman ja muiden turvallisuuden suhteen. Muistisairas asukas kuuluu pääsääntöisesti valvotun asumisen piiriin. Siinä on haastetta päättäjille ja asuintuotannosta vastaaville tahoille. Eikä edes kaikki yksinasujat viihdy iän karttuessa omassa kodissa, vaan usein tulee pelkotiloja ym muistisairauksien ohella ja pahimmassa tapauksessa asukas alkaa kuormittamaan naapureita niin päivällä kuin yöllä. Tuskin kukaan naapuri haluaa "läheishoitajaksi" kenellekään. Ikään kuin omaishoitajan velvoitteilla. Kun ikääntyneitä on yhä enemmän, on myös eritasoisia muistisairauksia ym ja asumisen järjestäminen niin, että turvataan arvokas vanhuus kaikille on suuri kysymys ratkaistavaksi.

    • konkariesh

      Monissa kunnissa on vanhuspalveluille omistettu palvelutori. Sinne voi ottaa yhteyttä myös muut kuin omaiset tarpeen vaatiessa. Esim. kun naapuri(t) huomaa, ettei asukas pärjää omin avuin ja kunto muuttuu huomattavasti ja alkaa näkyä erinäisiä ongelmia mm. kuvaamiasi. Moni iäkäs asuu yksin, eikä omaisia käy lainkaan, eikä heitä asu lähimaillakaan. Esimerkkejä alla:

      http://www.sitra.fi/uutiset/ikaihmisten-palvelutori-opastaa-ja-palvelee

      http://www.kuopio.fi/web/sosiaalipalvelut/palveluohjaus

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2011
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1922
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1505
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1127
    Aihe