Aihe

KTP kommunistien rivien kokoamisen puolesta

mainio_alku

http://www.ktpkom.fi/ajankohtaista/kommunistien-yhteistoimintakokous/

KTP on asettunut kommunistien toiminnan edistämisen kannalle. Tapaamiselle ei ollut asetettu ennakkoehtoja. He käsittelevät laajemmin käytyjä keskusteluja elokuussa ja tekevät päätöksiä jatkosta. Vaikka keskusteluista ei allekirjoittaneella ole tietoa, niitä ei saa lakkauttaa missään nimessä eikä millään verukkeella. Aika on tuonut epäoleellisia vastakkaisuuksia se olisi kommunistien ymmärrettävä. Ne eivät ole yhtenäisyyden kehityksen esteitä. KTP:n kutsu neuvotteluihin yleisluonnehdinnaltaan on kaikkien hyväksyttävissä.
Proletaarit seuraavat mielenkiinnolla keskustelujen johtamista toimenpiteisiin.

83

114

  Vastaukset

  • Pitäkääkin tapaamisia niin kauan että jälkeä syntyy. Hajanaisuus on kestänyt liian kauan.

   • KTP ja SKP on yhdistettävä.


   • yhihbnoj kirjoitti:

    KTP ja SKP on yhdistettävä.

    KTP ja SKP on yhdistettävä.

    Entä jos menisitte vittuun koko sakki?
    Ei kommareita tarvita täällä.


  • Hyvä uutinen. Toverit - älkää pettäkö turhilla lupauksilla.

   • Hyvä uutinen. Toverit - älkää pettäkö turhilla lupauksilla.

    KATO TUO TOVERIT SANA:)))))))))
    Mitä ihmettä.. toveri on Venäjällä..mene sinne..!


  • Raamatun Ilmestyskirjan selityksiä
   Ei ole hyvää luvassa natseillekkaan. Ovat Ilmestyskirjan 13. kuvussa mainitun pedon porukkaa! Nimet eivät ole Karitsan Elämänkirjassa. Pedon aika kesti 42 kuukautta hyökkäyksestä Puolaan aina Itärintaman kukistumiseen. Hakaristi on pahan tunnus Itämaisen filosofian mukaan eli pedonmerkki.
   Ensimmäinen peto oli siis natsismi ja toinen peto ons uusnatsismi. Ensimmäinen peto rakensi kolmatta valtakuntaa ja uusnatsismi rakentaa neljättä valtakuntaa.
   Löytynee googlettamalla suomenkielelläkin tuosta jotakin.
   Ilmestyskirjan 17.luvun peto on kommunismi. Seitsemän päätä oli seitsemän kommunistivaltiota Keski-Euroopassa ja itse peto oli kahdeksas ja lähtöisin noiden seitsemän alueelta ja oli Neuvostoliitto.
   "Karitsa oli voittava heidät" ja tuo oli muutos v. 1990 kristinuskon hyväksyvään hallitusmuotoon.
   Raamattu: "Autuas, joka uskoo Jumalaan, joka jumalattomankin vanhurskaaksi tekee!"
   Ilmestyskirjan 17.luvun selityksiä
   Ilmestyskirjan 17.luvun peto on kommunismi. Portto ratsastaa seitsenpäisellä pedolla. Seitsemän leijonapäätä oli seitsemän kommunistivaltiota KeskiEuroopassa, joilla leijonavaakuna, ja itse peto oli kahdeksas ja lähtöisin noiden seitsemän alueelta ja oli Neuvostoliitto. Kymmenen sarvea tarkoitti, että noissa seitsemässä valtiossa oli liittovaltioita, joista nuo kolme lisäsarvea. Ja yksi ei ollut tullut, oli Jugoslavia, joka kulki omia teitään, mutta oli kommunistiblokin jäsen." Pedon jalatt karhun jalkojen muotoiset." Ilmestyskirjan 17. luku. Pedon jalat Intia ja Sri Lanka kynnet ja takajalat Taka Intia, Burma, jne.
   "Karitsa oli voittava heidät" ja tuo oli muutos v. 1990 kristinuskon hyväksyvään hallitusmuotoon.
   Portto ratsastaa pedolla. Babylonia, jota kuvaavat portolla on pedon selän kohdalla.
   Ilmestyskirjan 17.luku Raamatussa: Ilmestyskirjan mukaan kommunistienkaan nimet eivät ole Karitsan elämänkirjassa!

   Viimeisellä tuomiolla. Ilmestyskirjan 20. luku. joutuvat Tulijärveen kaikki, joidenka nimet ei ole Karitsan Elämänkirjassa.

   Atlantislaiset linevät olleet Gro Magnon ihmisiä, jotka katosivat n. 11000 vuotta sitten. Viimeiset lienevät olleet jättiläisiä, jotka mainittu 1. Mooseksen kirjan 6.luvussa. Ja katosivat historiasta Vedenpaisumuksessa.
   Dna-tutkimuksilla voi saada selvyyttä tuohonkin ja todeta, etteivät nykyiset natsit, jotka luulevat olevansa atlantislaisia, ole mitenkään sellaisia vaan tavallisia pulliaisia eli Homo Sapiens ihmisrotua.
   Eli viimeisillä ajoilla ilmestyi Jeesus Kristus' Maailman Vapahtaja, ja 'joka uskoo Jeesukseen, pelastuu ja saa iankaikkisen elämän autuudessa!!"

   Jumala sovitti koko maailman synnit Jeesuksessa ja on sovintosaarnan Evankeliumin julistuksen säätänyt: Joka uskoo Jeesukseen, saa syntitä anteeksi ja syntyy uudestti ylhäältä ja saa Pyhän Hengen eli on tuon jälkeen Jumalan lapsi.
   "Joka uskoo Jeesukseen saa voiman Jumalanlapseksi tulla!" Johanneksen Evankeliumi
   1. Johanneksen kirje 1.-2. lukua
   "I. Joka alusta oli*, jonka me kuulimme, jonka me silmillämme näimme, jota me katselleet olemme, ja meidän kätemme pidelleet ovat elämän sanasta,
   2. (Ja elämä on ilmestynyt, ja me olemme nähneet, ja todistamme ja ilmoitamme teille sen elämän, joka ijankaikkinen on, joka oli Isän tykönä*, ja on meille ilmestynyt.)

   • Ei kommustit usko Jeesukseen,vaan muhammed on heidän huora !


   • Lukekaa te ikuisen elämän haihattelijat sitä ilmestyskirjaa tarkemmin:

    "11 Minä näin taivaan avoinna: näin valkoisen hevosen ja sen selässä miehen. Hän on uskollinen ja totuudellinen, hän tuomitsee ja taistelee vanhurskaasti. 12
    Hänen silmänsä olivat kuin tulen liekit, hänellä oli päässään monta kruunua, ja häneen oli kirjoitettu nimi, jota ei tunne kukaan muu kuin hän itse.
    13Hänellä oli pukunaan vereen kastettu viitta, ja hänen nimensä on Jumalan Sana.
    14 Hänen jäljessään tulivat taivaan sotajoukot, valkoisilla hevosilla ratsastavat soturit, joiden puku oli hohtavan valkeaa pellavaa.
    15 Hänen suustaan lähtee terävä miekka. Sillä miekalla hän lyö kansoja, hän paimentaa niitä rautaisella sauvalla ja polkee viinikuurnassa kaikkivaltiaan Jumalan hehkuvan vihan viinin. 16Hänen viittaansa on reiden kohdalle kirjoitettu nimi: kuninkaiden Kuningas, herrojen Herra".

    https://raamattu.fi/raamattu/KR92/REV.19/Ilmestys-19

    Suomen viimeiset "kommunistit" ovat tornionjoen Kukkolankoskella.
    He lippoavat siikaa ja kun pyynti päättyy pyyntiyhteisö tulee paikalle ja jokainen
    lippoamiseen osallistunut saa valita tarvitsemansa osuuden.


  • Hohhooi. Joku viitsiikin rustata antiikin aikaisten mystisten näkemysten perustella nykytapahtumia. Tosin helluntailaisten uskontopalstalla tehdään vuosittain maailmanloppua. Ensi kerran näin kommunistit raamatullisen Ilmestyskirjan sanomassa. Yleensä hellarit esittävät muut uskonjärjestöt jopa kristilliset maailmanlopun konnana. Saako kysyä, että oletko homo- ja naispappivihainen, koska maailmanlopun saarnaajat pitävät homoystävyttä perkeleenä.

   Kommunistien ohjelma on yhteiskunnallinnen ohjelma. Uskonnolliset järjestöt saavat leikkiä leikkejään kunhan noudattavat maallisia lakejaan. Uskovat eri puolilla maailmaa ovat sankoin joukoin demokraattisissa ja -rauhanliikkeissä ja niin tulee ollakin.
   Suomen kommunistisen liikkeen hajaannus on objektiivinen tapahtuma. Sille ei sinänsä voitu mitään. Tapahtumat Neuvostoliitossa edistivät hajaannusta. Osa tovereista oletti marxilaisuuden olevan väärässä. Väärässä oli käytäntö. Teoreettinen perusta kestää. 25 vuoden kokemus vuodesta 1991 lähtien vahvistaa teorian. Kapitalismi on sama riistokapitalismi kuin ennenkin ja esiintyy entistä röyhkeämmin. Sille ei riitä enää tuotannosta saadut voitot. Valtiot toimivat työläisten verovarojen uudelleenjakajina entisestäänkin rikkaiden hyväksi. Suuntaus on objektiivinen yksittäisen kapitalistin vastustelusta riippumatta. Järjestelmä johtaa pääomien kasautumiseen ja rikkauksien kasaantumiseen yhä harvempien käsiin. Samalla harvalistolle keskittyy poliittinen valta ja parlamentit toimivat harvaliston päätösten robottimaisina toimeenpanijoina.
   Komujen voimien yhdistymistä on odotettu. KTP ei saa asettaa kapuloita yhdistymisen tielle.

   • Heheh! Kommarit on ihan samanlaisia pöhköuskiksia kuin vaikka lestadiolaiset tai muslimit. Paratiisintavottelijoita yhtä tyynni, toiset maanpäällisen, toiset taivaallisen.


  • Miten SKP suhtautuu? Ei suinkaan esiinny vastahankaisesti. KTP ei saa päättää elokuussa keskustelujen lakkauttamisen puolesta. Vähimmäispäätös on jatkaa neuvonpitoa. Sikäli kuin olen seurannut puolueiden kannanottoja, yhteisiä näkemyksiä löytyy. Periaatteellisissa seikoissa ei ole eroavuutta. Eroavuutta ei ole se, painottaako jotain tiukemmin kuin toinen.
   Kun lähtökohtana on sosialismi, asiat luontuvat sen mukana.

  • No mitäs te meinaatte tehdä yhdistymisen jälkeen yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa? Ette yhtään mitään! Viime vaalien yhteenlaskettu äänimäärä oli 8629. Sillä ei pääse muualle, kuin tulostilastoihin. Ja tuokin tulos on pienempi kuin hylätyt äänet. Aku Ankkakin sai "hämähäkin" kanssa enemmän ääniä kuin komulit. Yhteenkään vaikuttamis- tai päätöspöytään ei pääse. Eduskuntaan toki pääsee - lehterille. Ja sielläkin on oltava hipihiljaa, ettei lennä veks.

   Mutta yhdistykää vain...Ei sillä ole merkitystä kenellekään.

   • Persuille kommunistien yhdistymisellä ei ole mitään annettavaa. Varsinkaan tilanteessa, jossa persupuolue kulkee hajoamistaan kohden.
    Kommunistien yhtenäisyyys ja puolueen voiman kasvu on samalla vasemmistolaisen, sosialistisen liikkeen kasvua. Yhtäältä se on työväenliikkeen voiman kasvua.
    Kommunistit eivät ole kysyneet eivätkö kysy persuilta tai kokoomuslaisilta neuvoa tekemisistään. Aivan toinen kysymys on mainittujen puolueiden se tai tämä linjaus, jos sattuu olemaan hyvä työläisille niin sitä tuetaan.
    Kommunistit ymmärtävät persupuolueen pelon kommunistien etenemisestä, koska se iskee persujen valhepolitiikkaan. Vie siltä jalat alta. Persut ovat pettäneet hallituskysymyksessä paitsi isoäitinsä myös itsensä. Kaikki puheenvuorot edellisten hallitusten kritiikissä ovat osoittanutuneet valheiksi. Jäljelle on jäänyt pelkkä Kataisen hallitusta rajumpikin leikkausvimma. Leikkaukset ulottuvat jopa sotaveteraanien eläkkeisiin, joten persut pettivät heidätkin.


   • komut.jeeses kirjoitti:

    Persuille kommunistien yhdistymisellä ei ole mitään annettavaa. Varsinkaan tilanteessa, jossa persupuolue kulkee hajoamistaan kohden.
    Kommunistien yhtenäisyyys ja puolueen voiman kasvu on samalla vasemmistolaisen, sosialistisen liikkeen kasvua. Yhtäältä se on työväenliikkeen voiman kasvua.
    Kommunistit eivät ole kysyneet eivätkö kysy persuilta tai kokoomuslaisilta neuvoa tekemisistään. Aivan toinen kysymys on mainittujen puolueiden se tai tämä linjaus, jos sattuu olemaan hyvä työläisille niin sitä tuetaan.
    Kommunistit ymmärtävät persupuolueen pelon kommunistien etenemisestä, koska se iskee persujen valhepolitiikkaan. Vie siltä jalat alta. Persut ovat pettäneet hallituskysymyksessä paitsi isoäitinsä myös itsensä. Kaikki puheenvuorot edellisten hallitusten kritiikissä ovat osoittanutuneet valheiksi. Jäljelle on jäänyt pelkkä Kataisen hallitusta rajumpikin leikkausvimma. Leikkaukset ulottuvat jopa sotaveteraanien eläkkeisiin, joten persut pettivät heidätkin.

    "Kommunistit ymmärtävät persupuolueen pelon kommunistien etenemisestä, koska se iskee persujen valhepolitiikkaan......."

    Miltäs ylläoleva vaikuttaa 14.4.2019 pidettyjen vaalien jälkeen?


  • Kun tietää ketä on yhdistymisen puuhamiehinä, niin näkee että koetetaan saada yhteisvoimin tuettua Venäjän imperialistista valloitussotaa Euroopassa. Välitön taktiikka on halvaannuttaa ja soluttaa Vasemmistoliitto, siellä on jo ennestään hyvät jalansijat.

   • Porvarit ja varsinkin perussuomalaiset tukevat kynsin hampain Venäjän kapitalismia. Heille on katkera pala kommunistien suuri kannatus Venäjällä.
    Suomen kommunistit tukevat Ukrainan suhteen Minsk 2.0 sopimusta. EU ja Venäjä tukevat sitä. Ainakin sanoissa. Miksi rauhatilanne ei etene?
    USA ilmoitti äsken sen sotilaiden lisäämisestä Ukrainaan. Nimike on sotilaiden kouluttaminen. Se maksaa Ukrainalle, joka on paljon pahemmassa jamassa taloudellisesti kuin Kreikka. Moni USAn sota on alkanut sotilasavun nimikkeen suojassa. Miksi Kiovan hallitusta ei painosteta laatimaan perustuslain muuttamista sellaiseksi, jossa erilaisten etnisten ja poliittisten ryhmien oikeudet taataan. Kiovan hallitus on eu-myönteinen. EU:lla olisi mahdollisuus painostaa sopimuksen noudattamiseen.

    Komut tarvitsevat yhtenäisyyttä. Se on tietty. Sitä ei saa kaataa ehdottomuuksiin kuten vaatimus ehdottomasta erosta EU:sta. Se voi olla ohjelmissa tai olla olematta. Olennaista on kapitalismikritiikki ja työväenluokan oikeuksien puolustaminen. Työväen aate on yhteiskunnallinen ohjelma ja yksittäiset teesit ovat osa sitä. Yksittäisen teesin hokemisella vaikka kuinka oikeassa oltaisiinkin ei päästä pitkälle.
    Elokuussa täytyy tulla päätös yhteisten keskustelujen jatkamisesta. Aika ei salli ota tai jätä mentaliteettia.


   • Eipä löydy mitään sanomista venäjätrollien käymästä infosodasta tai kansainvälisen oikeuden puolustamisesta. Janus Putkosen rinnalla tuette Venäjän miehitystä ja hyökkäystä vain.


   • Yhdistymisjuna meni siinä kun kommunistit jakautuivat eri leiriin. Tätä menoa sovittaviakin oli, mutta heidät tyrmättiin jopa molempien eri linjaa vetävien taholta. Usein oli kysymys vain pilkun laikasta julkilausumissa. Oliko niin, että "päteviä" johtajia oli liika, tarvittiin leikkikehään laajennusta. Nythän (enrisillä) kommareilla on puolenkymmentä puoluettä, joilla ei ole tosiasiallisesti suurempaa merkitystä ja painoarvoa.


   • jästi-pää kirjoitti:

    Yhdistymisjuna meni siinä kun kommunistit jakautuivat eri leiriin. Tätä menoa sovittaviakin oli, mutta heidät tyrmättiin jopa molempien eri linjaa vetävien taholta. Usein oli kysymys vain pilkun laikasta julkilausumissa. Oliko niin, että "päteviä" johtajia oli liika, tarvittiin leikkikehään laajennusta. Nythän (enrisillä) kommareilla on puolenkymmentä puoluettä, joilla ei ole tosiasiallisesti suurempaa merkitystä ja painoarvoa.

    Viihdearvoa on jonkun verran. Itsensä ylentäneet toinen toistaan tärkeämmät puolueherrat laittavat julkilausumaa korukielellä toisilleen. Siitä täytyy antaa moitteet, että kommunistien nettijulkaisuja askaroivilla ei ole visuaalista silmää eikä värisilmää. Päivän nauruja vähän tukahduttaa ne yököttävän näköiset sivustot. Ei tarvitse ammattilaisten tekoa olla, ,mutta jotain rajaa hillittömille ideoille jotka ei toimi ollenkaan.


  • SKP:n hajoamistendenssissä ei ollut kyse pilkuista. Yleensä ottaen taustalla heijasti reaalisen sosialismin ongelmat. Niiden taloudellinen pysähtyneisyys ja viimeksi NL:n sotatoimet Afganistanissa jotka eivät olleet perusteltavissa.
   Osa tovereita oletti käytännön ongelmien johtuvan teoreettisen pohjan virheellisyydestä. He olettivat käytännön ongelmilla kapitalismin kokonaan tai osittain yhteiskunnallisen kehityksen päätepisteeksi tai että siinä olevat pienet ongelmat olisivat korjattavissa. Sanoisin, että työväenliikkeen maailmanlaajuinen neuvottomuus oli hetken aikaa väistämätön.
   Käytäntö osoitti hyvin pian kapitalismin raadollisuuden. Natosodat laajenivat 10 vuoden viiveellä ja ovat tuottaneet ihmiskunnalle mittaamattomat tuhot. Perussuomalaistyyppinen kansojen vastakkainasettamisen ja osin natsilaiset rotuopit ovat levinneet vauhdilla. Euro- ja läntisen kapitalismin piirissä työläisten saavutetut edut ovat olleet alemyynnissä. Kolmannen maailman riisto on voimistunut uudelleen. Maailman edessä on suuria ongelmia kuten ilmasto, luonto, pakolaisvirrat, vapaakaupan alistamat valtiot lännen kapitalismin holhoukseen, raaka-aineiden hävytön ryöstö (jopa Suomesta). Uusi teknologia synnyttää kapitalismissa suurtyöttömyyttä kun sen tulisi edistää hyvinvointia.
   Syynä ongelmiin on itse kapitalismi. Yksityisomistuksellinen ahneus ei kykene huomioimaan kansojen ja kansalaisten etuja. Rikkaat siirtävät työn tuloksena syntyviä varoja verokeitaisiin pois tuotannosta ja väittävät kansoja ylensyöjiksi.
   Marxilaista työväenliikkettä tarvitaan. Sosialidemokratia muututtuaan porvarilliseksi liikkeeksi kuolee pois. Kaikkia kommunisteja tai heidän tavallaan ajattelevia ei voi koskaan saada yhteen puolueeseen eikä tarvitsekaan. Suomessa tilanne vaatii KTP:n ja SKP:n ja toivottavasti myös STP:n voimien yhdistämistä.

   IPU:ssa, Vihreissä ja Vasemmistoliitossa on marxilaisia, jotka haluavat tuoda asiaa esille ilman tunnustautumista marxilaiseksi. Se ei ole virhe. Porvarien piirissä on paljon marxilaisuuden tukijoita siinä tai tässä seikassa. Tietoisesti tai tietämättään.
   He tukevat demokraattista liikettä mm. rotuoppikeikareita vastaan.

   • Onhan edellisessä asiaakin. Kuitenkin liikkeen voilmistumisn takana pitäisi olla jo lähtökohdiltaan vapaus keskusteluun ja erilaisten näkökulmien esittämiseen. Sentraalinen kovan kurin johtojärjestelmä ei toimi, olkoon vaikka se on marxilaisleniniläisessä filosofiassa esitetty johtavana ajatuksena. Sen ahdas tulkinta ja erottelu johtaa "pässipäiden" johtamiseen ja vain sitaattien lukijoille.

    Eikä marxilainen filosofia ole kaikessa virheetön julistus uskonnollisuuden tapaan. Jo se, että se on kirjoitettu 150 v. sitten aatelismiehen toimesta, jolla ei edes aikanaan ollut työläisten elämästä ja ongelmista kokemusta. Ei kaikki tieto ole pysähtynyt siihen aikaan. Maailma on myös muuttunut, halusimmepa sitä tai emme. Tämä "koeaika" ei riittänyt Neuvostoliitossakaan tekemään oikeita ratkaisuja. Voisi sanoa, että pohjimmaltaan hyvä aate, mutta tunarit ja yksilöiden vallanhaku sen pilasi. Niin kuin Suomessakin puolueen.


  • Melko huonolta näyttää kaavailujen tulevaisuus. Suomessa on satoja NL:n puoluekoulut käyneitä joilla ei ole juuri kykyä yhteiskuntatieteelliseen ajatteluun, se koulutus on suuri negatiivinen taakka jos ei ole muuta alan koulutusta ja kykyä oppia uutta ja seurata tieteellistä keskustelua. Tämä porukka on kuitenkin se joka näistä asioista puhuu ja joilla on vaikutusta.

   Se joukko on ollut suhteellisen harmiton aikansa, mutta nyt se on aktivoitunut tukemaan Putinin sotaseikkailuja ja laajenemispolitiikkaa.
   Ei auta jos puhuu marxismista ja jättää leninismin pois, jos ajattelu on kuitenkin entisellään. Samaa Stalinin lukkoonlyömää dialektista ja historiallista materialismia ja tuhoisaa puolueteoriaa te ukot tarjoatte.

  • "Se joukko on ollut suhteellisen harmiton aikansa, mutta nyt se on aktivoitunut tukemaan Putinin sotaseikkailuja ja laajenemispolitiikkaa. " Se joukko olisi Moskovassa Yhteiskuntatieteiden Instituutissa (puoluekoulu) käyneet.

   Arvio on täysin väärä. Moskovan puoluekoulu vastasi Sirolan opistoa. Molemmissa pääaineita olivat yhteiskunnallinen kehitys, materialistinen filosofia ja kansantaloustiede ja kansainväliset suhteet. Vasemmistoliitolinen Eero Matero kirjoitti parjauskirjan puolueoulusta. Materon kirja ei vastaa lähellekään totuutta. Joko hän ei ymmärtänyt maxilaisuutta tai halusi yhtyä oman edun vuoksi oikeistolaisten mukaan. Jos Matero oli miestiskellyt teorian ja NL:n käytännön suhdetta ja esittänyt siltä pohjalta kritiikkiä NL:n käytäntöön, hän olisi edistänyt sosialismin asiaa. Matero kuitenkin esiintyy kuten kunnon porvari ainakin, että sosialismin ideologia olisi aivopesua.

   Demokraattinen sentralismi pakottaa keskusteluun, väittelyyn ja asioiden selvittämiseen. Kommunisien keskuudessa väittely on aina ollut paljon korkeammalla tasolla kuin porvaripuolueissa. Mikään ei maailmassa ole valmista, ei myöskään kommunistinen ohjelma ja sekin on muuttuvainen. Aikakaudella on tiettyjä erikoispiirteitä ja yleisessä trendissä omalaatuisuuksia ja kaikenlaista. Tarvitaan yhtä aikaa ideologian kehitys että ohjelmallista kehitystä. Demokraattinen sentralismi sitoo parhaimmalla mahdollisella tavalla ajankohdat tehtävät koko puolueen tehtäväksi.
   Porvaripuolueet toimivat enimmäkseen sentralistisesti. Puoluejohtaja juttelee lähipiirin kanssa ja tuo puheessaan esiin puolueen kannan. Soini, Stubb, Sipilä ym - saattavat puhua huhtikuussa yhtä ja toukokuussa toista ilman että takana olisi puoluekeskustelua. Tärkein ero on porvareilla johtajapolitiikka kun työväenliikkeen tulisi nojautua kansanliikkeisiin. Demokratia kallistuu kommunistien voitoksi kuin yö eroaa päivästä.

   Ohjelma ei siis ole pilkuista kiinni. Tärkein ajankohdan tehtävä on koota kommunistit yhden lipun alle. Teorian opiskelu ja väittely ajankohtaisista asioista jatkuu kuten ennenkin. On selvää että SKP:ssa alkanut linja irtautua marxilaisuudesta ja joka johti osan tovereista lähtemisen "epäpoliittiseen" Vasemmistoliittoon vaikeuttaa sosialismin asiaa. Vasemmistoliitto on silti puutteistaan huolimatta monissa seikoissa rahvaan puolella ja senkin sisällä on käynnissä kovaa keskustelua ideologiasta ja ohjelmasta.

   • Kansan Tahto lehden ent. päätoimittaja Eero Matero kirjoitti kirjan "Breznevin opissa" tarkoittaen Moskovan puoluekoulua. Kirja kertoo kaikesta muusta kuin marxilaisen teorian opiskelusta. Kirjan tarkoitus on jälkikäteen mustata NL:n antamaa apua teoreettisen tiedon kohottamisessa.
    Yksilöt ovat yksilöitä. Jotkut eivät sisäistä lukemallakaan lukemaansa. Koulussa oli valtava suomenkielinen poliittisen kirjallisuuden osasto ja englantia osaavat saattoivat lainata sieltä. Mikään ei estänyt tutkimasta sitä, mitä itse halusi. Opettajat, luennoitsijat, sielläkin ovat ihmisiä. Mikään ei estänyt luentojen jälkeistä keskustelua.

    Matero pyrkii kirjallaan sanomaan marxilaisuutta vanhentuneeksi. Se on hänen perusvirheensä. Kirja ei anna mitään syistä, miksi NL:n sosialismi kukistui.


   • 80-luvun vaihteessa viimeistään Euroopan marxilaisessa keskustelussa osoitettiin neuvostomarxismin pätemättömyys. Suomen politrukit vaan olivat niin alistettuja NKP:lle, että mitään eurooppalaista tieteellistä keskustelua ei välittynyt puoluepiireihin, se torjuttiin. Tulos näkyy työväenliikkeen kuihtumisena, kapitalismin kehityksestä ei ymmärretty juuri mitään. Matero ei yritäkkään olla teoreetikko kirjassaan. Hänen kirjansa on muistelukirja historiallisesti tärkeästä aiheesta, josta pitäisi puhua enemmänkin. Nykyaikaisen poliittisen liikkeen kuuluisi olla avoin ja julkinen eikä mafiatyyppinen salaseura.

    Nyt näemme miten alan koulut käyneet henkilöt levittävät surkeaa viidennen luokan sotapropagandaa jota Putinin Venäjä tehtailee ja julkaisee muka radikaaleissa nimettömissä julkaisuissa länsimaissa. Eläkepäiviä olisi kunniakkaampaa viettää vaikka bingon parissa muiden ikätoverien kera.


   • owk kirjoitti:

    80-luvun vaihteessa viimeistään Euroopan marxilaisessa keskustelussa osoitettiin neuvostomarxismin pätemättömyys. Suomen politrukit vaan olivat niin alistettuja NKP:lle, että mitään eurooppalaista tieteellistä keskustelua ei välittynyt puoluepiireihin, se torjuttiin. Tulos näkyy työväenliikkeen kuihtumisena, kapitalismin kehityksestä ei ymmärretty juuri mitään. Matero ei yritäkkään olla teoreetikko kirjassaan. Hänen kirjansa on muistelukirja historiallisesti tärkeästä aiheesta, josta pitäisi puhua enemmänkin. Nykyaikaisen poliittisen liikkeen kuuluisi olla avoin ja julkinen eikä mafiatyyppinen salaseura.

    Nyt näemme miten alan koulut käyneet henkilöt levittävät surkeaa viidennen luokan sotapropagandaa jota Putinin Venäjä tehtailee ja julkaisee muka radikaaleissa nimettömissä julkaisuissa länsimaissa. Eläkepäiviä olisi kunniakkaampaa viettää vaikka bingon parissa muiden ikätoverien kera.

    Ei ole mitään erityistä neuvostomarxismia. On vain marxismia, marxilainen yhteiskuntateoria. Pääomassa tutkittu kansantalouden perusta työnarvoteorian nojalla on yleispätevä. Se on tutkimus kapitalismin talaoudesta, tavaratuotannosta yleensä ja tavaratuotannon historiallisesta kehityksestä. Tuhannet tutkijat ovat sen nojalla voineet tutkia kunakin aikakautena ja kussakin maassa kapitalismin erikoispiirteitä. Ennenkaikkea Pääoma antoi työväenluokalle itsetunnon järjestäytyä ja ottaa joukkovoimalla osuutta lisätuotteesta. Materon kirja on täysin pihalla Marxin sisällöstä.
    Lenin totesi vallankumoukseen ja sosialismiin johtavista teistä, että ne tapahtuvat kussakin maassa sen tilanteen lähtökohdista ja toteutus tapahtuu huomioiden vallitsevat olosuhteet. Hän vertasi takapajuista Venäjää ja teollisesti kehittynyttä Saksaa ja kielsi ehdottomasti vallankumouksen teiden samankaltaisuuden. Saksa olisi lähtenyt etenemään paljon korkeammalta tasolta kuin lukutaidoton ja maatalousvaltainen Venäjä.

    Suomen kommunistit eivät ole Putinin trolleja. Persut ihailevat Putinia ja Venäjän oligarkkikapitalismia. Suomen kommunistit eivät näe mitään syytä mennä natotrollaukseen. Se on tuhoisaa maallemme. Olipa Venäjällä vallassa vaikkapa Suomen körttiläiset, valtioiden välillä kannattaa yrittää pitää rauhanomaisia suhteet. Persumainen linja "rajat kiinni" eivät edistä mitään. Siitä tulee vain vahinkoa.

    Pikemminkin Suomessa marxilaisuuden vähättely SKP:ssa johti ristiriitoihin ja tilalle ei voinut tullut muuta kuin porvarillisia piirteitä. NL:ssa kaavamainen marxismin soveltaminen kansantalouteen on suurin syy sen ongelmiin ja lopulta kaatumiseen.

    Venäjä on valtio rajan takana eikä ole mitään syytä lähteä tieten tahtoen tuhoamaan valtiollista kanssakäymistä vain siksi että nato-eu haluaa ottaa Ukrainan hoiviinsa.

    Materon kirja palvelee sosialismin vastustajia. Siksi se kai lienee kirjoitettukin.


  • Voisiko owk kertoa, miten paljon tai missä määrin hän on tutustunut marxilaiseen kansantaloustieteeseen ja materialistiseen filosofiaan. Voisiko esittää esimerkkejä virhellisistä näkemyksistä oleellisissa asioissa.
   Todellinen tutkija erottaa niistä aikaan sidotut päätelmät ja yleispätevät näkemykset.

   ps. KTP:n ja SKP:n tulee aloittaa ehdottomasti yhdistymisneuvottelut. Mikäli mahdollista niin myös STP:n kanssa. Kommunistien yhdistyminen tuo myönteisen säväyksen työväenluokalle.

   • Joku muu on parempi puntaroimaan neuvostomarxismia, heti paikalla pyydettäessa. Olen lukenut aika paljon mutta siitä on pitkä aika enkä ole yhteiskuntatieteitten kanssa tekemisissä, se vaatisi vähän syventymistä asiaan, ja rajaamaan aihetta. Tällaisen keskustelupalstan luonne on sellainen minkä kirjoittajat siitä tekevät. Eipä tieteellistyyppiset esseet ole poissuljettuja mielestäni kuitenkaan - jos joltain irtoaa niin mikäs sen parempi. Hostale-nimimerkin kirjoitusta en ala repostelemaan enempää, olen eri mieltä siitä, ettei olisi erityistä neuvostomarxismia. Samoin hänellä on mielipide Materon kirjan tarkoituksesta, mutta väitteensä ei oikein vakuuta.


   • owk kirjoitti:

    Joku muu on parempi puntaroimaan neuvostomarxismia, heti paikalla pyydettäessa. Olen lukenut aika paljon mutta siitä on pitkä aika enkä ole yhteiskuntatieteitten kanssa tekemisissä, se vaatisi vähän syventymistä asiaan, ja rajaamaan aihetta. Tällaisen keskustelupalstan luonne on sellainen minkä kirjoittajat siitä tekevät. Eipä tieteellistyyppiset esseet ole poissuljettuja mielestäni kuitenkaan - jos joltain irtoaa niin mikäs sen parempi. Hostale-nimimerkin kirjoitusta en ala repostelemaan enempää, olen eri mieltä siitä, ettei olisi erityistä neuvostomarxismia. Samoin hänellä on mielipide Materon kirjan tarkoituksesta, mutta väitteensä ei oikein vakuuta.

    Oletko lukenut Materon kirjan?


   • omus kirjoitti:

    Oletko lukenut Materon kirjan?

    Tänä kesänä olen. Minua nauratti sivulla 15, kun hän kuvaa luonteenpiirrettä tai oireyhtymää jota nimittää änkyräksi. "Kaikilla puolueilla on ristinsä, useimmilla myös änkyränsä". Matero näkee ongelman laajempana, mutta on kuitenkin ympäristönsä tuote missä on vähän ristiriitaa, näkee vähän yli sen aikaisen osapuolijaon mutta on siihen kasvanut kuitenkin.
    Aihepiiristä on aika vähän julkisuudessa. Tommi Hoikkalan juttu ylioppilaslehdessä vuodelta -99 löytyy, samoin joku naisihminen on tehnyt leffaa nuorisokoulutukseta DDR:ssä, mistä tuli joku ohjelma pari vuotta sitten. Nuo on kaikki mielestäni enemmän henkilökohtaisia muistelmia lähtökohdiltaan mutta historia ja politiikka on väistämättä mukana.
    Neuvostomarxismista kun puhutaan, siihen antaisi hyvän näkökulman itäeurooppalaiset yhteiskuntatieteilijät ja filosofit, Agnes Heller Unkarissa elää vielä, mutta on niitä paljon muitakin menneiltä ajoilta jotka valottaa itäblokin sortumisen syitä ja miehityksen alla elämistä. Meillä on katsottu ja katsotaan edelleen niitä maita liikaa Venäjän kautta.


  • Reaalisen sosialismin kokemuksia tulee aina arvioida. Siitä ei kahta sanaa. Teoriaa ja käytännön kokemusta tulee arvioida rinnakkain. Leninin esittämä perusteesi on oikea. Kukin kansakunta siirtyy sosialismiin omista kansallisista näkökohdista lähtien. Vuosi 1917 oli käänteentekevä vuosi. Vallankumouksen onnistui ensi kertaa vakiinnuttaa valtansa ja maailman porvaristo oli järkytetty perinjuurin. Venäjällä vallankumous toeutui vaikeimman kautta. Valtiomonopolistisesta kapitalismista sosialismiin siirtyminen on paljon helpompaa mutta vaikeampi aloittaa (Leniniä). Teesiin voi yhtyä.
   Kapitalismin kehittymistä ja muuttumista tulee seurata ja tutkia. Nykyisin marxilaisella liikkeellä on rajalliset resurssit teorian ja käytännön tutkimisen kannalta muuttuvissa olosuhteissa. Suomen kielellä on vaikea saada ulkomaisia taloudellispoliittisia artikkeleitä. Niitä on ja useissa jopa porvarillisten tutkijoiden julkaisuissa "löydetään" yhä uudestaan Pääomassa esitettyjä perusteesejä. Kapitalismi on muuttunut muodoltaan (osin työväenliikkeen painostuksen vuoksi) mutta sisällöltään noudattaa lisäarvon tuotannon liikelakeja. Kapitalismi noudattaa samoja kepin ja porkkanan vaihteluun perustuvaa politiikkaa ja pääomat (tulot ja omaisuus) keskittyvät yhä harvemmille. Porvaristo tuo ohessa omaa näkemystään koko kansan näkemykseksi. Siihen sosiaalisuus ja rauhan maailman tavoittelu ei sisälly.
   Kommunistien korpitaival on aika päättää. Työväenliikkeen historian yksi puoli ja ollut toimet sen yhtenäisyyden puolesta vallakumouksellisen muutoksen puolesta. Monissa maissa on 1991 jälkeen muodostunut monia kommunistisia tai työväenpuolueita. Työväen etujen puolesta toiminta on samalla toimintaa työväenliikkeen toimintayhtenäisyyden vahvistamiseksi Se ei estä mielipide-eroja käytännön kysymyksissä.

  • Miettikääpä toverit. Perssuomalaiset ovat hajoamisen alkuvaiheissa. Halla-alon porukka on päättänyt ottaa ulkomaalaisvihan pääteesiksi. Se yhdistettynä pyrkyryyteen avaa rehtien persujen silmät ja he ainakin jättävät puolueen tukemisen.
   KTP:llä ja SKP:llä olisi ainoalaatuinen mahdollisuus koota rivinsä ja vahvistaa politiikan tekoa. Ei kai hukata tilaisuutta!

   • Rehtien persujen..haetko nyt punaruskeaa allianssia Stalinin ja Hitlerin liiton mukaisesti kun he lähtivät Puolaa jakamaan ja totalitaristiseen maailmanvalloitukseen. Siitä vaan , liittoon putlerin kanssa. Luuletko että onnistut pyrkimyksessäsi?


   • ortodoksi666 kirjoitti:

    Rehtien persujen..haetko nyt punaruskeaa allianssia Stalinin ja Hitlerin liiton mukaisesti kun he lähtivät Puolaa jakamaan ja totalitaristiseen maailmanvalloitukseen. Siitä vaan , liittoon putlerin kanssa. Luuletko että onnistut pyrkimyksessäsi?

    Persuissa on vain vähän tietoisia äärioikeistolaisia. Suuren kannattajakunnan enemmistö tietää natsismin tuhot mm Suomelle. Jakautuminen on alkanut. Halla-aholainen sakki pyrkii valtaamaan puolueen avainpaikat ja siinä rytäkässä he aikovat heittää heikon Soinin pihalle. Siltiki vaikka Soini on vannoutunut antikommunisti.
    Jyväskylän toissapäiväisessä pahointelyissä persuoikeisto näytti kyntensä. Se toimii kuin USA:n tukema ISIS. Hakataan silmittömästi sivullisia ja herätetään pelkoa. Ideologit immoset, halla-ahot ja tahvanaiset nauravat päältä kun aivopestyt natsinuoret saavat nimensä rikosrekisteriin ja pilaavat tulevaisuutensa.


   • immosrikos kirjoitti:

    Persuissa on vain vähän tietoisia äärioikeistolaisia. Suuren kannattajakunnan enemmistö tietää natsismin tuhot mm Suomelle. Jakautuminen on alkanut. Halla-aholainen sakki pyrkii valtaamaan puolueen avainpaikat ja siinä rytäkässä he aikovat heittää heikon Soinin pihalle. Siltiki vaikka Soini on vannoutunut antikommunisti.
    Jyväskylän toissapäiväisessä pahointelyissä persuoikeisto näytti kyntensä. Se toimii kuin USA:n tukema ISIS. Hakataan silmittömästi sivullisia ja herätetään pelkoa. Ideologit immoset, halla-ahot ja tahvanaiset nauravat päältä kun aivopestyt natsinuoret saavat nimensä rikosrekisteriin ja pilaavat tulevaisuutensa.

    Piti lipsauttaa sivuhuomautuksena tuo "USA:n tukema Isis". Kiltti poika saa pari ruplaa taas vaivanpalkkaa.


  • Halla-ahon ja immoslaisten jengi on siirtynyt väkivallan tielle. Kansalaisia hakataan tunteettomasti ja rikos filmataan kameralle. Myöhemmin kuvatekstiin laaditaan lausunto, jossa valppaat kansalaiset estävät kulttuurimarxilaisia .....jne. jne. Tällaista on pitkään esitetty SVL:n (natsit) sivutolla.
   Ei liene sattumaa, että väkivaltaa nostetaan hallituksen kaavailemien palkkojen alennusten alla. Ihmiset tuijottavat väkivaltaan kun hallitus aikoo suorittaa sitä joukkomitassa kävelemällä tessien ja sotulakien yli. Yksi suunta väkivallan nostamisella on saada katseet irti "työväenpuolue" Perussuomalaisten asettumisesta ökyrikkaita suosivan talouspolitiikan vahvaksi tukijaksi.
   Kommunistit hajanaisina eivät kykene vastaamaan tulevan vahingollisen politiikan estämiseksi. Hajanaisuus tukee porvarien leikkauspolitiikkaa. Toverien eri puolueissa ja niistä sivussa olijoiden tulisi tuntea vastuunsa. Vallitseva tilanne vaatii etsimään yhtenäisyyttä erimielisyyksien sijasta. Johtotähtenä ovat Marxin ja Leninin teoreettiset että käytännölliset tutkimukset ja niiden luova soveltaminen. Pienillä resursseilla erilliset kommunistiset ryhmät ovat voimattomia puhumattakaan tilanteen epänormaaliudesta. Porvarit pääsevät suorastaan ilkkumaan "monesta oikeaoppisesta kommunistipuolueesta.
   KTP ei saa väistää vastuutaan. SKP:n ei tule kieltäytyä yhteisneuvottelujen jatkamisesta. Henki ei saa olla erottava. Marxilainen yhteiskuntateoria olkoon näkemysten erojen tuomari sekä toverillinen tahto.

   • Sinulla on silmälaput kun et ota huomioon kansainvälistä tilannetta. Suomi on EU:n jäsen ja meidän tulisi kiireesti liittyä Natoon, sitä kannattaa enemmistö kansasta jo. Päähuomio tulisi kohdistaa Venäjän imperialististen pyrkimysten torjumiseen ja Ukrainan demokratian tukemiseen. On myös ehdotettava toverillisesti venäläisille, että he toteuttaisivat lustraation - turvallisuuspalveluissa NL:n aikana palvelleiden poistamisen kaikista vastuullisista viroista. Siinä olisi hyvä alku rauhalle ja hyville naapuruussuhteille.


  • Hienoista termeistä huolimatta kommunistien jakolinja kulkee tavassa toimia: porvareilta otetaan rahat ja lähetetään työleirille tai otetaan rahat ja henki.
   Jälkimmäinen vaihtoehto on tähän mennessä ollut suositumpi.

   • " jumalatontaaatetta" kertoi persuoikeiston ohjelman keskeisen sisällön. He aloittivat Jyväskylässä summittaisella hyökkäyksellä ohikulkijoiden kimppuun. Niin teki oppi-isä Hitlerkin pamppujoukkoineen.


   • laor kirjoitti:

    " jumalatontaaatetta" kertoi persuoikeiston ohjelman keskeisen sisällön. He aloittivat Jyväskylässä summittaisella hyökkäyksellä ohikulkijoiden kimppuun. Niin teki oppi-isä Hitlerkin pamppujoukkoineen.

    "Niin te oppi-isäkin.." Alkaa korpeamaan nuo historia-analogiat. Niitten perusteella ei pysty pätevästi analysoimaan nykyhetken tilannetta.


  • KTP, SKP ja STP vastustavat euroa ja kapitalismia, IPU vaatii eroa eurosta, EU:sta ja yhteiskunnan muuttamista sosiaalisesti oikeudenmukaiseksi.
   Nyt Persujen todellisen karvan paljastuttua on aidoilla vaihtoehtopuolueilla todellinen mahdollisuus nousuun!

   • Se on ihan yks´ hailee mitä KTP, SKP, STP ja TPS vastustavat tai kannattavat. Asialla ei ole merkitystä kenellekään, sillä nuo porukat ovat kokonaan pois päätösenteosta. Heitä ei ole Eduskunnassa, valiokunnissa jne.
    Miksi ei? No, kun Suomen kansa vapaissa ja salaisissa vaaleissa on näin päättänyt. Jo monta kertaa.
    Mutta on tietenkin hyvä, että nuo porukat jotain puuhastelevat ettei kokonaan jähmety kiikkustuoliin. Suurempi hyöty olisi kylläkin vaikka mustikassa käyminen...


  • Täytyy luottaa siihen, että KTP:n johdossa on vastuuntuntoa sekä myös SKP:ssä. Aloitettua kanssakäymistä ei saa lakkauttaa. Työväenluokka on tarpeeksi hajanainen ilman kommunistien hajaanustakin.
   Toverit keskustelevat asiallisesti ja toteavat puolueiden yhdistämisen tarpeen ja siitä se lähtee.

   • Yhdistyminen ei saa jäädä keskustelun tasolle. On mentävä rohkeasti homosaation merkeissä eteenpäin.


   • Niinpä niin. Mutta kun 0 + 0 on edelleenkin 0. Asia ei muuksi muutu


  • Kun minä aikoinaan menin yliopistoon opiskelemaan matematiikkaa, niin minulle esittäytyi "sitoutumaton stalinisti" pyytäen liittymään riveihinsä. En mennyt. Mitä muuten tarkoittaa "sitoutumaton stalinisti"? Matematiikassa tuosta termistä ei saa selvää edes kompleksiluvuilla (Complex Counting, Complex Counting: http://se.mathworks.com/help/daq/examples/counting-complex-events-using-analog-input-data.html )

   Aika omituinen termi tuo "sitoutumaton stalinisti".

   Ajatusta jatkaakseni, mitä tarkoittaisi "sitoutumaton nazi"?

  • Persut ovat Suomen suurin homovihaajasakki. Homovihapersuja ei koskaan hyväksytä kommunistien joukkoon. Kommunistit eivät tarvitse henkisiä raakalaisia seuraansa.
   Kommunistit yhdistyvät. Sitä ei mikään pysty estämään. Tässä kuussa prosessi on mahdollista alkaa.
   Aloitetaan se mieluummin nyt kuin myöhemmin. Marxin, Engelsin ja Leninin teoreettiset asettamukset yhteiskuntakehityksestä ovat kestäviä.
   Kapitalismi elää kuin viimeistä päivää. Vuoden 1991 jälkeen sillä oli valta ja voima ja sen se käytti aseistautumiseen ja sotiin. Natosotien tuhot tämän vuosituhannen puolella ovat valtavat. Pakolaisten määrä yltää kymmeniin miljooniin. Lännen kehittyneimmissä valtioissa joko palkat eivät reealisesti nouse tai elinolosuhteet heikentyvät. Kapitalismin aiheuttamat aineelliset ja henkiset vauriot ovat mittamattomat ja se jatkuu.....
   Kommunisteille ei ole varaa riidellä pilkun paikoista.

  • Kommunisteista harva pystyy yhtymään kenenkään kanssa nykyään. Lukumäärältään pieni kuihtuva uskonlahko, sanon heistä.

   • Pieni "uskonlahko"?

    Kommunistiset liikkeet Suomessa: KTP, STP, SKP, MTL, Kommunistiliitto, Kommunistinen nuorisoliitto, Sosialistiliitto tulevat mieleen ainakin.

    Nämä kaikki jos saavat yhteistyön aikaiseksi ja houkuteltua Vasemmistoliitossa ja muissakin puolueryhmissä toimivat ja vaikuttavat kommunistit ja marxilaiset vielä joukon jatkoksi, niin kyllä siitä melkoisen merkittävä muutosvoima syntyisi.


   • että_näin kirjoitti:

    Pieni "uskonlahko"?

    Kommunistiset liikkeet Suomessa: KTP, STP, SKP, MTL, Kommunistiliitto, Kommunistinen nuorisoliitto, Sosialistiliitto tulevat mieleen ainakin.

    Nämä kaikki jos saavat yhteistyön aikaiseksi ja houkuteltua Vasemmistoliitossa ja muissakin puolueryhmissä toimivat ja vaikuttavat kommunistit ja marxilaiset vielä joukon jatkoksi, niin kyllä siitä melkoisen merkittävä muutosvoima syntyisi.

    Ollaan täysin harhapoluilla ja vaarallisilla vesillä kun halutaan vedota persuihin pettyneihin eikä juuri muihin. Sitä idioottijoukkoa sitten mielistellään.
    Tarkoitin kyllä yhtymistä ihan lihallisessa mielessä ja viittasin ikäihmisten alapään vaivoihin kun sanoin etteivät pysty yhtymään. Vihje oli siis siihen suuntaan että kalkkeutunutta porukkaa joka muistelee nuoruutensa ihanteita jotka olivat jo silloinkin päin helvettiä.


   • että_näin kirjoitti:

    Pieni "uskonlahko"?

    Kommunistiset liikkeet Suomessa: KTP, STP, SKP, MTL, Kommunistiliitto, Kommunistinen nuorisoliitto, Sosialistiliitto tulevat mieleen ainakin.

    Nämä kaikki jos saavat yhteistyön aikaiseksi ja houkuteltua Vasemmistoliitossa ja muissakin puolueryhmissä toimivat ja vaikuttavat kommunistit ja marxilaiset vielä joukon jatkoksi, niin kyllä siitä melkoisen merkittävä muutosvoima syntyisi.

    Näin tapahtuu jos jos jos jos ja vielä kerran jos........ Huuhaa on siitä mukavaa, että sillä ei ole rajoja eikä esteitä.


  • Kommunistien rivit tulevat yhdistymään. Sitä ei voi estää mikään maailman mahti. Kysymys kuuluukin milloin se tapahtuu tai milloin siihen sunntautuva liike alkaa. Julkisuudessa ei ole mitään tietoa KTP:n johtavien elinten päätöksistä. Täytyy vain toivoa ettei hyvää aloitetta jätetä silleen.
   Marxilainen yhteiskuntateoria heijastaa ajan henkeä. Se kuvaa parhaiten kapitalismin vallitsevaa tilannetta. Se on myös shapluuna reaalisen sosialismin ongelmien erittelyssä. Eräs seikka: NL:n ja reaalisosialismin kaatumineneivät suinkaan johtaneet kapitalismin kukoistumiseen. Se kulkee taloauskriisistä toiseen, loismaistuu kaikella tavalla mm. teollisella rikkaiden veronkiertomenetelmällä ja muuttuu yhä sotaisemmaksi.
   Kamppailua yhteänäisyyden puolesta tulee jatkaa.

   • >> Sitä ei voi estää mikään maailman mahti. <<
    Ei sitä kukaan ole estämässäkään, eikä tarvitsekaan estää. Mikä kummallinen käsitys on, että joku taho yrittää estää?
    Jäsenmäärien ja kannatuksen perusteella on aivan sama oletteko yhdessä vai erossa. Mitään yhteiskunnallista merkitystä kommareilla ei ole. Ei ole ollut vuosikymmeniin - eikä tule olemaankaan.

    >> Marxilainen yhteiskuntateoria heijastaa ajan henkeä. <<
    Nuo höpinät ovat liki 200v vanhoihin asioihin perustuva, ja heijastavat todellakin sen menneen ajan henkeä.
    Eikö kommunisteilla vieläkään ole mitään uudempaa? Edes viime vuosisadan asioita? Tämän vuosisadan juttua turkin on tarpeen edes kysellä...


  • Perussuomalaiset eivät tue kommunistien rivien yhtenäistymistä. Se on tietty.
   Kommunistit eivät kysy yhdistymiselle lupaa persuilta. Jos joltain kysyvät niin kaikkein viimeksi persuilta.
   Perussuomalaisille olisi kauhun paikka kommunistien nopea yhdistymiskehitys. Persut ovat hajoamistilassa ja se nopetutuisi marxilaisten voimien yhdistymisen seurauksena. Halla-ahon natsisiipi luottaa ruotsidemokraattien kannatuksen kohoamiseen. Puolue palaisi jälleen maahanmuuton vastaiseksi yhdistettynä patukkajengin kanssa. Soini tekee europorvarillista politiikka hallituksessa vaikkakin yhteistä on edistää palkkatyöläisten etujen leikkaamista. Ristiriita on ilmeinen. Perussuomalainen puolue hajoaa väistämättä.

   KTP ja SKP tajuavat molemmat, ettei porvarien riistopolitiikkaa nujerreta kilpailemalla keskenään. Puoleiden johtoelinten tulee nähdä historiallinen välttämättömyys. Se on yhtenäisyyskehitys.
   KTP:n perustaminen aikanaan oli oikea teko. Se varmisti virheelliseksi sen käsityksen, että kommunistit liittymällä ei-marxilaiseen Vasemmistoliittoon voisivat auttaa työväenluokkaa toimissaan. SKP aloitti uudelleen toimintansa ja on koko ajan palannut marxilaisuuden puoltajaksi.
   Uusi tilanne on luonut mahdollisuuden rivien yhtenäisyydelle. Mahdollisuus ja välttämättömyys kietoutuvat yhteen. Historia ei anna anteeksi, jos tilaisuus hukataan epäolennaisen takia.

  • Laittakaa nyt kättä päälle muiden tovereiden kanssa. Ei tästä muuten tule mitään. Sosialismi on ainoa pelastuksemme. Onko se nyt perkele niin vaikeaa tehdä rauha muiden tovereiden kanssa, ovat he sitten Venjän vallankumouksellisten kommunistien tai federaation kommunistipuolueen ystäviä, P-Korean, Vietnamin, Venezuelan tai Kuuban ystäviä?
   Marxin työnarvoteoria on meilläkin edelleen 2015 ajankohtainen ja sen allekirjoitamme kaikki.

  • "SKP:n mielestä nyt on ajankohtaista etsiä mahdollisuuksia rakentaa asiakysymyksiin pohjautuvaa yhteistyötä sekä keskusteluyhteyksiin perustuvaa luottamusta kommunistien välille. Yhteiset kannanotot, toimintakehoitukset tai kampanja-aloitteet ovat eräitä mahdollisuuksia yhteistyön konkreettisiksi muodoiksi. Esimerkiksi oikeistolaisen SSS-hallituksen leikkauspolitiikka, yhteiskuntasopimus, Naton vastustaminen ja yleensäkin sodan vaara voisivat olla asioita, joissa on mahdollista löytää yhteisiä näkökantoja."
   http://skp.fi/2015-1-9/kommunistit-yhteistoimintaan-

   Neuvottelut eivät johtaneet puolueiden ja marxilaisten ryhmien yhteenliittymiseen. SKP suhtautuu myönteisesti keskusteluyhteyden jatkamiseksi ja yrityksiin toimintayhtenäisyydessä. KTP:n sivuilta ei löytynyt aiheesta tietoja.
   Tilanne ei ole hukassa. Saatua kosketusta ei saa hukata. Ehkä pato on murrettu ja voidaan keskustella asioista ilman kiihkoa.

   Negatiivisen tien päässä on KTP:ssä nimenkeruu puolurekisteriin ja SKP:ssä sama kolmen vuoden kuluttua. Saadusta tilanteesta tulee jatkaa. Säännölliset yhteydenotot ja yhteiset kampanjat ja kannanotot. Suomen työväenluokka katsoo puolueiden ja ryhmien johtoelimiin. Niiden on tunnettava vastuunsa.

  • Ketjua lukiessa tulee mieleen ensimmäisenä että Hostale ja uusialku/mainioalku (sama tai eri ei väliä) ovat erittäin tyhmiä ja kaavamaisesti ajattelevia ihmisiä. Itse asia on lapsellista loruilua joka ei anna aihetta minkäänlaiseen kommenttiin.

   • Kommentistasi tulee mieleen että olet kommunistien hajanaisuudesta ja työväenluokan kurjistamisesta hyötyvä kapitalisti.


  • Alkulaukaus kommunistien yhtenäisyyden rakentamiseksi on ammuttu. Se on mainio alku.

   • Pari kokousta teemalla saattohoito, ja se oli siinä. Tervemenoa. Olisitte voineet lopettaa aikaisemminkin.


  • KTP:ssä ei saa painaa villaisella SKP:n myönteistä suhtautumista kanssakäymiseen. Samat poliittiset teemat yhdistävät yhteisten ponnistusten alle. Siellä sun täällä proletaarit ovat panneet merkille vuoropuhelun. KTP jatkaa sitä. Työväenluokka tulee takuuvarmasti antamaan pisteet yhteiskehitykselle.

   • KTP:ssä ei etene muu kuin homosaatio.


   • Vastavalkeaa ei pitäisi levittää. Se on Venäjän sotapropagandaa sisältävä julkaisu, siihen tarkoitukseen tehty.


   • tarkkaavainen kirjoitti:

    Vastavalkeaa ei pitäisi levittää. Se on Venäjän sotapropagandaa sisältävä julkaisu, siihen tarkoitukseen tehty.

    Vastavalkea on sitoutumaton suomalainen vaihtoehtojulkaisu: https://vastavalkea.fi/mediatiedot/


  • Teille ei tarjota kuin köyttä ja osoiteta kestävä oksa.

   • Vihapuhetta!


  • SKP on ilmoittanut myötämielisyyden yhteiskeskustelujen jatkamiseksi. SKP haluaa yhteistyötä käytännön toiminnassa. KTP:llä ei saa olla vastahankaa yhteisymmärryksen hakemisessa.

  • Ehdotus. KTP ja SKP ottavat lehdissään yhden teemanumeron kommunistien yhtenäisyydestä mukaanlukien jäsenten puheenvuoroja. Ohjelmat ja ajankohtaiset kannanotot eivät eroa sisällöllisesti toisistaan.

   • Menkää AA-kerhoon koko porukat. Siellä saatte tilittää vapaasti.


  • "Menkää AA-kerhoon koko porukat. Siellä saatte tilittää vapaasti."
   Hyvä ehdotus perussuomalaisille juopoille.

   KTP:ssa otetaan vakavasti työväenluokan yhtenäisyyden vaatimus. Marxilaisen liikkeen hajanaisuus tulee saada loppumaan. Sen toteutus on menossa eikä siitä tingitä.

  • Yhteen vaan, aika on nyt siihen kypsä.

   • Vai niin. Mitä yhdistettävää on jäljllä? Ei mitään ja pian aika syö loputkin.


  • SUOMEN KOMMUNISTIEN RIVIÄ KOOTTIIN 1920LUVULLA HE MENIVÄT NEUKKULAAN RAKENTAMAAN SOSIALISMIA,SIELÄ ISÄ AURINKOINEN HERRA STALIN ANTOI HEILLE NISKALAUKAUKSEN,STALIN KERTOI ETTÄ RAAMATTU LUPAA IHMISILLE PÄÄSYN PARATIISIIN KUOLEMAN JÄLKEEN☆☆☆ME ANNAMME SEN JO MAANPÄÄLLÄ,KUNHAN USKOTTE AATTEESEEMME.

  • KIRJE SUOMALAISILLE KOMMUNISTEILLE JA SUOMEN TYÖVÄELLE

   Suomen valtionjohto on heikko, hallitus on viimeaikoina hajonnut, lukuisia puolueita on kaatunut ja kansan luotto johdossa oleviin miehiin ja naisiin on rappioitunut. Saamme päivä päivältä kuulla lisää tyhjiä lupauksia, ja verorahojemme käyttöä kansan hyvinvointiin ja opiskeluun leikataan jatkuvasti. Suomen valtio on polviaan myöten velassa, eikä ylin johto näytä osaavan käyttää maamme rahoja vastuullisesti saati oikein. Maassamme on lukuisia köyhiä, eivätkä poliitikkomme tunnu saavan siihen toimivaa ratkaisua. Nuoret opiskelijat, raavaat työläiset, ja maamme köyhät, älkää enään katsoko sivusta kun poliitikot pelaavat valtapeliään elämänne kustannuksella! On aika vaatia puhtaasti kansan eduksi toimivaa valtionjohtoa ja uutta poliittista järjestelmää! En ehdota että lähtisimme vaatimaan täyttä Neuvostoliittomaista kommunismia ja valtionjohtoa, vaan sosialistien ja tavallisten kansalaisten vahtimaa ja ohjaamaa valtionjohtoa. Ehdotan teitä ryhtymään suuriin mielenosoituksiin, ja alkamaan varmuuden vuoksi järjestämään uutta aseellista punaista armeijaa, uutta punakaartia! Sillä jos haluamme suuria muutoksia, on meidän tehtävä suuria tekoja! Valmistautukaa aseistamaan Suomen kansa politiikkoja vastaan!

   • lappu luukulle. Että ihan punakaartia. Ei sitten sadassa vuodessa ole mitään opittu,joskin oppiminen ei taida kuulua kunnon kommarin sanavarastoon eikä kokemuspiiriin.


   • Ja että oikein aseellista punakaartia peräänkuulutetaan. Kyllähän siinä hallitus ja koko eduskunta vapisee, kun KTP:n kaaderit lähtevät liikkeelle. Taitavat mahtua yhteen 1970-luvun Ladaan. Ovathan nämä nettipalstat mainioita - ja varmaan tarpeellisiakin - kaikilla on mahdollisuus saada asiansa esille. Eihän joku KTP yms. repuusisakki ikinä ylitä valtamedian uutiskynnystä.


  • Persu kirjoittaa törkykirjoituksen KTP:n nimissä.
   Sitten hän ja toiset persut lyttäävät töryn. Normaalia persutoimintaa.

   Neljä vuotta sitten tehty aloitus jäi silleen. Mihin yhtenäisyyskehitys katkesi!
   Tovereiden tulee ottaa heti vaalien jälkeen udelleen asia esille.

   • Voi voi, KTP. Nyt ovat sitten "persut" kaiken pahan alku ja juuri. Ettekö te onnettomat tajua, että persujen kannattajat ovat aivan tavallisia suomalaisia - voisivat ainakin teoriassa äänestää myös KTP:ta - jos näkisivät siinä jotain järkeä. On turha kiukutella persuille, kun olette itse ajaneet ajokkinne suohon.


   • Commendante kirjoitti:

    Voi voi, KTP. Nyt ovat sitten "persut" kaiken pahan alku ja juuri. Ettekö te onnettomat tajua, että persujen kannattajat ovat aivan tavallisia suomalaisia - voisivat ainakin teoriassa äänestää myös KTP:ta - jos näkisivät siinä jotain järkeä. On turha kiukutella persuille, kun olette itse ajaneet ajokkinne suohon.

    KTP=kotkan työväen palloilijat.


  • Isävainaja kävi toisen maailman sodan.
   Selvisi hengissä ja liittyi SKP.
   Toimi kuolemaansa saakka karjapohjolan pääluottamusmiehenä.
   Äitivainaja joutui/pääsi Isän kuoleman jälkeen 1964 oulun
   vanhalle läänille töihin ja liittyi SKDL
   toimi myös sairaala-apulaisten PääluottamusNaisena.

   Itse liityin SKPn 80 luvulla kuten myös puolisoni.
   Meistä tuli heti Sinisalolaisia.
   Saarisen ja Sinisalon keskinäinen väittely johti siihen että
   tuli Kajanoja ja perusti kolmaslinja ryhmittymän mikä sai heti
   puolueessamme laajan kannatuksen.

   Azteekit olivat tämänmaailman ainoat kommunistit.
   He toivat kaikki keräämänsä ja pyydystymänsä ruoan
   yhteiseen kekoon ja siitä jokainen sai ottaa omansa.
   Kuten kukkolankosken lippoajat.

   Venäjän kommunistinen kaikki ovat samanarvoiset ja saavat saman
   palkan ei toteutuneet eli kommunismi on ja pysyy utopiana.

  • Sekä KTP:n että SKP:n olisi tunnettava vastuu Suomen työväenluokalle. Hajanaisuuden jatkaminen on rikokseen verrattavaa. Molemmat puoleet perustavat aatteensa marxilaisuuteen ja työläisten kansainvälisyyteen.
   Heti kun puolueet yhdistyvät herätyskello soi työläisten ja sivistyneistön keskuudessa.
   Työläisten suuret joukot uinuvat kahden puolueen ristiriidassa eivätkä osaa päättää kumpaa tukea. Ei tule jatkaa hajanaisuutta ja perustella sitä olemattomilla väitteillä vaan yhdistämisneuvottelut tulee saada aikaiseksi.
   Tunnen vastuuntuntoisia tovereita molemmista. Ehkä hajanaisuudelle oli aikanaan perusteet mutta nykyisin niihin ei voi enää nojata.
   Siispä toverien molemmissa puolueissa tulisi käydä keskustelua yhtenäisyyden puolesta.

  • Vai että oikein työläisten suuret joukot "uinuvat kahden puolueen aiheuttamassa ristiriidassa" ; P

   Kevään 2019 eduskuntavaalien tulokset olivat koko maan osalta nämä:

   Kommunistinen Työväenpuolue 1 240 ääntä.

   Suomen Kommunistinen Puolue 4 305 ääntä.

   Tosiasia on se, että näiden kahden kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden puolueen kannatus on 0-linjalla siksi, ettei heidän ideologiallaan ja Kremlin edessä konttaamisen politiikallaan ole Suomessa enää mitään kannatusta, ja jopa rekisteröimätön Kirkkoveneen Kannattajien Puolue sai ääniä koko maassa reilusti kolminkertaisen määrän näihin kahteen tuolloin vielä rekisteröityyn puoleeseen verrattuna.

   Nythän näillä kommunismidiktatuurin kannattajilla ei ole Suomessa edes yhtä puoluetta, joten niiden olemattomilla kannattajillakaan ei ole mitään ristiriitaa, vaan he voivat levätä kaikessa rauhassa.

   Suosittelen niiden Leninin koottujen valehteluiden kärräämistä lopulliseen ratkaisuun tulevan juhannuksen kokkotarpeiksi, missä ne sentään edes ilahduttavat jotakuta sivullistakin.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1753